kızlar kesenin tutunması hakkında bir soru?

capslocksmith

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
428
15
298
Adana
kızlar çok araştırdım ama tam cevap bulamadım.

kese rahime bir kere yerleşti diyelim. bunda şüphe yok, heryerde aynı şeyler yazıyor.

devamında günlük yaklaşık 1.2 mm büyüyormuş ve bebek 1.1 mm büyüyormuş.

sorum şu; acaba kese büyüdükçe sürekli tutunma alanı genişliyor mu? yoksa ilk tutunduğu alandan beslenmeye devam mı ediyor bilemiyorum?

kahverengi leke oldu 19 gün önce bende. çok şükür tekrarlamadı, sürekli dinleniyorum.

acaba tutunma yeri hasar görmüş müdür? hasar gördüyse tekrar onarım olmuşmudur? hep vesvese var içimizde

bugün ağır olmasada epey iş yaptım. eşim engellemeye çalıştıkça sanırım biraz da inat ettim

dinlen sen diyor bana ama artık sıkıldım ya kaç gün oldu

kızlar yok mu bunu bilen? çok araştırdım bir türlü bulamadım. ara sıra vesvese geliyor, o kadar gün geçti yinede oluyor işte.böyle zor sahip olunca bebeğe, oluyor sıkıntı. allahıma şükür devam etmedi ve şuan 9+6 dayım sanırım:)

Canım kesenin alanı ne oluyor bilmiyorum ama kese düzgün sınırlıysa ve içinde atan bir kalp varsa ki sen duymussundur artık kac haftalık olmuş, bebeişin düşme şansı çok dusuk... Her ne olursa olsun senin yapacagın birşey yok... Allaha emanet edip bekleyeceksn ama yorma kendini dinlenmeye devam et bol bol... Umarım sağlıkla alırsın kucagına

Son düzenleme:

sağol canım ya. öğretmenim ben, bnyem zayıf, beslenmem normalde iyi değildi, her yemeğide yiyemiyordum,seçiyorum yani aslında. şimdi daha kötü.
okulun ilk haftası rapor alıp 2. hafta başlayım diyorum, eşim 2. haftada rapor alalım diyor. ama ben iyi hissediyorum ve çok sıkıldım böyle evde. gurbetteyiz zaten. gerçi eşim 3-4 gün önce annesini getirdi artık o kadar sıkılmıyorum ama bilmiyorum ki napsam.
lekeden bu yana 27 gün oldu, tekrarlamadı ama işte bilmiyorum ki offf...

canım senin lekelerin devam ederken peki, sana proluton iğne (rahim kasılmalarını azaltıyor,haftalık 1veya 2kere yapılıyor dozuna göre) yapıldı mı? birde bana 1 aylık crinone jel verildi.

vajinal yoldan kullanılıyor. sana iğne,ilaç herhangi bişey verilmiş miydi?

acaba benim lekelerimi bitiren bu iğneler,jeller mi oldu?

tabi iğne ilaç sebepler sadece, veren rabbim. onda şüphe yok ama tabi sebepler de var, vesileler de var işte. sebepsiz iş yok kainatta

Canım benim ilk gebeliğimde ve diğerlerinde lekelerim oluncs hemen progestan hap vermişlerdi.. Ama sonra benim2. Dusukten sonra kan pıhtılasmam oldugu ortaya cıktı ve hamılelıkte hergun iğne yaptım kendşme ( kan sulandırıcı) gerçi 3. De de yapmışrım ama o gitti... Yani gidecek olan gidiyor. İlk üçünde yani gidenlerde evdeydim. 4. de yani oğlumda dershanede ogretmenlik yapıyordum ve saatlerce de ayakta kalıordum ama o durdu çok şükür..Bak seninki tutunmus ne guzel.

canım lekeden sonra progestan hap verilebiliyor fakat genelde crinone jel + proluton iğne veriyorlar ki bunlar sanırım daha etkili oluyor. genelde iyi doktorlar bu ikisini veriyor, çok araştırdım. tabi tek progestan da verenler var.

herneyse, bize de bu gebelikte doktor kan pıhtılaşma olsun veya olmasın clexane iğne başlattı ta ilk öğrendiğimiz gün başladık iğneye. tedbir amaçlı başladık dedi. sonra leke olunca da ek olarak haftalık proluton iğne ve günlük crinone jel başladı.

4. gebeliğnde leke falan olmadı değil mi canım.

dediğim gibi korkumuz, 1. olarak sperm değerlerinin yeterli sayıda olmaması ve 2. olarak leke olması.

yoksa bu leke olmasaydı çok mutlu mesut gidiyorduk. leke oldu, korku bşladı bizde. eşim hala atamadı üzerinden.

sanırım kötü birşey olursa tekrar kendi yüzünden aylarca beklemekten korkuyor. ben onu suçlamıyorum tabiki allahtan gelen bişey ama eminim o böyle düşünür. yani benim yüzümden olmuyor, sen boş yere bekletiyorum diye düşnür. zaten demişti hamile kalmadan önce.
benim yüzümden sen böyle sıkıntılarla başbaşaa kalıyorsun bu beni çok üzüyor demişti. bide beinm çoukları çok sevdiğimi görüyor. öyle böyle değil, aşırı seviyorum aşırı istiyorum bende. sanırım eşimi ben strese sokuyorum biraz da

canım ya nolur sıkılma, böyle sanal da olsa rahatlıyorum biraz.

şimdi tam 27 gün geçti leke üzerinden ve inşallah bugün 10+0 hamileyim.

pazartesi yine rapor alacaz ve inşallah haftaya pazar günü 11+1 olacağım.

sonraki hafta başlamayı düşünüyorum ben ama eşim 1 hafta daha sık dişini, gitme okula rapor alalım ve 12+1 olsun o zaman git diyor. napim ben ya şimdi

sanırım müdürde 1 saat falan verecek gibi duruyor. daha fazla vereyim dedi yok dedik anlattık kısaca durumu.15 istedik ama daha fazla vereek gibi 15ten

Son düzenleme:

Valla bence içinin rahat olmadı açısından alabıldıgın kadar al :))) 12 haftayı da hayırlısıyla doldurdun mu ondan sınrası basasgı... Ne sıkılması olurmu oyle sey... Burdan rahatlıyoruz bırbırımıze anlatıp seni çok iyi snlatım ben o korkuları kaygıları...

canım bugün 5 gün rapor alayım dedik gittik. hızlı hızlı bakıverdi doktor, 4 cm olmuş dedi, tam 1 hafta önce 2.5 demişti:)

bide hesaba göre 10+2 olması lazımdı bugün, cihazda 10+6 yazıyordu.

bilmiyorum ben başlamak istiyorum haftaya pazartesi, eşimle hala çatışıyoruz bu yüzden.

alalım diyor illa hala ikna olmadı:)

Ooo super çok sevindim, fasulye kıvamından çıkıyor senin minik desene:) daha once de yazdım senin içine nasıl sinecekse en guzeli o .. Hayırlısı olsun:)

Ooo super çok sevindim, fasulye kıvamından çıkıyor senin minik desene:) daha once de yazdım senin içine nasıl sinecekse en guzeli o .. Hayırlısı olsun:)

valla canım ya bizde anlamadık:) eşim çok şaşırdı ve epey geçti stresi.

günde 1.1 mm civarı büyüyor diye okumuştuk daha önce, o hesaba göre 3cmnin biraz üzerinde falan çıkar dyorduk. doktor 4cm ölçünce çook şaşırdık:)

bide işte aynı doktor 1 hafta önce 9+2 ölçtü, 1 hafta sonra 10+6:) ama sanırım bunlar yaklaşık hesaplar. olsun bebeğimiz iyi gerisi çok sorun değil inşallah:)

raporluyum canım yine eşim gidiyor okula, ben evde yatış:) adamcağız annesinide getirdi, duruyoruz beraber işte:)

Aman amann tadını çıkar bol bol dinlen keyfine bak... Anneciği de gelmiş işte yardım ediyordur herşeye sağolsun.. Dediğim gibi sen de nazlı nazlı keyfine bak :)))) doğduktan sonra poponu koymayı unutacaksın koltuğaaa

aynen canım ya:) kaynanam çok iyidir zaten sağolsun:)

bende haftaya başlayacağım canım sanırım. 3 tane 5. sınıf verdi idare, haftada 18 saat dersim var işte.

cuma günümü de boşalttılar sağolsunlar. hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…