kızlar yardım edin

unhappy5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
100
52
48
kızlar bundan bi kac ay önce kayınvalidemin dogumgunuydu ve 3 sokak ilerimde oturuyo bic istemeyerek esi esimin ısrarı ile gittik ve dogumgununu kutladık ben erkenden gidip ikramları falan hazırladım tabi esimde pasta aldı herneyse sorun şu ki bu ayın sonunda da annemin dogum gunu var ve ailem le aynı sehirde yasamıyoruz 1 saatlik yol mesafesi var bende ona dedimki coktandır gitmedin sende gidelim kutlayalım normalde dogumgunu kutlamayız hic sırf o kendi annesininkini zorla kutladıgı icin benim anneminkinide kutlıcak herneyse esimde olmaz gidemem dedi bende küçük bi hediye alalım yollayalım dedim olmaz ben anama hediye almadım ayrımcılık olur e ozaman senin anneninkini niye kutlayalım bıktım artık bide ben kayınvalidemden nefret ediyorum

Yahu siz bu evliliği neden al ver pazarina donusturuyorsunuz
Evlenmiş kocaman insanlarsınız
O nun anasına parti yaptık kutladık benim anamada parti yapacağız
Bu nasıl bir yaklaşım yahu
Koskoca insanların doğum partisine ayrı bir ironide neyse oraya hiç girmeyeyim

Eşiniz herşeyi karşılıklı yapma derdine girmiş anlaşılan ama bunda bile dengeyi koruyamamış. Bu hali de sizi kayınvalideye karşı iyice sogutuyor. Ben sizin yerinize olsam eşime herşeyi karşılıklı yapmaya çalışırdım ki anlasın hatasını. Niye böyle yapıyorsun derse de size söyledigi lafları hatırlatırsınız.

Yahu siz bu evliliği neden al ver pazarina donusturuyorsunuz
Evlenmiş kocaman insanlarsınız
O nun anasına parti yaptık kutladık benim anamada parti yapacağız
Bu nasıl bir yaklaşım yahu
Koskoca insanların doğum partisine ayrı bir ironide neyse oraya hiç girmeyeyim
siz benim sorunumu anlamadınız normalde zaten dogumgunu kutlamayız annem istemez ama sürekli kendi ailesini ön plana cıkardıgı icin bende benim anneminkini kutlayalım dedim cünkü o gun zorla kutlattı bana

Eşiniz herşeyi karşılıklı yapma derdine girmiş anlaşılan ama bunda bile dengeyi koruyamamış. Bu hali de sizi kayınvalideye karşı iyice sogutuyor. Ben sizin yerinize olsam eşime herşeyi karşılıklı yapmaya çalışırdım ki anlasın hatasını. Niye böyle yapıyorsun derse de size söyledigi lafları hatırlatırsınız.
Bence konu sahibi herseyi bir alışverişe cevirmis
Annesi doğum günü kutlamıyormuş zaten
Sırf kv nin kutlanmış diye bunu istiyor
Evlilik olgunluğuna değiller ikiside

siz benim sorunumu anlamadınız
bıktım artık annesinin huylarını bildigi halde ve beni haklı buldugu halde hala savunuyo bazen cok sinir oluyorum

amacım parti vermek degilki cocuk gibi sadece kendi ailesini düsündügü gibi benimkini de düsünsün
Sizin ailenizi de başka konularda düşünsün başka zaman. Hemen Kv doğumgününü peşisıra aynı etkinliği annenize planlarsanız sizi kızdıran konuda haksız olduğuna ikna edemezsiniz eşinizi

amacım parti vermek degilki cocuk gibi sadece kendi ailesini düsündügü gibi benimkini de düsünsün
O iş öyle değil aslında o düşünmüyorsa sende düşünmeyeceksin bukadar kolay ki zaten belli olduğu üzere kısasa kısas zaten ilişkiniz
Partiden kastım , çağır annenleri yemeğe sonra bir pasta kes tamam , sen senin annenin doğumgününü kutladık şimdide benimkini kutlayalım dersen olmaz o

En azindan annene bir cicek yaptirip yollayabilir, yani anneme bile gondermedim, getirmedim derse pasta yaptirmis, madem gidemiyor bir cicek gondersin.

Hadi oda olmadi siz bir hediye alin annenize esimle benm hediyem diyin ve ikiniz adina bir not yazin. Orta yolu bulun.

Ben anladim sizi ve haklisinizda bu alisveristen ziyade size ve ailenize verdigi degeri gosterir.
Sizde onun ailesine yaparsaniz sizinde eşinize verdiginiz degeri gosterir.
Ki bu isler zorla yapilcak isler degil zatem birbirnize bunu bir zorunluluk olarak hissettirirseniz, dogal olarak sıkinti yasarsiniz.

Boyle seylerin içinden gelerek yapilmasi gerekir.
Ozel gunler benim icin cok onemlidir. Bunuda eşim cok iyi bilir.
Hem aileme, hem bana ayni sekilde.
Bende ona ve onun ailesine ayni sekilde. Bunlar insanin icinden gelicek.

Aynen böyle devam edin sonunuz yakın.
Tencere dibin kara senin ki benden kara.
İkinizde de empati yok
bence sizde de empati kurma yok eger hatalı bulduysanız güzel bi dille uyarabilirsiniz morali bozuk olan bi insana laf sokmaya calısmanız cok yanlıs benim derdim su benim icin ha kutlanmıs ha kutlanmamıs ama surekli ke di ailesini ayırdıgı icon bende benim anneminkinide kutlayalım dedim coktandır gidemedik yanına dedim kutlamayız hediye alamazmıs

Eşin çok ayıp etmiş. Ama evlilikte senin ailen benim aileme girmeyin canım inanın hem iç huzurunuz bozulur hemde gidişatı bozar. Eşine onun anladığı bir dille ailemi özledim hemde doğum günü sevindirmiş oluruz bir süpriz yapalım gibi yaklaşımda bulun seninkini kutladık benimkinide kutluyacaz deme ama buna rağmen eşin olumsuz davranıyosa sende zaten kv ni sevmediğini söylemişsin eşinin hatrı için kılını kıpırdatma özveri karşılıklı olur

Ben anneme gidiyorum, deyin, alıp hediyenizi gidin, olmuyor mu?
Eşinizin sizi zorla götürmeye çalıştığı hiçbir yere de gitmeyin. O kestirip atabiliyorsa, siz de atın. Sürekli kendi ailesi gündemdeyse, sizin ailenizi yok saymanızı istiyorsa, kızmakta haklısınız ve kesinlikle taviz vermemelisiniz.
Ancak hatalı olduğunuz bir yer de var; zaten annenizin doğumgününü kutlama alışkanlığınız yokmuş. Şimdi sırf kısasa kısas olsun diye bunu öne sürmüşsünüz. Bu yanlış. Kutlama yapmak istiyorsanız elbette yapın ama bunu annenizi mutlu etmek, onları ziyaret etmek gibi amaçlarla yapın.

Annene hediye al, ne zaman görüşürsen o zaman verirsin 😉
Herşeyi takma boşver

1saatlik yol nedir ki ya ?
Atlayın gidin kendiniz . İstemediğiniz bir şeyide yapmayın. Bunun için kopup gidecekse , gitsin zaten .

Back
X