• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar sperm testinden anlayanlar bakabilir mi

Yok canım değil tabi ki
Doktor mutlaka takviye olarak sayı arttırıcı birşeyler verecektir
Kabak çekirdeği de iyi geliyormuş keçiboynuzu falan
Bir de hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bazı aktarlar karışım hazırlıyor
Burada başlık açarak sorabilirsiniz bulunduğunuz şehirde erkek için karışım hazırlayan yerleri
Çocuk denemelerinde hergün olan ilişkiden kaçının bu arada
çok teşekkür ederim sorup soruşturacağım bir de merak ettiğim asıl şey benim amh düşük ama 25 yaşındayım doktor ultrasonda sağ ve sol overde yumurta gördü ve bana bu değerler ve yumurta sayısıyla hamile kalabileceğimi söyledi ama problem ne anlamıyorum eşimin değerleri yüzünden mi yoksa benim amh yüzünden mi olmuyor düşünüp duruyorum

Bu değerlere göre eşinde yüksek ihtimal enfeksiyon var canım ama ilaçla halledilebilir çok korkulacak bişey değil.
İleri hareketli sperm oranı düşük bu da döllemeyi zorlaştırır.
Sperm sayısı da sınırda gibi ama tek testle karar verilemez bunların hiç birine enfeksiyon hariç 🙏🏻
peki enfeksiyon ne enfeksiyonu olabilir eşim ben hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum diyor

çok teşekkür ederim sorup soruşturacağım bir de merak ettiğim asıl şey benim amh düşük ama 25 yaşındayım doktor ultrasonda sağ ve sol overde yumurta gördü ve bana bu değerler ve yumurta sayısıyla hamile kalabileceğimi söyledi ama problem ne anlamıyorum eşimin değerleri yüzünden mi yoksa benim amh yüzünden mi olmuyor düşünüp duruyorum
Eşinizden dolayı olabilir ama sebepsiz infertilite diye birşey de var yani hiç sorunu olmayanlar da hamile kalmakta zorluk çekiyor
Birincisi stres.
İkincisi de hergün hergün ilişki yapmayın
Hele bu sayılarda hiç yapmayın
Ovülasyon testi kullanın yumurtlamaya kadar 3 gün ilişki yapmayın mesela
İyi bi sperm birikir

Spermiogram testi bu galiba spermiogram da morfolojiye bakılmıyor kruger testi var morfolojiye ordan bakılıyor diye bilmiyorum ben doktor bize öyle demişti

Eşinizden dolayı olabilir ama sebepsiz infertilite diye birşey de var yani hiç sorunu olmayanlar da hamile kalmakta zorluk çekiyor
Birincisi stres.
İkincisi de hergün hergün ilişki yapmayın
Hele bu sayılarda hiç yapmayın
Ovülasyon testi kullanın yumurtlamaya kadar 3 gün ilişki yapmayın mesela
İyi bi sperm birikir
aslında öyle yapıyoruz yani çocuk düşünmeye başladığımızdan beri bi dolu bi boş yapıyorduk bazen de bi kaç gün bekliyorduk fakat gebelik hiç oluşmadı

bu kadar

Eklentiler

• IMG_6751.webp
    IMG_6751.webp
    19 KB · Görüntüleme: 6
bu kadar2 tane takviye ilac var biri E vitamini biride

yok hiç muayene bile etmemiş doktor
Öyle saçmalık mı olur, 2 tane takviye vitamin var biri vitamin E birise proxeed diye hasreketliligi artıkmak için veriyorlar, hareketli sperm az değil sadece hızı az bu takviyelerle düzelir aslında, hareketsiz sperm çok fazla değil o yüzden morfolojisinde fazla bozukluk yoktur, hareketsizlik yüzdesine göre morfoloji bozukluğu artıyor. Stres ve sigara sperm hareketliliği çok fazla etkiliyor. Özel hastanede iyi bir ürolojiye gide bilirsiniz. Varikosel varsa zaten 4. Evrede amaliyat öneriyorlar genelde, ileri derece bir varikosel olsa hareketsizlik çok daha fazla olurdu, bizim toplam hareketlilik sperm yuzdemiz 2.2 4. Evre varikosel vardı amaliyat oldu. Size tavsiyem imkanınız varsa özel sigorta yaptırın yoksa özelde çok para gidiyor bizim özel sigortamız vardı biz o yüzden amaliyat da dahil hiç bir ücret ödemedik, bu hafta muhtemelen Bebek için eşimle ikimiz tedaviye başlayacağız özelde gene hiç bir ücret ödemeden

Öyle saçmalık mı olur, 2 tane takviye vitamin var biri vitamin E birise proxeed diye hasreketliligi artıkmak için veriyorlar, hareketli sperm az değil sadece hızı az bu takviyelerle düzelir aslında, hareketsiz sperm çok fazla değil o yüzden morfolojisinde fazla bozukluk yoktur, hareketsizlik yüzdesine göre morfoloji bozukluğu artıyor. Stres ve sigara sperm hareketliliği çok fazla etkiliyor. Özel hastanede iyi bir ürolojiye gide bilirsiniz. Varikosel varsa zaten 4. Evrede amaliyat öneriyorlar genelde, ileri derece bir varikosel olsa hareketsizlik çok daha fazla olurdu, bizim toplam hareketlilik sperm yuzdemiz 2.2 4. Evre varikosel vardı amaliyat oldu. Size tavsiyem imkanınız varsa özel sigorta yaptırın yoksa özelde çok para gidiyor bizim özel sigortamız vardı biz o yüzden amaliyat da dahil hiç bir ücret ödemedik, bu hafta muhtemelen Bebek için eşimle ikimiz tedaviye başlayacağız özelde gene hiç bir ücret ödemeden
evet bizde bunu düşünüyoruz siz özel sağlık sigortasını ne kadara yaptırdınız peki daha dün bunu konuştuk eşimle yaptırsak mı diye..
ya ürolojiye gitmiş ve sperm testi vermek istediğini benim kadın doğum doktorunun eşimi ürolojiye yönlendirdiğini söylemiş ancak ne muayene etmiş ne ultrason istemiş sperm testi için bana gelmene gerek yoktu laboratuvara inip kimliğini verip yaptırabilirsin demiş sanırım ben duyunca şaşırdım açıkçası

benim anlamadığım evet hız az ama yavaş olsa bile sağlıklı ve hareket edebilen sperm var yavaşta olsa yumurtaya ulaşmıyor mu neden ileri hız bu kadar önemli

evet bizde bunu düşünüyoruz siz özel sağlık sigortasını ne kadara yaptırdınız peki daha dün bunu konuştuk eşimle yaptırsak mı diye..
ya ürolojiye gitmiş ve sperm testi vermek istediğini benim kadın doğum doktorunun eşimi ürolojiye yönlendirdiğini söylemiş ancak ne muayene etmiş ne ultrason istemiş sperm testi için bana gelmene gerek yoktu laboratuvara inip kimliğini verip yaptırabilirsin demiş sanırım ben duyunca şaşırdım açıkçası
Eşim banka çalışanı biz yaptırmadık banka yaptırdı 2 mizide kapsıyor sigorta, ozel hastaneler çok pahalı malesef yaptırdığınıž da siz rahat ediyorsunu, çünkü muayene, tedavi derken çok masraflı oluyor. Bu sene eşim sadece bir sürü test verdi, amaliyat oldu, kaç kere muayene gitti sadece 750 TL vermiştik

Back
X