Kızlar üzücü bir haberim var! nişanımı attım...

daha önceki yazdıklarını okuyamadım ama kayınpederin bu tür hesaplar yapması olaya pekte sıcak bakmadığını ortaya koyuyor. Kendimi karşıdakinin yerine koymak bir çok sorunu çözmemde çok etkili olmuştur. Kendini nişnlının yerine koy olaya sıcak bakmayan bir baba ile hergün beraber, iki aile ve sevdiği arasında kalmış biri, Babasının yaptığı küçük hesapları sana anlatmasının nedeni bunalımda olması, Derdini paylaşabileceği ve çözüm bulmayı umut ettiği birine karşılaştığı olumsuzlukları aklı başında olsa sana daha yumşak ve farklı şekilde anlatırdı, eminimki yüzüğü bıraktığında şok olmuştur çünkü destek alacağı son kişi kendisini yarı yolda bırakmıştır. Şu anda mutlaka Bıktım artık bittiyse bitti şeklinde bir ruh halindedir. Bu hikayeden tek mutllu olan kişi Baba dır. Gökten üç elma düşer
İsteyen elmaları yer , isteyen gülüp geçer :)

daha önceki yazdıklarını okuyamadım ama kayınpederin bu tür hesaplar yapması olaya pekte sıcak bakmadığını ortaya koyuyor. Kendimi karşıdakinin yerine koymak bir çok sorunu çözmemde çok etkili olmuştur. Kendini nişnlının yerine koy olaya sıcak bakmayan bir baba ile hergün beraber, iki aile ve sevdiği arasında kalmış biri, Babasının yaptığı küçük hesapları sana anlatmasının nedeni bunalımda olması, Derdini paylaşabileceği ve çözüm bulmayı umut ettiği birine karşılaştığı olumsuzlukları aklı başında olsa sana daha yumşak ve farklı şekilde anlatırdı, eminimki yüzüğü bıraktığında şok olmuştur çünkü destek alacağı son kişi kendisini yarı yolda bırakmıştır. Şu anda mutlaka Bıktım artık bittiyse bitti şeklinde bir ruh halindedir. Bu hikayeden tek mutllu olan kişi Baba dır. Gökten üç elma düşer
ısteyen elmaları yer , isteyen gülüp geçer :)

Bu yorumun içindeki genel fikirleri çok beğendim, ama son kısmı farklı.Baba da mutlu olmamıştır bence, o da kendisini sorumlu hissedip duruyordur. Ama o ana babanın da yerine koyun kendinizi, maddi durumun elverişli değilken gelin hanım sizden illa kına kına diye tuttursa, hep bi nişanı atma tehdidi içten içe olsa (konu sahibinde vardı diye söylemiyorum) ne hissederiz acaba? NıŞANI mı atarsın? Atarsan kendine edersin, bi de nişanlına edersin. Bence bu konulrda insanlar hemen bi yüzük atma kolaycılığına kaçmamalı. Sana kötülük mü etti, işkence mi yaptı, elinden paranı mı aldı ? Naptı sana? Arkandan mı konuştu, gitti başkalarına mı kötüledi ? Alt tarafı kına yapmamış .Olmayıversin anacım. Bunun nişanı var kınası var sözü var bi de düğünü var. Biri ikisi üçü de olmayıversin.

ya bende mi bi tuhaflık var acaba? neden konuya yorum yapan arkadaşların tersini düşünüyorum bugün?

benim konuyu açan arkadaşa bir sorum olacak: kına gecesiyle işin ne arkadaşım yaa bu devirde? valla böyle düşünen kayınbabayı bulmuşsun bunuyorsun. git nişanlınla konuş.

Bu yorumun içindeki genel fikirleri çok beğendim, ama son kısmı farklı.Baba da mutlu olmamıştır bence, o da kendisini sorumlu hissedip duruyordur. Ama o ana babanın da yerine koyun kendinizi, maddi durumun elverişli değilken gelin hanım sizden illa kına kına diye tuttursa, hep bi nişanı atma tehdidi içten içe olsa (konu sahibinde vardı diye söylemiyorum) ne hissederiz acaba? NİŞANI mı atarsın? Atarsan kendine edersin, bi de nişanlına edersin. Bence bu konulrda insanlar hemen bi yüzük atma kolaycılığına kaçmamalı. Sana kötülük mü etti, işkence mi yaptı, elinden paranı mı aldı ? Naptı sana? Arkandan mı konuştu, gitti başkalarına mı kötüledi ? Alt tarafı kına yapmamış .Olmayıversin anacım. Bunun nişanı var kınası var sözü var bi de düğünü var. Biri ikisi üçü de olmayıversin.

siz bunu bile kabullenirsiniz eminim çok farklı düşüncedesiniz.Ben kınasız evlenen görmedim görsem zaten şaşarımm bu bi tür kız eğlencesidir ve ülkemizde adet olmuştur nişanı atarsan kendine edersin ne demek ne garip ezik fikirlere sahipsiniz kendine edersinmiş tabee bu kız 5 çocuklu dul ya sanki...Herşeyi kabullensin

hadi kayınpeder hesap yaptı,nişanlın da ondan çok farklı bir insan değilmiş demek ki,geldi bir de sana bu konuştuklarını aktardı mı. az çok seni tanımıştır,borca girsin kendisi finanse etsin gerekiyorsa birlikte öderdiniz masrafları evlenince ama bu şekilde sana hesap çıkarması hoş olmamış. hayırlısı olsun canım,insan başına her şey geliyor. zamanla atlatırsın,evlenmeden tanıyabilmişsin insanları.

bence bu durumun altında başka bir şey var,eğer ki yok kına olmasın o olmasın bu olmasın diyorlarsa,başka bir şey vardır. belki oğullarına başkasını düşündüler kimbilir?? bu kız benim gelinim olucak,benim ailemin bir parçası,kızım olucak diye düşünseydi ne yapar eder kendi maddi imkanları içerisinde bir şeyler yapardı. size bizim durumumuz bu, elimizden gelen bu kadar maddi imkanlarımız bu kadarına yetiyor dediler m isamimi bir şekilde??

hakkında hayırlısı olsun canım.boşver yol yakınken bırak gitsin

siz bunu bile kabullenirsiniz eminim çok farklı düşüncedesiniz.Ben kınasız evlenen görmedim görsem zaten şaşarımm bu bi tür kız eğlencesidir ve ülkemizde adet olmuştur nişanı atarsan kendine edersin ne demek ne garip ezik fikirlere sahipsiniz kendine edersinmiş tabee bu kız 5 çocuklu dul ya sanki...Herşeyi kabullensin

Evet eziğim ben, ağzıma vur, lokmamı al :) Sadece çok kıymetli şeyleri, bin sene önce birin,in uydurduğu birşeyler illa olacak diye harcamıyorum, tüm olayım bu. 5 çocuklu dula da birşey olmaz boşanmakla.Sadece inatım inat kçım iki kanat mantığıyla ilişkinizi harcarsınız , bunu demeye çalışıyorum.Kendine edersinden kastım bu :)

bence mesele kına meselesi değil,belli ki kız özenmiş ,hevesini kursağında bırakmanın ne alemi vardı ki,ona ne gerek ver buna ne gerek var demenin yerine ,bir şekilde orta yol bulunurdu herkesin zevkine kesesine uygun. bana böyle bir şey yapsalar,kına delisi olduğumdan değil, değer verilmediğimden üzülürdüm. samimi olamamışlar bence,sorun bundan kaynaklanıyor.

ya bi kere hakkaten bu devirde ne kına gecesi?? ben düğünden bile tiksinirim beni alan yaşadı valla :))
ayrıca ne dulum ne 5 çocukluyum.
ayrıca bildiğim kız tarafı yapar kına gecesini
eğer siz yapamıyorsanız kına gecesini erkek tarafı yapmıyor diye nişan atılmaz ki ya
yani babanız olmayabilir tamam erkek tarafının maddi durumunu da bilmiyorum belki durumları kaldıramamıştır evlenmek kolay değil bu devirde ama hakkaten bi kına gecesi yüzünden ayrılmış oldunuz eğer bu kadar kötü bi insandı madem şimdiye kadar neden evlenmek istediniz onla bi kına gecesi muhabbetinden mi anladınız kötü olduğunu

Evet eziğim ben, ağzıma vur, lokmamı al :) Sadece çok kıymetli şeyleri, bin sene önce birin,in uydurduğu birşeyler illa olacak diye harcamıyorum, tüm olayım bu. 5 çocuklu dula da birşey olmaz boşanmakla.Sadece inatım inat kçım iki kanat mantığıyla ilişkinizi harcarsınız , bunu demeye çalışıyorum.Kendine edersinden kastım bu :)

Merhaba ,
benim geçmiş açtığım formalarını okusaydınız eger cahilce yorumlar yaspmayıp neler yaşadığımı anşardınız, tam aksine herşeyin en uygunun istedim.Ama kayınpederim sağ olsun gelinliğimden tut en basit örnek davetimizi bile o gitip begenmek istedi bizi de götürmüyor ama kendi kızına maşallah yağdırıyor, düşünün oğlu evlilik arifesinde evli kızına mı harcama yapmalı yoksa oğluna mı bana defolu mobilya aldı çok ucuz fiyata kızına gitti maskodan 2 milyarlık aldı ikiletmedi ben ozaman bile sesimi çıkarmadım...Kızı evlenirken 6 sene önce kına gecesi istememiş ben neden yapacak mısım diye kıyamet kopmuş eski nişanlımda direk söyledi...

Uzaktan yorum yapmak güzel , ama şimdi doğru karar verdiğimi her gecen gün daha iyi anlıyorum...

ya bi kere hakkaten bu devirde ne kına gecesi?? ben düğünden bile tiksinirim beni alan yaşadı valla :))
ayrıca ne dulum ne 5 çocukluyum.
ayrıca bildiğim kız tarafı yapar kına gecesini
eğer siz yapamıyorsanız kına gecesini erkek tarafı yapmıyor diye nişan atılmaz ki ya
yani babanız olmayabilir tamam erkek tarafının maddi durumunu da bilmiyorum belki durumları kaldıramamıştır evlenmek kolay değil bu devirde ama hakkaten bi kına gecesi yüzünden ayrılmış oldunuz eğer bu kadar kötü bi insandı madem şimdiye kadar neden evlenmek istediniz onla bi kına gecesi muhabbetinden mi anladınız kötü olduğunu

Merhaba,
sende benim açtığım diğer formları okumayıp yazmışsın...Okusaydın bunları yazmazdın.Evlilik arifesinde emin ol sende isteyeceksin çünkü en yakın arkdaşlarınla beraber oluyorsun... Eger bir gün gelir nişanlanırsan iki aileyi idare etmek ama aynı zamanda da sevdiğin adamın aslında sana şimdiye kadar göstermediği yüzünü göstermesi ne kadar acı olduğunu bizzat yaşayarak anlarsın.Kimse bilemez ne kadar fedarlık yaptıgımı ama burdan yazması çookk kolay.Genede yaşamanı istemem çok yıpratıcı tek başına fedakar olmak.

Kına gecesini bizde kız tarafı yapar , sizin adetlerinizi bilmiyorum o yüzden bişey diyemem ama nişanlınızın pısırıkça gelip babasının dediklerini size anlatması saçmalığın önde gideni olmuş yani..
Hakkınızda hayırlısı olsun , sadece bir konu neden olmaz nişan atmaya birikmiştir bişeyler mutlaka ki attınız. Kararlarınızdan eminseniz rahat olun derim..

Kına gecesini bizde kız tarafı yapar , sizin adetlerinizi bilmiyorum o yüzden bişey diyemem ama nişanlınızın pısırıkça gelip babasının dediklerini size anlatması saçmalığın önde gideni olmuş yani..
Hakkınızda hayırlısı olsun , sadece bir konu neden olmaz nişan atmaya birikmiştir bişeyler mutlaka ki attınız. Kararlarınızdan eminseniz rahat olun derim..

Elbette eminim acı oldu ,nikah başvuru bile yapılmıştı onca masraff bir çookk sebep var ama kına gecesi kim yapmak istediği değil neden omayacağı için ve bunun gibi birçok sebep ayrıca maddi durumda bir sıkıntı yoktu merak eden arkadaşlara yazıyorum...

teşekkür ederim...

birikimler olmıycak anda patlak verir evlenmeden önce bukadar problem yaşanıyorsa evlendikten sonra bunlar çoğalır ve daha vahim bir hal alır.hayırlısı buymuş

bazı aileler çocuklarının kendileri olmadan karar verebileceğini kabullenmeyip onların yerine karar veriyor bırak nasıl isterlerse yapsınlar sanki kendileri yaşayacak nişanlında sana güven verememiş ki sen tek başına kalmışsın evlendiğin zamanda öyle olurdu sana yazık olurdu bence sen kurtulduğuna dua et

bazı aileler çocuklarının kendileri olmadan karar verebileceğini kabullenmeyip onların yerine karar veriyor bırak nasıl isterlerse yapsınlar sanki kendileri yaşayacak nişanlında sana güven verememiş ki sen tek başına kalmışsın evlendiğin zamanda öyle olurdu sana yazık olurdu bence sen kurtulduğuna dua et

Aynen öyle , evet çok şükür Allaha dua ediyorum o çok büyük.Evlenseydim inan boşanırdık ve daha üzücü olurdu...

hayırlısı olsun ama madem nişanlın arkanda durmamış evlendikten sonra daha çok yıpranırdın, emin ol.

şimdi zor ama inşallah allah karşına daha iyisini çıkarır.olan olmuş zaten kendini yıpratmaya gerek yok benin çıkmam lazım allah yardımcın olsun.

Back
X