kızlar hiç sütüm yok:(((

NXIXLXSXAH

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2007
307
14
296
Bursa
kızlar bugün 3. günüm fakat hiç sütüm gelmedi.birazcık damla damla geliyoprdu oda yok artık.mama yediriyorum.niye böyle oldu kızlar ya ben normal doğum yaptım hemde niye gelmiyor?tavsiyelerinizi bekliyorum..

Canım ben henüz 5 aylık hamileyim doğum yapmadım henüz ama görümcemin yeni bebeği var süt yapıcı bir cay içiyo işe yaradığını söylemişti. Doğum yaptığında hemsireler tavsiye etmiş. Humana diye bir markanın süt yapıcı cayı bir dene istersen. bir de sıkma canını o da sütü etkiler cok bol su iç, günde 2.5 lt falan su iç canım.

nilşahcım bende humananın süt yapıcı çayını duydum çok iyi geliyormuş dene istersen arkadaşıma dr u söylemiş

CANIM SÜTÜN BEBEĞİN EMDiKÇE GELİR.
MEME BAŞINI ve MEMENİN KOYU BÖLGESİNİ ( İşaret ve baş parmağın meme üstünde,diğer parmaklar meme altında ) ZORLA BEBEĞİNİN AĞZINA İT, O ZAMAN REFLEKS OLARAK HIZLA EMECEKTİR.
EMDİKÇE SÜTÜN GELİR.
BU ARADA SIVI TÜKET, HUMANA STILL TEA İÇ ( Bol süt yapıyor ) KOMPOSTO, ÇORBA ve SU TÜKETMEYE ÇALIŞ.
BÜTÜN YEŞİLLİKLERDE SÜT YAPICIDIR. FAZLA VAKİT KAYBETME, MAMAYA TAMAMEN ALIŞIRSA SÜTÜN GELSE DE EMMEYİ REDDEDİYORLAR.

KOLAY GELSiN, SAĞLIKLA BÜYÜSÜN KUZUCUK. :nazar:

Nilşahcım 3.gunun aksamına gelmişti benimki de ama ben hıc mama vermedim 3 gun yarım saate bir emzirmeye calıstım zaten doyamadıgı ıcın kendi istiyodu su gibi gelmesi normal ilk oyle geliyo bide ebiş emerse gelir sut sen sıkmayı becerememişsindir memeyi ben de getiremiyodum sutu de annem iyi sıkıyodu o da bıkac damla su seklinde uzulme normal.Bol ye yersen geliyo humana aynen bide lokum tatlı komposto devam canım sezeryansa zaten bıkac gun daha uzayabilir normal

nilşahcımm benimde 2 gün gelmemiştii ama zorlada olsa emzirdimmm...
bol boll kayısı suyuuu komposto ve su içiyorumm canımmm...
şimdi görsenn göğüsümden boşalıyo sankiii şıpır şıpır akıyoo..
zorlada olsa emzir canım emzirdikçee daha çok geliyoo.

canım benimde ilk 2 gün gelmemişti zorla sıkıp o ilk sütü kaşıkla vermiştim tutamıyoduda pompayla sıkmıştık biraz göğüslerim yara oldu ama çok şükür şimdi kendiliğinden akıyo maşallah stres yapma sakın bebeğin emdikçe gelir canım öpüyorum...

merhaba benimde sana tavsiyem eczanelerde satılıyor vita malt süt yapıcı bir surub tamamen doğal bir ürün ben kullanmadım fakat komsum tavsiye etti sütü olupta kesilen sütü hiç gelmeyen anne adaylarına birebir ürün sütüm olmazsa kullanıcam bende

canım ilk üç gün benim benimde hiç sütüm yoktu.pompa ile çekerek çok az da olsa çekmeye çalışıyorduk fakat yeterli gelmediği için mamayla besledik.üç günden sonra aşırı süt gelmeye başladı.birde humana diye bir çay içmiştim günde üç kez onunda çok faydası oldu istersen sende onu bir dene

bende bebeğim gaz olmasın diye milupanın emzikli anneler için olan çayını içiyorum canım içinde anason rezene melisa gibi otlar var tamamen doğal ve sanırım bebeğimede iyi geldi tavsiye ederim...

canım hic merak etme benimde 3-4 gun gelmedi..ama kesinlikle emzirmekten vazgecme..ve emzirme aralarında sık sık lansinoh diye bir krem var ondan sür yoksa sık emzirmeye baglı yaralar oluyor...

birde ben humanadan ziyade kendim aktardan aldım otları karıstırıp iciyorum..
anason+yeşil çay+rezene+ısırgan..

doktorum ceviz ve tahin pekmezinde bol süt yaptıgını söyledi..

sıvı tüketmeyide unutma tabi..

birde mutlaka bebgini kilo takibine aldır..kilo almıyorsa mama destegi veriyor doktorlar..

mama tavsiyesi olarak da smilac 1 oneririm digerlerinde vanilya var cünkü
bebegi tatlıya alıstırıyor

20 gün önce doğum yaptım arkadaşlar..Anne sütünü çoğaltan şeyleri çok araştırdım,denedim ve bire bir tanık oldum..

Bunları lütfen tüketmeye çalışınız..Şu anda kızım uyurken bile göğüslerimde ki süte hakim olamamıyorum..

*Her türlü meyve suyu (Ama siz evde kayısı ve özellikle incir ve vişne kompostosu yapın)
*Kadayıf ve sütlaç
*Haşlanmış mısır
*Kesinlikle ve kesinlikle tahin helvası
*Dut pekmesi(bir kaç yemek kaşığı alın aç karnına inanamayacaksınız)
*Pişmaniye
*Kuru maya(sulandırıp için ama tadı iğrenç)
*Kefir

Şimdilik aklıma gelenler bunlar..Denediklerim kompostolar,dut pekmesi,haşlanmış mısır,tahin helvası...

Sütünüzü artıracaktır emin olun:))

canım süttüm yok diye asla bırakma ben varya ilk başlarda 3 gün hic sütüm olmadı gögsümü alamadı ucu yoktu sagdım süt yoktu mama kesinlikle 5 gün gecmeden vermeyin dediler ben cay kaşıyla gögsümü zarzor sıka sıka damla damla süt verdim ilk dogdunda fazla acıkmıyor zaten bir kac damla emiyordu emzigi veriyordum uyuyordu uyandıgında gene aynı işlem ben böyle 5 gün gecirdim eger hic veremeseydim kızım sarılık olurdu allaha cok şükür olmadı bende cok agladım kızım aglar ben aglar sütüm yok kızım ac diye ama 4 gün geldi pes etme sakın.

cok pismemis et türleri ayran
ve un seker tereyağı ile yapılan corba kıvamında biz ğuymak diyoruz buna buda cok artırıyor sütü bir deneyin ve ıhlamurda cok artırıyor sütü

kızlar bugün 3. günüm fakat hiç sütüm gelmedi.birazcık damla damla geliyoprdu oda yok artık.mama yediriyorum.niye böyle oldu kızlar ya ben normal doğum yaptım hemde niye gelmiyor?tavsiyelerinizi bekliyorum..

allah analı babalı saglıkla buyutmeyı nasıp etsın canım benım
oncelıkle sunu soyleyım kı emmeyen cocuk cok zor oluyor.benım ılk kızım 1.5yasına kadar emdı.kucuk kızımı ancak 5ay emzıre bıldım
sutum yetmedıgı ıcın:((((
oncelıkle bol su ıc,meyve suyu komposto sekerlı seyler
su tuketımın cok ıyı olsun kafaya takma canım benım oda etkıler
hıcbırseyı sorun etmeyeceksın.
aktardan sorabılırsın sut ıcın yulaf duydum ben ıyı gelıyor dıye
bırde kkdan duydum canım alkolsuz bıra dedıler.bır bardak bıle cok sut gelmesını saglıyormus
dene bence canım.maddı manevı zorluyor emmeyen cocuk.
tekrardan tebrıkler canım benım.gule gule buyut bebegını canım benım

Back
X