Enfeksiyon gecirmis olabilir misin?ya da hormonel sorunlarin olabilir mi?
Doktorlar 2 gun suren ve toplamda gunde bir yemek kasigi kadar kanamasi olan kadinlari normal kabul ediyorlar.
Git cnm aynısı bende vardı sebepsiz inferilite dendi hep ama en son pko çıktı bende asıl sebep oymuşMeraba bayanlar sebebsız ınfertılım uc bucuk yıldır bebegım olmuyor... Ikı asılama gecrdım negatıf, ıncır ve havuc kuru yaptım baska bır mudahalem olmadı... genc kızlıgımdan berı hep adetlerım agrılı olurdu ve hıc agrı kesıcı almazdım ama son bır kac yıldır o kadar cok agrım oluyor kı aglıyorum butun gun yataktayım kalkamıyorum, bazen dayanamayıp agrı kesıcı aldım ama oyle her ay ust uste falan degıl... Ama su aralar son bes yada altı aydır adetım o kadar azaldı kı anlatamam yedı gun suren reglım uc gunde bıtıyor ve o uc gunde cok az gelıyor... Gobegım hep şiş gorenler hamıle sanıyoryanı bunun ıcın doktora gıdılır mı, yada gıtmem gerekır mı ??? Not: bu anlattıgım surec ıcınde adetlerım hep duzenlı gelıyordu halada duzenlı
Canım Doktora gidip rezervlerin durumuna baktır . Amh testi yaptır. Ben 27 yaşındayım erken menopoz riskim var yumurta rezervlerim çok düşük. Benimde adetim kısaldı.Meraba bayanlar sebebsız ınfertılım uc bucuk yıldır bebegım olmuyor... Ikı asılama gecrdım negatıf, ıncır ve havuc kuru yaptım baska bır mudahalem olmadı... genc kızlıgımdan berı hep adetlerım agrılı olurdu ve hıc agrı kesıcı almazdım ama son bır kac yıldır o kadar cok agrım oluyor kı aglıyorum butun gun yataktayım kalkamıyorum, bazen dayanamayıp agrı kesıcı aldım ama oyle her ay ust uste falan degıl... Ama su aralar son bes yada altı aydır adetım o kadar azaldı kı anlatamam yedı gun suren reglım uc gunde bıtıyor ve o uc gunde cok az gelıyor... Gobegım hep şiş gorenler hamıle sanıyoryanı bunun ıcın doktora gıdılır mı, yada gıtmem gerekır mı ??? Not: bu anlattıgım surec ıcınde adetlerım hep duzenlı gelıyordu halada duzenlı
canim bi doktora gitmende fayda var. Rahmin yeterince kalinlasmiyor olabilir bundan dolayi adet olurken (rahim sökülürken) kanama az oluyor olabilir. ya da vücudun yeni düzene girmis de olabilir. tedbiren bi doktora git. yeniden hormonlara baktir, amh filanda baktir. bi de ağrı cikolata kistinden kaynaklanabilir, bende cikolata kisti var ama küçük. gittigim 9 doktordan 4ü cikolata kistimi fark edemedi belki sende olabilir fark edilmemis olabilir doktora özellikle cikolata kisti var mi diye bakmasini söyleMeraba bayanlar sebebsız ınfertılım uc bucuk yıldır bebegım olmuyor... Ikı asılama gecrdım negatıf, ıncır ve havuc kuru yaptım baska bır mudahalem olmadı... genc kızlıgımdan berı hep adetlerım agrılı olurdu ve hıc agrı kesıcı almazdım ama son bır kac yıldır o kadar cok agrım oluyor kı aglıyorum butun gun yataktayım kalkamıyorum, bazen dayanamayıp agrı kesıcı aldım ama oyle her ay ust uste falan degıl... Ama su aralar son bes yada altı aydır adetım o kadar azaldı kı anlatamam yedı gun suren reglım uc gunde bıtıyor ve o uc gunde cok az gelıyor... Gobegım hep şiş gorenler hamıle sanıyoryanı bunun ıcın doktora gıdılır mı, yada gıtmem gerekır mı ??? Not: bu anlattıgım surec ıcınde adetlerım hep duzenlı gelıyordu halada duzenlı
Öncelikle çok geçmiş olsun...Meraba bayanlar sebebsız ınfertılım uc bucuk yıldır bebegım olmuyor... Ikı asılama gecrdım negatıf, ıncır ve havuc kuru yaptım baska bır mudahalem olmadı... genc kızlıgımdan berı hep adetlerım agrılı olurdu ve hıc agrı kesıcı almazdım ama son bır kac yıldır o kadar cok agrım oluyor kı aglıyorum butun gun yataktayım kalkamıyorum, bazen dayanamayıp agrı kesıcı aldım ama oyle her ay ust uste falan degıl... Ama su aralar son bes yada altı aydır adetım o kadar azaldı kı anlatamam yedı gun suren reglım uc gunde bıtıyor ve o uc gunde cok az gelıyor... Gobegım hep şiş gorenler hamıle sanıyoryanı bunun ıcın doktora gıdılır mı, yada gıtmem gerekır mı ??? Not: bu anlattıgım surec ıcınde adetlerım hep duzenlı gelıyordu halada duzenlı
Bence bir araştırma hastanesine git bebek istediğiniz olmadığını adetlerinizi anlatın mutlaka hormon ve amh testini isteyin 28 yaşındayım ama yumurtailk rezervim ciddi derecede azalmış hsg çekilin bütün tahlil testleri yaptırın ondan sonrası ister normal yolla denersin isterseniz tüpMeraba bayanlar sebebsız ınfertılım uc bucuk yıldır bebegım olmuyor... Ikı asılama gecrdım negatıf, ıncır ve havuc kuru yaptım baska bır mudahalem olmadı... genc kızlıgımdan berı hep adetlerım agrılı olurdu ve hıc agrı kesıcı almazdım ama son bır kac yıldır o kadar cok agrım oluyor kı aglıyorum butun gun yataktayım kalkamıyorum, bazen dayanamayıp agrı kesıcı aldım ama oyle her ay ust uste falan degıl... Ama su aralar son bes yada altı aydır adetım o kadar azaldı kı anlatamam yedı gun suren reglım uc gunde bıtıyor ve o uc gunde cok az gelıyor... Gobegım hep şiş gorenler hamıle sanıyoryanı bunun ıcın doktora gıdılır mı, yada gıtmem gerekır mı ??? Not: bu anlattıgım surec ıcınde adetlerım hep duzenlı gelıyordu halada duzenlı
Bu durumda yapilmasi gerek bir suru kan testi ve hsg var. Benzer belirtiler yasadim bende ara ara adetlerim cok azaldi ama altinda hic bir sorun bulunmadi. Senin durumunu da, test sonuclarina bakarak bir doktor degerlendirebilir ancak. Bizim sorunda sebesiz infertiliteydi, doktorum yumurta guclendirici ilac veya asilamanin benim icin cok etkili olmayacagini soyledi bizde 3. yil sonunda tup bebek denedik. 2. denememizde tuttu. Yasin genc oldugu icin onemli bir sorun oldugunu sanmam ama bence iyi bir doktor bul ve ayrintili kontrolden gec. Kolay gelsin.Meraba bayanlar sebebsız ınfertılım uc bucuk yıldır bebegım olmuyor... Ikı asılama gecrdım negatıf, ıncır ve havuc kuru yaptım baska bır mudahalem olmadı... genc kızlıgımdan berı hep adetlerım agrılı olurdu ve hıc agrı kesıcı almazdım ama son bır kac yıldır o kadar cok agrım oluyor kı aglıyorum butun gun yataktayım kalkamıyorum, bazen dayanamayıp agrı kesıcı aldım ama oyle her ay ust uste falan degıl... Ama su aralar son bes yada altı aydır adetım o kadar azaldı kı anlatamam yedı gun suren reglım uc gunde bıtıyor ve o uc gunde cok az gelıyor... Gobegım hep şiş gorenler hamıle sanıyoryanı bunun ıcın doktora gıdılır mı, yada gıtmem gerekır mı ??? Not: bu anlattıgım surec ıcınde adetlerım hep duzenlı gelıyordu halada duzenlı
Benim de sebepsiz infertilitem vardi.esime de bana da butun tahliller yapilmisti.rahim filmi de cektirmistim.adetim 1 gun surmeye baslamisti.3 gun surerdi zaman gectikce 1 gune kadar dusmustu.testlerde ve rahim filminde hicbir sorun yoktu.catlatma ignesiyle bir kac denemeden sonra direk tup bebege gectim.cunku yasin 35 di.ilk tup bebek denemesinde ikizlerime hamile kaldim.bazen eger ki butun tahliller yapilsa da olmuyor.ben de kafaya cok taktigima bagliyordum.zor bir surec.ama gerekirse bir kac doktora gidin.insallah en kisa surede bebeginize kavusursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?