kızlar işin içinden çıkamıyorum

asucuk29

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
327
69
623
40
Gümüşhane
Kızlar benimle evlenme niyetiyle görüşmeye gelecek olan birisi var. Kendisi memur, ailesinin durumu pek iyi değil (üstelik öğrendiğim kadarıyla babası biraz sorumsuz birisiymiş) benimki onlara taksitli ev almış. Ayrıntılı olarak bilgi alamadım çünkü henüz ortada bir durum yok. Eğer evlenirsek taksitler gündeme gelirse ne olacak. bir yanım kabul etme başkasının taksidi için yıllarca sıkıntı çekeceksin belkide ailesine maddi destektede bulunacak diyor öbür yanımda iyi anlaşalımda gerisi boş olur diyor mafoldumben kafayı yemek üzereyim nolacak şimdi ben napmalıyım. Sizlerden deneyimi olanlar vardır lütfen bana yardım edin :çok üzgünüm:

bu durumdan ailesini istemediğimi çıkarmayın başımın tacıdırlar ama oğulları bekarken ev aldırmak kafamda soru işaretleri oluşturdu

canım öncelikle bu ev ve taksit durumunu netleştir kendisi le bizzat konuş ne kadar taksit ödediğini ne kadar kaldığını evlenince durmun ne olacağını herşeyi ama içinde olan herşeyi sor şmdiden açık açık konuş endişelerini düşünceleri belirt onun vereceği cevaba göre hareket edersin.bu aradada kişiliğine bakarsın sana uyarsa devam edersin uymazsa ayırırsın yollarını daha yolun çok başındaymışsın. inş hakkında hayırlısı olur...

sorularımdan yanlış anlamlar çıkarırmıki ben ev almasına bişey demiyorum ama ailesine destek olması alışkanlık haline gelirse diye korkuyorum. ya kimse gelmiyor evde kalacam derken birisi çıktı buda sorunlu senağlama

açıkça konuşun bunları. eşimle ilk tanıştığımda, bana ikinci günü böyle bir olay anlattı.evlenmeyi düşünmediği zaman, kredi çekmiş, ailesine ev almış kredi taksitlerini eşim ödüyor, ev eşimin üstüne ama aile oturuyor.eşim asker. bu arada. ben de o zaman kabul ettim.hesap yaptık vs. üç sene bitecek evliyiz.hala ödüyoruz, ama bebeğim bir ay sonra doğacağı için, biz bu senenin başından beri ,para alıyoruz ailesinden. yani eşim konuştu, her ay bize ödeme yapıyorlar, kredi bitince de evden çıkıcaklar kiraya, biz de değerlendiricez evi.
ben sorun yaşamadım ama, tavsiyem bu durumu baştan konuşun, herkes bizim kadar şanslı olmayabilir.sorunlar çıkabilir. tavsiyem mutlaka konuşun ve netleştirin.ortak iş yapmak, ortak ödeme yapmak çok zor.biz de sorun çıkmadı şükür ama sen temkinli ol.

sanırım benimkinin evi annesinin üstüne. oğlum bana ev aldı diyormuş. ama düşünüyorumda eğer aynı şehire yerleşirsek oğlunu kirada süründürmez gibime geliyor CADIARZU

ev taksitlerinden önce,bence onu sevip sevmediğini düşün.evlilik cocuk oyuncağı değil ki.sırf evde kaldım düşüncesi yüzünden de ilk istemeye gelenle evlenilmez bence

bu arada biz onlara hiç destek de bulunmadık bunun dışında.onlar bize her konuda oluyorlar.dedim ya herkes bizim kadar şanslı değil.ama sen konuş baştan bu ayıp değil sonuçta. sana gelip baştan kabul ettin derler sonra.

iyide zaten daha evlenme amacıyla görüşecek birbirinizi tanıyacaksınız. bütün sorularınızı eş adayınıza sorabilirsiniz.bizden alacağınız cevaplar değil eş adayınızdan alacağınız cevaplar önemli..

hımm ozaman değişir.ama kredi çektiyse kendi adına, ev onun adına olmak zorunda.ama annesinin üstündeyse o zaman değişir. onu bilemiyeceğim.ben şahsen ev annesinin üstünde olsaydı, daha farklı olurdu.

oğlunu kirada süründürmez ama bana ev aldı diyorsa, ben çıkayım siz oturun diyecek mi bakalım. sonradan sana baştan kabul etmeseydin demesinler.

evet stelina haklısın belki severim belki sevemem bu en büyük mesele.onun öncesinde sormam gereken soruları belirlemek istedim ama biryandanda sormaya çekiniyorum.acaba konuyu kendisinin açmasını mı beklesem

nerde nasıl davranacağımı bilemiyorum :utangac: herşeyi elime yüzüme bulaştırmada üstüme yoktur . aman ya keşke erkeklerde kavun gibi olsa koklayınca anlayabilsek kaydirigubbakcemile3

bence kaç yaşında olursan ol öncelikle evde kalacağım lafını kafandan çıkar evlenip evlenmemek sadece seni ilgilendirir elalemi değil

ailesine ev almış ise en iyi ihtimalle 500-750 TL arası taksit ödüyor olması lazım kaç lira maaş alıyor ki en az yarısı o takside gidince siz nasıl geçineceksiniz bu önemli yoksa ev açmak yerine aynı evde oturmanızı mı isteyecek belki burdan yola çıkarak sorabilirsin evlenince nerde yaşayacağız diyerek

ilk önce hislerimi tartacağım baktım olumlu gidiyor hemen sonrasında ev konusunu gündeme getireceğim en uygunu böyle olur değil mi :çok üzgünüm: ya benim elim ayağım dolaştı sürekli ağlayasım geliyor meğerse baba evinde ne rahatmışım.yan gelip yatmak çok rahattı :jeyyar:

Aman sevgilin değil bişey değil, ne düşünüp durup kendini hırpalıyorsun..
Daha duygularının bile, ne olduğu netleşmemiş biri için, bu hesapları yapıp, başını ağırtma..
Sorunsuz birileri elbet karşına çıkar..

şimdi bu adam memursa ne kadar maaş alıyor? bu taksitlere ne kadar para ödüyor ki ben 900-1000 tl olduğunu düşünüyorum en az..birde taksitlerin bitmesine kadar kaldı.?bu adam parasının çoğunu taksitlere veriyorsa siz nasıl geçineceksiniz?

Bencede önce bu insanı sevip sevmediğinizi sorun kendinize hem evlilik kararıda öyle hemen tamam bu iyi yakışıklı parası var evleneyim diye alınmazki içiniz ısınıyosa biraz belli bir müddet görüşün zaten o aşamadada bu soruları sorarsınız.Hem ailesine yardımcı olmasında ne var ki onlar bu güne getirmiş büyütmüş sonuçta.
Biraz empati yapın derim.

evet stelina haklısın belki severim belki sevemem bu en büyük mesele.onun öncesinde sormam gereken soruları belirlemek istedim ama biryandanda sormaya çekiniyorum.acaba konuyu kendisinin açmasını mı beklesem

sormaya çekinecek birşey yok.. bi sobet sonrası ertesi gün için nikah tarihi almaayacaksınız ya zaten.. biraz zamanla anlarsın onun nasıl biri olduğunu..
evleneceğin kişi ise herşeyi sorabilmelisinopuyorumnanaktan

sanırım benimkinin evi annesinin üstüne. oğlum bana ev aldı diyormuş. ama düşünüyorumda eğer aynı şehire yerleşirsek oğlunu kirada süründürmez gibime geliyor CADIARZU

doğru kirada süründürmez.. aynı evde güzel güzel hep berber yaşarsınız:lepi:

Benim annem de ev aldı kaç yaşından sonra ben ödüyorum taksitlerini evleneceğim adam bana ne oluyor derse gözlerini oyarım. Zaten anlarsın sen de durumunu pat diye sorarsan itici olur.

Back
X