kızlar lütfen yardım :(

kimsemkim

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2013
47
4
18
Erzurum
Kızlar merhaba.. regl ile başım belada :) her ay ağrım oluyo majezikten bakası gecırmıyo doktor gıttım bı ılaca baslıycam zaten.Ben regl olduğum ilk 2 gün ağrıdan olsun psikolojik olsun sureklı yatıyorum böyle alıştırdım malesef.regl hayatımı cookk etkiliyor. Allahıma çok şükür ki bu konuda başka bişe yok..

ESAS SORUNUM şu reglken dışarı cıkmaya cok korkuyorum cünkü cıkmasından korkuyorum herkes gıbı normal oluyorum fazla ya da az degıl. ama yıne de her kalktıgımda bırıne kontrol ettırıyorum. yolda tanımadıgım bı kıza bıle sordum.bu zamana kadar hıc cıkmadı ama yıne de korkuyorum. bir arkadaşım pedle beraber kağıt havlu ya da peçete tutuyormuş bir kere denedim ama batma söz konusu acaba tekrar denemelı mıyım? :/ okula bile gitmiyorum regl oldugum 2 gun. hem ağrıdan hem de bu sebepten. ama bu yıl üniye başlıyorum DEVAM ZORUNLULUĞU var ne yapıcam bılmıyorum sizin bu konuda çözümünüz nedir LÜTFEN YARDIM EDİN benim için cok önemli

ooo fena bi takıntıymış... başına bile gelmemiş neden böyle oldunki.. bence eve kapanma 1-2 kez dışarıya çık zorla kendini sonra zamanla alışırsın.. üni.deyken zorlanırsın..

Benim de ilk 2 gün ölüm gibi Hem ağrı yönünden hem miktar yönünden, olduğumu öğrendiğim an evde yürüyüşüm bile değişirdi
Bak ne yap biliyo musun; ağrın başlamadan olacağını hissettiğin an al ağrı kesicini ben bi'süredir öyle yapıyorum ve ilk iki gün altına koyu pantolonlar giy üzerini de örtecek uzun üstler giydin mi kalktığında geçti mi acaba diye düşünmezsin ki geçse bile gözükmez.
Ben siyah askılı giyerdim içime hem örtüyo hem geçse bile çekersin kapanır

Alışman lazım yarın öbür gün işe giriceksin regl oldum bana iki gün müsade denmez ki

o kadar nazlı olma ve kendini kas ve alışmaya çalış
hepimiz regl oluyoruz hepimiz zaman zaman çok ağrı çekiyoruz
ama okula da gidiyoruz işe de gidiyoruz
arkana geçse de nolcak ki insanlık hali
bazen ne kadar önlem alsa da oluyor
peçete iyi oluyor sık sık değiştirirsin zaten geçmez öyle çamaşıra

bence ünv gitmeden bu sürec icerisinde kendini alıstırmalısın yoksa gerçekten hayatını baya etkileyecek gibi bu durum..

Canım zamanla alışıyor insan, regl olduğunda hayatını kısıtlayamazsın. Korkma o kolay kolay geçmez kumaşa, şimdiki pedler çok iyi sen evden çıkarken yeni birtane düzgünce takarsın öyle çıkarsın.

İleride işe başlayacaksın, regl zamanı okulda olmak zorunda kalacaksın yani bu kaçınılmaz birşey ki, eve kapatamayız kendimizi. Bilhassa yürüyüş ağrılar için çok iyi geliyor.

Benim hep ağrır aynen senin kullandığın hap dışında ağrıma iyi gelen olmaz hiç. O halde okulumada gittim, işe de gidilyorum.

Konsantre problemi, ağrı ile işe gelmek zor oluyor ama her ay belli günler işe gelememe gibi bir olanak yok :)

Bazen ben dışarda yürürken öyle bir akıntı hissediyorum ki sanki sel olacak heryer hehe ama hiç pantolonuma eteğime geçme problemi yaşamadım. Piyasadaki ince pedlerin hepsi çok iyi. Birşey olmaz yen korkunu :))

melisa çayı ağrıyı tamamen kesiyor. tavsiye ederim.

doğru çoook haklısıınn :) çok sağolun kızlar rahatlattınız beni artık daha rahat olucam ınsallah benim için çok önemli bi sıkıntıydı bu cunku :)

Başladığı günden itibaren ilk 2-3 gün berbat. Ağrılardan kıvranıyorum resmen. Ben buscopan plus kullaniyorum. 30 dk sonra fln faydasını gösteriyor. Bir de sıcak su torbası hazırlıyorum ayaklarıma.
Arkadaşlarında yazdığı gibi alıştır kendini. Üni de ya da ileride çalıştığında her ay 2-3 gün böyle evden çıkmamakla olmaz :) geçmiş olsun

çok kere çıkmış çok kere kadın erkek birçok insana rezil olmuşluğum vardır
aşırı sancı çekerim başımın dönüp bir yerlere tutunarak gittiğimde olmuştur
ama umrumda bile değildi hala değil

sonuçta bu senelerce çekeceğin bişey
hayatını bu kadar etkilemesine izin verme
koyu şeyler giy önceleri madem çıkmasından çekiniyosun
ağrın sızın oluyosa da bir ilaç al dışarıya çıkmadan etkisini kaybetmeden geri dön
falan filan bulunacak çok çözüm var

Benim kadar yoğun adet gören birine rastlamadım daha. buna rağmen hiçde taşırmadım dışarı. Yöntemim çift külot.. İki tane üstüste giyip her ikisine de ped koyuyorum. Birinden taşsa diğeri tutar. İlk 3 günü böyle geçiriryorum. Sen de deneyebilirsin, rahatlatır belki.

denerım canım bakalım sağol:)

evet doğru soyluyosun hep bizimle olan bse sonucta kacarak nereye kadar..

Premium olan pedler en ince ama emiciliği en iyi olanlar.
mutlaka onlardan kullan.
eğer kanaman çok oluyorsa uzun olanlarını tercih et
benim de çok uzun sürerdi (7-8) gün ve yoğun olurdu.
iki tane iç çamaşırı üst üste giyebilirsin.

yaşını bilmiyorum ama doktor kontrolünde doğum kontrol hapı da kullanılabilir.
bu haplara başladığımdan beri ne ağrı kaldı, ne sivilcem kaldı ne de eskisi gibi uzun ve yoğun geçiyor benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…