Kızlar yardım.. Büro Yönetimi mi? Halkla İlişkiler mi?

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
kızlar ben bu sene mezun oldum and. tic. mes. lisesi bilişim tek. bölümünden....sayısalım iyi değil.sözel ağırlıklı ve iş olanağı olan bi bölüm istiyorum.bunun için eleye eleye son 2 bölümde karar kaldım..sizce hangisi daha iyi..buro yonetımı yada halkla ılıskler okuyan arkdslr bılgılendırın nolur...buro yonetımınde ıktısada gırıs ıstatıstık falan war..bn anlamam onlardan ama kursa gıdp yardmda alınablr..napıym sız soyleyn

canım eğer 2 yıllık okuyacaksan hiç boşuna masraf yapma derim, ben de ticaret meslek lisesi mezunuyum, uğraş uğraş 2004de memurluğa girdim, şahsım adına söylüyorum tabi 2 yıllık okumaktansa hiç okumamayı tercih ederim, çünkü senin önünde yolun var, meslek edinmen gerekiyo, 2 yıllıklarda şansın pek fazla değil bana göre, memurluğa gridikten sonra kurumumuzla anadolu üniversitesinn yaptığı protokolle sınavsız 2 yıllık adalet meslek yüksek okuluna giriş hakkını kazandık, işim gereği bu bölüm beni ilgilendiriyo zaten, şu anda okuyorum bu okulu ama okumamdaki tek amaç ileride müdürlük sınavlarında bu mezuniyet bana gerekli olacak, geçen yıl bitecekti okulum ama 3 dersten kaldığım içn bu yıl bitircem inşallah, okul bittikten sonra da kamu yönetimine sınavsız geçicem, 1 yıl hazırlık okunuyomuşsınavsız geçtiğimiz için, yani anlatmak istediğim eğer sana bi getirisi olmayacaksa sırf okumuş olmak için okuma derim, gerçekten faydalı olacağına inanıyosan o zaman tamam, 4 yıllıklara gitme şansın yok mu,

Meslek lisesi oldğm içn sadece bilgsyr öğretmenlği war 4yıllık.kendi bölümümün yok 4yıllığı..e bende bilgsyr öğretmeni olmak istemiyormm...dolayısıyla tek çare aöf kalıyor...internetten ilanlara bakıyorm bi kaç gndür.hep en az 2yıllık buro mezunu ıstıolar...

Al birini vur ötekine 2 yıllık aöf okumanın sadece ne mezunusun dendiğinde ön lisans diye telaffuz etmekten başka bir faydası olacağını sanmıyorum.

Hmm birde bazı durumlarda iyi bir işi olupta rütbe atlamak isteyenlerin işine yaradığını söyleyebilirim.

bu süre içerisinde yapabileceğim farklı bir alan olsa başka bir bölüm okuyabilme şansım olsa okurdum tatlım ama zaten çalışıcam çalışırken aynı zamanda aöf çalışmamada engel olmadğı içn aöf düşündüm zaten..peki sence hangisi büromu halkla ilişkilermi...? hangisinde daha çok iş war..büro gibi gelio baana amaa..

al birini vur ötekine derken neyi kasdetmeye çalıştın anlamadım tatlım??? senin 4yıllık bölümün olmasa,olsa bile şehir dışında okumaya durumun olmasa,çalışmak zorunda olsan ve bu yüzden sadece aöf tercih edebilsen sen ne yapardın...4yıllığı yok bu 2 bölümün...olsa ben okumazmıyım..ben mi istiyorum 2yıl okumayı..ama insanlar EN AZ 2 YILLIK MEZUN istiyolar..bu bölümlerin 4 yıllığı olsa keşkee... mirmirmirmir benneyaptımki

valla bilmiorum ki, büro yönetimi okuyan 2 arkadaşım var ama onlar da benim çalıştığım kuruma girdiler, özel sektörde pek etkili olmuyo böyleşeyler, genellikle iş tecrübene bakıyolar, bu konuda yardımcı olamayacağım canım yaa hiç bi fikrim yok, dedimya ben sadece müdürlükte bana lazım olacağı için okuyorum yoksa 2 yıllık okumazdım, üniversite sınavlarına falan girsen başaramazmısın acaba

öss girdim barajı geçebildim canım anca..benım meslek lısesınden 4yıllıga gecmem cok zor.ıstedgm bolumede gecemıorm..bıtek bılgsyr ogretmenlıgı..sewmedgı bı bolumu okurmı ınsan...yapmıcgm bseyı okumam yanı..bıtek ogretmenlık baska bolum olsa keske..anca barajı gecebldm ben..calısmadm cnku..vaktımde olmadı yanı haftada 3gun staj 2gun okul..o 2gundede canımızı okuyolardı..proje odevleri v.s....bıtmek blmıodu..hc vakt bulamadmkı ben öss calmsya..gercı heveste yoktu ıcımde..cnku sevmedgm bı meslek ıcın bosu bosuna calısmak ıstemedım..bıde ıkı bolumude fullemek gerekıo fen ve matematgı..mecburum aöf gtmekte..hıc yoktan bı dıplomam olsn..tskler cnm yınede dınledgn ve cvpladgn ıcn

4 yıllık halkla ilişkiler okumuş biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çok ilgi çekici, harika bir bölüm gibi görünebilir ama içi beni, dışı seni yakar hesabı

Halkla ilişkilerde iktisada giriş uygarlık tarihi gibi herkesin çok kaldığı dersler var büro yönetimi kpss de faydalı olabilir bu bölümde pek iş ilanı görmedim ancak şöyle yaparsan iş bulursunm bu bölümlerden birini okuyup mezun olup işletme yada iktisad bölümlerinden birine geçiş yapıp (3ten aöf de)ingilizceni bu arada geliştirip bir yerdede mesela muhasebe bürosunda çalışıp en basiti mali müşavirlik sınavlarına girerek 4 yıllık mezun olduktan sonra mali müşavir olabilirsin kpss de şansını deneyebilirsin bankalara işletme mezunu olarak başvurabilirsin v.s.Lise mezunu olarak iş bulman çok zor ancak pazarlamacılık falan..2 yıllık mezunlarında iş bulması tecrübeye birazda şansa bağlı...Hangi bölümü hangi okulu seçersen seç kendini geliştirmen lazım...Hangi bölümü seçeyim değilde ben ilerde ne yapmak istiyoruma karar verirsen iki bölüm arasında kalmazsın.Bir not daha Aöf nin sözel bölümlerde en zor bölümü Halkla İlişkiler diyorlar konuştuğum kişiler çok sözel ağırlıklı oku oku bitmiyor...Kolay gele...

Al birini vur ötekine derken aöf den büro yönetimi de okusan, halkla ilişkilerde okusan her ikiside iş açısından iyi imkanlar sunmayacak kastetmek istediğim buydu.

hmmm doğru diyosun evrim...en iyisi büro o zaman...ve devamında dediğin yolu izlemek..işletmeyle 3.sınıftan devam etmek yani...allah hepimizin yolunu açık etsin...teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için bütün arkadaşlarıma opuyorumnanaktan

ben h.ilişkiler okudum 2 yıllık bitti,,zorda değildi bence kolay,,sayısaldan anlamayan birinin görüşleri bu,,evrim arkadaşının dediği mantıklı cnm,,bende bu sene iktisata geçmeyi düşünüyorum.

sayısalın iyi olsaydı örgünde MYO Muhasebe okumanı tavsiye ederim
bu bölüme girebiliyormusun?...ben düz lise sözelciydim hiç kalmadan örgünde bitirdim okulu ama çok çalıştım ve sayısalım çok ilerledi...muhasebeci her zaman aranır.ayrıca bu bölümü bitirince serbest muhasebeci olarak büro açabiliyorsun.bence sayısalıda yaparsın

bende aynen sizin gibi ticaret meslek lisesi bilişim teknolojılerı alanından mezun oldum bu yıl tercihleri bekliyorum 2 yıllık istediğim yer olmazsa bende aöf düşünüyorum.hakkımızda hayırlısı..

ya işte o kadar kolay değil o, bak ben 97 mezunuyum ve benim mezun olduğum yıl hatırladığım kadarıyla hye kadar şube vardı ve birkaç sene sonra bi duydum ki zye kadar şube açılmış, yaani ticaret liseleri (belki diğer meslek liseleri de aynı şekilde olabilir bilmiyorum) o kadar çok mezun veriyorlar ki, denizli sanayi kenti, bir sürü fabrika bi sürü işyeri var, böyleyken bile bi sürü işsiz var, benimle birlikte mezun olan bir çok sınıf arkadaşım ya ev hanımı, ya santralci, ya tekstilde işci, ya sekteter vs, muhasebeyle uzaktan yakından alakası olmayan işlerdeler yani, çok azı bitirdiği bölümde çalışma imkanı bulmuştur, ticaret lisesi bence çok eğlenceli bi bölüm, hani şu hayat şartlarında hemen iş bulacaksın deseler seni yeniden liseye göndercez hangisini istiyosun deseler yine ticareti seçerim, çok severek okudum, ama bazen ne istemek ne sevmek yetmiyo, yıllarca iş aramış ve bulamamış tekstillerde işçilik yapmış biri olarak söylüyorum muhasebeciler parmakla sayılacak kadar az, bi fabrikada belki 100 tane işçi çalışıyo ama anca 2 tane muhasebeci var, çoğunluk da zaten tecrübeli eleman isterler, benim eşim burda büyük bi tekstilde 11 yıldır muhasebecilik yapıyor, daha doğrusu muhasebe elemanı, 10 yıla yakındır tanışıyoruz eşimle, ilk tanıştığımız yıllarda neden muhasebe bürosu açmıyosun yada neden mali müşavirlik sınavlarına falan girmiyosun dediğimde imza yetkisi olması gerektiğini söylemişti, benim eşim değme muhasebecilere taş çıkartır yıllardır orada, çalıştığı fabrikanın grup şirketlerinin muhasebesini tutuyor, ön muhasebe değil bildiğimiz muhasebe yani, hatta biraz da maliyet muhasebesinden anlıyor ki bunu herkes bilmez, ama verdikleri maaş 750 lira, şükür dioruz çünkü bu işsizlikte onu bile bulamayanlar var, bazen ordan çık başka bi yere gir bu kadar yıllık emeğine çok az maaş veriyorlar dediğimde de huzurum yerinde işim var belki başka bi yerde anlaşamayacağım sonra işsiz kalacağım bellimi olur diyo, 11 yıllık muhasebeci bile bundan korkuyo yani, üstelik muhasebe bürosu açmak için çevre gerekiyo, eşin dostun bol olcak ki herkesi sana yönlendirsin, mali müşavirlik sınavları da çok zormuş duyduğuma göre, velhasıl kelam muhasebecilik iyi meslek güzel meslek ama herkes muhaseebeci aramıyo malesef :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…