kızlar yardım...

MeLiSimmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
1.219
5
158
40
İstanbul
mrb arkadaşlar ben 1 senedir bir şirkette muhasebeciyim yeni evliyim 5 aylık bu ay sonuna kadar ayrılıcam işten kıdem tazminatı alma hakkım var peki ihbar tazminatıda alabiliyormuyum bilginiz varmı...birde kullanmadığım 7 günlük izin hakkım var bunuda ücret olarak alabiliyormuyum...bilgisi olan varsa lütfen yardım...

Evlendiğiniz için bir sene dolmadan işten ayrılabilirsiniz tazminat alarak tabi. Eşim çalıştırmıyor diyebilirsiniz. Ama ihbar tazminatı hakkında bilgim yok.fisfisfis

evlendiğiniz için bir sene dolmadan işten ayrılabilirsiniz tazminat alarak tabi. Eşim çalıştırmıyor diyebilirsiniz. Ama ihbar tazminatı hakkında bilgim yok.fisfisfis

zaten dilekçemi evlilik nedeniyle ayrilmak istiyorum die verdim :)
önemli olanda benim için ihbar :)

Hayır canım ihbar tazmınatını alamazsın evlilik dolasıyla çıkıldığı takdırde ihbar ödeneği verilmez 7 günlük izin hakkın bakıdir onu alabilirsin

ihbar tazminatı demek;

İşveren sizin işinize son verdiğinde çalışma sürenize göre 2 hafta 4 hafta 6 hafta veya 8 hafta önceden size bildirmesi gerekir.Ve bu süreler içerisinde size iş aramanız için hergün izin verir.Ancak bu şekilde yapmayıpta hemen işten çıkmanızı isteyebilir.İşte bu halde size 14 günlük ihbar tazminatınızı öder ve sizi çalıştırmadan işinize son verir...

Ama sizin işten ayrılma şekliniz bu şekilde olmadığı için ihbar tazminatı hakkınız yok.

Son düzenleme:
Back
X