Bebek Beslenmesi Kızlar yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Zdenizz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2016
10
2
1
37
Bebeğim 35 günlük burun tıkanıklığı var 5 gün once dra goturdgmde calpol ve burun spreyi verdi calpolu kullandim fakat spreyi kullanmak istemedim birde bugün kakası yeşildi çok ağlayan bi bebek değil fakat bi anda bağırıyor 2 dk kadar agliyo sonra hemen susuyo ne yapmalıyım

Kakaksının yeşil olması normal sancısı olabilir tada sizin yendiğiniz birşeyden dolayı ağlaması da gazı olabilir dr tavsiyesiyle gaz ilacı alabilirsiniz ilacı alı caya kadar battaniyede sallayın çok rahatlıyorlar

Calpol u çok kullanmanı tavsiye etmem, bebeğin bağırsaklarına zarar veriyor.. Kakasının yeşil olması emziriyorsan şayet çok emmesiyle alakalı olabilir. Bebek fazla emdiği sütü sindirmeden direkt çıkarırmış. burun tıkanıklığı derken hırıltı duyuyorsan da, daha burun kanalları çok küçük ve kemik yok. Kıkırdak yapı yapışırmış da hırıltı çıkarmış bebekten korkma normal bir durum. Nefes alamıyorsa saf su satıyorlar otri bebe markasının onu kullanabilirsin arada

Bu arada bebeğin henüz çok küçük.. yalnız kalınca korkuyor olabilir. Netice de çoook uzun bir süre daracık bir yerde idi ve senin bedeninin sesini duyuyordu. Yatağındayken çevresine yastık yada havlulardan u şekli verip bebeği içine yaptırabilirsin. Bu onu kendini ana rahminde düşmemesine ve güvende hissetmesini sağlar. aynı şekilde kurutma makinesi sesi de işe yarıyor, o da anne karnındaki sese benziyormuş.

Parça parça aklıma geliyor ;)) ama bu da önemli. Evinizde nem ve sıcaklık ölçen bir cihaz var mı? Özellikle bebeğin bulunduğu odanın nemi 60 olmalı. Yoksa burnu kuruyor ve havadaki tüm pislik tıkıyor bebişin burnunu

Çok TSK ederim baya tecrubelisin anlasilan üşenmemiş her detayı yazmışsın çok saol çok sevindim bilgilendirmenizi icin

Çok TSK ederim baya tecrubelisin anlasilan üşenmemiş her detayı yazmışsın çok saol çok sevindim bilgilendirmenizi icin

Rica ederim. Çok tecrübeli sayılmam ama zamanında epey araştırmıştım. Benim ufaklık 17 aylık şimdi.
Umarım bebeşin de sen de rahat günler geçirirsiniz:))

Back
X