Kızlar Nolur Yardım Edin Bir Fikir Verin...

Devlet işini biliyor.Eğitimden bile kar sağlamaya çalışıyor.Bodrum'da koskoca Anadolu lisesinde Almanca öğretmeni yok.Yatağan 2 lisede birden matematik öğretmeni yok.Tanıdığım öğretmen arkadaşlarım atanamadı alanlarına..Şimdi vekil öğretmenlik yapıyorlar.Kadrolu olduklarında alacakları paranın yarısını alıyorlar..15 günlük de sigorta.yazık! bence ataması olanlar da dua etmeli bir taraftan..Millet mesleğini yapmak için dağın başına çıkmaya hazır bekliyor ama atama yok.

Ben sizi suçlamıyorum arkadaşım.

Sistemin çarpıklıgın isyan ediyorum!
Yazıklar olsun diyorum!

Çok üzülüyorum.

Sadece özel eğitim degil ki,
ögretmen arkadaşlar insan kaynakları müdürlüğünün
açıklamasını okudularsa ne demek istediğimi anlayacaklar.

Sadece sınıf ögretmenleri de degil, bütün branşlar iki alana geçebiliyor,
ya da branşçılar da okutabilecegi tüm alanlara geçebiliyor.

Bitti artık, eğitim yerlerde!!!
Aynen hocam bizlerle oynuyorlar diretiyorlar elden gelen birşey yok dünden beri düşünüyorum gece uyuyamadım herşeyiyle tarttım düşündüm veriminden tutun benim doğacak olan çocuğuma varana kadar ama çıkar yol yok Allah belalarını versin diyeceğim ne hallere getirdiler bizleri dünden beri berbat haldeyim. İstemediğim bir mesleğe zorlanıyoruz resmen...Sonra eğitimde kaliteden bahsediyorlar..

pea 2000- 2001-2002'de EPÖ mezunları sınıfçı, özel eğitimci, rehberlikçi oldular...

Bu düzen hep böyle degişmedi degişmeyecek

Vallahi ben velilerimi hep uyarıyorum bu konularda gerektiğince...

Aslında okullarda o ayrımı yapıyor çok şükür çakmalara karşı!

süpermiş valla,allah bilir hangi kişilerin torpillerini işe sokmasına yarıyor bu düzenleme...tarihler çok açıklayıcı aslında..10 yıl öncesi...
allah yardımcın olsun serap,gerçekten çok zorlanacağından eminim...sadece gözlemlediğim kadarıyla bile özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarla ilgilenmek bilgi sabır istiyor.

bir ara rehberlikte bu tür oyunlar oynanmıştı sıra özel eğitimde!

Cudana bizde alan değiştirebiliyor muyuz ? :)

toplanıp karşı çıkmak bu nasıl iş böyle demek,seçenekler arasında yok değil mi hocam?asla olmadı değil mi? sizin yuvanızın bekası için kimbilir kaç tane özel çocuğumuzun eğitimi engellenecek...sadece ses çıkarmayı bilmeyip,dayatılanı kabul ettiğimiz için...
Hadi çıkalım hocam kim gelecek benimle herkes klavye başında dayılanıyor. Şimdi bir grup oluşturulsun ilk önde giden ben olurum. Çünkü ben mesleğimi seviyorum bende kendi mesleğimi yapmak istiyorum kaç kere aradım bakanlığı biliyor musunuz? Bana denilen norm fazlası olduğunuz için açık yok denildi kaç yere mesaj çektim biliyor musunuz? Bana hep olumsuz sonuçla dönüldü? Ben tek başıma elimden geleni yaptım... Sözüm asla size değil yanlış anlaşılmasın...

Son düzenleme:
süpermiş valla,allah bilir hangi kişilerin torpillerini işe sokmasına yarıyor bu düzenleme...tarihler çok açıklayıcı aslında..10 yıl öncesi...
allah yardımcın olsun serap,gerçekten çok zorlanacağından eminim...sadece gözlemlediğim kadarıyla bile özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarla ilgilenmek bilgi sabır istiyor.

O zaman da üniversitelerde o bölümler kapandı mezunları da böyle erittiler pea...

Hem eşim, hem ben özel eğitimciyiz...
Asla bir özel eğitimci gibi eğitim veremiyorlar.
o kadar!

Yazdım işte rehberlikte oynanan oyunları...

Bize hiç bir şey yok :(:)

yazdın ama ben hatırlamak istemiyorum..

neyse ki artık veliler bilinçli bu konuda :)

alan değişiriyorsak ben büyük oynayacağım,gözüm bakanlıkta :)

Allah hepimizin yardımcısı olsun,sonumuz iyi değil..

Son düzenleme:
toplanıp karşı çıkmak bu nasıl iş böyle demek,seçenekler arasında yok değil mi hocam?asla olmadı değil mi? sizin yuvanızın bekası için kimbilir kaç tane özel çocuğumuzun eğitimi engellenecek...sadece ses çıkarmayı bilmeyip,dayatılanı kabul ettiğimiz için...

Olur mu aksine seviniyorlar niye ses çıkarsınlar ?
Kimi özür durumundan gidecek olmasına
kimi %25 fazla ekders alacak olmasına,
kimi de yıllardır köylerde, ücra köşelerde çalışmaktan bıkmış,
merkezde çalışacagım artık diye seviniyor...

Kim karşı çıksın pea?

O çocukları eğitimi düşünen kim?

Son düzenleme:
Hadi çıkalım hocam kim gelecek benimle herkes klavye başında dayılanıyor. Şimdi bir grup oluşturulsun ilk önde giden ben olurum. Çünkü ben mesleğimi seviyorum bende kendi mesleğimi yapmak istiyorum kaç kere aradım bakanlığı biliyor musunuz? Bana denilen norm fazlası olduğunuz için açık yok denildi kaç yere mesaj çektim biliyor musunuz? Bana hep olumsuz sonuçla dönüldü? Ben tek başıma elimden geleni yaptım... Sözüm asla size değil yanlış anlaşılmasın...

işte hocam dediğim şey de bu,ses çıkarmayı bilmiyoruz,ben de başıma bişey gelmesinden korkarım ciddi bir durum olursa ailem var geleceğim var diye...ne iğrenç bir durum ama...seçeneklerimiz arasında olmalıydı ses çıkarma ama yok işte...

bir ara rehberlikte bu tür oyunlar oynanmıştı sıra özel eğitimde!

Cudana bizde alan değiştirebiliyor muyuz ? :)

Rehberlikte de hala devam ediyor.
Geçici madde olarak eklenmiş.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü/Anabilim Dalı mezunlarının puan üstünlüğü esas alınarak Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine ataması yapılır.

Bir de istege baglı alan degişikliğinde yani 19 eylülde başlayacak olan da,
sınıf ögretmenleri yan alanlarına da geçebilecek.

Düşünün ki;
sınıf ögretmeni matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler vs ögretmeni olacak..
Ortaokullar da böyle ce bitecek.
Her kademe :(

Bekar olsaydım kesinlikle geçmezdim.Buna tüm kalbimle hayır derdim ama geri de bıraktığım bir eşim ve yeni sayılan bir evliliğim var. Eşimin psikolojisi çok bozuk.. Her hafta sonu o kadar yolu gelmek inanın ölüm gibi geliyor bi noktadan sonra haftasonları hep yollarda geçiyor geçen sene çok rahatsızlandım bir hafta yatak döşek yattım çünkü vücutta bir noktaya kadar dayanabiliyor sonra o da iflas ediyor. Eeee bunun bir de çocuklu olduğunu düşünelim...Şu an 28 yaşındayım ve bebiş istiyoruz görev yaptığım yer ilçe merkeze 40 km uzaklıkta birleştirilmiş bir mezra okulu. Köyde pek kimse bulunmaz Urfa olduğu için kuyu neredeyse ev oradadır.Benim bebiş olursa orada nasıl bakacağım tek başıma.Bunun hastalığı olacak sağlığı olacak...Hııı diyebilirsiniz bebek işini erteleyin... Bende oradan bir 5-6 sene geçmeden çıkabileceğimi düşünmüyorum.. 6 sene demek benim 34 yaşında olmam demek. Şimdiye kadar hep eşimle bir şeyleri erteleyerek yaşadık. Görüşme söz nişan evlenme 6 yıl sürdü. Ve akşam düşündüm eşim benden daha fazla sıkıntı yaşadı. KPSS denen bir sınavı kazanmam için beni bekledi kazandığım gün çocuklar gibi oturdu ağladı.Şimdi eşimin psikolojisi bozuk. Adam eve gelmek istemiyorum sen yokken diyor.Perşembe gecesi açtı resmen ağladı.Normalde bu haftasonu gelmeyecektim..Ama dayanamayıp geldim.Şimdi değiştirmek mi değiştirmemek mi?

NOT: Bu arada Maraş'ta o kadar fazla norm fazlası var ki değil 5-6 sene 10 seneye bile gelemem. gelsem bile yine eşimden uzak bir köye verecekler. ve 3 sene de oradaki kahrı çekeceğim..Bu arada eşim özel sektörde yani yanıma o da gelemez..Ve dün sayın bakanımız bundan sonra eş durumu atamalarında özel sektörde eşleri çalışanlara bir daha hak vermeyeceğiz dedi. Benim şimdi tek çıkar yolum il dışı atamaları kaldı onda da Maraş'tan pek fazla yer açmazlar.

mrb canım ben de urfadayım ve öğretmenm seni okadar ii anlayabiliyorum ki Allah yardımcınız olsun biz eşimle aynı yerdeyz burda tanıştk ve evlendk bide cocuk oldu tayin istemeye korktuk ayrılırız die cnkü çocuk olunca herşey daha da zorlaşıor az önce bakanı dinledm memur olarakta atanabilme sansı vercklermiş bide eşinin gelmesi de mi zor hani ayrı kalmaktan iidr

işte hocam dediğim şey de bu,ses çıkarmayı bilmiyoruz,ben de başıma bişey gelmesinden korkarım ciddi bir durum olursa ailem var geleceğim var diye...ne iğrenç bir durum ama...seçeneklerimiz arasında olmalıydı ses çıkarma ama yok işte...
hocam ben ailem iiçin yapıyorum mutlu olamayacağım bir bölüme geçişi..Ama yok bakan açıkça söylüyor ve özel sektörü şu an tamamen yok sayıyor..Evliliklerimize bile karışır duruma geldi... Kimse sesini çıkarmıyor ben başarılı olabilir miyim diye düşünürken bazı bölümlerde sırf ek dersi fazla diye yazanlara rastladım dediğiniz gibi. Ben o düşünce de değilim. Tercih hakkı verse zihinsel engellilerden önce teknoloji tasarımı seçerdim emin olun ama sistemi öyle ayarlamışlar ki sayfamda ilk başta açılmıyor zihinsel engelliyi seçtikten sonra teknoloji tasarım açaılıyor. Hııı onu istiyor musun hayır onu da istemiyorum ben kendi bölümümü istiyorum ama yok vermiyor tek açıklama 4+4+4den dolayı norm fazlası fazlaymış açık yer yokmuş ve bunun ne kadar süreceğini de demiyor.. 2 sene 3 sene dese alıp eşimi gideceğim canı cehenneme işinin deyip ama onun açıklamasını da yapmıyor..

Rehberlikte de hala devam ediyor.
Geçici madde olarak eklenmiş.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü/Anabilim Dalı mezunlarının puan üstünlüğü esas alınarak Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine ataması yapılır.

aaaa gerçekten mi?

yani bizlerde zihin eng.öğretmeni olabiliyoruz öyle mi? yıllarca alanımıza alan dışı atama yaptılar,şimdi bizi alan dışı atamaya çalışıyorlar.yeirmize kimi getirecekler acaba ?

Rehberlikçilerin Zihinsel Engellilere alan değiştirmesini anlarım da
160 saatlik sertifika ile sınıf öğretmenlerinin zihinsel engellilere geçmesini anlamıyorum/anlayamıyorum.
Sözüm meclisten dışarı ama sınıf öğretmenliğinden zihinsel engellilere geçiş yapan öyle
öğretmenler gördüm ki dudaklarınız uçuklar.
Gördüm birebir yaşadım , en yakın tanıdığımda.
Sokaktan geçen adamı getirseniz onlardan daha iyi öğretmenlik yaparlardı eminim.
Çocuklar nasıl olsa özürlü -zeka engelli diye hiç bir şey öğretmiyorlar.
Kendi hayatlarını idame ettirecek öz bakım becerilerini bile kazandırmaktan acizler.
Bazıları da sırf %25 ek dersim fazla olsun diye alan değiştirdi bunların.
Onların sınıfındaki 7-8 öğrenci benim sınıfımdaki 60 öğrenciye eşittir.
Özel eğitim her şeyden önce merhamet, şefkat isteyen bir meslek.
Yaratılışında bu fıtrat olmayan zaten yapamaz bu işi.

İşi ehline bırakmaktan aciz bir ülkede de bunların yaşanması gayet normal.
Bakanlığın amacı dersler boş geçmesin de , fazla öğretmeni alanı dışına kaydıralım
elimizdeki norm kadroları böyle değerlendirelimden başka bir şey değil.

4+4+4 eğitim sistemini getirdiler kendileri bile ne yapacaklarını bilmiyorlar.
66 aylık olan çocuk ile 72 aylık olanı bir sınıfa dolduruyorlar.
Okul müdürleri öğretmenleri toplayıp hepsini ay hesabına göre sınıflara bölelim diyor.
Bu kez sınıf öğretmenleri kabul etmiyor. Çünkü 66 aylık öğrenciye de 72 aylık öğrenciye de
aynı müfredat uygulanacak ve rekabette eşitsizlik doğacak. Haklılar.

Hep diyorum ,hep de diyeceğim .
Bu ülkede Eğitim, Sağlık, Yargı...
Hepsinin çivisi çıkmış

aaaa gerçekten mi?

yani bizlerde zihin eng.öğretmeni olabiliyoruz öyle mi? yıllarca alanımıza alan dışı atama yaptılar,şimdi bizi alan dışı atamaya çalışıyorlar.yeirmize kimi getirecekler acaba ?

Aynen öyle ...
Size de hak verilmiş.
Ama burada mağdur olanlar Özel eğitimciler.
Onlar da baskı yapsınlar da şöyle Adalet Bakanlığı'na geçiş hakkı isteyip
kurumlar arası geçişle savcı hakim olsunlar.Hoş kurumlar arası geçişi de kaldırdılar ya :1:

Edit: Özel eğitimci değilim.

mrb canım ben de urfadayım ve öğretmenm seni okadar ii anlayabiliyorum ki Allah yardımcınız olsun biz eşimle aynı yerdeyz burda tanıştk ve evlendk bide cocuk oldu tayin istemeye korktuk ayrılırız die cnkü çocuk olunca herşey daha da zorlaşıor az önce bakanı dinledm memur olarakta atanabilme sansı vercklermiş bide eşinin gelmesi de mi zor hani ayrı kalmaktan iidr
hocam siz urfa merkezdesiniz herhalde ben ilçesindeyim viranşehirde bilirsiniz az çok ilçe de de değil köyün mezrasında diyeyim. Elektrik olmaz elektrik olmadığı için su da olmaz kışın o suğuğunda kovalarla su taşıdığımı bilirim. Ama bunları yaşamayan anlayamaz...Eşim özel sektörde memur değil..Bana açıklama yapılsa denilse ki 2-3 sene sonra bu kargaşa biter yatırırım eşimin sigortasını alır giderim yanımda ama yok hiç birşey belli değil. İlçe memle konuşuyorum hocam bizde bu kadar norm fazlası olduysa( Ki en çok sınıfçıyı ilçe bazında her zaman viranşehir almıştır) Diğer yerleri düşünün siz diyorlar..Şu an çocuk yok. Düşünmedim de. Şimdi düşünüyorum gerçi, çünkü yaş aldı başını gidiyor bende anne olmak istiyorum...:14:

Aynen öyle ...
Size de hak verilmiş.
Ama burada mağdur olanlar Özel eğitimciler.
Onlar da baskı yapsınlar da şöyle Adalet Bakanlığı'na geçiş hakkı isteyip
kurumlar arası geçişle savcı hakim olsunlar.Hoş kurumlar arası geçişi de kaldırdılar ya :1:

Edit: Özel eğitimci değilim.

bu ülkede mağdur olmayan meslek grubu ya da branş var mı ki?

aslında bence sınıf öğr.de madur,en azından bunu fırsat olarak görmeyenleri diyelim..

bizde zamanında çok ses çıkardık,eylemler yaptık ama alan dşı atamayı durduramadık..özel eğitimci arkadaşların da durdurabileceğini sanmıyorum..özel eğitim okulundayım ben,sadece 5 tane kadrolu zihin eng.öğretmenimiz var..diğerleri hep görevlendirme sınıf öğretmeni zaten.

Son düzenleme:
Kimse tehlikenin farkında degil!

Yan alanı olmayan sınıf ögretmenleri zihinsel eng. ögrtne ve teknoloji tasarıma geçecek.

Ancak 19 eylülde açılacak istege baglı alan degişikliğinde,
yan olanı olan sınıf ögretmeni ortaokula,liseye matematik, ingilizce,
tarih, fizik, türkçe, edebiyat ögretmeni olacak :(

Bitti eğitim bitti artık,
yazıklar olsun!!! :47:

Bütün branşlar bu uygulamadan nasibini alacak!
Her kademe ile ayrı ayrı oynuyorlar...

Bu çocukların vebalini nasıl ödeyecekler?

Son düzenleme:
Back
X