tsh hormon yüksekliği,bana bi akıl verin kızlar :((

aysmev

OĞLUM ABİ OLUYO..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
304
2
96
Sakarya
14+4 haftalık hamileyim 1,5 ay önce doğum evinde yaptırdığım tahlillerde tsh ım 3,5 çıktı fakat doktorum bu değer yüksek falan demedi,gebelikte bu hormonun bu kadar önemliolduğunuda bilmiyorum ikinciye hamileyim ilk bebeğimdede bu konudan hiç bahsetmemişti doktorum başka yerdende duymadım.Bugün özel hastaneye gittim bu değerin gebeler için yüksek olduğunu söyledi tekrar benden tahlil istedi bu zaman zarfı içinde bebeğim etkilenmişmidir bundan kızlar ne olur cevap yazın:((

14+4 haftalık hamileyim 1,5 ay önce doğum evinde yaptırdığım tahlillerde tsh ım 3,5 çıktı fakat doktorum bu değer yüksek falan demedi,gebelikte bu hormonun bu kadar önemliolduğunuda bilmiyorum ikinciye hamileyim ilk bebeğimdede bu konudan hiç bahsetmemişti doktorum başka yerdende duymadım.Bugün özel hastaneye gittim bu değerin gebeler için yüksek olduğunu söyledi tekrar benden tahlil istedi bu zaman zarfı içinde bebeğim etkilenmişmidir bundan kızlar ne olur cevap yazın:((

o kadar yüksek değilmiş 3.5 benimki 12lerdeydi..
gebelerde 1 ile 2.5 arası olmasını istiyolar.
gebeliğin başında bu testleri yapıyolar aslında yaptırmamış mıydın.
ama korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum.
tekrar tahlil yaptırıp ilaca başlarsınız.
ben hala ilaç kullanıyorum..
geçmiş olsun tatlım..

çok tşk. edrim canım benim 5 haftalıkken gittim hiç bi tahlil vermediler 15 gün sonra başka bi doktora gittim tahlil istedim tsh 3,5 çıktı fakat doktor bana hiç bişey demedi normal dedi gönderdi bugün özel hastaneye gittim eski tahlillerimi istedi benden bu tsh değeri gebeler için yüksek dedi şaşırdım aklımda soru işareti kaldı yüksekse ilk gittiğim doktor neden bişey demedi yolladı beni eve?

Benimde yüksekti ve hala yüksek 2.7 nin altında olmalı diyor doktor.Zararsız bir ilacı var.Endoktrin diye bir bölüm var büyük devlet hastanelerinde o bölüme görünmem gerekiyor.Bu TSH yi dengelemek için gereken ilacın dozunu endoktrin doktoru belirliyor.Bebeğe bir zararı olacağını sanmıyorum ama bana doktorum kontrol altında tutmazsan düşük riski olur demişti.Sonra biz endoktrin doktoruna gittik.Oradaki doktor bize ne dedi dersin.Dünya Sağlık Örgütü TSH'nin gebeler için falan filan seviyede olması gerektiğine karar vermiş ve bu yüzden artık çok önemseniyormuş.Eskiden bu kadar çok ilaç tavsiye etmezdim dedi.Kısacası çok kafana takma ama mutlaka doktora görün.Sonradan canın sıkılmasın.

o kadar yüksek değilmiş 3.5 benimki 12lerdeydi..
gebelerde 1 ile 2.5 arası olmasını istiyolar.
gebeliğin başında bu testleri yapıyolar aslında yaptırmamış mıydın.
ama korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum.
tekrar tahlil yaptırıp ilaca başlarsınız.
ben hala ilaç kullanıyorum..
geçmiş olsun tatlım..

sen hangi haftada yaptırdın bu testi?

çok tşk. edrim canım benim 5 haftalıkken gittim hiç bi tahlil vermediler 15 gün sonra başka bi doktora gittim tahlil istedim tsh 3,5 çıktı fakat doktor bana hiç bişey demedi normal dedi gönderdi bugün özel hastaneye gittim eski tahlillerimi istedi benden bu tsh değeri gebeler için yüksek dedi şaşırdım aklımda soru işareti kaldı yüksekse ilk gittiğim doktor neden bişey demedi yolladı beni eve?

kadın doğumcular bu konuda ilgisdizler canım.
benim bundan önceki doktorum 6 çıktığı halde yönlendirmedi.
istersen dahiliye istersen endokrin uzmanı bulup ilaç dozu ayarlatabilirsin..
dediğim gibi ilaçla dengede tutuluyo.
yalnız bence yeniden ölçtür.
çünkü tsh hormonu bebek için önemli ilk 3 ay kendi tiroidini üretmediği için anneden alırmış..
tsh hormonunun yüksek olması bebekte zeka geriliğine neden oluyomuş..
araştıra araştıra öğrendim..
aksatmadan yeniden tsh hormonuna baktır ve ilaca başla çünkü önemli bi hormon..
her gün mutlaka ilaç alınması gerekiyo..
korkulacak bişey değil ilaç kullandıktan sonra..:54:

Benimde yüksekti ve hala yüksek 2.7 nin altında olmalı diyor doktor.Zararsız bir ilacı var.Endoktrin diye bir bölüm var büyük devlet hastanelerinde o bölüme görünmem gerekiyor.Bu TSH yi dengelemek için gereken ilacın dozunu endoktrin doktoru belirliyor.Bebeğe bir zararı olacağını sanmıyorum ama bana doktorum kontrol altında tutmazsan düşük riski olur demişti.Sonra biz endoktrin doktoruna gittik.Oradaki doktor bize ne dedi dersin.Dünya Sağlık Örgütü TSH'nin gebeler için falan filan seviyede olması gerektiğine karar vermiş ve bu yüzden artık çok önemseniyormuş.Eskiden bu kadar çok ilaç tavsiye etmezdim dedi.Kısacası çok kafana takma ama mutlaka doktora görün.Sonradan canın sıkılmasın.

çok sağol canım ya inan sabahtan beri kayı yicem birde bugün kız olacağını öğrendim seviniyoken bi anda üzüldüm..

sen hangi haftada yaptırdın bu testi?

ben kendimi bildiğim için tsh yüksekliği önceki gebeliğimde de vardı ilaca devam ediyorum.
düşük yaşadım sonra düzensiz kullandım ilacı.
gebeliğimi adetten 3-4 gün önce öğrendim.
o zaman 12lerdeydi.
hemen doktora gittim ilaca başladım..
1 ay içinde 3 e kadar düşürdük.
her ay düzenli ölçtürüyorum ilaç dozu ayarlanıyo.
bu ay 2.5 çıktı..
normal olarak ilerliyo şuan çok şükür..

çok sağol canım ya inan sabahtan beri kayı yicem birde bugün kız olacağını öğrendim seviniyoken bi anda üzüldüm..

bende çok üzülmüştüm ilk başta ama her ay düzenli kontrol ettirmek gerekiyor..
hayırlı olsun kızınız :)))
sağlıkla doğsunlar inşallahh

peki ben bu tedaviye başlamada geç kalmışmı sayılırım acaba?yada böyle bişey yaşayıpta sağlıkllı doğum yapan varmı aranızda?

peki ben bu tedaviye başlamada geç kalmışmı sayılırım acaba?yada böyle bişey yaşayıpta sağlıkllı doğum yapan varmı aranızda?

kötü düşünme dediğim gibi yarın ilk işin doktora gitmek olsun.
endokrin bulmak zor olur.
iyi bir dahiliye uzmanı yardımcı olacaktır sana.
tahlillerini yaptır doktor yönlendirecektir seni.
korkma ALLAHIN İZNİYLE bişeycik olmaz

Back
X