Kızlar içim daralıyor:(

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
Kızlar selam :110:

İçimde bi sıkıntı var hiç bişey yapamıyorum. Evi temizleyeyim dip köşe diyorum, içimden gelmiyor üşeniyorum. Ders çalışmam lazım vizelerim başlıyor, içimden gelmiyor. Diyorum ki televizyon izleyeyim, bu sefer de diyorum ya evi temizleyeyim ya ders çalışayım televizyonun zamanı mı.

Ben daha önce konu açmıştım kendimi geliştirmek istiyorum tarzında. Kitap okumak istiyorum ama sıkılıyorum:110: kızlar çıldırıcam vallahi hiçbir şey yapamıyorum bomboş bi insanım:110:dedim ki her hafta gezilecek belirleyeyim, gidip göreyim ufkum açılır bişeyler öğrenirim. Müze sergi vs. Seminerleri takip ediyorum ama şuan için güncel bi yer bulamadım seminer tarihi veren.

Sizlerden ise şu konularda yardım rica ediyorum:

1) şu her şeyden alıkoyan iç sıkıntısına napmak lazım:KK12:

2) sergi konferans seminer vs haberlerine nereden ulaşabilirim?

3) bu kadar uzun olduğu için çok kızdınız mı:KK53: şakaaaa:KK45:

4) özellikle ders çalışma konusunda tavsiyeleriniz çok önemli. Yani nasıl odaklanabilirim? Bu dikkat eksikliği mi oluyor farklı bir sorun mu? Siz nasıl baş ettiniz?

Çok teşekkür ederim şimdiden:KK68::KK24:

Genel boşvermişlik havasının çözümü ne, onu şu bahar bunalımında olduğum sıralar ben de çözemedim konunun takipçisiyim o yüzden :KK59:
Seminerlere gelince üniversitede kendi bölümünün ya da paydaş bölümlerin face gruplarına, mail gruplarına dahil olabilirsin

7 ay gibi bi sure calistim simdi 1 aydir evdyim.bu sure zarfinda okumanin kendi ayaklari ustunde durmanin onemimi anladim.Icinde bulundugum ruh halini anlatamam. Üniversite okusaydim keske imkanim olsaydi diyorum benim ailem izin vermedi okumama daha dogrusu istedigim bolumu okumaya. Sana yemin ederim keske calisilacak dersim sinavim olsada calissam. Kendim okuyamam mi okurum elbette ama devir para devri parasiz bir sey yapamiuosun. Ha bide ailenin durumu belliyse boyle benim gibi kapi kapi is ariyosun. Oku derim arkadasim lisemi okuyosun universitemi bilemiuorum ama lise okuyosan benim gibi aklin okumakta kalmasin diye oku. Universite okuyosan bu imkan taninmayanlari dusun kalk silkelen ve dersine calis
Ben icimde bulundugu durumu anlatmak istedim biraz olsun rahatlarim dedim seni yargilamak icin degil asla yanlis anlama

Aynen ben de hırslı değilim. Birilerini kıskanmaya çalışıyorum kıskanamıyorum. Hani yarışa giriyolar falan iyi bi taktik aslında ama olmuyor

7 ay gibi bi sure calistim simdi 1 aydir evdyim.bu sure zarfinda okumanin kendi ayaklari ustunde durmanin onemimi anladim.Icinde bulundugum ruh halini anlatamam. Üniversite okusaydim keske imkanim olsaydi diyorum benim ailem izin vermedi okumama daha dogrusu istedigim bolumu okumaya. Sana yemin ederim keske calisilacak dersim sinavim olsada calissam. Kendim okuyamam mi okurum elbette ama devir para devri parasiz bir sey yapamiuosun. Ha bide ailenin durumu belliyse boyle benim gibi kapi kapi is ariyosun. Oku derim arkadasim lisemi okuyosun universitemi bilemiuorum ama lise okuyosan benim gibi aklin okumakta kalmasin diye oku. Universite okuyosan bu imkan taninmayanlari dusun kalk silkelen ve dersine calis
Ben icimde bulundugu durumu anlatmak istedim biraz olsun rahatlarim dedim seni yargilamak icin degil asla yanlis anlama
Üniversitedeyim canım estağfurullah yanlış anlamadım gayet içten bi mesaj.. Bazen yargılanmak getirir insanı kendine. Yargılamış olsan da ben iyi algılardım. Ben de bi hafta çalıştım valla var ya itten azar yiyosun. Gerçekten. Okul bittiğinde benimle konuşurken titreyecek insanlar ne laflar etti biliyor musun.. Ne azarlar ne aşağılamalar allahım..

1) şu her şeyden alıkoyan iç sıkıntısına napmak lazım:KK12:
bazen banada oluyor bir süre sonra geçiyor ama vicdan azbı kalıyor boş geçirdiğim vakitler için

4) özellikle ders çalışma konusunda tavsiyeleriniz çok önemli. Yani nasıl odaklanabilirim? Bu dikkat eksikliği mi oluyor farklı bir sorun mu? Siz nasıl baş ettiniz?

Herşeyi yapmaya kalkarsan ders çalışamazsın bişeyleri aksat, masanın başına otur ve herşeyi unut. Başka yolu yok

Üniversitedeyim canım estağfurullah yanlış anlamadım gayet içten bi mesaj.. Bazen yargılanmak getirir insanı kendine. Yargılamış olsan da ben iyi algılardım. Ben de bi hafta çalıştım valla var ya itten azar yiyosun. Gerçekten. Okul bittiğinde benimle konuşurken titreyecek insanlar ne laflar etti biliyor musun.. Ne azarlar ne aşağılamalar allahım..

İç sıkıntısı yaşıyorsan bol bol inşirah suresini oku derim..
Genel olarak her öğrenci de o durum söz konusu yani sadece senlik bir mevzu değil bu sıkıntı.. :)
iiii.jpg

Boyle imrenerek bakiyorum okuyanlara belki bencilliktor ama kiskaniyorum onlarin yerindr olmak istiyorum. Ailen aile olacak kapi gibi arkanda duracaak iste.oku ekonomik ozgurlugunu eline al . Bak ben evdeyim git is bul diyorlar ailem bunu yaparsa (babam) Eslerimiz neler yapar. Rabbim herkezi guzel kalpli insanlarla karsilastirsin.dermansiz dert vermesin tek derdin bu olsun insallah

Bence ev boğuyor seni. Bende evde çalışmayı hiç beceremiyorum. Havalar güzelleşti, ders çalışmak istediğinde al eşyalarını dışarı çık, bir Cafe'ye kütüphaneye filan git. Motivasyon arttırıcı müzikler var Youtube'da, arka fonda klasik müzik ya da doğa sesi filan oluyor. Onlardan at müzik çalarına, sesten rahatsız olmaZsın böylelikle. İnan çok daha güzel çalışacaksın. Güzel çalıştığın içinde vicdanen rahat olacaksın, istediğin aktiviteleri rahatlıkla yapabileceksin.

Boyle imrenerek bakiyorum okuyanlara belki bencilliktor ama kiskaniyorum onlarin yerindr olmak istiyorum. Ailen aile olacak kapi gibi arkanda duracaak iste.oku ekonomik ozgurlugunu eline al . Bak ben evdeyim git is bul diyorlar ailem bunu yaparsa (babam) Eslerimiz neler yapar. Rabbim herkezi guzel kalpli insanlarla karsilastirsin.dermansiz dert vermesin tek derdin bu olsun insallah
Canım benim ya. Hazırlansana sen de? Burs alırsın kyk veriyo şuan ayda 330 lira. Bu kadar istiyosan kazanırsın zaten. Kendi şehrinde olursa kira yemek paran olmaz zaten. Eve de burs aldığını söylemezsin. O para fazlasıyla yetiyo emin ol. Gider olmayınca tabi. Şehirdışı olursa bilmiyorum atmış olmayayım. Bi denesen? Hazırlan tekrar bu kadar istiyosan hırs yaparsın dene benim için var mısın?

Bence ev boğuyor seni. Bende evde çalışmayı hiç beceremiyorum. Havalar güzelleşti, ders çalışmak istediğinde al eşyalarını dışarı çık, bir Cafe'ye kütüphaneye filan git. Motivasyon arttırıcı müzikler var Youtube'da, arka fonda klasik müzik ya da doğa sesi filan oluyor. Onlardan at müzik çalarına, sesten rahatsız olmaZsın böylelikle. İnan çok daha güzel çalışacaksın. Güzel çalıştığın içinde vicdanen rahat olacaksın, istediğin aktiviteleri rahatlıkla yapabileceksin.
Olabilir aslında. Ev de boğuyor insanlar da. Bi bakayım dediğin müziklere. Şimdi çıkmam gerek kızlar gelince devam ederiz çok sağolun şimdiden

Canım benim ya. Hazırlansana sen de? Burs alırsın kyk veriyo şuan ayda 330 lira. Bu kadar istiyosan kazanırsın zaten. Kendi şehrinde olursa kira yemek paran olmaz zaten. Eve de burs aldığını söylemezsin. O para fazlasıyla yetiyo emin ol. Gider olmayınca tabi. Şehirdışı olursa bilmiyorum atmış olmayayım. Bi denesen? Hazırlan tekrar bu kadar istiyosan hırs yaparsın dene benim için var mısın?
Denediim ama olmadi alt yapi yok cunku kuzum

Universite donemim en guzel donemimdi..degerini bil..bize de buyuk sInIflar derdi anlamazdik o zamanlar...sadece sinav zamanlari sIkIlIrdim onin haricinde dolu dolu gecti. .devlet yurdu ve ogrenci evinde kalinca hic yalniz kalmiyosun en guzel tarafi da oydu..ozlemisim..neyse kahve yap kendine matemetik caliscaksan muzikle calis cok verimli oluyo..sozel caliscaksan sessiz bi ortam olmali...bi baslarsan sonu gelir..ve kuru ezber yapma..mantigini kavrayarak calisirsan hemen unutmazsin...sinavlardan sora sIkIntIn gecer cnm..kankalarla kafa dagitirsiniz sInav sorasi..miss

Bence en önemlisi bir baslamak
Cünkü sonra devamı geliyor ertelemekte mitoz bölünme gibi sonu gelmiyor cogalıyor da cogalıyor
Bi baslasan onunda devamı gelir iste

Valla kızlar başlıyorum yok yok olmadı diyorum bir daha yazıyorum. Ya kalemi beğenmiyorum ya yazım kötü diyorum hep bi bahanem var deliricem. Çocuk gibi yazı beğenmeme çıktı bir de.

X