Cilt Bakımı Ürünleri Kızlar yüzü yağlı olanlar buraya :)

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

pembe_dunya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
136
33
123
30
Mrb kızlar. Yüzünüz yağlı olbilir. Örneğim benim yüzüm çok yağlanıyor gün içinde uyandığımda özellikle alnım ve burun çevrem. Bir çok ürün denedim sadece sivilce ve siyah noktalarım için doktora gittiğimde roaccutane tedavisine başlamıştım o süreçte yüzüm ve saçım yağlanmamıştı gerçkten geçti sanmıştım. Ama tedavim bittiğinde yine yavaş yavaş eski haline dönmeye başladı. Ama sivilcelerimden kurtuldum mutluyum. Size tavsiye edeceğim ürün Garnier in Saf & Temiz yüz temizleme jeli ve toniği. Resimleri ekledim. Gerçekten baya işe yarıyor artık uyandığımda yüzüm çok yağlı olmuyor gözeneklerim küçüldü sanki ve temizlendi çünkü yüzüm beyazladı gibi biraz çok etkili bir ürün :) Ve saçlarımda çok yağlanmıyor galiba yüzüm çok yağlandığından saçlarımda yağlanıyordu :)

Eklentiler

• fotoğraf 1.webp
    fotoğraf 1.webp
    56,2 KB · Görüntüleme: 1.174
bir iki güne bakım alışverşine çıkıcam bakalm.. ürün arıyodum bundan alayım bari.. ilk hali ile son halini fotoğraflayabilir misiniz

benim de cildimin yağ dengesi bozulmuştu bir zamanlar, dermotoloğa gittim ve şimdi düzeldi.
yüzüm sabah kalktığımda yağlı olurdu ve gün içinde devamlı yıkama gereği hissederdim.
ilk ergenlikle başlayıp sonra benim saçma sapan bakım ürünleri kullanmamla daha da azmıştı.
yani bir nevi kendi kendime yaptım :KK56:

bence piyasadaki ürünlerde çare arayacağınıza kesinlikle bir uzman doktora gidin derim. o kadar güzel sonuç alırsınız ki, ömrünüzün sonuna kadar o garip bakım ürünlerini kullanmak zorunda kalmazsınız :KK66:

bir iki güne bakım alışverşine çıkıcam bakalm.. ürün arıyodum bundan alayım bari.. ilk hali ile son halini fotoğraflayabilir misiniz
Canım fotograf çekmemiştim ama jeli yüzüme sürdüğümde yüzümde bir ferahlama oluyor yani derinlemesine temizlendiğini hissediyorum yıkarkende hafif bir yanma ve daha çok ferahlama oluyor. Gün içindede gözeneklerimin sıkılaştığını hissedebiliyorum.

benim de cildimin yağ dengesi bozulmuştu bir zamanlar, dermotoloğa gittim ve şimdi düzeldi.
yüzüm sabah kalktığımda yağlı olurdu ve gün içinde devamlı yıkama gereği hissederdim.
ilk ergenlikle başlayıp sonra benim saçma sapan bakım ürünleri kullanmamla daha da azmıştı.
yani bir nevi kendi kendime yaptım :KK56:

bence piyasadaki ürünlerde çare arayacağınıza kesinlikle bir uzman doktora gidin derim. o kadar güzel sonuç alırsınız ki, ömrünüzün sonuna kadar o garip bakım ürünlerini kullanmak zorunda kalmazsınız :KK66:
Canım bende çok gittim dermotolağa ama bu yağlı cildin bi çaresi yok dediler :( Sen ne zaman gittin ve nsıl bir tedavi gördün. Tamamen yağlanmıyor mu artık yüzün falan :)

Canım bende çok gittim dermotolağa ama bu yağlı cildin bi çaresi yok dediler :KK43: Sen ne zaman gittin ve nsıl bir tedavi gördün. Tamamen yağlanmıyor mu artık yüzün falan :)

2005 yılında gitmiştim ege üniversitesi dermatolojiye. 30 yaşlarında bir kadın doktordu. yüzüme bakar bakmaz hemen beni anladı. yanlış bakım ürünleri ve ergenlikle birlikte yağ dengen bozulmuş. cildin devamlı yağ pompalıyor demişti. sen yıkadıkça bir öncekinden daha çok üretecek korumaya almış kendini dedi.

sadece sabah uyandığında ve akşam yatarken basit su bazlı bir temizleme ürünü ile yüzünü köpüklü köpüklü yıka dedi. ama katı sabun şeklinde olmayacak. sıvı sabun olacak. durduğu yerden bakteri üretmeyecek. onun dışında yüzünü asla yıkamayacaksın dedi.

yastık yüzünü bir gün bir yüzü ertesi gün diğer yüzü olmak üzere iki gün kullanıp yeni yüz takacaksın dedi.

bez havlu kullanmayacaksın, sabah ve akşam yüz yıkamalarından sonra yüzünü kağıt havlu ile böyle pansuman yapar gibi pıt pıt yüzünün suyunu alacaksın dedi.

gün içinde diyelim yüzün çok yağlandı parıl parıl parlıyorsun, temiz bir peçete ile yine pıt pıt pansuman gibi t bölgene özellikle yağını peçeteyle al dedi. bastırmadan üzerinden şöyle.

benim o dönem sivilcem de vardı, sivilcelerim için de bir krem ve özel oranlarını yazdığı alkol gibi karışımlı bir şey yazdı, eczacı hatta hemen vermedi ben bunu bugün anca yaparım yarına gel dedi. o sivilce hapını asla içmeyeceksin, benden çıkıp başka doktora da gitmek yok, seni ben takibe aldım dedi. ben bu doktora düzenli gittim, takip etti beni. 6 ay sonra yüzümde ne sivilce kaldı ne yağlanma kaldı, mis gibi oldum. hatta insanlar şimdi inanamıyorlar bana senin yüzün sivilceli miydi ya hiç iz yok, problemli değil cildin diyorlar.

hele ergenlikte beni tanıyıp da sonradan yeni görenler çok şaşırıyor, yüzün çok güzel olmuş diyorlar hep.

böyle yüzüm artık bembeyaz olmuştu yıpranmaktan, soyulmaktan, pötür pötür sivilceli ve full yağlıydı.

yanarım yanarım o doktora iki sene boyunca gitmeyip 2 sene saçma sapan ürünler kullandım, ne paralar verdik o ürünlere. cildim kimyasallardan artık incelmişti. oysa ordan burdan duyduklarını kullanmayacaksın, işi bilene gideceksin, cildinle çok oynamayacaksın.

6 ay sonra o sivilcelerimin üzerine sürdüğüm kremi ve alkolu de bıraktırdı. artık ömrünün sonuna kadar sadece sabah ve akşam yüzünü yıka, başka yıkama, başka bir şey de kullanma dedi. işte 2005 yılından beri her sabah uyandığımda ve yatarken su bazlı bir yüz yıkama jeliyle yüzümü yıkayıp kağıt havluylu suyunu alıyorum. onun dışında cildim kimyasallardan uzak olduğu için fondotenli gibi, doğal. ne pudra ne fondoten kullanıyorum. makyaj olarak göz makyajı ve ruj sadece, çünkü hassasım, dikkat edeceğim hep.

Son düzenleme:
2005 yılında gitmiştim ege üniversitesi dermatolojiye. 30 yaşlarında bir kadın doktordu. yüzüme bakar bakmaz hemen beni anladı. yanlış bakım ürünleri ve ergenlikle birlikte yağ dengen bozulmuş. cildin devamlı yağ pompalıyor demişti. sen yıkadıkça bir öncekinden daha çok üretecek korumaya almış kendini dedi.

sadece sabah uyandığında ve akşam yatarken basit su bazlı bir temizleme ürünü ile yüzünü köpüklü köpüklü yıka dedi. ama katı sabun şeklinde olmayacak. sıvı sabun olacak. durduğu yerden bakteri üretmeyecek. onun dışında yüzünü asla yıkamayacaksın dedi.

yastık yüzünü bir gün bir yüzü ertesi gün diğer yüzü olmak üzere iki gün kullanıp yeni yüz takacaksın dedi.

bez havlu kullanmayacaksın, sabah ve akşam yüz yıkamalarından sonra yüzünü kağıt havlu ile böyle pansuman yapar gibi pıt pıt yüzünün suyunu alacaksın dedi.

gün içinde diyelim yüzün çok yağlandı parıl parıl parlıyorsun, temiz bir peçete ile yine pıt pıt pansuman gibi t bölgene özellikle yağını peçeteyle al dedi. bastırmadan üzerinden şöyle.

benim o dönem sivilcem de vardı, sivilcelerim için de bir krem ve özel oranlarını yazdığı alkol gibi karışımlı bir şey yazdı, eczacı hatta hemen vermedi ben bunu bugün anca yaparım yarına gel dedi. o sivilce hapını asla içmeyeceksin, benden çıkıp başka doktora da gitmek yok, seni ben takibe aldım dedi. ben bu doktora düzenli gittim, takip etti beni. 6 ay sonra yüzümde ne sivilce kaldı ne yağlanma kaldı, mis gibi oldum. hatta insanlar şimdi inanamıyorlar bana senin yüzün sivilceli miydi ya hiç iz yok, problemli değil cildin diyorlar.

hele ergenlikte beni tanıyıp da sonradan yeni görenler çok şaşırıyor, yüzün çok güzel olmuş diyorlar hep.

böyle yüzüm artık bembeyaz olmuştu yıpranmaktan, soyulmaktan, pötür pötür sivilceli ve full yağlıydı.

yanarım yanarım o doktora iki sene boyunca gitmeyip 2 sene saçma sapan ürünler kullandım, ne paralar verdik o ürünlere. cildim kimyasallardan artık incelmişti. oysa ordan burdan duyduklarını kullanmayacaksın, işi bilene gideceksin, cildinle çok oynamayacaksın.
Evet canım bende birçok ürün kullandım ama sadece cildimi mahvettiğimle kaldım. Ben bu ürünü yüzümü temizlemek için kullanıyorum zaten ama bırakınca tekrar aynı olacağını adım gibi biliyorum sonuç olarak kozmetik. Ben tekrar bir dermotolağa gidiyim en iyisi çok şanslısın sana çok iyi bir doktor denk gelmiş bana daha hiç öyle bir doktor denk gelmedi. Yani gittiğim doktorlarda bu rünlere benzer ürünleri tavsiye ettiği için pek güvenmiyorum doğrusu. Anlaşmalı olduğu ürünün kataloğunu alıyor eline işaretliyor gelene gidene o ürünler satılsın bizim cildimizde mahvolsun ahhh ahh ettikleri yeminler nereye gidiyor acaba :)

Evet canım bende birçok ürün kullandım ama sadece cildimi mahvettiğimle kaldım. Ben bu ürünü yüzümü temizlemek için kullanıyorum zaten ama bırakınca tekrar aynı olacağını adım gibi biliyorum sonuç olarak kozmetik. Ben tekrar bir dermotolağa gidiyim en iyisi çok şanslısın sana çok iyi bir doktor denk gelmiş bana daha hiç öyle bir doktor denk gelmedi. Yani gittiğim doktorlarda bu rünlere benzer ürünleri tavsiye ettiği için pek güvenmiyorum doğrusu. Anlaşmalı olduğu ürünün kataloğunu alıyor eline işaretliyor gelene gidene o ürünler satılsın bizim cildimizde mahvolsun ahhh ahh ettikleri yeminler nereye gidiyor acaba :)

6 ay sonra o sivilcelerimin üzerine sürdüğüm kremi ve alkolu de bıraktırdı. artık ömrünün sonuna kadar sadece sabah ve akşam yüzünü yıka, başka yıkama, başka bir şey de kullanma dedi.

işte 2005 yılından beri her sabah uyandığımda ve yatarken su bazlı bir yüz yıkama jeliyle yüzümü yıkayıp kağıt havluylu suyunu alıyorum. onun dışında cildim kimyasallardan uzak olduğu için fondotenli gibi, doğal. ne pudra ne fondoten kullanıyorum. makyaj olarak göz makyajı ve ruj sadece, çünkü hassasım, dikkat edeceğim hep.

sen de fondoten ve pudradan kesinlikle uzak durmalısın. beni çok ciddi uyarmıştı. benim dediklerimi yaparsan zaten bunlara ihtiyacın kalmayacak dedi. göz makyajı yapıp bir rujla makyajın tamam olacak demişti, gerçekten de öyle oldu.

ama benim doktor çok sertti ya, böyle bana ilk bir bağırdı, ağladım hatta, ne yaptın böyle yüzüne demişti. hatta sözünden çıkmamam için beni korkuttu sanırım, yüzünde iz kalmaması için üst tabakasını soymam gerekiyor, ama sağolasın ya yüzünde üst tabaka falan kalmamış, nereyi soyayım ben şimdi demişti.

6 ay sonra o sivilcelerimin üzerine sürdüğüm kremi ve alkolu de bıraktırdı. artık ömrünün sonuna kadar sadece sabah ve akşam yüzünü yıka, başka yıkama, başka bir şey de kullanma dedi.

işte 2005 yılından beri her sabah uyandığımda ve yatarken su bazlı bir yüz yıkama jeliyle yüzümü yıkayıp kağıt havluylu suyunu alıyorum. onun dışında cildim kimyasallardan uzak olduğu için fondotenli gibi, doğal. ne pudra ne fondoten kullanıyorum. makyaj olarak göz makyajı ve ruj sadece, çünkü hassasım, dikkat edeceğim hep.

sen de fondoten ve pudradan kesinlikle uzak durmalısın. beni çok ciddi uyarmıştı. benim dediklerimi yaparsan zaten bunlara ihtiyacın kalmayacak dedi. göz makyajı yapıp bir rujla makyajın tamam olacak demişti, gerçekten de öyle oldu.

ama benim doktor çok sertti ya, böyle bana ilk bir bağırdı, ağladım hatta, ne yaptın böyle yüzüne demişti. hatta sözünden çıkmamam için beni korkuttu sanırım, yüzünde iz kalmaması için üst tabakasını soymam gerekiyor, ama sağolasın ya yüzünde üst tabaka falan kalmamış, nereyi soyayım ben şimdi demişti.
Ben pudra sürüyorum hep çünkü yoksa parlıyormuş gibi geliyor bana :( Hangi su bazlı ürünü kullanıyorsun canım. O kadar sert olmasaydı bu kadar güzel bir cilde kavuşamazdn belkide :)

Ben pudra sürüyorum hep çünkü yoksa parlıyormuş gibi geliyor bana :KK43: Hangi su bazlı ürünü kullanıyorsun canım. O kadar sert olmasaydı bu kadar güzel bir cilde kavuşamazdn belkide :)

ama muhtemelen havalı ve gözenekli bir cildin var yağlı olduğuna göre, pudra o aralara girip sivilce yapar, hem de cildinin nefes almasını engeller.

yağlı cilt yaşlanmaz, kendinden doğal kremlidir, bakım ürünleri kullanmana, kırışıklık kremlerine, nemlendiricilere hiç ihtiyacın yok. bol bol nefes alabilir cildin bu yüzden de hep canlı ve diri olacak. kuru ciltler çabuk kırışır, nefes alamaz, devamlı nemlendirici ister. bizler aslında çok şanslıyız.

gözeneklerimiz normal ciltlere göre biraz daha geniş olduğu için yapacağımız tek şey var: o gözenekler diğerlerine göre daha kolay kapanabileceğinden biz temiz tutmalı, açık bırakmalı ve rahat rahat nefes almasını sağlamalıyız. eğer sen kapatırsan bu sefer cildin daha da çok yağ üretmeye çalışacak, nefes alamayacak. yıpranacak. yaşlanacak. doktorum bunları bana her gidişimde çok sert anlatmıştı :)

a bir de yazmayı unutmuşum, günde en az 2 litre su içeceksin. cildinin eski bebek doğasına dönmesi için çok yardımcı. 1) sabah ve akşam yıka, kağıt havluyla suyunu al 2) cildini rahat bırak, kendine gelsin, nefes alsın 3) bol su iç, cildin doğasına dönsün.

yüz yıkama jeli olarak ilk nötrijina kullanmıştım, sonra sebamed kullandım, sonra vichy, bir ara ingilterede yaşarken simple diye bir marka en ucuzu adı üzerinde "basit" bir temizleme jeli kullandım, şimdi de Bioderma Sebium Yüz Temizleme Jelinden kullanıyorum. içlerinden benim cildim için en iyi olanı Simple ve Bioderma. Türkiyede Simple bulabilseydim ona devam ederdim hem güzel hem ucuz 10tlye denk geliyor. Ama simple burada yok ve gitmeden önce kullandığım vichyden memnun kalmadığım için bir de biodermayı deneyeyim dedim ve çok iyi temizliyor. akşama kadar cildim, gözeneklerim tertemiz kalıyor.
image.webp image.webp image.webp image.webp image.webp

Bi de fark etmişsindir, bir temizleme jeline ilk başladığında cildin çok olumlu tepki veriyor, çok memnun kalıyorsun, ama bir iki sene sonra artık cilt alışıyor mu ne, artık tepki vermiyor o jele. başka bir jele döndüğünde hemen işte bu diyorsun. bende hep böyle oldu. ilk başladığım notrijinadan biodermaya kadar hepsinden ilk memnunum iki sene sonra başka bir ürün arıyorum.

Bir de kil maskesi yapma sakın. yüzünün tüm yağını silip süpürüyor. bu sefer yüzün normal salgılayacağı miktara göre daha fazla yağ üretiyor. kil maskesi de yağ dengeni bozar.

Bir de kil maskesi yapma sakın. yüzünün tüm yağını silip süpürüyor. bu sefer yüzün normal salgılayacağı miktara göre daha fazla yağ üretiyor. kil maskesi de yağ dengeni bozar.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım. Bende hep kağıt havluyla alıyorum nemini yüzümün. Haklısın değiştirince insana en iyisi oymuş gibi geliyor ama doğrusu bu ürün gerçekten hiç olmadığı kadar rahatlattı beni. Bide galiba gün içinde elimizi yüzümüze sürmemizde yağlandırıyor cildi. Evet belki kırışıklarımız olmayacak ama gözeneklerimin büyük olmasından şikayetçiyim yani çok belli oluyor. Bide bazı kullanıdığımız ürünler tüylenme yapabiliyor yüzümüzde. Hayatımız boyunca bu jellerle yasayacak olmamız çok kötüüüü :(

Mrb kızlar. Yüzünüz yağlı olbilir. Örneğim benim yüzüm çok yağlanıyor gün içinde uyandığımda özellikle alnım ve burun çevrem. Bir çok ürün denedim sadece sivilce ve siyah noktalarım için doktora gittiğimde roaccutane tedavisine başlamıştım o süreçte yüzüm ve saçım yağlanmamıştı gerçkten geçti sanmıştım. Ama tedavim bittiğinde yine yavaş yavaş eski haline dönmeye başladı. Ama sivilcelerimden kurtuldum mutluyum. Size tavsiye edeceğim ürün Garnier in Saf & Temiz yüz temizleme jeli ve toniği. Resimleri ekledim. Gerçekten baya işe yarıyor artık uyandığımda yüzüm çok yağlı olmuyor gözeneklerim küçüldü sanki ve temizlendi çünkü yüzüm beyazladı gibi biraz çok etkili bir ürün :) Ve saçlarımda çok yağlanmıyor galiba yüzüm çok yağlandığından saçlarımda yağlanıyordu :)
Benim de burnum yaglidir biraz ama sabunlarla idare ediyorum:)

Alnım sabunlar pek tavsiye edilmiyor hijeniklik açısından mikrop barındırabildiğinden :KK43:
Ben bunu bilmiyodum ama ben nerde organik sabun varsa sehir disindan bile olsa getirttiriyorum :( en iyisi temizleme urunlerine yonelmek sanirim.. Pek sikayetci degilim ama sicak havalarda terledigimde ben burdayim diye bagiriyor burun cevrem :)

Ben bunu bilmiyodum ama ben nerde organik sabun varsa sehir disindan bile olsa getirttiriyorum :KK43: en iyisi temizleme urunlerine yonelmek sanirim.. Pek sikayetci degilim ama sicak havalarda terledigimde ben burdayim diye bagiriyor burun cevrem :)
Bide parlıyor değil mi? Biz napalım bilmiyorum ki :D Güneşli havalarda hele birde güneş kremi sürdüysek vay halimize :) Ama tabi önceden jel mi vardı canım hem eskilerin yüzleri ne kadar güzelmiş ne sivilce ne siyah nokta :)

Back
X