Doğuma Hazırlık kızlar ism konusunda imdat

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

deryadeniz8380

Oğlum EGE abi oluyor
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
462
2
96
Nevşehir
benim ismim derya eşimin deniz ilk oğluma ege ismini verdik (yine kk desteğiyle) ama şimdi 2.oğlum olacak isim bulamıyoruz birinin beğendiğini biri beğenmiyor çok zor gerçekten hem bize uysun anlamı deniz su ırmak falan olan hem çocuk ileride ismini sevsin hemde anlamı güzel olsun istiyoruz ama ben kafayı yiycem artık kararsızlıktan alternatifler şimdilik şunlar

TALAY:1. Deniz, büyük nehir, taloy. 2. Çok fazla.

TALUY:Okyanus (bunuda şimdi buldum)

ARDA:1. Hükümdar veya kumandan asası. 2. İşaret olarak yere dikilen çubuk. 3. Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu. 4. Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı. 5. Sonra gelen

ENGİN:1. Açık deniz. 2. Ucu bucağı görünmeyecek kadar çok geniş. 3. İyi, güzel, temiz, sağlam.

hangisi daha iyi sizce yada bunlar hariç varmı aklınıza gelen fikirler yardımcı olursanız sevinirim gerçekten

benim ismim derya eşimin deniz ilk oğluma ege ismini verdik (yine kk desteğiyle) ama şimdi 2.oğlum olacak isim bulamıyoruz birinin beğendiğini biri beğenmiyor çok zor gerçekten hem bize uysun anlamı deniz su ırmak falan olan hem çocuk ileride ismini sevsin hemde anlamı güzel olsun istiyoruz ama ben kafayı yiycem artık kararsızlıktan alternatifler şimdilik şunlar

ARDA:1. Hükümdar veya kumandan asası. 2. İşaret olarak yere dikilen çubuk. 3. Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu. 4. Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı. 5. Sonra gelen

ENGİN:1. Açık deniz. 2. Ucu bucağı görünmeyecek kadar çok geniş. 3. İyi, güzel, temiz, sağlam.

hangisi daha iyi sizce yada bunlar hariç varmı aklınıza gelen fikirler yardımcı olursanız sevinirim gerçekten

okyanus fena değil. bunun dışında ege olabilir. ilk oğlunun adıyla uyumlu olarak. bir de uyumlu değil pek ama kendi beğendiğim iki ismi söyliyeyim gerçi nişanlım kiisine de sıcak bakmıyor ama :D dağhan biri. diğeri de ayaz.
bu arada sağ salim kucağına alırsın inşallah bebişini. hayırlı evlat olsun...

okyanus fena değil. bunun dışında ege olabilir. ilk oğlunun adıyla uyumlu olarak. bir de uyumlu değil pek ama kendi beğendiğim iki ismi söyliyeyim gerçi nişanlım kiisine de sıcak bakmıyor ama :D dağhan biri. diğeri de ayaz.
bu arada sağ salim kucağına alırsın inşallah bebişini. hayırlı evlat olsun...

çok sağol canım

kız olsaydı yağmur olabilirdi:)
yağmur ismini çok seviyorum, daha doğrusu sulu isimleir çok seviyorum bende......

talayda, taluyda, ardada hoşuma gitmedi açıkçası benim:37::37:

size göre ufuk olabilir belki, ama ufukta orta bi isim işte bence.....

• İsim:Ufuk
  • Anlam:Yerle göğün birleşmiş gibi göründüğü sınır

ilerde bi oğlum olursa agah ismini çok seviyorum:)))
belkide rahmetli babacığımın ismide olabilir.....
eşimde muhammed ismini çok seviyor.....

sağlıcakla bebeğini kucağına alman duasıyla.......
:16:

Bence Arda olmasın da ne olursa olsun
Şu aralar her gördüğüm erkek çocuğunun adı Arda

Tuna nasıl? nehir ismi okunuşu da güzel bence aklıma o geldi ama düşünüyorum bulursam daha yazacağım ;) sağlıkla kucağına alırsın inşallah..

Ben Talay ve Taluy isimlerini beğenmedim.
Seçenekler arasında en iyisi Arda gibi duruyor.

bu arada size hitap eder mi bilmiyorum ama tavsiyem;
Göktuğ

İsim :
Göktuğ
Anlam :
1. Gök renkli Tuğ sahibi. 2.Savaşmayı seven kimse.
Köken :
Türkçe

Tuna nasıl? nehir ismi okunuşu da güzel bence aklıma o geldi ama düşünüyorum bulursam daha yazacağım ;) sağlıkla kucağına alırsın inşallah..

tuna çok güzel gerçekten iyi fikir
anlamı çok güzelmiş
Tuna:1. Çok, bol. 2. Yavru. 3.Karaormanlardan doğan, Karadeniz’e dökülen, Avrupa’nın Volga’dan sonra en uzun ırmağı. 4. Görkemli, gösterişli.

tuna çok güzel gerçekten iyi fikir
anlamı çok güzelmiş
Tuna:1. Çok, bol. 2. Yavru. 3.Karaormanlardan doğan, Karadeniz’e dökülen, Avrupa’nın Volga’dan sonra en uzun ırmağı. 4. Görkemli, gösterişli.

ya bu isme ısınmıştım ama ingilizce tuna ton balığı demekmiş çocukla dalga geçer yabancılar yada ingilizce almanca bilenler diye vazgeçtim ve hala isim bulamadık :(:18:

enes : 1. İnsan. 2. Enes b. Malik: (Basra 709). Rasûlullah (s.a.s)'den çok hadis nakleden sahabelerdendir
dora : En yüksek yer,bir şeyin üst kısmı,Doruk

umarım yardımcı olur

Back
X