kızlar tsh hakınnda bi bakarmısınız

sec

Guru
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2010
353
12
318
- Yurtdışı
bebek düşünüyorum diye doktora gittim hormon testlerim yapıldı polikistik çıktı birde tsh hormonum0,4-4,2 aralığında olması gerekirken 5,13 çıktı..doktorum dahiliyeciye yönlendirdi dahiliyeciye gittim 8 gün kadar sonra çok yüksek değil ilaçla tedavi gerekmez 7 9 falan olsa neyse dedi başından savdı..haklımıydı onuda bilmiyorum.neyse bende aile hekimine danışmak istedim kan tahlili verdim tahlil sonucum 3,56 çıktı?? doktor normal bu dedi size sorum şu bu kadar kısa zamanda 8 gün gibi 5,,13 olan tsh 3,56 ya düşermi? tsh hormonu bukadar öabuk çıkan inen bişeymi?deneyimli arkadaşlarım yardımınıza ihtiyacım var lütfenn:36:

bebek düşünüyorum diye doktora gittim hormon testlerim yapıldı polikistik çıktı birde tsh hormonum0,4-4,2 aralığında olması gerekirken 5,13 çıktı..doktorum dahiliyeciye yönlendirdi dahiliyeciye gittim 8 gün kadar sonra çok yüksek değil ilaçla tedavi gerekmez 7 9 falan olsa neyse dedi başından savdı..haklımıydı onuda bilmiyorum.neyse bende aile hekimine danışmak istedim kan tahlili verdim tahlil sonucum 3,56 çıktı?? doktor normal bu dedi size sorum şu bu kadar kısa zamanda 8 gün gibi 5,,13 olan tsh 3,56 ya düşermi? tsh hormonu bukadar öabuk çıkan inen bişeymi?deneyimli arkadaşlarım yardımınıza ihtiyacım var lütfenn:36:

canım tiroit bende de var. ben de ilk çocuk istediğim için kadın doğuma gittiğimde ortaya çıkmıştı. o da beni dahiliyeye yönlendirdi ama aynen senin başına geldiği gibi dahiliye doktoru değerim 5 küsür çıktığı halde başından savdı, bunda bişey yok diye. ama bu hormon çok önemli ihmal etmemek lazım. ben, hormonla ilgilenen bölüm var "endokrinoloji" oraya gittim ve doktor ilaca başlattı. ilacı da ömür boyu kullanmak gerekiyor. hamileyken falan da çok dikkat etmek gerekiyor, çünkü ilk 3 ay bebek anneden alıyor bu hormonu, daha sonra kendi üretiyor.
sen, farklı yerlerde yaptırdıysan tahlili ondan değerin farklı çıkmış olabilir. yoksa tsh hemen inip hemen çıkan bi hormon değil. bazen ilaç kullandığın halde düşmüyor değer ve ilacın dozajını yükseltiyor doktor. tavsiyem bulunduğun şehirde endokrinoloji bölümüne gitmen. ihmal etme mutlaka tekrar tahlil yaptır. küçücük bi ilaçla tedavisi var, sıkıntı yapacak bişey değil. Allah şifa versin:34:

Back