• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kızlar Lütfen Yardım! Merak Ediyorum

chimchime

kısmet değilmiş....
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
212
1
96
İzmir
ya öğrenmek istediğim okadar cok sey varkiiiii
benim 3 yıldır bir beraberliğim var.sevgilim askerde.nasipse agustosta gelicek.ocak subat gibi nişan yapmak istiyoruz.ama hiç bi bilgimiz yok.biz zaten kendi aramızda sözlüyüzyani öle kendi aramızda taktık.ama kuzenlerim dışında hiç kimse bilmiyo benim ailemden.annemde dahil olmak üzere bu konularda rahatlıkla konusabilcegim kimse yok.şimdi ben sadece nişan istiyorum söz möz istemiyorum.ailelerin tanısmasıda istemeye gelcekleri gün olcak.istemeye gelirken yüzük alınması sartmı..ve sunu da ögrenmek istiyorumm:kızın yüzüğünü erkek erkeğinkini de kız alıyo gibi bişey duydum bu dogrumu ya ne sacma sey.acil yardım:(

nasil yapmak istedigine gore degisir
istemeye bir kac kere gelindigi de olabiliyor baban seni vermezse
bazilarinda bir kere istemeye geliyor sonraki gelislerinde soz yapiliyor sonra nisan
benimkinde isteme ve soz bir arada oldu nisan 2 hafta sonra , sozde sadece bana yuzuk takildi, nisanda da karsilikli yuzuklerimizi aldik.
bir arkadasimda mesela sadece istemeye geldiler , sonra evde nisan yapildi aile arasinda bir daha soz yapilmadi.
versiyonlar cok yani , ailenin ve senin nasil bir sey istedigine bagli . sen istemesen de ailen daha geleneksel gelissin isteyebilir istemesi sozu nisani ayri gibi .

cnm bence önce annenle konuş anlat herşeyi annende babamla konuşsun . benim babam hariç herkes biliyordu ama yinede ilk önce istemeye geldiler daha sonra babam verdi beni bir nevi söz gibi oldu daha sonra gidip gelmeler daha sonra nişan oldu sanmıyorum hemen geldiklerinde söz olur biraz uzar. biz söz yapmadık sadece söz denildi . nişan yüzükleride dediğin gibi oluyor sen sözlünün oda senin yüzüğünü alıyor bence stres yapma annele konuş en önce.

seni istemeye gelirken yüzük olmaz sanırım
isteme oldukdan bir kaç hafta sonra nişan yapılır
nişandan öncede yüzük takı kıyafet alınır ama sen karşı tarafa yüzük almak zorunda deilsin canım
asine onlar senin istediğin herşeyi almak zorunda
biraz naz değerini artırı ama biraz
çünkü iki kişi anlaşında malesef bazı aileler kız tafaına iyi davranmıyor
nasılsa kızın gönlü var diye masrafdan kaçınıyorlar

bizimkiler ilk geldiklerinde hem tanışma oldu hem isteme ,
ama babam hemen vermedi beni, bizde adet öyleymiş ilk defasında verilmezmiş kız.
bir hafta sonra tekrar geldiler hem istemece verilmece oldu hemde bi tektaş taktı nişanlım bana .
1 ay sonrada nişan oldu .

off karısık işler bunlar vallahi.en iisi simdiden kafamı yormamak.zamanı gelince akısına bırakıcam artık..tek korkum bu tatlı telasların kabusa dönüşmesi.benim bbam verir aslında cunku babalrımız arkds.ama kimse bilmio bnm ailemden.yani tabiki bi birlikteligim oldugunu bilio annem ama kimdir neyin nesidir sormaz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.büyük çaba ve para istiyo bu işler .özelliklede masrafları ailesine deil bizim gibi kendi omuzlarına bindircek ciftler için:Saruboceq:

aman ya kaç gitsin kocaya ne uğraşıcaksın bayanssulusmile
ailende konuları konuşup ilgilenmiyormuş zaten CADIARZU

ben de kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye, zor işler valla ya, hele bi de sevgilin dıştansa çok daha fazla düşünüyo insan ::(

gercekten cok zor.dısardan dahada zor.allah herkesin yardımcısı olsun.
emdev saol harika bi fikir verdinlülülülülülü

off karısık işler bunlar vallahi.en iisi simdiden kafamı yormamak.zamanı gelince akısına bırakıcam artık..tek korkum bu tatlı telasların kabusa dönüşmesi.benim bbam verir aslında cunku babalrımız arkds.ama kimse bilmio bnm ailemden.yani tabiki bi birlikteligim oldugunu bilio annem ama kimdir neyin nesidir sormaz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.büyük çaba ve para istiyo bu işler .özelliklede masrafları ailesine deil bizim gibi kendi omuzlarına bindircek ciftler için:Saruboceq:

iyi yaparsınolumunekankayizsmile

zamanla hallolur nasılsa:lepi:

ben de yenilede yaşayacağım bu anları canım. önce anneleri tanıştırmayı planladık. onlar zaman belirleyecekler, belirlenen akşam babalar ve aşkımla birlikte isteme+ tanışma tarzı bir görüşme olacak.
herhangi bir şekilde kesin bişey yok biz kendimiz belirliyoruz. bi yüzük takılabilir. bir iki ay sonra da nişan yapıcaz. alyans takıcaz. aşkımla ikimiz hazırlandığımız için herşeyi birlikte alıcaz, yani kız tarafı-erkek tarafı olayı yok yani.
mutluluklar dilerim canım. ailelere yavaş yavaş açılmaya başlamalısınız diye düşünüyorum. çoğu ailede bu sorunlar yaşanabiliyor. zorluğu bir kez yaşarsın, sonrası daha rahat olur bence.

böyle işler önceden planlamakla pek olmuyor işin içine aileler girincee bütün plan değişebiliyor.biz sevgilimle isteme ve söz aynı anda olur diye düşünmüştük ama babam bir istemeyle kız vermem dedi sözü ayrı yaptık.aslında boşuna masraftan başka bir şey olmadı 20+20 bi de birkaç çock vardı sözde ne ben bir şey anladım ne sevgilim ama ailelerimz böyle istedi böyle yaptık

Benimde böyle bir durumum olucak haziranda ama erkek arkadasımın anne babası ayrı olduğu için onları bir araya zor getiricem diyor o yüzden isteme ve sözün aynı anda olmasını istiyor. Hatta nişanda yapmayalım diyor... Babam da kesin diyecekki bir seferde olmaz bu sefer arada kalan ben olucam cok üzülüyorum bu duruma mafoldumben

tanışma,isteme,söz,nişan,düğün gibi merasimler insanı çok geriyoren azından kendi adıma konuşayım,ben çok gerilmiştim hepsindede.Aslında evlilik kararı verilmesinden düğün gününe kadarki herşey büyük problem.Ben artık evleneyimde bir gün sonrayı göreyim diye dua ediyordum.hele son aylarda,evi döşemek insano çok strese sokuyor.Allah evleneceklere yardım etsin.

evet söz yüzüklerinde kız tarafı erkeğe erkek tarafıda kıza mı alıyor yoksa her iki yüzüğüde erkek tarafı mı alıyor

Back
X