kızlar lütfen acil yardım...

aysn_er

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
59
0
36
Ankara
canlarım 14 haftalık hamileyim.gebelik öncesi de reflüm vardı ama şimdi çok arttı ne yapmam gerekiyor.lütfen bildiğiniz birşey varsa paylaşır mısınız?

Çok geçmiş olsun canım,bilgim olmadığı için bilgilendiremiyorum seni ama inşallah herşey yolunda gider.Allah cc yardımcın olsun.

canım yatagının bas kısmındaki ayaklarına yukseklık yapacak birsey koy ne kadar rahatlayacagını göreceksin emin ol....

canlarım 14 haftalık hamileyim.gebelik öncesi de reflüm vardı ama şimdi çok arttı ne yapmam gerekiyor.lütfen bildiğiniz birşey varsa paylaşır mısınız?

Canım yastığını mümkün olduğunca yükselt, mide asidini çekebilecek gıdalar tüketmeye çalış havuç, ayva, beyaz leblebi, mısır patlağı, ekmek içi gibi. Baharatlı, ekşi gıdalar tüketme. İnşallah yardımı olur. Allah yardımcın olsun

canım çok geçmiş olsun. doktorunla görüş ve önlem al ilerleyen aylarda daha da zorlaşıyor. ben ilk aylarda rennie duo şurup içmiştim dr tavsiyesiyle, anlık yardımı oluyordu ama iki saat sonrası yine yanma ve asit kaçması oluyordu. jinekolog dr lansor verdi bir hafta kullan dedi. kullanmadım, bebeğe zararı olur belki dedim. asit önlemek için ne yenebiliyorsa denedim. ayva, yeşil elma, maden suyu, beyaz leblebi.. geçici çözüm oldu, ve kilo aldırdı. çok abartı değil ama yine de gerekenden fazla kilo almamam neden oldu. estetik kaygılardan ötürü değil kilo endişem, riskli gebeliğim var ve toplamda doğuma kadar almam gereken kiloyu,10 kg, 7 ayda aldım. bu arada midem kötüleşti ve yediğim içtiğim şeyler şurup dahil kabızlığa neden oldu ki bu da sakıncalı gebelikte. doktorum tekrar lansor verdi. çok şükür o gün bugündür rahatım. kabızlık geçti. mide yanmam asit kaçması geçti, sürekli açlık hissi geçti, hatta kilo almam çok yavaşladı bir de üstüne 1 kilo verdim 1 haftada. benim gebelik öncesinde midem hassastı ama reflüm yoktu. gebelik öncesinde de vardı diyorsun, aylar ilerledikçe düzelmeyecektir büyük ihtimalle. 6. aydan sonra pik yaptı bende. doktorunla mutlaka görüş ve eğer reflü için ilaç verirse kullanmamazlık etme.

çok sağolun canım benim peki lansor hamilelikte zararlı değil mi gelecek hafta kontrolüm var gittiğimde sorayım bari.lansoru gebelikten önce kullanmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…