kızlar merak ediyorm

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.132
4.597
uzun evliliklerde eslerin arasındaki iletisim hep aynı kalırmı yani kızdıgınızda esinize bagrırı yada hakaret edermisiniz bu alıskanlık haline gelirmi

sahsen ben cok sinirli birisiyim bu huyuma kızıyorum ama esime bazen cok bagrıyorum bazende diyorum adam anlamıyo ki 5 yasındaki cocugun davranısını yapıyo

simdi hemcinslerim olarak evliliginizde sinirle bagırma
varmı yoksa ben cokkkk mu abartıyorum

konu düzenleme

kavgalar neden cıkıyo diye sormus kızlar cogunlukla esimin harcamaları gereksiz faturalar ay sonu hesap evde bos yere ödedigimiz alet o kadar cokkki her ay sırf faturalara 500 ödüyoruz nerdeyse esimin elektronk hastalıgı 3 tv varken kı kredimizde vardı gitti 160 ekran tv aldı 3500 e
cep telefonu ister simdi araba alıcaz mesela 3 yıl vadeli nasıl cıkıcaz isin icindne bilmiyorum arabayı alırsak dusum dahada vahimlesicek ama bunun farkında degil daha önce 2 kere kart magduru olduk simdide aynısı olucak en azından kredimizi kapatalım öyle cekelim diyorum dinlemiyor

Son düzenleme:
ilişkilerde saygı çok önemli.saygı olmayan yerde herşeyi yavaş yavaş yitirirsiniz.bence sen çok abartıyosun çünkü zaman zaman konularını takip ediyorum.sanki sende ben bilirim tavrı var.eşin ne yapsa ne dese yanlış olduğunu düşünüyorsun

uzun evliliklerde eslerin arasındaki iletisim hep aynı kalırmı yani kızdıgınızda esinize bagrırı yada hakaret edermisiniz bu alıskanlık haline gelirmi

sahsen ben cok sinirli birisiyim bu huyuma kızıyorum ama esime bazen cok bagrıyorum bazende diyorum adam anlamıyo ki 5 yasındaki cocugun davranısını yapıyo

simdi hemcinslerim olarak evliliginizde sinirle bagırma varmı yoksa ben cokkkk mu abartıyorum
konuyu takipteyim:cool: sen napıyosun ki çok mu bağırıyorsun yazık ay adama :KK14:

Limoncu, baskın bir karaktersin eşin ise pasif bir tip, eh haliyle adamı sindiriyorsun, bir şeyi doğru yapacağı varsa da korkudan telaştan hata yapıyor. Hani 5 yaşında çocuk gibi diyorsun ya, çocukları devamlı bağırarak hır gür ile yetiştirirsen kendilerine güveni olmayan zavallı tipler olarak yetişirler. Bu yüzden bunu yapma, ne kadar kızarsan kız devamlı bağırmak eninde sonunda aradaki saygıyı bitirir.

İlerde çocuk düşünürsen aynı şekilde sabırlı olman lazım, eğer bunu yapamayacaksan mutsuz bir çocuk yetişir, ileriki hayatında ise mutsuz bir aile kurmaya ve sosyal yönden başarısız olmaya mahkum olur.

Bu yüzden önce sen kendine hakim olmayı öğren ve bu kadar sinirli olmana sebep olan sorunlar ile yüzleş, senin de hayatın çok kolay geçmemiş çünkü.

Sözün özü yüzgöz olmayın.

simdi hemcinslerim olarak evliliginizde sinirle bagırma varmı yoksa ben cokkkk mu abartıyorum
Bagirinca hersey duzeliyor mu peki ?

Ilk gun nasildiysak hala oyle, sesimizi o zaman da yukseltiyorduk simdi de. O zaman da hakaret etmiyorduk simdi de.
Bence uzun kisa olmasiyla alakasi yok. 5 yil hakaret vs olmamis bir cift evlilik uzayinca niye hakaret etmeye baslasin ki

Limoncu, baskın bir karaktersin eşin ise pasif bir tip, eh haliyle adamı sindiriyorsun, bir şeyi doğru yapacağı varsa da korkudan telaştan hata yapıyor. Hani 5 yaşında çocuk gibi diyorsun ya, çocukları devamlı bağırarak hır gür ile yetiştirirsen kendilerine güveni olmayan zavallı tipler olarak yetişirler. Bu yüzden bunu yapma, ne kadar kızarsan kız devamlı bağırmak eninde sonunda aradaki saygıyı bitirir.

İlerde çocuk düşünürsen aynı şekilde sabırlı olman lazım, eğer bunu yapamayacaksan mutsuz bir çocuk yetişir, ileriki hayatında ise mutsuz bir aile kurmaya ve sosyal yönden başarısız olmaya mahkum olur.

Bu yüzden önce sen kendine hakim olmayı öğren ve bu kadar sinirli olmana sebep olan sorunlar ile yüzleş, senin de hayatın çok kolay geçmemiş çünkü.

Sözün özü yüzgöz olmayın.
cocuk olayı baska söyleki es bulursun ama evlat bulamazsın o yüzden cocuguma yüzde yüzz cok fazla sevgi ilgi alaka göstericegim kesin ese gösterilen sevgi yada saygı cocuk bambaska cünkü onu ben yetistiricem ama esimle evlendigimizde 27 yasındaydı

yani benim cocugum bi yana esim bi yanadır benim icin her zaman cocugum 1 tık üsttedir

bagirip cagirmakla uzun vadeli hic bir yere varilmaz.
ancak karsi taraf sesini duymamak icin belki anliyormus gibi yapar.
saygi önemli, hatta en önemlisi.
bagirmak yerine anlayacagi dilden konusmakda fayda var

cocuk olayı baska söyleki es bulursun ama evlat bulamazsın o yüzden cocuguma yüzde yüzz cok fazla sevgi ilgi alaka göstericegim kesin ese gösterilen sevgi yada saygı cocuk bambaska cünkü onu ben yetistiricem ama esimle evlendigimizde 27 yasındaydı

yani benim cocugum bi yana esim bi yanadır benim icin her zaman cocugum 1 tık üsttedir
sen istediğin kadar ilgi alaka göster.hır gür olan bir evde çocuk asla sağlıklı büyümez.
evlat bulunmaz koca bulunur diye yerden yere vuracak halimiz yok eşlerimizi.sonuçta yüzde yüz ilgi alaka göstericem dediğin çocuk o hır gür yaşadığın adamla ortak çocuğunuz olacak canım :KK66:
yani anlayacağın denge şart:KK66:

Bağırarak olaylar çözülmez ki. Sinirliyken eşim de bende konuşmayız ( ilk zamanlarda bende bağırıp duruyordum ama değişen birsey olmuyor bunu gördüm) şimdi sakinlesene kadar bekliyoruz sakinken oturup konuşuyoruz. Saygı çerçevesinde davranmak lazım. Hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim küfürün alasini bilirim ama hiç kullanmadım

Orası kesin ama çocuklar da insanın sabrını bir hayli zorluyor, özellikle inatçı karakterde bir çocuğun varsa. Sen söylemek istediğimi anlamışsındır.

Ne hakaret ederim ne bagiririm
Hakaret edip bagiracagim adami koca diye de yanimda tutmam

Valla sesim de yükseliyor bazen hakarette ediyorum. Yaptığımın çok yanlış olduğunu biliyorum fakat o an kendime engel olamıyorum.
Dün gece bile tartışırken ona gerizekalı beyinsiz falan dedim.. Adam gözümün önünden git dedikçe daha beter kuduruyorum resmen

Bunu okumanı tavsiye ederim:

Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke içinde bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp “insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar?” diye sormuş. Öğrencilerden biri “çünkü sükûnetimizi kaybederiz” deyince ermiş “ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken neden bağırırız? O kişiye söylemek istedi
klerimizi daha alçak bir ses tonu ile de aktarabilecekken niye bağırırız? ” diye tekrar sormuş.

Öğrencilerden ses çıkmayınca anlatmaya başlamış: “İki insan birbirine öfkelendiği zaman, kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzak mesafeden birbirlerinin kalplerine seslerini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalırlar. Ne kadar çok öfkelenirlerse, arada açılan mesafeyi kapatabilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.”
“Peki, iki insan birbirini sevdiğinde ne olur? Birbirlerine bağırmak yerine sakince konuşurlar, çünkü kalpleri birbirine yakındır, arada mesa
fe ya yoktur ya da çok azdır. Peki, iki insan birbirini daha da fazla severse ne olur? Artık konuşmazlar, sadece fısıldaşırlar çünkü kalpleri birbirlerine daha da yakınlaşmıştır. Artık bir süre sonra konuşmalarına bile gerek kalmaz, sadece birbirlerine bakmaları yeterli olur. İşte birbirini gerçek anlamda seven iki insanın yakınlığı böyle bir şeydir.”
Daha sonra ermiş öğrencilerine bakarak şöyle devam etmiş: “ Bu nedenle tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin.

Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki, geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz.”

Evliliğin 3 yapı taşı.. Sevgi, Saygı, Sadakat!
bizde 2 si var ama saygı yok ask cokkk sadaket desen sonsuz ama saygı bilmiyorum küfür hakaret saygı gösterisimidir yani biz bagrırız 5 dakka sonra gelir barısısırz bizimki öfke patlamasımı diyorum acama bagrıyoz bagrıyoz 5 dakak sonra geciyo

eskiden esya kırma huyumuz vardı simdi biraz biraz o yok en azından

ben dun esıme ılk kez bagırdım oda soyle oldu

benı m herıfcanın bı huyu var actıgı tum dolapları acık bırakır hıc kapatmaz

yanı sınek var toz var allah korusun bocek olur kafamızı carparız ne gerek var huylanırım

mutfaga su ıcmeye gıder bı bakarım tum dolaplar acık
elbıse dolabı ayakkabılık havluluk yatak dolabı aklınıza ne gelırse hep acık

evlenmeden 2 ay onceden berı soylemeye basladım 9 aylık evlıyım hala canım bak yıne acık unutmussun dıye dıye dıye dıyeeee

dun acık unuttugu dolaba bı yumruk attım oyle kapattım gozunun onunde
sana son kez soyluyorum bıdaaha dolaplar acık bırakılmıcak dedım

benı ılk kez oyle gordugu ıcın sesı ıcıne kactı pekı hayatım dedı :KK70:

sabah kontrol etım arkasından ıse gıderken actıgı tum dolapları kapamıs :KK70:

ama ben bagırdıgım ıcın cok uzuldum gızlı gızlı agladım

sureklı bagırmadıgım ıcın benı cıddıye aldı hemen duzelttı ama tavrıma uzuldu

sızde sureklı bagırırsanız sızı cıddıye almaz

sonuc bu

3 yıllık evliyim bağırma çağırma yok toplamda 12 senedir beraberiz, gerçi öyle bağırıp çağıracak bi durum olmadı ben burda konuları okurken aklıma ilk yatak odası geliyo ulan bunca şey olmuş nasıl birlikte yatılacak diyorum, dünde aynı şeyi yazdım topa tuttular
Niye topa tuttular kiz soylediklerinde yanlis birsey yok ki

X