- Konu Sahibi serap_serap
Serap merhaba.Ben de sınıf öğretmeniyim.Basına yansıtılmayan,yata yata maaaş alıyor gözüken öğretmenlerin nasıl bir mağduriyete uğratıldığını;bekarsa atandığı bilmemne köyünde on yıllarca çakılı kaldığını,evliyse eş durumunu bile vermediklerini ne yazık ki kimse bilmiyor.Bu kadar saygın bir mesleği eziyete çevirenleri de Allah'a havale ediyorum.Arkadaşlar ilk başta kendimden bahsedeyim..Ben 2 yıllık evli olan bir bayanım.Ve sınıf öğretmeniyim.Görev yeri şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin bilmem ne köyünün bilmem ne mezrasında sınıf öğretmeni olarak iki yıldır görev yapmaktayım.Arkadaşlar şimdi bizlere hak vermişler iki branş seçebiliyoruz özür grubu için.Teknoloji tasarım ve Zihinsel engelliler öğretmeni.Teknoloji tasarımın geleceği yok sadece 7ve 8. sınıflarda dersi var.. Zihinsel engelliler isminden de anlaşılabileceği gibi zor bir bölüm stajımı orada yapmıştım ve bitirene kadar ben bitmiştim. Şimdi siz benim yerimde olsanız bu iki alandan birisini seçip eşinizin yanına mı gelirdiniz yoksa devlet ne zaman sizi sınıf öğretmeni olarak eşinizin yanına göndermesini mi beklerdiniz...Bu 4+4+4den dolayı biraz zor gibi görünüyor ama... Birde alan değişikliği yaparsam geriye dönemiyorum memuriyet hayatında bir kere alan değiştirebiliyoruz. Tabi burası Türkiye yarın ne olacağı da belli......
Soruna gelince.Çok önemli bir karar;sana -şunu yap-diyemem ama,-ben olsaydım ne yapardım-onu söyleyim.Eğer sınıf öğretmeni olarak atanmayı beklersen;evliliğinin en güzel zamanları hiç olacak,ne zaman atanacağın belli olmayacak,ve diyelim ki önümüzdeki ağustosta atandın,bu kez de Maraş Göksun'un bilmemne dağ köyünde hem de minicik bir çocukla yıllarca en iyi ihtimalle 3 yıl merkeze gelemeyeceksin,yine ve bu kez de belki bebekli bir kadın olarak hayatın yollarda,dağ köylerinde geçecek,çok yıpranacaksın...
Zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğini seçersen,hayat boyu bir daha branş değişikliği yapamayacaksın.Evet ekdersin fazla olacak,her zaman merkezlerde çalışacaksın ama ruh halin bu büyük ve meşakatli göreve uyum sağlayabilecek mi asıl soru bu.Ben yapamazdım,dayanamazdım o çocukları o halde,hayatta yenik görmeye.Duygusallığım,iş verimimi negatif etkilerdi.Kişisel fikrim,benim yapım müsait değil.
Teknoloji tasarım öğretmenliğini seçersen,yine bir daha branş değişikliği yapamayacaksın.O branşla Türkiye'nin her noktasına istediğin zaman tayin olabileceksin.Yaşadığın ilin en merkezi okulunda çalışabileceksin.Ha evet çok önemsenmeyen bir ders,bu anlamda seni tatmin etmeyecek belki ama,yıpranmayacaksın.Öğretmenlik o ders önemsense de önemsenmese de öğrenciler tarafından,öğretmenlik bir ruhtur ve her branşta bunu yaşatabilirsin...
Kısacası ben böyle bir durumda kalsam,teknoloji tasarım öğretmenliğine geçerdim.Yazıklar olsun bu sisteme,öğretmeni eşiyle mesleği arasında seçim yapmak zorunda bırakanlara...
Son düzenleme: