Bende ela gözlüyüm, genelde kahve-yeşil kalem falan derler ama ben siyahı daha çok yakıştırıyorum. Göz tipine göre eyeliner-kalem çekebilirsin ben her gün çekiyorum, kendimi kötü hissediyorum eyelinersızken. Gözlerin yuvarlaksa, kedi gözü şeklinde çek, inceden kalına, yaklaşık gözlerin varsa kuyruklu çek gibi gibi.. Üstte yazmışsın pudra dökülür mü diye, dökülmüyor ama gün içinde elini yüzüne koymaktan vs etkisi azalıyor.
Dudaklarını kalemle kalınlaştırıp ruj sürebilirsin, ruj çıksa da, kalem çok zor çıkıyor. Bazı kalemler de aynı ruj gibi duruyor mesela. Kalemle çok güzel dudaklar yaratmak mümkün, belli de olmuyor kalem iyice çıkmadıkça.
Eyeliner için loreal superliner black buster öneririm, ben incelerle çekeniyorum, en küçük hatada batıyor. Bunula ince de kalın da çekmek mümkün. Ucu ince çünkü.
Allık sürerken, hani küçükken yanağı içten ısırıp dudak çıkartırdık ya, o şekilde, yada yanaklarını içine çekerek, elmacık kemiklerinin tam üstüne sürersin. Allığının üstünü aydınlatıcı pudrayla aydınlat. Bronzerla yada bi iki ton koyu pudrayla yüzünü doğalca kontürleyebilirsin, geriye atmak istediğin yerleri koyu, öne çıkartmak istediğin yerleri aydınlatıcıyla. Dudaklarda ıslak görünüş seviyorsan kalem üstü lipgloss kullanırsın.