Kızlar Nolur Yardım Edin Bir Fikir Verin...

Hocam akşam bakanımız açıklama yaptı eşi özel sektörde çalışanlara eş durumundan tayin hakkını kaldırıyoruz dedi. Bu cümlenin üzerine ben cesaret edemem çünkü eşim özel sektörde.

Olabilir mi hiç hocam mümkün mü? :)
Adamın kendinden haberi yok. Bundan önce de eşi özel sektör olanlar kolay atanıyordu. Kötü kötü şu olur; seçime kadar haklar elimizden alınır, seçim öncesi göz boyanarak geri verilir. Size şöyle yapın demek haddim değil; ama inanın hocam seçimden önce öğretmenlere oynayacaklar, çünkü çok hakkımız elimizden alındı. Bu bağlamda içiniz rahat olsun. :)

Hayırlısı olsun sizin için :)))Mutluluklar dilerim :))
Teşekkürler canım çok şey yaşadık oralarda çok çektik geçen sene...Ama bir sene daha çekemem. Zaten rahtsızlığım var doktor stresten uzak duracaksın dedikçe benim hayatım hep stres oluyor. İnşallah geliyorum eşimin yanına. Şimdi okulumuz iki öğretmeni birden yolcu edecek çocuklar ücretli öğretmenlerle devam edecek. üzülüyorum da aslında ama benim hayatımda önemli..

Olabilir mi hiç hocam mümkün mü? :)
Adamın kendinden haberi yok. Bundan önce de eşi özel sektör olanlar kolay atanıyordu. Kötü kötü şu olur; seçime kadar haklar elimizden alınır, seçim öncesi göz boyanarak geri verilir. Size şöyle yapın demek haddim değil; ama inanın hocam seçimden önce öğretmenlere oynayacaklar, çünkü çok hakkımız elimizden alındı. Bu bağlamda içiniz rahat olsun. :)
Dün iki programda da üzerine basarak söyledi hocam özel sektörde eşleri olanlara hak verilmeyecekmiş kanunda zaten bu yokmuş açıklamayı da öyle yaptı. Dün ben canlı olarak izledim atv'de haber programına konuktu herşeyi ince ayrıntısına varana kadar anlattı. Ben artık güvenemiyorum. Benden bir üst köyde ki öğretmenlere de kağıt imzalatmışlar göreve başlarken 4 yıl boyunca bulunduğumuz yerden hiçbir suretle çıkmak istemiyoruz şeklinde. Devlet bizden daha uyanık emin olun öyle kılıfına uyduruyor ki aklımız hayalimiz duruyor resmen

Allah kolaylık versin sizi anlıyorum.Çünkü ben de eşimle ayrı yaşadım o da özel sektördü ama ben çok iyi bir yerdeydim,sizin gibi kötü bir yer değildi.Buna rağmen eşinden ayrı olmak çok zor.evime geliyordum ama tat alamıyordum çünkü iki gün sonra geri gidecğimi bilmek acı veriyordu.Her geliş gidşimde eşimde ben de çocuklar gibi ağlaşıyorduk:( Çok şükür ki geldim evime uzak ama olsun .Bence alanınızı değiştirin keşke teknoloji tasarım gelse çok rahat olursunuz,zihin engellileri de yapabilceğinize inanıyorum sınıf öğretmenliği bu bölüme adapte olabilir diye düşünüyorum.Ben olamazdım benim branş matematik size göre tayinlerimiz çok çok daha kolay oluyor ama acılar ortak

Allah böyle bakanlıgın bin türlü belasını versin!

Yazıklar olsun.
Zamanında veterineri, ziraatçisini ögretmen yapıp bir nesli tükettiler,
şimdi de özür durumu ve norm fazlalıgı magduriyetini kaldırmak için,
alan degişikliği ile eğitimin her kademesini alt üst ediyorlar!

Öncelik o gencecik nesiller olması gerekirken!

Dün ögrendim ve yıkıldım ben de...

Şu bir gerçek ki,
bizim ülkemizde hiç bir alanda işinin ehli insan çalışmıyor,
çalıştırılmıyor!!!

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin sizi anlıyorum.Çünkü ben de eşimle ayrı yaşadım o da özel sektördü ama ben çok iyi bir yerdeydim,sizin gibi kötü bir yer değildi.Buna rağmen eşinden ayrı olmak çok zor.evime geliyordum ama tat alamıyordum çünkü iki gün sonra geri gidecğimi bilmek acı veriyordu.Her geliş gidşimde eşimde ben de çocuklar gibi ağlaşıyorduk:( Çok şükür ki geldim evime uzak ama olsun .Bence alanınızı değiştirin keşke teknoloji tasarım gelse çok rahat olursunuz,zihin engellileri de yapabilceğinize inanıyorum sınıf öğretmenliği bu bölüme adapte olabilir diye düşünüyorum.Ben olamazdım benim branş matematik size göre tayinlerimiz çok çok daha kolay oluyor ama acılar ortak
Acılar ortak olunca daha iyi anlayabiliyoruz birbirimizi bazıları bana kızacak dava aç diyecek veya kendi branşını bıraktığın zaman diğer branşta nasıl öğretmen olacaksın diyen olacak.Ama bende şuna inanıyorum ve eminim zihinsel engellilerde aldığım verim orada sınıf öğretmenliği yaptığımda aldığım verimden fazla olacak çünkü kafam rahat eşim yanımda olacak.

Kendimi geliştirerek canım ne gerekiyorsa nerde bir araştırma varsa en ince ayrıntısına varana kadar inceleyeceğim. Şimdi zihinsel engelliler bölümünde benim arkadaşın kız kardeşi okumuştu ondan kaynak önermesini istedim. Gerekirse gece gündüz bir sene o alanda herşeyi inceleyeceğim verimli olmak için. Ama yeter ki eşimin yanında olayım.Uzakta olunca orada da bu sene verimim yarıya düşecek çünkü beynim ve kalbim eşimde olacak...Kafam rahat olmayacak kısacası...

YANİ BEN DE EĞER ANATOMİ KİTAPLARI OKUSAM DOKTOR OLABİLİYOMUYUM ÇOK İYİ İNCELESEM,KENDİMİ GELİŞTİRSEM...
sanki zihinsel engelli bebeklerimiz insan değil gibi, sadece şefkat vermek yeter mi?bu işe gönül vermiş eğitimlerini almış insanlara yazık bu kadar az çabayla zihinsel engelliler öğretmeni olunabilirse...verimli olabilmek için onun eğitimini almalısınız hem de 5 sene,çünkü zihinsel engelli çocuklarla,normal gelişimli çocuklar birbirinden farklı mevzular...neyse ya zaten herşey berbat,eğitim sistemini mahvettiler, varsın bu da böyle olsun diyeyim bari...
teknoloji ve tasarım öğretmenliği seçin bence,yoksa haketmediğiniz bir parayı alacaksınız...formasyonu ayrı,herşeyi ayrı olan bir bölüm zihinsel engelliler,onlara eğitimini almamış kişilerin sevgi şefkat haricinde bişey verebileceklerini düşünmüyorum...

öğretmenleri ne hale getirdiler böyle? insanları mezun oldukları alandan çok daha başka alanlara yönlendiriyorlar sonra da verim bekliyorlar..mümkün mü bu? o sınıf öğretmeni olmayı seçti,onu okudu..hadi hoop sen zihin eng.öğretmeni ol! ee nasıl olacak,2 aylık kursla mı? zorla hak yediriyorlar,çaresiz bırakıyorlar öğretmenleri..ben bu sisteme ne diyeyim bilemedim!!

Yapar arkadaşım yapar!

Nasıl yapar ama orası meçhul ,
sonra da en ala özel eğitimci kesilirler!
Asla savunmuyorum asla onlar kadar da iyi olurum demiyorum ama elimden geleninde fazlasını yapacağımı biliyorum.Çünkü devlet bizlere başka çare bırakmadı hocam. Ya yuvam dağılacak ya tercih yapıp eşimin yanına gelip her sıkıntıyı kabulleneceğim.

Yapar arkadaşım yapar!

Nasıl yapar ama orası meçhul ,
sonra da en ala özel eğitimci kesilirler!

günahtır ya,o veliler teslim ederken gelişimlerine katkı olacak,eğitimini almış kişiler sonuçta diye bırakıyor...
şuna benziyo, teşbihte hata olmaz,kedim yanımda olduğu için aklıma geldi...o zaman evcil hayvanlarımızı kasaplara da bırakabilirmişiz,nasıl olsa veteriner de hayvanlarla uğraşıyor kasaplar da...
bunu benim gibi 25 yaşında bi insan bile akıl edebiliyo koskoca eğitim bakanlığı mı akıl edemiyo...

Asla savunmuyorum asla onlar kadar da iyi olurum demiyorum ama elimden geleninde fazlasını yapacağımı biliyorum.Çünkü devlet bizlere başka çare bırakmadı hocam. Ya yuvam dağılacak ya tercih yapıp eşimin yanına gelip her sıkıntıyı kabulleneceğim.

Ben sizi suçlamıyorum arkadaşım.

Sistemin çarpıklıgın isyan ediyorum!
Yazıklar olsun diyorum!

Çok üzülüyorum.

Sadece özel eğitim degil ki,
ögretmen arkadaşlar insan kaynakları müdürlüğünün
açıklamasını okudularsa ne demek istediğimi anlayacaklar.

Sadece sınıf ögretmenleri de degil, bütün branşlar iki alana geçebiliyor,
ya da branşçılar da okutabilecegi tüm alanlara geçebiliyor.

Bitti artık, eğitim yerlerde!!!

toplanıp karşı çıkmak bu nasıl iş böyle demek,seçenekler arasında yok değil mi hocam?asla olmadı değil mi? sizin yuvanızın bekası için kimbilir kaç tane özel çocuğumuzun eğitimi engellenecek...sadece ses çıkarmayı bilmeyip,dayatılanı kabul ettiğimiz için...

YANİ BEN DE EĞER ANATOMİ KİTAPLARI OKUSAM DOKTOR OLABİLİYOMUYUM ÇOK İYİ İNCELESEM,KENDİMİ GELİŞTİRSEM...
sanki zihinsel engelli bebeklerimiz insan değil gibi, sadece şefkat vermek yeter mi?bu işe gönül vermiş eğitimlerini almış insanlara yazık bu kadar az çabayla zihinsel engelliler öğretmeni olunabilirse...verimli olabilmek için onun eğitimini almalısınız hem de 5 sene,çünkü zihinsel engelli çocuklarla,normal gelişimli çocuklar birbirinden farklı mevzular...neyse ya zaten herşey berbat,eğitim sistemini mahvettiler, varsın bu da böyle olsun diyeyim bari...
teknoloji ve tasarım öğretmenliği seçin bence,yoksa haketmediğiniz bir parayı alacaksınız...formasyonu ayrı,herşeyi ayrı olan bir bölüm zihinsel engelliler,onlara eğitimini almamış kişilerin sevgi şefkat haricinde bişey verebileceklerini düşünmüyorum...

iyi güzel de durum serapla ilgili değil ki..Zihinsel Engelliler Öğretmenliğini istemiyor zaten.ama zorunlu tercih yapmışlar..Size tamamen katılmakla birlikte belirttiğiniz sorunun bireylerle ilgili değil,kurumlarla ilgili olduğunu düşünüyorum..Yani durum Serapla alakalı değil,devletle alakalı.

Hocam seçtirmiyor teknoloji tasarımı anlatamıyorum herhalde devlet resmen oynuyor diyorum ilk önce onu açacaksın sonra 25. tercihe vermiş teknoloji tasarımı atanamazsan teknoloji tasarımı istiyorum veya istemiyorum şeklinde. Haketmediğim parayı şimdiye kadar almadım mevlamda nasip etmesin. şimdi de dua ediyorum benim için hangisi hayırlıysa onu nasip et diye. Ama bana başka yol yok çare bulamıyorum.Tamam kabul ediyorum asla onlar gibi olamam ama onlar gibi olmak için sarfederim emek veririm...
Ben sınıf öğretmeniyim ben istemem mi sınıf öğretmeni olarak gelmeyi maraşa ama devlet vermiyor ve önüme bu seçeneği sunuyor napayım ben siz söyleyin.

günahtır ya,o veliler teslim ederken gelişimlerine katkı olacak,eğitimini almış kişiler sonuçta diye bırakıyor...
şuna benziyo, teşbihte hata olmaz,kedim yanımda olduğu için aklıma geldi...o zaman evcil hayvanlarımızı kasaplara da bırakabilirmişiz,nasıl olsa veteriner de hayvanlarla uğraşıyor kasaplar da...
bunu benim gibi 25 yaşında bi insan bile akıl edebiliyo koskoca eğitim bakanlığı mı akıl edemiyo...

pea 2000- 2001-2002'de EPÖ mezunları sınıfçı, özel eğitimci, rehberlikçi oldular...

Bu düzen hep böyle degişmedi degişmeyecek

Vallahi ben velilerimi hep uyarıyorum bu konularda gerektiğince...

Aslında okullarda o ayrımı yapıyor çok şükür çakmalara karşı!

edemiyor hocam çünkü eğitimci bir bakanımız yok

toplanıp karşı çıkmak bu nasıl iş böyle demek,seçenekler arasında yok değil mi hocam?asla olmadı değil mi? sizin yuvanızın bekası için kimbilir kaç tane özel çocuğumuzun eğitimi engellenecek...sadece ses çıkarmayı bilmeyip,dayatılanı kabul ettiğimiz için...

Sadece eş durumu da degil ki;
sırf %25 ekders fazla diye ve merkezi yerlerde görev yapabilmek için,
tayin zamanı alan degişikliği yapan sınıf ögretmenleri tanıyorum ben!

Ve şu anda da yine aynı durum yaşanacak...

Back
X