Kızlar moralım cok bozuk ya gecemezsem?

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Kızlar ben unıversıtede 4 yıllık bır bolum okuyorum.Daha bırıncı sınıfım fınallerımız bıttı sonuclar acıklandı.
Ben butlere kaldım.
Ortalamam 2,25ın altında oldugu ıcın DD ıle gectıgım derslerınde sınavına mecburen gırıcem.Tam 4 dersten sınava gırıcem.Iktısat,ıngılızce,muhasebe bırde basıt bır ders var.
Kafayı yıcem ben muhasebe ve ıngılızceden nasıl gecıcem ıkısıde benım kotu nasıl halledıcem hıc bılmıyorum.
Cok calısmakla dedıgınızı duyar gıbıyım oyle ama ıngılızcem benım ılkokuldan berı kotudur zaten muhasebe desen daha yenı bu sene goruyorum.Mantıgını hala kavrayamadım.
Kafayı yıcem not ortalamam 2,25ın altında kalırsa 2.donem derslerını de alamam heralde kısacası cok zorlu bır surec benı beklıyor.
Cok korkuyorum gecemez de okulu bırakmak zorunda kalırsam dıye.

Ben okulu uzatmaktan son anda kurtulmuş biri olarak bir kaç taktik vereyim :)
Öncelikle bitlerin olduğu tarihe kadar her gün hedeflerim adı altında o gün bitireceğin konuları yaz.(Ki bu seni ders çalışırken panikten kurtaracak.)
O gün yalnızca bir dersi değil en az 2 dersi çalış ve de en önemlisi hayatının en önemli sınavına çalışıyormuşsun gibi çalışmalısın:)
Yani yakınmak için bile zaman harcama:)
Ben bu sayede gerçekten mükemmele yakın puanlar aldım. Umarım sende de işe yarar.

Yani işin özü nasıl çalışacağın, bende bu taktik işe yarıyor. Umarım sende de işe yarar.

Canım ben de aynı durumdayım inan ki..

1 haftam bile yok çalışmak için ve 6 dersten kaldım büte

Hepsi de 2 bin sayfalık kitaplar en az.

Çok zor çok...

Daha ilk senenmiş, benim 4.yılım ve büte kaldım galiba daha açıklanmadı:26:Ve ben bütte geçemezsem direk mezuniyetim uzayacak
Bu arada 2,25 demişsin buna emin misin? Genelde üniversitelerin 1.80 ile 1.60 arası oluyor geçme puanı...
Panik yapma geçenler varsa biz bi'şeyi eksik yapıyoruzdur illaki
Benim büte kalacağım dediğim derslerin sınav günlerinde tam 5 finalim vardı düşün. Kar tatili sağolsun öğrenciyi hiç düşünen yok 20 dakika arayla 5 sınava girdim ne kadar yüksek alabilirdim ki zaten

Canım şimdi bu kadar sıkıntı çekeceğine baştan önlem alsaydın keşke .

Ne okuyorsun?
Kaldığın derslerin notlarına sıkı sarılmasın
Yoksa dediğin gibi ikinci dönem işin zor olabilir.

Canım ben de aynı durumdayım inan ki..

1 haftam bile yok çalışmak için ve 6 dersten kaldım büte

Hepsi de 2 bin sayfalık kitaplar en az.

Çok zor çok...
Ah canım ya bızım de 28 ocakda baslıyor butlerımız.
Ben yarın calısmaya baslıyorum.
Elımden gelen herseyı yapıcam calısıcam artık oldugu kadar olmazsa da en azından ıcım rahat olmus olur elımden gelen her seyı yaptım dıye.

İlk sene ilk dönem..Daha ne olduğunu ne yapman nasıl çalışman gerektiğini bilmiyorsundur.Ama okulu bırakmayı aklından geçirme o bölümü okuyamayacak olsaydın kazanamazdın da.Girebildiysen okumayı da başarırsın umarım Nasıl çalışman gerektiğini öğrenmelisin bence bir an evvel.Bölümün ne?

benim zamanımda vize final ortalamı 50 olunca geçiyodun büte kaldığında da bütten kaç alırsan ortalamana o yazılırdı hatta büt daha kolay die ben hep bütlere girmişimdir ve not ortalamam yükseldi bu sayede anladığım kadarıyla sizde çan eğrisi modeli var onu hiç anlayabilmiş değilim ama kendini bu kadar kasma daha 1. sınıfsın önünde 3 yıl daha var verirsin aslında muhasebenin mantığı çok kolaydır giren boçlu çıkan alacaklı bize ilk bunu öğretmişlerdi bende işletme okudum ve ilk derste muhasebe hoasının suratına bön bön bakmıştım rahat ol canım herşey yoluna girer bütler kolay olur bu arada açık öğretim demi okuyosun? eğer açık öğretimde okumuyosan hocalarlada konuşmak işe yarar yalakalık olarak düşünme

üniversitede her büte kaldım çok şükür
sen daha birinci sınıfsın sonradan bağışıklık kazanıyorsun merak etme
ayrıca bütte sorular daha kolay olur
sistemli bir çalışmayla verirsin
ayrıca da ben koştura koştura okulu tam zamanında bitirdim şimdi de diyorum ne salakmışım uzayıverseydi ben de biraz daha öğrenciliğin tadını çıkarırdım
sınav stresiyle proje koşuşturmasıyla da olsa hayatımın en güzel dönemiydi

Son düzenleme:
Canını sıkma neleri halledemiyoruz ki onu da halledebilirsin:) Kendine güven önce. Yakınmak yerine düzenlice bütlere kadar ders çalış.Ben final zamanı günlük notlar cıkarırım bugun bunları bunları yapacaksın dıye ve yaptıkca karalardım hiç biri bitmedende uyumazdım. bir borç gibi görürdüm bunu kendime.Bunu deneyebilirsin. Canım ınan 1. sınıf cok onemlı ortalamanı ne kadar yuksek tutarsan o kadar ıyı cunku daha sonra ne kadar yuksekte yapsan bir işe yaramıyor..Başarılar dilerim inşallah hepsini kolayca geçersin senin için dua edicem :)

Canım şimdi bu kadar sıkıntı çekeceğine baştan önlem alsaydın keşke .
Haklısınız,ama calısıp da kaldıgım dersler de oldu.Mesela ıktısat adam buralardn cıkcak demıs yazdırmıs bende onları ezbeleyıp yutmustum o cıkıcak dedıgı yerden bır soru bıle sormamıs.
Emeklerımın bazen boşa gıttıgını de dusunuyorum.

Bu arada ben düz lise mezunuydum muhasebenin m sini bilmezdim.
Nacizane köpek gibi çalışmıştım ba ile geçtim. Bir site var oradan , defterden , kitapdan.
Her hesabı açık açık anlayacak şekilde yazmıştım.
Mesela diyelm indirilen kdv . Şu şu olursa borca , şu şu olursa alacağa yazılır.
İndirilen kdv şöyle hesaplanır.
Ama çok düzenli çalıştım zor bir ders.
Şimdiden başla ezber yap gerekirse.
Ben sözelde olsa sayısalda olsa herşeyi sözelleştirip yazıyorum çok kolay oluyor.
Mesela sayısal kısımları şöyle sözel yapıyorum. Kdv yi bulacağız değil mi , Hesabı yapıyorum yanına başlıyorum. Önce çarp sonra normal parayla topla şuna böl gibi..
Sana tavsiyem al kitabı aç , güzel bir not çıkar. Muhasebeden not çıkar mı deme sakın. Yaz önce hesapları sonra dediğim gibi yap. Şu şu borca şu şu alacağa yazılır. Sonra otur internete bir site var istersen özel mesajla link atarım. Aç tek tek videoları izle. Sonra en son kendn sorular üret.En azından geçer not alırsın.
Allah yardımcın olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hiçbirisi boşa gitmez bu senin mesleğinle ilgili artık üniversitedesin mutlaka bir yerde öğrendiklerin karşına çıkar yaşadıkça göreceksin

yok acıkogretım ogrencısı degılım.
Duzce unıversıtesınde okuyorum.
Hocalara yalakalık tama adamına soyledın cok cekıngen bır ınsanımdır.

Moralini bozduğun şeye bak :) 1. sınıf olduğun belli oluyor. İnsan büte kalmaya da alışıyor zamanla :)
Çalışır verirsin dersi ne olacak. Veremezsen de dünyanın sonu değil, seneye verirsin.

bende duz lıse mezunu ve sozel cıkıslıyım.Tavsıyelerını uygulamaya calısıcam.
Sıteyı ozel mesajla atarsan cok sevınırım.Sımdıden tesekurler.

Cok tesekurler tavsıyelerınıze uyucam.
Benım ıcın dua edıcekmışsın ınanın cok mutlu oldum.Bu aralar heralde en cok duaya ıhtıyacım var.Allah ne muradınız varsa versın.

Şımdı dusunuyorum aynı stresı ben lıse 1de de yasadım.Ve calısıp gecmıstım yıne aynısını yapıcan kelebekler16 dıyorum ama ıste yıne de korkuyorum.
En cok ıktısata kızıyorum cunku calısmıstım ben o derse ıkı sınavınada calıstım.O kadar ezberledım calıstıgım konudan bır tane soru cıkmaz mı ya.
Ya grafıgı ınsan nasıl aklında tutar of resmen ısyanlardayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…