Kızlar ben unıversıtede 4 yıllık bır bolum okuyorum.Daha bırıncı sınıfım fınallerımız bıttı sonuclar acıklandı.
Ben butlere kaldım.
Ortalamam 2,25ın altında oldugu ıcın DD ıle gectıgım derslerınde sınavına mecburen gırıcem.Tam 4 dersten sınava gırıcem.Iktısat,ıngılızce,muhasebe bırde basıt bır ders var.
Kafayı yıcem ben muhasebe ve ıngılızceden nasıl gecıcem ıkısıde benım kotu nasıl halledıcem hıc bılmıyorum.
Cok calısmakla dedıgınızı duyar gıbıyım oyle ama ıngılızcem benım ılkokuldan berı kotudur zaten muhasebe desen daha yenı bu sene goruyorum.Mantıgını hala kavrayamadım.
Kafayı yıcem not ortalamam 2,25ın altında kalırsa 2.donem derslerını de alamam heralde kısacası cok zorlu bır surec benı beklıyor.
Cok korkuyorum gecemez de okulu bırakmak zorunda kalırsam dıye.
Ah canım ya bızım de 28 ocakda baslıyor butlerımız.Canım ben de aynı durumdayım inan ki..
1 haftam bile yok çalışmak için ve 6 dersten kaldım büte
Hepsi de 2 bin sayfalık kitaplar en az.
Çok zor çok...
Ne okuyorsun?
Kaldığın derslerin notlarına sıkı sarılmasın
Yoksa dediğin gibi ikinci dönem işin zor olabilir.
Kızlar ben unıversıtede 4 yıllık bır bolum okuyorum.Daha bırıncı sınıfım fınallerımız bıttı sonuclar acıklandı.
Ben butlere kaldım.
Ortalamam 2,25ın altında oldugu ıcın DD ıle gectıgım derslerınde sınavına mecburen gırıcem.Tam 4 dersten sınava gırıcem.Iktısat,ıngılızce,muhasebe bırde basıt bır ders var.
Kafayı yıcem ben muhasebe ve ıngılızceden nasıl gecıcem ıkısıde benım kotu nasıl halledıcem hıc bılmıyorum.
Cok calısmakla dedıgınızı duyar gıbıyım oyle ama ıngılızcem benım ılkokuldan berı kotudur zaten muhasebe desen daha yenı bu sene goruyorum.Mantıgını hala kavrayamadım.
Kafayı yıcem not ortalamam 2,25ın altında kalırsa 2.donem derslerını de alamam heralde kısacası cok zorlu bır surec benı beklıyor.
Cok korkuyorum gecemez de okulu bırakmak zorunda kalırsam dıye.
Haklısınız,ama calısıp da kaldıgım dersler de oldu.Mesela ıktısat adam buralardn cıkcak demıs yazdırmıs bende onları ezbeleyıp yutmustum o cıkıcak dedıgı yerden bır soru bıle sormamıs.Canım şimdi bu kadar sıkıntı çekeceğine baştan önlem alsaydın keşke .
Haklısınız,ama calısıp da kaldıgım dersler de oldu.Mesela ıktısat adam buralardn cıkcak demıs yazdırmıs bende onları ezbeleyıp yutmustum o cıkıcak dedıgı yerden bır soru bıle sormamıs.
Emeklerımın bazen boşa gıttıgını de dusunuyorum.
yok acıkogretım ogrencısı degılım.benim zamanımda vize final ortalamı 50 olunca geçiyodun büte kaldığında da bütten kaç alırsan ortalamana o yazılırdı hatta büt daha kolay die ben hep bütlere girmişimdir ve not ortalamam yükseldi bu sayede anladığım kadarıyla sizde çan eğrisi modeli var onu hiç anlayabilmiş değilim ama kendini bu kadar kasma daha 1. sınıfsın önünde 3 yıl daha var verirsin aslında muhasebenin mantığı çok kolaydır giren boçlu çıkan alacaklı bize ilk bunu öğretmişlerdi bende işletme okudum ve ilk derste muhasebe hoasının suratına bön bön bakmıştımrahat ol canım herşey yoluna girer bütler kolay olur bu arada açık öğretim demi okuyosun? eğer açık öğretimde okumuyosan hocalarlada konuşmak işe yarar yalakalık olarak düşünme
bende duz lıse mezunu ve sozel cıkıslıyım.Tavsıyelerını uygulamaya calısıcam.Bu arada ben düz lise mezunuydum muhasebenin m sini bilmezdim.
Nacizane köpek gibi çalışmıştım ba ile geçtim.Bir site var oradan , defterden , kitapdan.
Her hesabı açık açık anlayacak şekilde yazmıştım.
Mesela diyelm indirilen kdv . Şu şu olursa borca , şu şu olursa alacağa yazılır.
İndirilen kdv şöyle hesaplanır.
Ama çok düzenli çalıştım zor bir ders.
Şimdiden başla ezber yap gerekirse.
Ben sözelde olsa sayısalda olsa herşeyi sözelleştirip yazıyorum çok kolay oluyor.
Mesela sayısal kısımları şöyle sözel yapıyorum. Kdv yi bulacağız değil mi , Hesabı yapıyorum yanına başlıyorum. Önce çarp sonra normal parayla topla şuna böl gibi..
Sana tavsiyem al kitabı aç , güzel bir not çıkar. Muhasebeden not çıkar mı deme sakın. Yaz önce hesapları sonra dediğim gibi yap. Şu şu borca şu şu alacağa yazılır. Sonra otur internete bir site var istersen özel mesajla link atarım. Aç tek tek videoları izle. Sonra en son kendn sorular üret.En azından geçer not alırsın.
Allah yardımcın olsun.
Cok tesekurler tavsıyelerınıze uyucam.Canını sıkma neleri halledemiyoruz ki onu da halledebilirsin:) Kendine güven önce. Yakınmak yerine düzenlice bütlere kadar ders çalış.Ben final zamanı günlük notlar cıkarırım bugun bunları bunları yapacaksın dıye ve yaptıkca karalardım hiç biri bitmedende uyumazdım. bir borç gibi görürdüm bunu kendime.Bunu deneyebilirsin. Canım ınan 1. sınıf cok onemlı ortalamanı ne kadar yuksek tutarsan o kadar ıyı cunku daha sonra ne kadar yuksekte yapsan bir işe yaramıyor..Başarılar dilerim inşallah hepsini kolayca geçersin senin için dua edicem :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?