KIZLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
denkleştiremiyoruz demedim ben dikkat ederseniz eşimin ihtiyaç olmadığını söylediğinden bahsettim.zaten denleştiremiyor olsa adaletsizlik olarak görmem durumu.

Biraz evvel bi arkadaş bi konuya yazmıştı.
E bizim hayal gücümüze terk etmeyin konuyu ozaman ilk anlattığınızda calıştığınızı maaşınızın 5 katı fazla olduğunu buna rağmen eşin almana izin vermediğini fln yazsan habire soru cwp olmazdı neyse

Hayırlı günler

Seni çok iyi hatırlıyorum. Hani şu eski eşinden olan çocuklarına araba alan eşin. Kazandığı parayı onun kredisine veren eşin. Seni gece kapısı kırık sobalı evde bırakıp giden eşin. Yanlış hatırlamıyorum değil mi? Bu adamla hala evli olmana bile şaşırırken sen 2. yi doğurmaya karar vermişsin şoktayım.

burada açıklamış olayım madem ben öğretmenim kendim.maaşım var çekip gitsem bile bakarım çocuklarıma.ama öyle bir tavrı varki anlam veremiyorum.seninle ayrılırsak benim çocuklarıma nafaka veremeyeceğini söylüyor.bende haliyle alınıyorum.yaptığı şey adil gelmiyor bana.

evet doğru hatırlıyorsunuz.düzelmiş gibi görünüyordu.zaten ilk eşimi kaybetmiştim ve tekrar yuva yıkmak istemedim.onda da olumlu bir değişim görünce devam ettim.ikinci çocuk şok etkisi yarattı zaten öğrendiğimde dört aylık olmuştu bile.iyi korunamamışız demek ki.ama şimdi doğmak üzere olan çocuğum için bunları söylemekte vicdanen kötü geliyor.

zaman zaman herkesin başına gelir. çok sevdiğin birinden günün birinde soğuduğunu hissedersin, ama sonra geçer. senin durumun hamilelikten kaynaklı olabilir. bence ondan soğuduğunu sürekli kendine tekrar etme, zaman tanı. yaşadığınız güzel anları hatırla, sana ne kadar değer verdiğini hatırla. bu durumu gözünde fazla büyütme ve geçmesini bekle.

yok çok kötü olduğundan değil o öyle büyümüş güya okula gidene kadar ona ailesi küçükken mont falan almamış dünyayı böyle görüyor galiba.
Öyle saçma şey mi olur ya?

İlk eşi de cimriliğinden mi boşamış bu adamı? Hadi ilk çocuk sizin için de, böyle adama ikinciyi doğurmamak lazımdı.

Evlatlarınıza ne ihtiyaç görüyorsanız alın. Ona sormayın bile. Sonuçta siz de çalışıyormuşsunuz, neyin çocuk için gerekli neyin olmadığına tek başına karar verebilme yetiniz vardır.

elbette ihtiyaçlarını alıyorum kendim ama o bu tavrı gösterince kendimi ondan uzaklaşmış buluyorum.sorunun ondan soğumamla ilgili zaten.geçermi bu durum onun penceresinden bakıp boşver diyebilirmiyim bilmiyorum.

Nafaka ödemek zorunda onu geçiyorum, ama sana o kadar zorluk yaşatırken karşı tarafa araba almasına uyuz olmuştum. Şimdi çocuğuna mont bile almaması. Pes. Onun aldığı paranın tamamını onlara veriyordu eve siz bakıyordunuz zaten. O zamanda demiştim eşiniz sırtını size dayamış diye. O kadar sinir olmuştum ki eşinize hafızamda kazılı kalmış. Gece kapı kırık, ev buz gibi, korkudan soba yakamıyorum falan demiştiniz çok üzülmüştüm bebeğe.

Ben böyle adamları anlamıyorum ben ev hanımı olduğum halde çocuğuma kocamdan habersiz istediğim kıyafeti alırım ve eşim neden aldın demez diyemez çünkü çocuğumun ihtiyacı olup olmadığını ben bilirim ona bakan benim kocam değil.
Tamam eşin nafaka ödediği için çoğu şeyi düşünmek zorunda olabilirsiniz fakat sen de çalışıyormuşsun ve durumunuzun çok kötü olduğunu da düşünmüyorum açıkcası.
Hani gerçekten maddi durumunuz çok kötü olsa o konuda birşey diyemem ama siz de çalışıyorsunuz ve evinize iki maaş giriyor. 20 aylık bebeğinize 50TL ye bile iki yıl giyebileceği bir mont alınabilir ve bu çok büyük bir rakam da değil.

çalışıyosan ve çoğunluğu sen kazanıyosan montu almak için eşinden izin yada fikir almana gerek yok. direk git al montu
bende öyle yapıyorum ama bu tavrı yüzünden çok ciddi soğuma hissetmeye başladım.mutsuz bir kadına ve anneya dönüşüyorum.deveyi güdebilmeyi öğrenmem gerekiyor aslında.ama bir türlü öğrenemedim.

Kesinlikle doğru... Diger tarafa o maastan para gidiyorsa bu taraftada bir evlat var ve yapilmasi gereken yapilacak !!! Sacma sapan yorumlar yapanlar yok siz adaletsizsiniz evlenirken bilmiyormuydunuz cocuklari oldugunu vs. Bunlar gereksiz yorumlar yasamayan bilmez atar tutar... Bu durumu bende yasadim babamin ilk esinden olan kizi (benden büyük genetik olarak ablam diğer türlüsünü kabul etmiyorum zaten) neymis babasiz buyümüşmüş hiç bir şeyden eksik kalmamaliymis baba eksikligini yasamamaliymis bana 1 yapilan ona 2 yapildi hep , baba eksikligi maddiyatla tamamlanmiyor malesef... Benim babam canim birtanem tabiki de ama bu vicdan gereksiz bir vicdan ortada kalan evlatlar bu kadar düşünülüyorsa ortada birakmadan önce 1 kez degil 10 kez düsünülecek!!! Haaa madem ayrildin 2. Eşi aldin kendine her iki tarafada eşit muamele yapacaksin bu kadar basit gereksiz vicdan yapmaya luzum yok !!!!

Arkadaşım üzülmeyin lütfen. Ben sizin haklı olduğunuzu düşünüyorum. Adaletsizlikten kasıt onlara birşeyler alırken yaparken neden benim yavruma ihtiyacı olduğu halde yapılmıyor. Nafaka meselesi değil mesele. Tabikide nafakasını verecek o ayrı. Ama araba lükse giriyor. Birine araba al diğeri montsuz gezsin yok öyle yağma. Ki bide fuzuli birşey istenmiyor. 20 aylık bir bebek gayette monta ihtiyaç duyan bir bebek. Ne yanı battaniyeye yorgana mı sarıp götüreceksiniz biryere. Ayrıca eşiniz sırtını gerçekten size dayadı ise ve siz daha fazla para kazanıyorsanız oturup adam gibi konuşun. Benim evladımında ihtiyaçları var ve senin devrindeki gibi değil devir gibi güzelce anlatın. Ha anlamazsa onun hödüklüğü.

Acik acik su yuzden sana kizginim deyipde ikna edici bi cumle duymadiginiz surece oyle hissedersiniz kendimden biliyorum. O icimde kalan konu yer bitirir engel olur her hareketime.

durumu bilerek evlenmişsin bir de şu açıdan bak diğer çocukların başlarında bir baba yok senin çocuğunun babası ve annesi bir arada zaten doğum yapıcam diyosun sen dışarı çıkamayacağın için çocuğun da çıkamayacak bu duyguları yaşamanda hamileliğin de etkisi var tabi eşine sarıl sakın ha yatağını falan ayırıp araya soğukluk sokma bence eşine biraz destek olmalısın

ondan daha fazla kazanıyorsanız bnce biriktirin ev ,mutfak harcamanızdan öyle alın madem.Bn ikinci el kullanıyom bazen yeğenlerimden kalan,herşey okadar pahalı ki bn de çalışıyorum ve iyi de gelirim var ama çocuk kıyafetlerine çok para vermem ,sen de eşini seviyorsan üsteleyip canını sıkmasına izin verme uygun bişey alıver 30-40 tl ninde hesabına karışmamalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…