• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kaynanamı nasıl ikna edebilirim...

mehberalp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
106
1
46
Ankara
meraba ben kayınvalıdemlere yakın oturuyorum esımın ıkı kardesıde buraya yakın oturuyorlar ama herseylerıyle benım esım ılgılenıyor bızım ev nasılsa onlarınkıde ole gecım yapılıyor kendılerının maddıımkanları var ama ısolarak esım kosturuyor ve ben burdan baska bır semte tasınmak ıstıyorum esımde ben onlar olmeden ben buradan tasınamam ben gıdersem yıkılırlar dıyor bana annemlerı ıkna et ıstedıgın yere tasınalım dıyo kaynanamı nasıl ıkna edebılırım 37 yıldır burda oturuyorlarmıs nolurrr ablaalaarr bacılar bır fıkır bana amaaaannnnn amaaannnn

meraba ben kayınvalıdemlere yakın oturuyorum esımın ıkı kardesıde buraya yakın oturuyorlar ama herseylerıyle benım esım ılgılenıyor bızım ev nasılsa onlarınkıde ole gecım yapılıyor kendılerının maddıımkanları var ama ısolarak esım kosturuyor ve ben burdan baska bır semte tasınmak ıstıyorum esımde ben onlar olmeden ben buradan tasınamam ben gıdersem yıkılırlar dıyor bana annemlerı ıkna et ıstedıgın yere tasınalım dıyo kaynanamı nasıl ıkna edebılırım 37 yıldır burda oturuyorlarmıs nolurrr ablaalaarr bacılar bır fıkır bana amaaaannnnn amaaannnn

ah kardes ahh.sen yine ayri oturuyorsun.ben 3 senelik iliskimden ayrildim ailesi ayri oturmak istemiyor diye.bence sen yerinde kal.uzak olsanizda yine esin her islerini kosacak bence .

Niçin başka bir semte taşınmak istiyorsunuz?

Bana biraz zor gözüktü açıkçası yıllardırr oturdukları yerden taşınmazlar
ama ev alarak gidecekseniz altlı üstlü oturalım daha rahat destek oluruz diyebilirsiniz
Aklıma sadece bu geldi o zaman kesin kabul eder
ama sen dayanabilir misin bilmiyorum
ben dayanamam da :)

peki yakınsınız ama beklentileri neler senden neler yapmanı ister mesela hep berabermii olmak ister???

Niçin başka bir semte taşınmak istiyorsunuz?

Bana biraz zor gözüktü açıkçası yıllardırr oturdukları yerden taşınmazlar
ama ev alarak gidecekseniz altlı üstlü oturalım daha rahat destek oluruz diyebilirsiniz
Aklıma sadece bu geldi o zaman kesin kabul eder
ama sen dayanabilir misin bilmiyorum
ben dayanamam da :)

ben 8 yıllık evlıyım bır gunden bır gune kayınvalıdem surdan kalk suraya otur dememıstır annemden daha yakındır hıcbırseyıme agzını acmaz benım ıkı cocugum var en ufagı 3 aylık gıtmek ıstedıgım semtte kardesım oturuyor cocuklarıma hep ısm oldugunda o bakıyor yardımcı oluyor yanı herseyıme kosan o ıkıncısı semt oturdugum yer pek ıyı bıryer degıl cocuklarımın burada buyumelerını ıstemıyorum o yuzdende gıtmek ıstıyorum belkı bu olabılır altlı ustlu oturmaya zaten yaslılar ben bakarım onlara nolcak bugun onlara yarın bana

peki yakınsınız ama beklentileri neler senden neler yapmanı ister mesela hep berabermii olmak ister???

hayır bereaber olmak amaclı degıl dısarıya cıkamıyorlar yaslılar tek baslarına hıcbısı yapamıyorlar dısarı ıslerını hastanelerını hep esım yapıyor o yuzden bende hıcbısey ıstemzler

sen kayınvalidende uzak bir semtte oturmak istiyorsun değil mi?
yoksa kayınvalidenle beraber mi başka semte mi taşınmak istiyorsun?

bence eşin baştan onlar ölmeden gitmem dediyse bu hayalin hayal olur gibime geliyor. başka bir semte iş dışında bir bahane bulamazsın bence.

bana biraz zor göründü cnm ya allah yardımcın olsun bi kere dayamışlar sırtlarını size bilemiyorum

ben onlarada ayrı bır ev acıp aynı semte tasınmak ıstıyorum onlar gelırse esım gıtmeyı ıstıyor benım demek ıstedıgım onları nasıl ıkna edebılırım

ben 8 yıllık evlıyım bır gunden bır gune kayınvalıdem surdan kalk suraya otur dememıstır annemden daha yakındır hıcbırseyıme agzını acmaz benım ıkı cocugum var en ufagı 3 aylık gıtmek ıstedıgım semtte kardesım oturuyor cocuklarıma hep ısm oldugunda o bakıyor yardımcı oluyor yanı herseyıme kosan o ıkıncısı semt oturdugum yer pek ıyı bıryer degıl cocuklarımın burada buyumelerını ıstemıyorum o yuzdende gıtmek ıstıyorum belkı bu olabılır altlı ustlu oturmaya zaten yaslılar ben bakarım onlara nolcak bugun onlara yarın bana

tamam işte o zaman çok güzel altlı üstlü oturursanız size de kolaylık olur
eşiniz de hemen kabul eder zaten
Allah yardımcınız olsun insanın istemediği yerde oturması zordur bilirim

madem o kadar yakınsınız o zaman güzelce oturup konuşabilirsin sanırım kayınvaliden ile.. Ama bazı yaşlılar dediğin gibi alıştıkları semte ve komşularına çok düşkün oluyorlar. onları da anlamak lazım bilemedim ki şimdi :44:
çocuklarının orada yetişmesini istemiyorsan ancak şartlar öyle gerektiriyorsa da.. güzel bir okula gönderirsin, servise verirsin, hafta sonları spor okullarına vs. gönderebilirsin.. illaki sokağa veya parka çıkıp o mahalledeki insanlarla iletişim kurmak zorunda değiller..

ole olmuyor canım yaa ıllakı cocuk arkadas ıstıyor dısarı cıkmak ıstıyor sasırdım kaldım vala nolucak bılemıyorum hayırlısı olsun hakkımızda bakalım

neredeyse 40 yıldır aynı evde oturan ve çok yaşlı olan insanları ha diyince taşınmaya ikna edemezsin.bana imkansız gibi göründü bu hayalin.eşin de bu fikre sıcak bakmıyor belli.kayınvalidenle aranda sorun yokmuş madem sabret.Allah bilir tabiki ama hak vaki olunca istediğiniz yere gidersiniz.sonuçta hiçbirimiz istediğimiz muhitte oturmuyoruz.sen çocuklarını istemediğin ortamlara sokma.ben kızımı sokağa salmıyorum hiç.kapı önünde bir ilkokulu dolduracak kadar çocuk olmasına rağmen.elmas çöplükte bile elmastır:34:

ben ilk okuduğumda onlardan uzaklaşmak için gitmek istediğinizi sandım ama sonra yanlış anlamışım semti sevmediğiniz için gitmek istiyorsunuz sanırım.biraz çocuklar büyünce okulu falan bahane edip ikna edeibilirsiniz eşinizi kayınvalidenizi eğtim içn falan diye.bilmiyorum çevresine komşusuna falan düşkün birimi kayınvalideniz onun psikolojisini nasıl etkiler ama çabuk adapte olablirmi onları gözönünde bulundurmak gerek ama bir bahaneyle gidilirse belki daha çabuk ikna olur

Son düzenleme:

maşallah,ne kadar güzel bir ilişkiniz var.allh sizin gönlünüze göre versin.arkadaşın dediği mantıklı geldi bana altlı üstlü oturabilirsiniz

Kayınvalidenin, kayınpederinin evleri merdivenliyse, o yüzden dışarı çıkamıyorlarsa, asansörlü veya giriş katında bir evde oturmaya ikna edebilirsin belki onları. Dışarı çıkarlarsa, yürüyüş de yapabilirler. Evleri güneş almıyorsa, evin içi eskimişse! Fikir vermek için yazdım.

Back
X