Kızlar nasıl yol izleyeyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bierfi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bierfi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2024
559
1.616
33
28
Ay kızlar hiç boyle gelin kaynana muhabbetlerim yoktur ancak artık 4. yılda bazı şeyler beni aşııırıı germeye başladı. Kv beni deli ediyor son zamanlarda. Çok sık görüşmeyiz kendisiyle ama bazen lafını bilmeden falan konuşur ama sınırlarımız hep vardır açıkcası. Aslında sınırlarımız oldugu için de konuların olayların üstü biraz kapalı kalır hani anlatsam sabaha kadar anlatırım da kucuk kucuk bazen saçma sapan seyler genelde Ben çok umursamadan geçiyorum açıkcası genelde.
Bunu irili ufaklı beni deli eden hareketlerinden bazen zaten eşime söyleniyordum. Aile olarak cok baglılar kv tarafı. yani bi düğün bi cenaze hurra giderler allahın emri gibi. Mesela benim amcam gelse yurtdışından ben görmesem de olur ama bunlarda mesela kesin toplanılır edilir eşim de hep katılmak zorundayı der. Yani adet gelenek görenek sorsan çok bağlılar ama kendi içlerinde. Beni delirten olay da şu anneannem geçtiğimiz hafta ameliyat oldu 78 yasında ve butun rahmi vs alındı Patalojiye gitti derken son 1 haftamız eşimle hastanede gecti. beni de anneannem büyüttüğü için annem gibidir yani herkes ona olan hassasiyetimi bilir. biz Ptesiden beri kan arıyoruz yazıyoruz ediyoruz yahu kadın bir kere bile beni aramadı. Ne yaptınız bi şey lazım mı vs diye. Ameliyat oldugu gün öğleden sonra saat 3'te aradı. Annemi de aramamış etmemiş. 3 gün hastanede kaldı anneannem insan demez mi yani dünürüm hastanede ben bi gideyim göreyim kadın yalnız vs diye. Bir de anneannem o yaşı ile bunların her cenazesine hastalığına koştu. Kv her yere giden biri olmasa gam yemicem ama düşünüyorum madem bu kadar gelenek görenek meraklısı insanlarsanız her seyi akıl ediyorsanız bunu nasıl düşünmezsiniz yani? Kadın Cumartesi taburcu oldu hiç bilmeyen der ki oğluna siz gidiyorsunuz ben de geleyim falan. Ay inanılmaz delirdim annemle anneannem bana gaz vermemek için boşver gelmesin ne gerek falan diyorlar da biz bunların her hastasına cenazesine hazır kıta gidiyoruz. Bu son olayda eşime çıtlatmak istiyorum artık ancak nasıl bi yol izlesem bilmiyorum çünkü cok sogudu, yani çok da umrumda degıl bu arada araması etmesi ama insan her seyine koştuğu insanı da bi görmek ister ortamlarda sarılıp edip kızım demek degıl yani bence olay. Evimin huzurunu da kaçırmak istemiyorum annesine de deger veriyor tabii doğal olarak yani suclayıcı bir dil kullanmak istemiyorum.
ay bilmiyorum acaba diyorum varotik mi davranıyorum anneannem konusunda hassasım diye ama yiyiyorum yani kendimi bi garip oldum
Sizce ne yapmalı hayatta gidip demem kv ama eşime de kırıldım demek istiyorum açıkcası sanki. Hassas mı davranıyorum?

Sevmediğiniz birinin sizi arayıp sorması neden bu kadar umrunuzda ki? Şahsen ben kaynanam aramadığında huzur buluyorum :)

Sevmediğiniz birinin sizi arayıp sorması neden bu kadar umrunuzda ki? Şahsen ben kaynanam aramadığında huzur buluyorum :)
Kendisiyle bir sorunum yok aslında bugüne kadar bir tartışmışlığımız vs. bile olmadı. Seviyor ya da sevmiyor değil nötrüm.
Zaten oyle bir durum olsa beklemem ama şöyle bi şey var eşim bunun farkında değil. Yani biz bir yere gidiceksek gelenekçiler ya sözde mutlaka gidilmeli çok ayıp vs bunları biliyorlar. Buraya gelince bunun akıl edilmemesi garip geliyor.
Benim elime şöyle bir koz geçti yani burdan kalkıp bir hastanın ziyaretine mutlaka gidilmeli cok ayıp dendiğinde demek ki o kadar da ayıp değilmiş diye cevap verebilirim eşime. Ben istiyorum da o da farkında olsun. Erkeklerin annelerine karşı hep bir haklıdır gibi savunma mekanizması var toz konduramıyorlar bende eşime bunu söylemek istiyorum ama huzurumu da kaçırmak istemiyorum gibi.

Anladım. Eşiniz mantıklı makul biriyse bunu kavgaya dönüştürmeden sakince ifade edebilirsiniz. "Çok önem veriyorlar bu gibi şeylere ama aynı önemi ben göremedim heralde unutuyorlar" diyebilirsin aşırıya gitmeden. Böylelikle size de doğal olarak gitmeme, aramama hakkı doğar. Ben severim böyle şeyleri yani herkese yaptığı kadar :)

benim de işime geldi zaten o çok ayrı bir konu :)
Sadece bunu dile getirmek konusunda hani eğer böyle çok sert girersem olay kavgaya dönüşür gibi hissediyorum. Eminim ki savunacaktır annesini bu arada ama dediğiniz gibi "çok önem veriyolar" gibi gidersem beni anlar diye dusunuyorum. bu arada bu süreçte gelen giden saçma sapan konuşan derken kendi ailemden de eleştirdiklerim oldu bunu da söylersem hani ben senin ailene karşı demiyorum kendi aileme de dedim biliyorsun gibi herhalde daha iyi olur.
Sadece acaba cok mu abarttım gibi dusunuyorum ama bakınca da deprem gunu benim evimden 3 vesaitle kardesinin gelininin anneannesinin cenazesine gidince o alamette insan da düşünüyor yani elinde olmuyor.

Üslup çok önemli oluyor evlilikte. Sert çıkışınca haklıyken haksız olma durumu oluyor. Eğer makul bir eşiniz varsa tatlı dille her şeyi yaptırabilirsiniz bence. Ben de hep fevri taraf oldum ve bunu kendimde çok tecrübe ettim. Ve bence hayır abartmıyorsunuz.

bende fevri bir insanım maalesef. yani sinirlenince gergin davranıyorum bende. O yuzden haklıyken haksız duruma düşüyorum dediğiniz gibi.
Ay abartmadığımı duymaya sevindim çünkü insan birikince bazen en ufak sey bile gözünde büyüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…