kızlar sütüm kesildi galiba kızım doymuyor mama aldık......

günde en az 15 bardak sıvı al.su,çorba,süt,meyva suyu gibi.dengeli beslen.rezene çayı da sütü artırır.bebeğin 7 aydan küçükse ek hiç bir şey verme.verirsen seni daha az emer,emmesi azalınca sütün azalır.istedikçe ver.verdikçe çoğalır.aldığın sıvı çok önemli.ben sıvı içerek ilk oğlumu 34,2.sini 25 ay emzirdim,sütüm olmasına rağme artık bırakayım dedim.tavsiyem sakın ek gıda verme.piyasadaki en iyi ürünler bile anne sütünün yerini asla tutamaz.sıvıları emzirme sonrası hemen al ki süt yapımı hızlansın.

emiyor ama doymuyor herşey yiyiyorum ama sütüm yok ne yapmalıyımmm

Su içmek dışında en önemli şey psikolojiniz.. Sakın "sütüm kesiliyor" psikolojisine girmeyin. Bazen süt azalması olabiliyor. Takviye gerekebilir. Ama siz bunu kafanıza takarsanız sütünüz gider. Hep olumlu ve iyi düşünün lütfen..

sağolun emdirmeye çalışıyorum çok ağlıyor ama yapacak bişi yok göğüs uçlarımda çok küçük başlıkla alıyorr çok zorlanıyoruzz

sakın sütüm yetmiyor sütüm kesildi endişesine kapılmayın. bol bol su ve sulu gıdalar, meyve suları vb şeyler yiyip için. etrafınızda ki --senin sütün kesildi, bu çocuk doymuyor diyen herkesi susturun--

Ben de aynı hatayı yaptım, kızım emdiği halde göğsümü sıkınca süt fışkırmıyormuş diye herkes --senin sütün sütün az sütün kesiliyor, bu çocuk doymuyor , al mama aldık bu mamayı içir, diyenler ve ben uyurken kızıma gizlice mama yapıp verenler yüzünden kızım ancak 2 ay emdi beni sonra da göğsümü almadı 21 ay mama verdim,

halbu ki 2,5 kg doğan kızım 2 aylık olduğunda sadece sütümle 7kg olmuş tombik tombikti. kızım 3,5 yaşında her öğün arkasından süüüüüüüüüüt diye bağırırdı ben de günde 2 bardaktan fazla süt vermek istemiyorum ama şimdi de mama ver diyenler çocuğa neden süt içirmiyorsun istiyor işte ver diyorlar.
Allahtan kızımla konuşarak kendim hallettim 1 bardak sabah bir bardak akşam içiyor.
endişeye kapılmayın ısrarla emzirin,

Ama 2. bebeğim de kimseyi dinlemeyeceğim ve doğumuma çağırmayacağım evim de rahat rahat bebeğimi emzireceğim.

benimde ilk5 gün gelmemişti,çok üzülmüştüm ama ısrarla sıvı alıp emzirmeye devam ettim.5. günden sonra fışkırmaya başladı.
nisandakar arkadaşa katılıyorum..etrafa kulak asmayın lütfen..

benimde ilk5 gün gelmemişti,çok üzülmüştüm ama ısrarla sıvı alıp emzirmeye devam ettim.5. günden sonra fışkırmaya başladı.
nisandakar arkadaşa katılıyorum..etrafa kulak asmayın lütfen..

canım peki ilk beş gün sütün gelmediyse nasıl besledin. benim bir yakınımda öyle oldu çocuğu hastaneye kaldırıp serum verdiler.bende 32 haftalığım kesinlikle emzirmek istiyorum

canım peki ilk beş gün sütün gelmediyse nasıl besledin. benim bir yakınımda öyle oldu çocuğu hastaneye kaldırıp serum verdiler.bende 32 haftalığım kesinlikle emzirmek istiyorum

sarı süt geldi 5 gün boyunca
çok önemliymiş o
bağışılık sistemi için
ama çocuk bununla doymadı tabi
arada mama verdim
zor günlerdi ilk 5 gün
çokta mamaya alıştırmak istemedim
sonradan doydu çocuğum çok şükür.

emiyor ama doymuyor herşey yiyiyorum ama sütüm yok ne yapmalıyımmm

canım rezene ve ısırgn çayı hem sütü hem lezzetini artırır,ayrıca maden suyu, boza humana still tea ve alkolsüz bira vita malt bira mayası bunları mutlaka tüket bak sütün nasıl akacak.göğüs uçlarında problem varsa susam yağı birebir hiçbir yan etkisi yok emzirme önce ve sonrası sürebilirsin..........

canım rezene ve ısırgn çayı hem sütü hem lezzetini artırır,ayrıca maden suyu, boza humana still tea ve alkolsüz bira vita malt bira mayası bunları mutlaka tüket bak sütün nasıl akacak.göğüs uçlarında problem varsa susam yağı birebir hiçbir yan etkisi yok emzirme önce ve sonrası sürebilirsin..........

Bira mayası (malt) konusunda ben de bir ekleme yapayım, bu gerçekten sütü çok ciddi artırıyor. Eczanelerde satılan versiyonları var ama şişesi pahalı, bunun yerine büyük marketlerde bulabileceğin malt içecekleri de (marka söylemeyeyim şimdi ama televizyonlarda bütün yaz reklamları çıktı, meyve aromalı malt içecekleri) aynı etkiyi yapıyor.

ben de aynı sorundan muzdarıbım :( salı gunu dogum yaptım. goguslerımden kan akıyor artık emdırmekten ama hep ac :(

Zederdi doğum yaptın demek hayırlı olsun.. Hoş geldi Asya Beren (doğru yazdım inşallah) :) Doğumun nasıl oldu merak ediyorum doğrusu.. Söylendiği gibi ilk günler doymayabilir ama sen moralini yüksek tut ve sütüm yetmiyor diye endişelenme.. Artacak Allah'ın izniyle..

Back
X