Kızlar oğlum:(((

Canım benim oglumda da boyle olmustuk.Bir ay motilium ve gaviscon infant kullandik yataginin bas atarafinı yükselttik.Kusması kesilmedi doktorumuz alerjisi var dedi.
Benim inek sütüyle ilgili kullandigim gıdalara karşı alerjisi vardı,koyun ve keçi sütü urünleri denetti doktorumuz ilk olarak.Bunlara da alerjisi olduguna kanaat getirdi.Altıncı ay bitene kadar perhiz yaptım,icinde sut ve süt türevleri olan hicbirsey yemedim.Kusması kesildi bu süre içinde.Ek gıdaya gecmeye başladık bu aydan sonra .Yogurtla başladık.Yine perisan oldu çocuk.Gecmemis 1 ay daha tam perhiz yaptık.Sonra başladık azar azar.Simdi 10 aylık oğlum,peynir ve yogurt yiyor sıkıntısı yok Hamdolsun.

1 hafta kadar sen de perhiz yap canım bakarsın gecerse devam edersin,doktoruna bilgi verirsin.Azalması lazım yada.
Devam ederse aynı sekilde muhtemelen bebek reflusüdur.Fizyolojik birsey oturmaya dogrulmaya basladıkca kendiliginden geciyor.
Canım nasıl mesela kek yaptım süt var içinde yemeyecek miyim

Benim kızımın da reflusu vardı. 6 buçuk aylık şimdi . 5.aydan sonra azalıyor. Şimdi nadir kusuyor. Seni çok iyi anlıyorum. Ben bi de kıştı kıyafet yetistiremiyordum. Saydim 18 tane önlüğü vardı. Geçecek biraz daha sabır. Bi de emdikten sonra gazını hemen çıkar ve 15 20 dk dik tut faydası oluyor
Ewt şubatta dogdu oğlum çamaşırlar zor kuruyordu bırde. Şuan allahtan yaz. İnsh benim oglumında hayırlısıyla gcer dua edın kızlar

Hemen doktora gidin . Bazı bebeklerde annesütü alerjisi bile olabiliyor. Reflüsü olabilir. Emziriyorsanız doktor size özel bir diyet veriyor. Mama veriyorsanız özel başka mama kullanmamız gerekiyor. Bunca aydır hiç doktora gitmediniz mi?
Gittik reflü dediler. Eşimde aile hekımı o da zamanla gececeğini söylüyor. Özellikle oturmaya başkayınca. Sabret diyor

Sevgili kk hanımaları. 4 bucuk aylık nir oglum var aşırı kusuyor. Dogdugundan beridir kusuyor. Artık ikimizde cok yorulduk. Bunada şükür Rabbim başka dert vermesin ama kıyafet degıştırmekten çarşaf degistırmekten bıktım. Artık yakada takamıyorum sıcaklar geldı. Her yer kusmuk oluyor. Ben temizligini ıdare edıyorum ama ogluşuma üzülüom aylardır kus kus bir hal oldu yavrum . Sizinde kusan bebeğiniz var mıydı kızlar ne zaman gecti?
Bebek reflüsü vardır kilo alımı devam ediyor ise ilaç kullanma, emzirdikten sonra da hemen yatırma biraz kucağında dik pozisyonda kalsın

Dogustan reflu olabiliyor. Bir ilaci var verirler agir bir ilac değil, durus pozisyonuda önerir doktor size.. gecmis olsun.

Fışkırır gibi kusmuyorsa sıkıntı olduğunu sanmam.Bence emdigi sütün fazlasını çıkarıyordur arkadaşların söylediği gibi..Mama veriyorsan verme..Ve her ihtimale karşı Dr a gotur..

Ayrica havalar sıcak su veriyorsundur inşallah bebisine..

İkiz yeğenlerimden biri böyle çok kusuyordu. Ama ne kusmak bir anda midesindeki her şeyi.
Reflü varmış 3 yaşında endoskopiyle anladılar. Şimdi 9 yaşında hala daha bazı yiyecekler yasak.
Doktora götürmen gerekiyor. Yatağının baş tarafını yükselt. Ek gıdaya geçişte hangilerine karşı hassas olduğunu takip et.

1.5 sene kustu öyle böyle kusmadi fiskirirdi agzindan kusarken. Kaç kere Dr götürdüm bişey yok dediler kendiliğinden geçti 1.5 sene sonra ama o arada kusmadik ne koltuk bitakti ne yatak yorgan

Back
X