Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kızlar saclarim ..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Sonbahar 35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2015
909
393
53
Kızlar mrb;

Saçlarımi zeytinyagli sabunla yikiyorum. Ama şekle girmiyor. .diplerde kepek birikti. .ağır duruyor evet çok hacimli dolgun görünüyor ama zorlaniyorum. .

Şimdi de kaşıntı var çok. .iyice ağırlaşti.Gur görünsün diye bu cile ye ne kadar katlanabilirm bilmiyorum. .

Saçık az da değil aslında daha gür görünsün istedim ama suan gür evet ama çok ağır şekle girmiyor çok agirlasti. .

Bir de yıkadıktan sonra taranmiyor. Bir sürü sacim koptu tararken. .acaba zarar mi veriyorm bilemeden anlamadım. .Çünkü her banyodan sonra bir miktar sac gidiyor. .ne yapacağımı şaşırdım valla...

Cildim yağlı zaten..inanılmaz kaşıntı oldu.Argan yagi sürüyorum kolay taransin diye ama yok..kalıp gibi duruyor. .

Yardımcı olur musunuz ..sirke kullanmadım çünkü sacim yağlı zaten..nd yapabilirim kızlar. .?

Simdiden çok tşk. Ler

Saçlarını güzel bir arındırman lazım özellikle diplerini. Sabun artıkları kepek ne varsa birikmiştir böyle nefes de alamaz saç derin saçların daha da söner.

Sabun yerine şampuanla köpürtüp ince tarakla tarayarak yıka saçlarını, haftada iki kez de ağırlaştırmayan bi saç kremi sür banyoda (pantene aqua light güzel ben de kullanıyorum).

Kuruturken de tersten kurut saçlarını daha hacimli durur

Bence sürekli sabun kullanarak hata yapiyorsunuz. Sacınız nemsiz kalmiş sanırım. 1 2 ay şampuan kullanın. Doğal sayilabilecek şampuanlar var. Ayrıca saçınıza yağlarla bakım yapmalisiniz ki yumuşasın. Saç kremi de iyi gelir. Bende ara ara katran sabunu kullanırım ama sık kullanmak derinizi kurutur. Hindistan c. Yağı badem yağı kullanıyorum ben bakim için. Siz de bunları uygulayabilirsiniz.

Karbonatlı bir tarif vardı saç diplerini temizleyip arındıran
Kozmik bakım diye bir site var orada saçınızla ilgili he türlü soruna çare bulursunuz
Mutlaka ziyaret edin derim

Sabun kullandim bi kere saclarimi ayiramadim. Parmaklarim gecmiyordu arasindan.Sampuan en guzeli sabun kullanmakla hata yapiyorsun.

Unibaby'nin bebe sampuani piyasadaki en zararsız şampuan. Ben onu kullanıyorum. Diğer sampuanlar gibi saç diplerinde birikme, ağırlık, sönüklük yapmıyor. Bu sayede saç zamanla daha da gür çıkıyor, dökülme en aza iniyor. Ben çok memnunum.

Sabundan sonra sirkeli su dökmezsen ph sı bozuluyormuş , bende zeytinyağlı sabunla yıkıyorum duruladıktan sonra da sirkeli su (ev yapımı sirke) döküyorum hem yumuşatıyor hem de kepek falan olmuyor. ben memnunum çok.

Bir kere en başta her banyoda zeytinyağlı sabun kullanmamalısınız. Siz de fark ediyorsunuzdur banyoda sabunu duruladıktan sonra saçınızdan gıcır gıcır ses geliyordur. Saçları çok gür olan biri olarak size şunları söyleyebilirim. En az ayda bir zeytinyağı ile bakım yapın saçınıza. Zeytinyağlı sabunu da iki haftada bir bir kere kullanın. Kullanfıktan sonra ise saçınızı tekrar şampuan ile yıkayın ve durulanan saç kremini kullanmayı unutmayın. Eğer banyoda saç kremi kullanmazsanız saçlarınızı taramanız imkansızlaşır çünkü zaten saçınız çok ve üstelik zeytinyağlı sabunla iyice arındırıp kurutuyorsunuz saçınızı. Normal olarak da belirli markalatın besleyici yağları var onlardan alınız ve banyodan sonra sürün güzelce. Her gün de düzenli olarak sıvı saç kremi sıkarsanız saçınızın artık ağırlaşmayıp hacim kazandığını parladığını göreceksiniz.

Saçlarını güzel bir arındırman lazım özellikle diplerini. Sabun artıkları kepek ne varsa birikmiştir böyle nefes de alamaz saç derin saçların daha da söner.

Sabun yerine şampuanla köpürtüp ince tarakla tarayarak yıka saçlarını, haftada iki kez de ağırlaştırmayan bi saç kremi sür banyoda (pantene aqua light güzel ben de kullanıyorum).

Kuruturken de tersten kurut saçlarını daha hacimli durur

Canım çok tşk ederim..inan sikildm bu halden

Bir kere en başta her banyoda zeytinyağlı sabun kullanmamalısınız. Siz de fark ediyorsunuzdur banyoda sabunu duruladıktan sonra saçınızdan gıcır gıcır ses geliyordur. Saçları çok gür olan biri olarak size şunları söyleyebilirim. En az ayda bir zeytinyağı ile bakım yapın saçınıza. Zeytinyağlı sabunu da iki haftada bir bir kere kullanın. Kullanfıktan sonra ise saçınızı tekrar şampuan ile yıkayın ve durulanan saç kremini kullanmayı unutmayın. Eğer banyoda saç kremi kullanmazsanız saçlarınızı taramanız imkansızlaşır çünkü zaten saçınız çok ve üstelik zeytinyağlı sabunla iyice arındırıp kurutuyorsunuz saçınızı. Normal olarak da belirli markalatın besleyici yağları var onlardan alınız ve banyodan sonra sürün güzelce. Her gün de düzenli olarak sıvı saç kremi sıkarsanız saçınızın artık ağırlaşmayıp hacim kazandığını parladığını göreceksiniz.

Çok tşk ederim her birinize. .çok sıkıcı bir hal aldı. .şimdi yikayacagim valla..İnanın çok canımi sıktı bu durum

Çok tşk ederim her birinize. .çok sıkıcı bir hal aldı. .şimdi yikayacagim valla..İnanın çok canımi sıktı bu durum

Nemsiz kalmış saçınız kepek atması çok doğal bir süre bırakın sabun kullanmayı çok da doğru bir şey değil zaten saça ve yüze sabun uygulamak. Umarım düzelir saçların :)

Yüzüme de sabun kullanıyorum yine zeytinyagli olanindan sivilcelerjm hala duruyor bir de bnm cildim yağlı ..böyle bir vurulmadı dönemi oldu zeytinyagli sabun. .

Kızlaar !!!

Benim de saç derim iyi arınmıyor ondan kaynaklı kepek oluyor hep.

Çok karIştırmıyorum saçlarım ince telli karışıyor bundan dolayı iYi arınmadığını düşünüyorum.yazın daha çok oluyor bu .

Saçlarımı günlük yıkadığımda saçlarım çok kötü oluyor.Pahalı şampuanlar denedim birkaç çeşit sonuç aynı.:işsiz:

Çünkü nezaman aZ karıştırsam bir yığın artık ve kepek çok karıştırsam pek yok.

Saç uçlarına krem siürüyorum
.Buna rağmen saçlarımda bir sağlıksızlık var.Dipleri yağlı uçları kuru.

Ama saçlaRım karışıyor boyalı olunca karışma arttı zaten.

Ben napsam?

Kızlaar !!!

Benim de saç derim iyi arınmıyor ondan kaynaklı kepek oluyor hep.

Çok karIştırmıyorum saçlarım ince telli karışıyor bundan dolayı iYi arınmadığını düşünüyorum.yazın daha çok oluyor bu .

Saçlarımı günlük yıkadığımda saçlarım çok kötü oluyor.Pahalı şampuanlar denedim birkaç çeşit sonuç aynı.:işsiz:

Çünkü nezaman aZ karıştırsam bir yığın artık ve kepek çok karıştırsam pek yok.

Saç uçlarına krem siürüyorum
.Buna rağmen saçlarımda bir sağlıksızlık var.Dipleri yağlı uçları kuru.

Ama saçlaRım karışıyor boyalı olunca karışma arttı zaten.

Ben napsam?
1. Saçını her gün yıkama, en sık 2 gün yıka çıkarabilirsen üç güne çıkar. Ben her gün duş alırım ama saçımı her gün yıkamam yağlı olmasına rağmen, cansızlaşıyor çünkü. Pahalı şampuanlarla market şampuanları arasında çok da bir fark yok, head and shoulders iyi mesela kullan gitsin.

2. Saçını az şampuanla yıka, normalde kullandığının daha azını sulandırarak kullan

3. Saçını banyodayken köpürttüğünde ince tarakla tara, iki kez tekrarla bunu yani durulayıp tekrar az şampuanla köpürtüp tekrar ince tarak

4. Kuruturken tersten kurut hacimlensin

Bunları yaparsan geçer

Back
X