Kızlar otizm değilmiş

Benim arkadasimin çocuğuna otizm demislerdi. Megerse cocuk az duyuyormus.Baya rapor çıkartacaklardi.Ama çocuğun yasitlarina göre konusmasi baya gerideydi. Altinda baska birsey de olabilir sanki.

Size özelden sosyal medyada kaydettiğim konuşmayı kolaylaştıran şarkıları göndereceğim. Benim oğlum 2 yaşına bastığında 150 kelimesi falan anca vardı. Geri değildi ama tam sınırdaydı olması gereken kelime sayısından. Sonra ben o şarkıları siyah ekrandan açıp dansederdik oyun oynardık söylerdik beraber. Bir anda tıkır tıkır açıldı. Bolca oyun oynayın. Oyun esnasında çok hızlı öğreniyorlar. Birde her gece düzenli okuduğumuz bir seri vardı. Ünlü bir yayının 4 tane kitabı. Çocukların dil gelişimine uygun cümleler ahenkli ve tekerleme gibiydi ve aynı kelimler sürekli sürekli tekrar ediliyordu. Bir kitabı 1 hafta boyunca okuyordum. Her gece kitabı değiştirmiyordum. Size özelden onu da göndereyim.

Ay ben size mesaj atamıyorum siz bana atından da söylediğim şeylerin isimlerini göndereyim

yorum yazan arkadaşlara hemen “en iyi anne madalyası” gönderilecek.
kadın zaten farkında hatasının. geç ya da erken. keşke yapmasaymış ama yapmış. zaten daralmıştır yani. önceki konularını okumadım. dönüp de ayy inanmıyorum yuhh bu ne cahillik falan denmiş.
geçmiş olsun. bundan sonra dikkat edersiniz. bir sonraki kontrolde de olumlu bir ilerleme olur umarım.

Sevinirim teşekkürler

Çok teşekkür ederim desteginiz için

Yıl olmuş 2025 hala böyle ebeveynlerin olduğuna inanamıyorum. Gerçekten herkes anne baba olmamalı.

Hiç mi duymuyorlar, hiç mi okumuyorlar. Çocuk onların izlediği her şeyi izlemiş. İçim sızladı inanın.

Biz de insan değil miyiz? Senelerce oğlum için evde TV bulundurmadık. Şimdi 2 numara 5 yaşında yeni yeni ona uygun olan çizgi filmlerini izletiyorum. O izlerken de ona laf atıyorum konuşturmaya çalışıyorum. Kendisini tamamen teslim etmesin diye..

Aburcuburlardan sadece yeni yeni çikolata yiyor. O da yine iyisini almaya çalışıyoruz..

Bazı insanlar gerçekten çok rahat olan çocuklara oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…