kızlar nasipse tahminen 2 yıl sonra evlenmeyi düşünen biri olsaydınız....

Bence yemek takimi, tencere seti gibi büyük parçaları önceden alabilirsin. En azından taksitleri biter. Ben öyle yaptım. Kasım ayında büyük taksitlerim bitiyor. Düğünüm ağustosta.

Canım kesinlikle başlamalısın. Tamam para biriktirip evlenmeye yakın yeni modellerden almak, taksitsiz peşin almak gibi seçenekler mantıklı ama öyle bir şey çok nadir oluyo. İlla ki o para başka bir eksiğe gidebilir düğün zamanı. Ayrıca her ay belli bi taksit planın olursa atıyorum "taksidim var bu ay 500 lira ona vermeliyim" diye ayırırsın da, "para biriktirmeliyim ama bu ay 500 değil de 300 koyabilicem kenara" dersin. Yani ben taksitle veya peşin alabileceğin küçük olanları peşin almaktan yanayım. Çok şükür annem ben daha üniversitedeyken başlamıştı almaya. Ben de devam ettirdim. Ufak tefek şeylerim kaldı, az çok benim topiğimi biliyorsundur, çeyizimin büyük eşyaları bittiği için eğlenceli ekstra ürünlerden de alabiliyorum. Bence de başlamalısın derim

kızlar pike takımım ve kendi özel özel esyalarımın olduğu bi taksitim vardı zaten,bugun almış olduğum yemek takımım,kahvaltı takımım ve ckb takımının taksitiyle 320 lık taksitim var artık 3 tanede günüm var yaza kadar yeter bu kadar şimdilik sanırım dayanamazsam alırım yine ama

ben de 2015 yazında evleneceğim ama şimdiden epeyce birşey aldım sanırım, ev tekstili kısmını hallettim büyük ölçüde. para da biriktirilebilir elbette ama evlilik yaklaştığında ihtiyacı karşılama dürtüsüyle yapılan alışverişin şu andaki gördüğümü heveslendiğimi beğendiğimi ala ala biriktirmenin zevkini vereceğini sanmıyorum:) bir de herşey son ana bırakılınca ister istemez telaşe olacak, bazı şeyler oldu bittiye gelecek, bazılarında ekonomik davranmak gerekecek.. şimdiden özene özene alıyorum denk geldikçe.
büyük parçalar ve son anda alınması gereken elektronikler için de para biriktiriyoruz.
aldıklarımı Marttle Hanım'ın Çeyizleri topiğinde görebilirsin:)

baktım canım ceyizlerinee güle güle kullan cok güzeller

ilk başlarda ben de düğün zamanı gelince alırım para biriktirmiş olup diyordum ama 3 gün içinde gidip 5 nevresim 2 battaniye 5 yorgan 3 pike ver bana denmez ki..zaman varken her yeri hepsini iyice araştırıp alabilirsin..ben ev tekstilinden başladım mutfak olayına girmedim daha

Bence en mantıklısı 2 sene boyunca alışveriş yapmak ama acele etmeden...Hangi ürünün indirmine kampanyasına denk gelirseniz alın.Kampanyası olmayanı sonra alabilirsiniz nasılsa aceleniz yok.
Benim de böyle geniş bir vaktim vardı,hep bekledim ne indirime girdiyse onu aldım,çok avantajlı oldu : )

tesekkür ederim kızlar. arastırabileceğim indirimleri takip edebileceğim acelem olmayan bu vakitleri değerlendirmeye karar verdim.çok begendiğim şeyleri,indirimli bulduklarımı alıp geri kalanı biriktircem inşAllah

ev tekstilinden başlayabilirsin bence hem saklaması kolay hem de modası geçecek değil

bizim de ne zaman evleneceğimiz belli değil ama ufak tefek şeyleri alıyoruz hatta mobilyalarımızı da aldık tarzımız belli çünkü aşağı yukarı. Modern ve orjinal şeylerden hoşlanıyoruz. O yüzden ona uygun mobilyalar bulduk işte bu dedik kaçırmadık aldık. Onun dışında misafir yemek takımıdır işte tencere seti falan alma ama o ufak tefek günlük yemek tabakları kullanmaktan hoşlanabileceğin bardaklar falan filan ne bulursan al at kenara çünkü bunlar da başlı başına masraf olacak sana. Ben şuan ufak ufak dolduruyorum ki düğün tarihi yok ortada nişan bile yok

yemek takımı ckb kahvaltı tkımı falan aldım canım taksitle cook begendim cunku.fikrimin değişecegını sanmıyorum bak bakalım topiğimden begenirsin inşAllah

Nişan bile yo mobilyaları almışsınız balsu ne kadar hızlısınız :26:

Nişan bile yo mobilyaları almışsınız balsu ne kadar hızlısınız :26:

Durum tam olarak şu ki hadi düğün olsun dediğimiz anda eşyaya dair borcumuz ve telaşımız kalsın istemiyoruz ben o dönemde hem pikolojik olarak hem de maddi ve zamansal olarak düğüne odaklanmak istiyorum. Güzel ve özel bir düğün istediğim için ve aşkitom hiçkimseden maddi destek kabul etmediği için bu bizim için güzel bir çözüm oldu. Diğer türlü de halledebilirdik ama tam olarak bizi yansıtan eşyaları bulduk almamamız için sebep yoktu o yüzden aldık. Şimdi düğün olacağı zaman sıfır borç ve sıfır eşya ev stresi ile ben düğüne gelinliğe damatlığa mekana çiçeklere böceklere davetiyelere odaklanabilirim. Her türlü detay benden geçebilir artık maddi olarak da istediğimiz gibi bir düğün yapabiliriz bu sayede . Diğer türlü olsaydı hem eşyalar hem düğün daha ağır olacağı için mecbur düğünden kısılacaktı ki benim hiçbirşeyden kısmaya tahammülüm yok

canım cook güzel düşünmüşsünüz ben de kendi adıma böyle istiyorum düğün zamanı vs borcum kalmasın,erkek arkadasımda para biriktirmeye calısıo sımdıden bu sekilde dugunden sonra az borcumuz olur inşAllah. Allah cümlemizi nazarlardan saklasın

Son düzenleme:
Hmm mantıklı gerçekten de

balsu cum mobilyaların resmi var mı merak ettim :)

Modası değişmeyecek şeyleri alabilirsin ve de kenara azar azar para da koyarsın. Garanti belgeli ürünleri em son al ki süreleri kullanmadan bitmesin.
Bende 2 yıl sonra düşünüyorum ama bişey almayacağım tayin vs durumlarında taşıma sıkıntı. Birde bi kişiyi hayal ederek alıyorsun ayrılık gibi bi durumda ben kullanamam o eşyaları

Bendensin :) Benimde düğün tarihim belli değil ama başladım almaya bende beyaz eşyalara gircem en kısa sürede ufak tefek görüp beğendiklerimi topluyorum indiriminde sonradan telaş olmasın diye. Başta banada mantıklı gelmişti para biriktirip almak ama sonrada çok telaşa girebilceğimizi düşündüm vazgeçtim. En güzeli ufak ufak almak para en azından bir yere bağlanmış olur. Elinde kalmaz ve eksikler tamamlanmış olur.

Evet tatlım bir inşallah allah gönlimize göre versin hepimizin. Bir miktar para birikince direk aldık biz mobilyalarımızı . Beyaz eşya işine hiç girmedik onları en sona bırakacağız o konuda sürekli yeni teknoloji çıktığı için onu sona sakladık. Ki beyaz eşyanın en kralı 10 milyar tutuyor çok birşey değil önemli olan mobilyalardı mobilyaarda da bizim aradığımız bir tarz vardı bulmuşken aldık. Sonra onların borcu bitmeye yaklaşırken ben ufak tefek şeyleri aldım. Misafir grubu dışında evde ne ihtiyaç olacaksa alabilirsin kendi zevkini yansıtan onları aldım nevresimdi bardak tabak falan filan. Büyük pahalı misafir gruplarını düğüne yakın alacağım o konuda karar vermedim henüz çünkü. Bilmiyorum bana böyle mantıklı geldi mantıksız gelen olabilir ama ben eşya almanın keyfini böyle doya doya çıkarıyorum aldığım limon sıkacağını bile geze geze keyifle alıyorum düğün zamanı hangi birisine zamanım olacak ya da o dönem herşeye masraf etmekten aman ucuz olsun diye düşüneceğim şimdi ise ne alacaksam aman güzeli olsun diyorum çok da paraya bakmıyorum açıkçası. Para tabiki de önemli sınırsız kredim yok ama şuan için öncelikli olarak beğenmem. bence bu şekilde daha zevkli oluyor. Allah yardımcımız olsun inşallah ...

Vallahi para biriktirebiliyorsanız ne mutlu size. Biz de bir süre para biriktirdik ama sonra baktık ki harcıyoruz tatile gidelim dışarı çıkalım onu alalım öyle yapalım böyle yapalım derken para eriyor en sonunda eşyaları alalım da paradan kurtulalıma geldik Öyle başladık. ben beyaz eşyaları düğüne yakın alacağım yani aslında sadece onları bırakacağım en sona yani mobilyalar konusunda kafamız çok net ama nasıl bir tv isteriz buzdolabımız nasıl olsun çamaşır makinamız kurutma makinalı mı olsun karar veremediğimiz için son ana kadar düşünme payı bırakırım kendime ki sonradan pişman olmayayım ama en mantıklısı kendi yolunu çizip ona göre hareket etmek işte allah sonumuzu hayır etsin amiiiin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…