Kızlar yardımmm!!!Bayramdan sonra ameliyatım var...

msexx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2013
125
6
38
İstanbul
kızlar 21 ekimde ameliyatım var ve çok korkuyorum ameliyat öncesi tavsiyelerinizi bekliyorum...:18:
Ayrıca 15 gün rapor işe başlamam için nasıl bir süre sizce??:18:

Eğer doktorunuza güveniyorsanız hiç korkmayın.Zaten ameliyat sırasında hiç bir şey hissetmeyeceksiniz.gözünüzü açtığınızda her şey olup bitmiş olacak:)umarım ki güzel olur:)Eğer çok hassas bir bünyeniz yoksa 2 günde bile toparlarsınız şimdiden geçmiş olsun...Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim...

kızlar 21 ekimde ameliyatım var ve çok korkuyorum ameliyat öncesi tavsiyelerinizi bekliyorum...:18:

Mrb
Öncelikle korkulacak hiçbişey yok
Ameliyata giriyorsunuz ve uyuyup uyanmış gibi birden odanızda açıyorsunuz gözlerinizi..
Hiçbişeyi kafanızda büyütmeyin
Benim hasas bi bünyem yoktu ve gayet sağlıklı güçlü bi bünyem vardı çok şükür çok rahat atlattım
Eğer hassas bi bünyeniz varsa belki biraz zor ki oda hafif ağrı olabilir
Benim çok şükür ağrı sızı ilk günlerde hiç olmadı..son günlerde ki 7. Ve 8. Günümde biraz soğuk havada kaldım güldüm ettim burnu zorlayan seyler yapınca hafif ağrı oldu birde ilaçları bıraktım agrıkesiciyi falan 6günde bıraktım
Şişlikler oluyor doğal olarak ama ilk gün buz uygularsan morluk olmazbende olmadı mesela
Şişliğim 2. Ve 3. Gündeydi sonra yavaşça indi
Ameliyattan ilk çıkınca İnan burnumda alçı olmasa ameliyat oldugumu anlamayacak kadar normaldim
Nefesde alabiliyorsun az az
Acı ağrı sızı yok sadece rutinlerin aksıyor yasam kaliten düşüyor..
1-dört yastıkta oturur gibi yatıyosun hep sırtüstü saga sola dönüş yok!
2-yumuşak şeyler yemek zorundasın ağzını net acamıyosun!
3-konuşamıyosun rahat(üst dudak öndişlerî kapatıyo acamıyosun)
4-gülmek yok
5-eğilmek yok
6-burnumdan rahat (ameliyat öncesindeki gibi ) nefes alamıyorum ağız burun karışık ama daha çok ağızdan (ama bu durum korkutmasın seni alışıyo vücut normali buymuş gibi ,panik falan yapamıyosun yani)
7-ağzın kuruyo sürekli su/sıvı içecek tüketiyosun bu da doğrudan sık wc demek :)))

Bugün 49

Bugün 9.günüm çok şükür dediklerim (rutinler)dışında ağrı sızı acı yasamadım.
Bende öğretmenim bayramdan önce öoldumki 1 hafta raporla işi. Kurtarayım
Bayramdan sonra 15 gün dolmuş oluyor işe başlıcam Dr umda başlayabilirsin dedi
Yani sanada 15 gün yeter

Doktor ıyıyse zaten agrın olmaz korkmana gerek yok benden da korkmus olamazsn
Muhakka ıslak mendıl
Havlu pecete
Bardak vs almayı unutma
Zatn bır gun sonra doktor cıkartır hastaneden hıc gerılme
Onemlı olan amelyattan cıkar cıkmaz buz zıncırını gozunun uzerınden cıkarmaman.

Bıde agrı kesıcı ödemi alıyor agrı kesıcı gorevınden zıyade
Benım 1 ay oldu heralde ıste
Alcıyı cıkarınca masajı ıhmal etmeyın

Ilk bır hafta ıkı yastıkla yatın

Son düzenleme:

Bendeee 19 Ekimde ameliyat olacağım...Ameliyat gunu yaklastıkca panik halinde nasıl gececegını dusunuyorum.Güzel burunlar bizi bekliyorrrr :)

15 gün fazla değil mi ? ben 1 hafta yeter diye düşünüyordum

Sen ameliyat olmadın değilmi?
Normal hayata dönüş için 15 gün..bi hafta mümkün değil,sanmam
Bilmiyorum diğer arkadaşlarda bana katılırlar mı??
Ki zaten alçın bi hafta sonra çıkıyor sonra bantlar ve üç-dört gün sonra onlar çıkıyor
Evet bu süreçte ilk haftada şişlik morluk vs bitiyor tamamda tıkanıklık hassasiyet devam ediyor..nasıl işe başlanır bilmiyorum
Şahsen ben öğretmenim ama müdür yardımcılığı yapıyorum buna rağmen 15 gün yetermi bilmiyorum..evet ağrı şişlik morluk yok ama tıkanıklıktan dolayı konuşmam çok net değil hala

kızlarrr hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum içime su serptiniz resmen.tek dileğim ameliyatın sorunsuz geçmesi...

Vazgeç. İptal et. Yüzün morluğu ve şişliği iniyor 15 günde ama burun topak gibi şiş oluyor en az 6 ay. Ben çok pişmanım. Vazgeç

İyilesme surecin senin bunyene ve doktoruna bagli cnm. Acikcadi 10 gun ise baslaman icin genelde yeterli. Yani en azindan benim ve etrafimdakilerin oyle oldu. Korkmana gerek yok. Doktorun yapman gerekeni soyler illaki. Cok kisi ile konusup kafani karistirma bence. Kararini vermissin artik :) sonuca odaklan bence. Simdiden gecmis olsun sana

Vazgeç. İptal et. Yüzün morluğu ve şişliği iniyor 15 günde ama burun topak gibi şiş oluyor en az 6 ay. Ben çok pişmanım. Vazgeç
neden pişmansınız anlamadım.21 ekimde ameliyatım kesin iptal etme gibi bi durumum yok.6 ay evde oturmam da mümkün degil zaten.iptal et demişsiniz ama keşke daha açıklayıcı sebep de yazsaydınız.

neden pişmansınız anlamadım.21 ekimde ameliyatım kesin iptal etme gibi bi durumum yok.6 ay evde oturmam da mümkün degil zaten.iptal et demişsiniz ama keşke daha açıklayıcı sebep de yazsaydınız.

saçma sapan cevaplar yazıyorlar yok vazgeç yok iptal et diye,kendileri araştırmadan etmeden işi bilmeyen doktorlara ameliyat oluyorlar sonra burada milletin içini karartıyorlar

canım 1 haftaya morluk kalmaz dikkat edersen kendine buz uygulamayı sakın unutma,şişliklerin inmesi de bünyeye bağlı forumu biraz kurcalayın görürsünüz 2 haftaya çok güzel burunlu olanlar da var 2 aya istediği şekli almayanlar da biraz doktorun becerisi biraz bünye ile alakalı bir durum ama işe başlamak için 1 hafta bile yeterli alçı çıktıktan sonra bandajlar ile rahatlıkla çalışırsınız

benim de ucu top gibi. ameliyat öncesi de toptu top uç istemediğimi söylemiştim yine top
benimki çok başarılı bir ameliyat olmadı ama neden vazgeçsin ki
benim doktor 3 ay dedi bekliyoruz
ben 2 hafta sonra işe başladım canım
gerçi bende yüzde hiç morarma ve şişlik olmadı
pek ellenmediği için herhalde

ben hiç buz koymadım
doktorum buz koy da demedi
ilginç

Arkadaşların da dediği gibi korkulacak ve gözde büyütülecek bir ameliyat değil.. içini ferah tut ve endişe etme.. olumlu düşün kafanda hiç bir şey olmasın ve gir ameliyatına.. zaten narkoz alacağın için hiç bir şey hissetmeyeceksin.. uyandığında odanda herşey bitmiş bir şekilde uzanıyor olacaksın.. ağrı sızı yok zaten serum'la ağrı kesici veriyorlar.. seni rahatsız edecek bir durum olacağını sanmıyorum.. Buz koymayı ihmal etmezsen morlukların çok fazla olmaz şişliklerinde daha hafifleyecektir.. Kısaca erken iyileşmende faydası olur.. 15 gün yeterli bi süreç.. zaten 3. gün tamponların alınacak 7. gün de alçın çıkacak.. 7. gün özgürsün diyebilirim.. O gün burnuna minicik bir bant takacaklar kesinlikle seni rahatsız edecek bir şey değil hatta onunla dışarı bile çıkabilirsin.. sanırım diyeceklerim bu kadar :)) sormak istediğin bir şey olursa bende cevap verebilirim.. şimdiden geçmiş olsun, herşey dilediğin gibi olur umarım ^_^

herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim.doktorum 1 gece hastanede kalmamı uygun görüyor. Zaten hastanede buz takviyesi yapıyorlarmış .çıktıktan sonrada aynı uygulamaya benim devam etmemi lstiyor.20 yıldır bu işi yapıyormuş ve burun ameliyatı olan hastalarının hepsi çok memnun. 12 gün sonunda bandaj dahil tüm herşeyin bitecegini söylüyor.yarın ameliyat için tetkiklerim var kbb uzmanıda görecek daha sonra pazartesiyi beklemek kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…