Canım bende çok gittim dermotolağa ama bu yağlı cildin bi çaresi yok dediler

Sen ne zaman gittin ve nsıl bir tedavi gördün. Tamamen yağlanmıyor mu artık yüzün falan :)
2005 yılında gitmiştim ege üniversitesi dermatolojiye. 30 yaşlarında bir kadın doktordu. yüzüme bakar bakmaz hemen beni anladı. yanlış bakım ürünleri ve ergenlikle birlikte yağ dengen bozulmuş. cildin devamlı yağ pompalıyor demişti. sen yıkadıkça bir öncekinden daha çok üretecek korumaya almış kendini dedi.
sadece sabah uyandığında ve akşam yatarken basit su bazlı bir temizleme ürünü ile yüzünü köpüklü köpüklü yıka dedi. ama katı sabun şeklinde olmayacak. sıvı sabun olacak. durduğu yerden bakteri üretmeyecek. onun dışında yüzünü asla yıkamayacaksın dedi.
yastık yüzünü bir gün bir yüzü ertesi gün diğer yüzü olmak üzere iki gün kullanıp yeni yüz takacaksın dedi.
bez havlu kullanmayacaksın, sabah ve akşam yüz yıkamalarından sonra yüzünü kağıt havlu ile böyle pansuman yapar gibi pıt pıt yüzünün suyunu alacaksın dedi.
gün içinde diyelim yüzün çok yağlandı parıl parıl parlıyorsun, temiz bir peçete ile yine pıt pıt pansuman gibi t bölgene özellikle yağını peçeteyle al dedi. bastırmadan üzerinden şöyle.
benim o dönem sivilcem de vardı, sivilcelerim için de bir krem ve özel oranlarını yazdığı alkol gibi karışımlı bir şey yazdı, eczacı hatta hemen vermedi ben bunu bugün anca yaparım yarına gel dedi. o sivilce hapını asla içmeyeceksin, benden çıkıp başka doktora da gitmek yok, seni ben takibe aldım dedi. ben bu doktora düzenli gittim, takip etti beni. 6 ay sonra yüzümde ne sivilce kaldı ne yağlanma kaldı, mis gibi oldum. hatta insanlar şimdi inanamıyorlar bana senin yüzün sivilceli miydi ya hiç iz yok, problemli değil cildin diyorlar.
hele ergenlikte beni tanıyıp da sonradan yeni görenler çok şaşırıyor, yüzün çok güzel olmuş diyorlar hep.
böyle yüzüm artık bembeyaz olmuştu yıpranmaktan, soyulmaktan, pötür pötür sivilceli ve full yağlıydı.
yanarım yanarım o doktora iki sene boyunca gitmeyip 2 sene saçma sapan ürünler kullandım, ne paralar verdik o ürünlere. cildim kimyasallardan artık incelmişti. oysa ordan burdan duyduklarını kullanmayacaksın, işi bilene gideceksin, cildinle çok oynamayacaksın.
6 ay sonra o sivilcelerimin üzerine sürdüğüm kremi ve alkolu de bıraktırdı. artık ömrünün sonuna kadar sadece sabah ve akşam yüzünü yıka, başka yıkama, başka bir şey de kullanma dedi. işte 2005 yılından beri her sabah uyandığımda ve yatarken su bazlı bir yüz yıkama jeliyle yüzümü yıkayıp kağıt havluylu suyunu alıyorum. onun dışında cildim kimyasallardan uzak olduğu için fondotenli gibi, doğal. ne pudra ne fondoten kullanıyorum. makyaj olarak göz makyajı ve ruj sadece, çünkü hassasım, dikkat edeceğim hep.