Mutfak Püf Noktaları Kızlar Nohut ıslayınca içine karbonat atıyomusunuz?

bence hiç deneme akşama bişey kalmadı şişmez

hehehe koydum bakalımm nasıl olcak olmadı dökeriz çöpee denemekd fayda var:) bi yerde duymuşdum denıyım dedımmmm sonuçu söylerım size:)

bu yılın ürünü olan nohutlar ıslatınca pişiyor, geçen yıldan kalma nohutlar pişmiyor.bende ıslatma suyuna yarım paket karbonat atıyorum.düdüklüde yumuşacık pişiyor.tavsiye ederim pişmayince çöpe dökmektense böyle ziyan olmuyor

kızlar bende atıyorum hem notuha hem kuru fasulyeye yanlış hatırlamıyorsam gaz yapmasın diye atıldıgını duymustum.

yeni mahsul bakliyatları düdüklüde yaklaşık 1 saat pişirirsen haşlanıyor ama taze olması lazım. yoksa hiç bi'şey değişmiyor. yayla, duru vs. markalar paketin üzerinde 2012, yani mahsül falan yazıyor, dikkat et taze al, işin kolaylaşsın.

yeni mahsul bakliyatları düdüklüde yaklaşık 1 saat pişirirsen haşlanıyor ama taze olması lazım. yoksa hiç bi'şey değişmiyor. yayla, duru vs. markalar paketin üzerinde 2012, yani mahsül falan yazıyor, dikkat et taze al, işin kolaylaşsın.

tuuca ciddi misin 1 saate yakın bakliyat pişirdiğine.haşat olmuyolar mı?Ben eski mahsulü 15,yeni mahsulü 10 dk.da pişiriyorum.

Ben karbonat kesinlikle koymam:45::50:Ne pişerken ne de ıslama suyuna.Eşim öğrenciyken denemiş tadının iğrenç olduğunu söyler hep.

karbonat atıldığını hiç duymamıştım
ben birgün önceden ıslıyorum
hatta çok ıslayıp dondurucuya koyuyorum canım istediğinde hemen hazır oluyor çıkarıp pişiriyorum

karbonatlı suyla bir kere haşlıyorum ben. Hem gazı gitsin hede nohutun tadı değişiyor daha lezzetli oluyor...

karbonat eklemenin zararlı olduğunu biliyorum ama neye zararlı idi unuttum :) o yüzden eklemiyorum. :56:

ben geceden tuzlu suda bekletiyorum sabah haşlıyorum ve çıkan köpüğü toplayıp atıyorum sonra suyunu süzüyorum. gaz yapan o köpüğüdür. köpüğü çıkarmak için baştan suyu soğuk olarak koyup o şekil haşlamalısınız. aynı şey kuru fasülye ve barbunya için de geçerli

ben annemin yaptigi gibi yapiyorum. geceden isliyorum. ertesi gunede suyunu suzup nohutlari karbonatla ovuyorum 2-3 dakika... ovduktan sonra yikayip, dudukluye koyup hasliyorum..

Back
X