Doğuma Hazırlık Kizlar Kuran'da gecen erkek isimleri nelerdir ? yardim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

uzul29

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
597
113
648
merhaba kizlar benim gibi isim bulup kuranda geciyormu dusuncesi tasiyanlariniz varsa
bize yardimci olabilecek arkadaslari bekliyorum :)
kuranda gecen ve anlamlariyla yazabilen arkadaslar yardim lutfen

isim koyarken kriter Kuranda geçmesi değil, anlamının güzel olmasıdır çünkü Kuran da necis(pislik), ******************tün(fuhuş) kezban( yalancı) isimleri de geçiyor fakat anlamları yanda görüldüğü gibi hiç hoş değil. Umarım anlamı güzel islami çağrışımları olan bir isme karar verirsiniz.

Dinimizce çocuk ismi illa kurandan olmalı diye bi kaide yok ki. Eğer öyle bir şey olsaydı Peygamber Efendimiz(sav) "zeynep" ismini kullanmazdı. Zeynep kurandan geçmiyor. Dinimize göre anlamının güzel olması gerekiyor. Ama illa kurandan erkek ismi istiyorsanız "Yasin" güzel bir isim.

oncelikle sunu soyleyebilirimki illa kuranda gecsin diye bir dusuncem yok!
ben sadece bilen arkadaslar varsa kuranda gecen erkek isimlerini benimle paylassin dedim
bilen arkadaslar yanitlasin bende ogrenmis olayim

EYMEN ismi çok güzel.son zamanlarda çok popüler bi arkadaşım koydu kuranda geçtiğinden eminim anlamını da duymuştum ama unuttum çok güzel anlamı wardı... bi araştır istersen..

batın,eymen,danyal,yasir,ali,elyesa,melik,mustafa ahsap,zahir,esat,cahit,samet,furkan,

Back
X