Kızlar, rüyalar sadece bilinçaltı mıdır sizce?

ziro_

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
80
58
Merhaba kızlar.Biraz sıkıntılı günler geçiriyorum bu aralar ve yaklaşık 1 aydır her gece mutlaka rüya görüyorum. Hatta öylesine uyuduğumda bile ki normalde çok rüya görmem. Rüyamda çeşitli objeler var hep.Beyaz porselen tabak, cüzdanda para , yatak içinde ekmek kırıntısı , yeşil hırka ve daha birçoğu. Herhangi bir olay görmüyorum yani. Ve hepsinin netteki yorumu aynı, zorluklardan sonra gelen rahatlık. Sizce rüyalara böyle anlamlar yüklenmeli mi yoksa sadece bilincin yaptığı bir oyun mudur ?

ben hep yüklerim anlam ama rüyanı başkasına anlatama der o şekillendirir der nasıl yorarsan öyle olur

Rüyalar bana hep garip gelmiştir, mutlaka bilinç altının etkisi çok büyüktür ama ben asla bilemeyeceğim başkasının geçmişte yaşadığı şeyleri görürdüm mesela.

Hadis-i Şerifte beyan olunduğu ve büyük alimlerin açıklamalarına göre rüya üç nevidir.

1 - Rahmani Rüya: Allah-ü Teala Hazretleri tarafından kullara müjde veya ikaz mahiyetindeki rüyalar.

2- Şeytani Rüya: Uyku halinde, şeytanın delaleti ile görülen İslama muhalif korkunç ve çirkin rüyalar.
3- Adgas ve ahlam: İnsanın fazla yemekten dolayı midesindeki dolgunluktan humma gibi bir hastalığın tesirinden veya zihnin meşguliyetinden dolayı ortaya çıkan rüyalar.

Sol tarafına yatan veya arka üstü uyuyan kimse, ruhlar vasıtasıyla rüya görür. Bunların ekserisi çıkar. Yüzü koyun yatan insanın gördüğü rüya, adgas ve ahlam olup kesinlikle ehemmiyetsizdir. Tabire değmez.

Yine tabir alimlerinin üzerinde ittifak ettikleri bir husus şudur: En kuvvetli rüyalar, ilkbahar ve yaz aylarında görülür. Sonbahar ve kış mevsiminde görülen rüyalar daha zayıftırlar. Sabaha karşı ve öğle uykusundaki rüyalar pek çabuk zuhur ederler. Gecenin ilk vakitlerinde görülen rüyalar ise, en geç çıkan rüyalardır. Bunların tabiri yirmi sene bile gecikebilir. Mesela Yusuf (AS)'ın rüyası, tam yirmi sene sonra gerçekleşmiştir.

Rüya bazen gören şahıs için bazen de evlatları ve torunlarında zuhur eder. Bir rüyanın delalet ettiği mana, uzun zaman sonra gerçekleşebilir. Fakat, Rahmani dolayısıyla sahih (halis) rüyadır.

alıntıdır.

X