Kızlar kafayı yemek üzereyim , sorun bebeğin cinsiyeti

Crizantem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2007
103
2
0
47
Ankara
2 gün önce paaylaşmıştım forumda. Daha önceden 1,5 ay önce çok büyük ihtimal kız denilen bebeğime , pazartesi günü erkek denildi. :59:

Çok büyük hayal kırıklığına ugradım:14:Sürekli hıçkıra hıçkıra ağlıyorum desem yeridir.

Saçmalama dediğinizi duyuyorum. Evet sağlıklı olması en önemlisi ki ben 2. kez anne olan aklı başında bir insanım güya. Yaş olmuş 34 oğlum 8 yaşında işimde gelebileceğim en üst noktadaki ben böyle cahil cuhalaca bir fikir yüzünden kahroluyorum:14:

Ailem ve çevremdeki herkes ilk günden itibaren karnımı kız diye sevdiler. bende kzıım diyerek sevdim. Doktorun yüksek ihtimal kız demesi herşeyi bitirdi neredeyse. Bilgisayarıma kız resmi eklemeler. Adını bulduk flan filan derken , bebek erkek dendi. Anneme hep söyliyordum. Anne böyle yapmayın doktor erkek derse ben çok kötü olucam, eskiden kız doğuranlar nasıl afaroz edilirmiş bende oduyguyu hissetcem dedim. Yok yok korkma zaten kzı dedi herkes.:14:

Neden bu kadar ısrarcı veya ısrarcıyız kız meselesinde. Eşimin ve benim sülelemdeki en küçük kız 32 yaşında. Eşimin ve benim kzı kardeşim yok. Falan filan :14:

Allahım vicdan azabımı desem ne desem elimi karnıma koyamıyorum. Çıldıracağım. Bıraktığım sigaraya geri başlayacağım o raddeye geldi. Derya saçmalama içindeki de senin yavrun hissediyor ve üzüliyor diyorum ama nafile:14:Gözümün yaşı durmuyor. Niyr ağladığımıda tam bilmiyorum. veya itiraf edemiyorum.

Bir akıl verin ne yapayım da teskin olayım :14:

Sevgilerimle...

ablamın ilk bebeğinde niyeyse hep kız diye odaklandık ablamda kız istiyordu erkek olduğunu öğrenince ister istemez üzüldü keşke kız olsaydı dedi ve öyle pişman olduki sonra. aradan iki hafta geçmeden tarama testlerinde down sendromu riski koyuldu ben ablamı hiç o günkü kadar perişan görmedim. hep suçluluk duydu sonra amniyosentez yaptırdı oda çok zordu. bebek kesesinden sıvı alırken bebeğin ölüm riskide vardı neyse sonuçlar için 1 ay beklemek gerekiyordu o bir ay ömrümüzden ömür gitti. ya bebek özürlüyse erken doğumla ölecekmiydi yoksa sakat bir bebek dünyayamı getirilecekti.
çok şükür 1 ay sonra sonuçları aldık ve bebek sağlıklıydı. bu tamamen allahın bir uyarısydı ablama karşı keşke kız olsaydı dediği için. zaten o kadar pişman olduki o kadar vicdan azabı suçluluk duyduki anlatamam. şu anda 5 yaşında yaramaz bi oğlumuz var. 1 ay öncede bir erkek daha dünyaya getirdi iki oğlu oldu. ama çok mutlu çünkü ikiside sağlıklı ve mutlular. gerçekten şuna inan herşeyden önemlisi sağlıklı mutlu bebek olması hayırlı evlat olması. benim hiç çocuğum yok 4 aydır uğraşıyorum ya olmazsa diyorum napalım takdiri ilahi diyorum. olsada iki erkek iki kız hiç farketmez benim olsun sağlıklı olsun hayırlı olsun yeter. lütfen hiç çocuk sahibi olamamış yada engelli evlat sahiplerini düşün kıza erkeğe takılma. oda senin evladın bak doğsun bi kokla pişman olacaksın bu sözlerine
hayırlısıyla kucağına almanı diliyorum

merhba canım, lütfen böyle yapmay su an bende 16 haftalık hamileyim, bebeğimin ensesi kalın çıktı amiyosentez yaptırman lazım dediler çünkü ikili testimde riskli çıktı benim bebeğiminde cinsiyeti erkek ve bizdede kız çok az. ama sunu bil yeterki sağlıklı sıhatlı sağ salim dünyaya gelsin yapma lütfen ben haftalardır neler çekiyorum. kalbim sıkışıyo aklıma geldikçe dualar ediyorum. bebeğin cinsiyetinemi taktın lütfen bunu kendinede bebeğinede yapma, tadını çıkar allah korusun başka yüzden ağlama rabbim oğlunu sana bağıslasın sağ salim insallah. kızmış erkekmiş ikiside parçan demi..:61:

2 gün önce paaylaşmıştım forumda. Daha önceden 1,5 ay önce çok büyük ihtimal kız denilen bebeğime , pazartesi günü erkek denildi. :59:

Çok büyük hayal kırıklığına ugradım:14:Sürekli hıçkıra hıçkıra ağlıyorum desem yeridir.

Saçmalama dediğinizi duyuyorum. Evet sağlıklı olması en önemlisi ki ben 2. kez anne olan aklı başında bir insanım güya. Yaş olmuş 34 oğlum 8 yaşında işimde gelebileceğim en üst noktadaki ben böyle cahil cuhalaca bir fikir yüzünden kahroluyorum:14:

Ailem ve çevremdeki herkes ilk günden itibaren karnımı kız diye sevdiler. bende kzıım diyerek sevdim. Doktorun yüksek ihtimal kız demesi herşeyi bitirdi neredeyse. Bilgisayarıma kız resmi eklemeler. Adını bulduk flan filan derken , bebek erkek dendi. Anneme hep söyliyordum. Anne böyle yapmayın doktor erkek derse ben çok kötü olucam, eskiden kız doğuranlar nasıl afaroz edilirmiş bende oduyguyu hissetcem dedim. Yok yok korkma zaten kzı dedi herkes.:14:

Neden bu kadar ısrarcı veya ısrarcıyız kız meselesinde. Eşimin ve benim sülelemdeki en küçük kız 32 yaşında. Eşimin ve benim kzı kardeşim yok. Falan filan :14:

Allahım vicdan azabımı desem ne desem elimi karnıma koyamıyorum. Çıldıracağım. Bıraktığım sigaraya geri başlayacağım o raddeye geldi. Derya saçmalama içindeki de senin yavrun hissediyor ve üzüliyor diyorum ama nafile:14:Gözümün yaşı durmuyor. Niyr ağladığımıda tam bilmiyorum. veya itiraf edemiyorum.

Sevgilerimle...

DURUMUN karışık. Aslında cinsiyetini doğurana kadar hiç bilmemek bu durumda en iyisi gibi görülüyor gebeliklerde ama 9 ay boyunca insan meraktan çatlar valla.oda bi gerçek..
sana tavsiyem hayırlısı neyse o olsun de her zaman içinden.:nazar: inşallah Allah hayırlısı hangisi ise onu sağlıklı bir şekilde kucağına verir inşallah. bu durumda herşey sende bitiyor ailenden birine susun desen ötekini susturamassın illa yanlış yada doğru bilen konuşacak canm ne yazıkki . :) onun için pek önemsemeye bak biri konuştuğu zaman.üzerinde durup içten içte düşünürsen çok strese girersin.
senin kendi içinde bu durumu aşman gerek. aslnda evet ilk okuduğmda bende dedim böle bişe takılırmı ablacım diye :34: ama cvp verirken daha derinden düşünüp kendimi o durumda hisednce
anlyrm seni. ama benm böyle bi durumum olsaydı eğer dedğim gibi hayırlısı buymuş demekki derim.
erkek olursa demekki böylesi daha iyi olucak inşallah. de . Ama Dilerim Allahtan gönlündekini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın:61:

bebeğin dünyaya geldiğinde onun o minicik ellerini tutup mis gibi kokusunu içine cektiğinde kızmı erkekmı aklına bile gelmeyecek zaten

öncelik hayılısıyla kucağınıza almanı nasıp etsin ALLAH.evet kendinizi çok kaptırmışsınız fakat öncelikle sağlık doğsun ilerde dilersiniz yine çocuk sahibi olursunuz etrafımda engelli çocuğu olan akrabalarım var inan çok zor kendi halamda var doğustan engelli sürelki yatıyo konuşamıyo oturamıyo altı alınıyo afedersiniz artık regli oluyo15yaşında şimdi bitanede daha oldu oşükür sağlıklı sağlıklıya bakmak oyuncak bebk gibi geliyo diyo düşünün şükredin halınize rabbim evlat nasip etmiş kızı erkeğimi olur biraz başka yönlerden düşünüp kendinizi toparlayın.Bakın 5.5 yıllık evliyim vede çocuğumuz olmuyo okadar yöntem denedikki olmuyo işte tüp bebk yaptırdım herşey süperken yine oolmadı vede buarada yaşım 23 buyaşta ne tadviler gördüm neacılar çektim bibilseniz çok zor rabbim kimseye artmasın çektiğim acılarla kaçtane doğum yapılırdı elde ne var 0 yinede asla isyan etmiyorum bakalım daha neler yaşıcaz ALLAHIN gücüne gider ağlamayın isyan eder gibi olur ömrünüzde yaşıcağınız engüzel ayları yaşıyosunuz tadını çıkarın bikadın kaçkere yaşıyabilirki dilerim ailenizde başka akrabalarınızda bolbol kız bebkler olur pozitif olmanız huzurlu dolu yıllar geçirmeniz dileğimle:):71:

İster kızın ister kızmayın çok kınadım sizi insanlar yıllarca evlat özlemi çekiyor cinsiyet ayırmaksızın evlat istiyorlar ki bende bunlardan biriyim allaha dua edin hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin kız erkek neymiş yaa

Sevgili Kardeşim,

Evvela, bu durumunun Kitabımız Kur'an-ı Kerimden uzak ve çok rahatsız edici, huzursuzluğa sevk edici bir hal olduğunu belirtmek isterim. Eğer bundan uzaklaşmak ve haline şükretmek istiyor isen, eğer Allah'a sevgi ve saygı duyuyor isen, tek danışmanın ve senin tek tesellin kitabımız Kur'an-ı Kerim olmalıdır.

Tegabun Suresi/ Ayet 15 : Mallarınız ve evladınız sizin için bir imtihandır. Katında büyük ödül olan, Allah’tır.

"Rahimlerde olanı Allah bilir" (Lokman, 31/34)

Allah, evlatlarımızı bizlere birer imtihan olarak sunar. Kimisine kız, kimisine erkek, kimisine her ikisinden ve kimisine de hiç vermeyerek imtihan eder. Çünkü hamile kalmayı ve hamile kaldığında, erkek ya da dişi olacağına sen karar vermiyorsun. Allahın haberi olmadan, izni olmadan bu durum asla gerçekleşmez.

Fatır Suresi/ Ayet 11 : Allah, sizi topraktan, sonra spermden yaratmıştır. Sonra sizi çiftler kıldı. Bir dişi O’nun haberi olmadan ne gebe kalır, ne de doğurur. Ömrü uzun olanın, ömrünün uzatılması veya ömründen kısatılması ancak bir kitaptadır. Bu Allah’a çok kolaydır.

Araf Suresi/ Ayet 189 :Sizi (hepinizi) bir tek candan yaratan, Ve (sevgiyle) kadına meyletsin diye ona kendi özünden eş var edip çıkaran Odur. Öyle ki, o eşini kucaklayınca, eşi (ilkin) hafif bir yük yüklenir ve taşır o yükü. Sonra (kadın) gün gelip (çocuğun yüküyle) iyice ağırlaşınca, her ikisi birden Allaha, Rablerine yalvarırlar: Bize gerçekten kusursuz(sağlıklı,hayırlı,iyi) bir (çocuk) bahşedersen, muhakkak ki sana şükreden kimselerden olacağız!

diye söz veren insanoğlu iken, böyle güzel dua etmek ve şükretmek var iken, Rabbin kitabında en güzel duaları öğretmişken, ve diğer yandan bunca sene evlat hasreti ile yanan ve haline yine de çok şükreden insanları görüyorken, bu isyan niye? diye düşünmelisiniz. Çünkü Allah, düşünmeniz ve doğru yolu bulmanız için ayetleri apaçık açıklar. Lütfen Kur'an- ı Kerim'i okuyunuz.

Rum Suresi/Ayet 28 : Akıl eden bir kavim için ayetleri işte böyle açıklıyoruz.

Diğer yandan, sosyolojik açıdan bakıldığında, sanıyorum çevrenizin baskısı altında kaldığınız için de bu konuyu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bilmeniz gereken, bu evlat sizin rahminizde. Allah kadınlara en güzel isim ile isimlendirmiştir. Rahim olan Allah, yani merhamet eden Rabbimiz, merhamet dolu karınlarımıza, anne olmayı bahşeder, yüreklerimize bu sevgiyi verir. Hiç düşünmediniz mi? neden karnımızın bu bölümüne, ne güzel de rahim denilmiş...

Sanıyorum, bundan sonra okuyup öğrendiğinizde, Allahın sevgisine ve saygısına daha yakın olup, hayatın rehberi olan, sosyolojik ve psikolojik, çevresel her türlü konuyu ele alan, her türlü konu hakkında muhakkak bir açıklaması bulunan Kur'anı daha çok okur ve doğru olanı yaparsınız.

Allah merhamet ve huzur versin, sağlıklı huzurlu hayırlı evlatlar nasip etsin.

Diğer yandan, ağlamanız ve kendinizi kötü hissetmenize gelince, bu durumu illa ki kendinize suç olarak lütfen görmeyin. Bazen hanımların hamilelik ve lohusalık dönemlerinde var olan hormonları nedeni ile kendilerini kötü hissetmeleri, sürekli ağlamak istemeleri, bir şeyleri red etme eğilimleri söz konusu olabilir. Fakat bu durum, giderilmeyecek bir sorun değildir. Lütfen, ilk önce dediğim gibi, şükredebilmek ve kendinize huzur verebilmek için okuyun ve öğrenin. Eğer halen rahatlayamıyor ve huzur bulamıyor iseniz, kendinizi kötü hissettiğinize dair düşünceleriniz devam ediyor ve bu sizi günlük yaşamınızdan alıkoyuyor ise, doktorunuza danışmayı da deneyebilirsiniz. İlla sorunları tek başınıza halledebiliyor olmanız gerekmez, ufak bir yardım ile de gerçekleştirebilirsiniz.

Şu sigara meselesine gelince, hanımefendi, siz huzursuzluğunuzdan yakınarak buraya konuyu açmışsınız. Sigara değil sizin huzurunuzu geri getirmek, ileriye dönük çok daha ciddi ve geridönülmez huzursuzluklar sağlık sorunları ve bebeğinizin çocuğunuzun size karşı olan saygısızlığını doğuracaktır.
Zira siz ona zamanında saygı duymaz yaşamı için doğru olanı yapmaz iseniz, yaşlandığınız muhtaç olduğunuz ve hatta bu zamana kalmadan, o da size saygı duymayacaktır. Çünkü daha anne karnındayken sizden bunu öğrenmiş olacaktır.

Anneler, sevin bebeklerinizi, sevgi içinde büyütün ki sevmeyi öğrensin, sevmeyi hissetsin.
muhakkak ki bir sakinleşip, kendi başınıza kalıp da, ben ne yapıyorum diye düşündüğünüz o an, aslında kendinize ve sizin gibi hissedenlere itiraf edeceksiniz ; aslında oğlunuzu/kızınızı çooooook seveceksiniz : )

hadi bakalım..

Sevgilerimle...

bence kafayı yiyeceğin bi şey yok ortada ben 12 yıldır sabırla anne olmayı bekliyorum 3 aşılama 2 tüp yaptırdım hep negatif aldım hergün Allahıma dua ediyorum bir evlat için ne güzel sana vermiş nankör olma Allaha şükret hem bu yazın bizleri çok üzdü bizler bir evlat için ne zorluklar yaşıyoz evladın kızı erkeğimi olurmuş hem sen bi annesin nasıl böyle bi hataya düşüyosun hayret içinde kaldım Allaha karşı nankör olma elindekilerin kıymetini bil bizleri düşün biz çocuğumuz olmadığı halde Rabbime şükrediyoz senin daha çok şükretmen lazım :47::47::47::47::47:

ablamın ilk bebeğinde niyeyse hep kız diye odaklandık ablamda kız istiyordu erkek olduğunu öğrenince ister istemez üzüldü keşke kız olsaydı dedi ve öyle pişman olduki sonra. Aradan iki hafta geçmeden tarama testlerinde down sendromu riski koyuldu ben ablamı hiç o günkü kadar perişan görmedim. Hep suçluluk duydu sonra amniyosentez yaptırdı oda çok zordu. Bebek kesesinden sıvı alırken bebeğin ölüm riskide vardı neyse sonuçlar için 1 ay beklemek gerekiyordu o bir ay ömrümüzden ömür gitti. Ya bebek özürlüyse erken doğumla ölecekmiydi yoksa sakat bir bebek dünyayamı getirilecekti.
çok şükür 1 ay sonra sonuçları aldık ve bebek sağlıklıydı. Bu tamamen allahın bir uyarısydı ablama karşı keşke kız olsaydı dediği için. Zaten o kadar pişman olduki o kadar vicdan azabı suçluluk duyduki anlatamam. şu anda 5 yaşında yaramaz bi oğlumuz var. 1 ay öncede bir erkek daha dünyaya getirdi iki oğlu oldu. Ama çok mutlu çünkü ikiside sağlıklı ve mutlular. Gerçekten şuna inan herşeyden önemlisi sağlıklı mutlu bebek olması hayırlı evlat olması. Benim hiç çocuğum yok 4 aydır uğraşıyorum ya olmazsa diyorum napalım takdiri ilahi diyorum. Olsada iki erkek iki kız hiç farketmez benim olsun sağlıklı olsun hayırlı olsun yeter. Lütfen hiç çocuk sahibi olamamış yada engelli evlat sahiplerini düşün kıza erkeğe takılma. Oda senin evladın bak doğsun bi kokla pişman olacaksın bu sözlerine
hayırlısıyla kucağına almanı diliyorum

çok büyük hayal kırıklığına ugradım:14:sürekli hıçkıra hıçkıra ağlıyorum desem yeridir.

Saçmalama dediğinizi duyuyorum. Evet sağlıklı olması en önemlisi ki ben 2. Kez anne olan aklı başında bir insanım güya. Yaş olmuş 34 oğlum 8 yaşında işimde gelebileceğim en üst noktadaki ben böyle cahil cuhalaca bir fikir yüzünden kahroluyorum:14:

Ailem ve çevremdeki herkes ilk günden itibaren karnımı kız diye sevdiler. Bende kzıım diyerek sevdim. Doktorun yüksek ihtimal kız demesi herşeyi bitirdi neredeyse. Bilgisayarıma kız resmi eklemeler. Adını bulduk flan filan derken , bebek erkek dendi. Anneme hep söyliyordum. Anne böyle yapmayın doktor erkek derse ben çok kötü olucam, eskiden kız doğuranlar nasıl afaroz edilirmiş bende oduyguyu hissetcem dedim. Yok yok korkma zaten kzı dedi herkes.:14:

Allahım vicdan azabımı desem ne desem elimi karnıma koyamıyorum. çıldıracağım. Bıraktığım sigaraya geri başlayacağım o raddeye geldi. Derya saçmalama içindeki de senin yavrun hissediyor ve üzüliyor diyorum ama nafile:14:gözümün yaşı durmuyor. Niyr ağladığımıda tam bilmiyorum. Veya itiraf edemiyorum.

Sevgilerimle...

sorun bebeğin cinsiyeti diye başlık açmışsınız gerçketen sorun bebeğinizin erkek olmasımı:53: :53: Yaaa gerçekten siz psikolojik olarak iyi değilsiniz şuanda sağlıklı düşünemiyor ve günaha giriyorsunuz böyle yaparak ..yukarda arkadaşın mesajını iyi okuyun ve kendinize gelin

bence kafayı yiyeceğin bi şey yok ortada ben 12 yıldır sabırla anne olmayı bekliyorum 3 aşılama 2 tüp yaptırdım hep negatif aldım hergün allahıma dua ediyorum bir evlat için ne güzel sana vermiş nankör olma allaha şükret hem bu yazın bizleri çok üzdü bizler bir evlat için ne zorluklar yaşıyoz evladın kızı erkeğimi olurmuş hem sen bi annesin nasıl böyle bi hataya düşüyosun hayret içinde kaldım allaha karşı nankör olma elindekilerin kıymetini bil bizleri düşün biz çocuğumuz olmadığı halde rabbime şükrediyoz senin daha çok şükretmen lazım :47::47::47::47::47:
bazıları bulunca bunuyorrr :86::86: :86: :86: :86: :86:

sız suan hamıleleıkten kaynaklı bır duygusallık ıcersındesınız bence...cunku cıdden komık yanı şaka gıbı su anlattıklarınız...allahtan hayırlısını dıleyın,ve bu halden bıran evvel kurtulun..varlıgı var eden allah yoklugunda sahıbıdır..UNUTMAYIN !

sorun bebeğin cinsiyeti diye başlık açmışsınız gerçketen sorun bebeğinizin erkek olmasımı:53: :53: Yaaa gerçekten siz psikolojik olarak iyi değilsiniz şuanda sağlıklı düşünemiyor ve günaha giriyorsunuz böyle yaparak ..yukarda arkadaşın mesajını iyi okuyun ve kendinize gelin

evet canım ya Allah nasip etmiş ne güzel bi mutluluk tadını çıkarcağına derdine düşmüş:20::20::20::20:

ANNE OLANLAR NEREDEN BİLECEKLERİKİ
eşimizle birlikte olduğumzuda spermler yerine ulaşsın diye yataktan saaterce kalkmadığımız dr gittiğimizde yumrutalarımıza dr bakaren bunlarda bir tanesi benim bebeğim oğlum kızım olacakmı diye düşünmeyiiii Olmadığındaaaaa ağladığını nereden bileceklerrrrrrr her tedavide toplanan yumrutalarına evlat muamelesi yapamayı Embiryoların sana transfer edildiğinde sana tutunup seninle olup olmadığından haberin yokkennn ellerinle karnını sevmeniiii Küçücük bir su damlası olan embiryonla bir bebekmiş gibi konuşup beni bırakma diye yalvarmanııııı Seni bırakmaması için dualar ederkennnn ağlarkennn aslında seninle olmadığını bilmenin ne olduğunu nereden bileceklerr anne olanlarr anne olamamanın ne olduğunu nereden bilecekler

Son düzenleme:
[sıze=3]anne olamayı nerden bilsinlerkiiii[/sıze]
[sıze=3]eşimizle birlikte olduğumzuda spermler yerine ulaşsın diye yataktan saaterce kalkmadığımız :59:dr gittiğimizde yumrutalarımıza dr bakaren bunlarda bir tanesi benim bebeğim oğlum kızım olacakmı diye düşünmeyiiii :14: Olmadığındaaaaa ağladığını nereden bileceklerrrrrrr :14:her tedavide toplanan yumrutalarına evlat muamelesi yapamayı :59: Embiryoların sana transfer edildiğinde sana tutunup seninle olup olmadığından haberin yokkennn ellerinle karnını sevmeniiii:59: Küçücük bir su damlası olan embiryonla bir bebekmiş gibi konuşup beni bırakma diye yalvarmanııııı :14: Seni bırakmaması için dualar ederkennnn ağlarkennn aslında seninle olmadığını bilmenin ne olduğunu nereden bileceklerr:20: Anne olanlarr anne olamamanın ne olduğunu nereden bilecekler :43::43::43::43::43::43::43::43: [/sıze]
bilemezler nankör olanlar anlıyamazzz elindekinin kıymetini bilemezz :14::14::14::14::14:

niye sildinnn :57:
Okusun farkına varsın bazı gerçeklerin ...
Akıl istemiş yaa bizdenn en güzel aklı sen verdin iştee
iyiki alıntı yaptım gelince okusunn :63::63::63::63:

canım ya düzeltme yapıyordum

Son düzenleme:
Back
X