- 29 Ağustos 2015
- 811
- 1.391
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısın canimValla ne yapılır bilemedim, kediyi mıncıkladıklağında sizde onu mıncıklasanız, bak böyle oluyor diye
Ya da hayvanı sıkıştırdığında yanına oturup sakince sevseniz böyle sevilir diye
Kedilerle çok içli dışlı bir yaşamım var, bazen ters tepkiler verebiliyorlar yani hiç tepki vermeyen hayvan çok can yakıcı bir şekilde ısırabiliyor Allah korusun. Kardeşim böyle mıncıklayarak severdi oğlumu, oda hiç sesini çıkarmazdı, bir gün burnunu ısırdı, hemde böyle orta, ince yerinden zor attık hastaneye, kanı durduramadık çünkü, sizin yine gözünüz üstünde olsun
Kedi büyük, zarar verecek şekilde sevmiyor. Sadece sıkıştırıyor. Işın tuhafı kaçmıyor da , sadece kızıyor:)Duvara monte edilen kedi rafları oluyor, kızınızın ulaşamayağı yüksekliğe, kedinin rahatça çıkabileceği ve düşmeden rahat rahat kafasını dinleyeceği bir kaçış yeri yapabilirsiniz. Yazık kediye, seveyim derken ters bir hareketle bir yerini falan kırabilir, üzülürsünüz sonra.
![]()
Kaçacak yeri var Aslında ama kaçmıyor işin garibi.Çok tatlı kızınız maşallah. Ama sorun kizinizda değil kedi cinsinde. :))) O kediler teması sevmiyor evet ama diğer cinsler çok sırnaşık insancıl. Şu kedi rafina bayıldım değerlendirin. Maliyetli bir şey de değil. Süper bir çözüm yolu bence. :)
Hahahahaha bak aynı tamamen ayni :) Sen de bana gelsen göremezsin:) Artı çocuktan önce diğer çocuklardan çok korkuyordu. 1 numara doğduğunda gidip besigine tisladı. Gittim, tülümsü ama koruyucu beşik aldım o derece. Sonra alıştı, önceleri dediğin gibi misafir gelse kucaklayıp getiriyordu sadece. Yabancı bir çocuk geldiğinde bazen kaçıyor, bazen kaçmıyor ama genelde kaçıyor. Ama kızlar sıkıştırınca sadece bagiriyor. Senin kiz kimse yokken rahat birakiyor galiba. Değerini bil :) Ama dediğin doğru; dışarı çıkmayan ve çıkmaya da niyeti olmayan bir hayvan için tek atraksiyon bu :)))Nerisonacım, daha önce konuşmuştuk benim kedi oğlan 11, kızım 5 yaşında ve benim kedi oğlan çok asosyal bir kedi, mesela şimdi bana kahveye gelsen onu görme ihtimalin yok, yabancı sesi duyar duymaz biyerlere saklanır, o gitmeden de çıkmaz.
neyse, kızım yokken bebek ve çocuklardan (yani küçük insanlardan) çok korkuyordu, kızıma zamanla alıştı. şimdi kızım özellikle eve arkadaşları falan geldiğinde bizim oğlanı yakalayıp mıncır mıncır oynuyor ve zorla diğerlerine de sevdirmeye çalışıyor, ilk zamanlar tepki verdim ama sonra farkettim ki bizim oğlanın bir şikayeti yok bu durumdan, kaçmıyor, pati atmıyor (normalde istemediği bişeyi yapmaya çalışırsan tokadı yersin) biraz istemem yan cebime koy modunda, kaçabilecekken kaçmıyor deli deli bakıyor, hayatına heyecan geldi evladın
o yüzden bence, ikisinin de birbirlerine zarar vermeyeceklerinden eminsen bırak kendi aralarında halletsinler![]()
Hahahahaha bak aynı tamamen ayni :) Sen de bana gelsen göremezsin:) Artı çocuktan önce diğer çocuklardan çok korkuyordu. 1 numara doğduğunda gidip besigine tisladı. Gittim, tülümsü ama koruyucu beşik aldım o derece. Sonra alıştı, önceleri dediğin gibi misafir gelse kucaklayıp getiriyordu sadece. Yabancı bir çocuk geldiğinde bazen kaçıyor, bazen kaçmıyor ama genelde kaçıyor. Ama kızlar sıkıştırınca sadece bagiriyor. Senin kiz kimse yokken rahat birakiyor galiba. Değerini bil :) Ama dediğin doğru; dışarı çıkmayan ve çıkmaya da niyeti olmayan bir hayvan için tek atraksiyon bu :)))
Kuzumm :)kimse yokken pek saldırmıyor evet, çünkü bizim karmen pek eğlenceli bir kedi değil, yani seninki gibi bağırma miyavlama tepkileri de vermiyor, öylece ölü takliti yapıyor, pis pis bakıp çilenin bitmesini bekliyor gibi :) o yüzden sadece misafir varken getiriyor.
Kaçacak yeri var Aslında ama kaçmıyor işin garibi.
Bence büyük kızda tırmanmaya çalışırDuvara monte edilen kedi rafları oluyor, kızınızın ulaşamayağı yüksekliğe, kedinin rahatça çıkabileceği ve düşmeden rahat rahat kafasını dinleyeceği bir kaçış yeri yapabilirsiniz. Yazık kediye, seveyim derken ters bir hareketle bir yerini falan kırabilir, üzülürsünüz sonra.
![]()
Bence büyük kızda tırmanmaya çalışır
Kedinizi sıkmaya basladıgı zaman kızınızı kucagınıza alıp öperek vs bunaltmayı deneyin. Küçük çocuklar kucaga alınıp ard arda öpülmekten hoslanmaz genelde. Bunaldıgında da kediye aynen bu sekilde hissettirdigini söyleyin. Bunu tekrarladıgınızda belki yapmayı bırakır. Ayrıca ona tüylü oyuncak bir kedi almanız da fayda sağlayacaktır diye düsünüyorumGünaydınlar hanımlar,
Kızlarım 5 ve 2.5 yaşındalar. Kedim ikisinden de büyük. Yani kızlar doğduğunda o vardı, aliskinlar. Kedim iran kedisi yani sakin, kimse bana bulaşmasın, kafam dinlensin tarzında ozgur bir kedi.
Bu zamana kadar kadar kızlar yanından geçer, pek yüz bile vermezlerdi. Büyük kız 1 aydır her gördüğünde kediyi kucağına alıp, sıkıştırmaya başladı. Yani kucağına alıp, sarılıp, öpüyor. Kucağında bi süre tutmaya çalışıyor. Hayvan istemiyor, miyavliyor. Günde 30 kez bunu yapıyor. Onu gören küçük de aynısını yapmaya çalışıyor. Hayvancagizda huzur bırakmadılar. 1 aydır boyle. Konusuyorum; "kızım toffie sevmiyor, rahatsız oluyor", "seni kucaklarına alıp, indirmese devler rahatsiz olmaz misin?" vs. Cvp olarak: "Bizim dünyamızda devler yok ki anne" ya da "tuyleri cok yumusak, dayanamiyorum" vs. Kizmayi da denedim, "evi terk eder böyle yaparsan" bile dedim. Yok, vazgeçmiyor. Kapi kilitliymis, cikamazmis. Bu sabah yine saldırdı yerde rahat yatan hayvana.(sevgi dolu öpücükler, kucak ve muzip bir gülüş) 5 yıl boyunca hiçbir rahatsızlık vermemisti. Şimdi niye böyle yapmaya başladı? Soylediklerim fayda etmiyor. Bunu düzeltmem lazım arkadaşlar, yardim edin.
Sevgi eksikliği olabilir mi diye yorumlayanlar olabilir ama kızım bunu muzipliginden yapıyor, içedönük bir çocuk değil. Evde de farkli bir durum yok. Disardaki hayvanları normal bir şekilde sevmeye devam ediyor.
Küçüğün ilgisini belki çekebilir ama büyük kesinlikle yemez :) yeni nesil çocuklar bir acayipKedinizi sıkmaya basladıgı zaman kızınızı kucagınıza alıp öperek vs bunaltmayı deneyin. Küçük çocuklar kucaga alınıp ard arda öpülmekten hoslanmaz genelde. Bunaldıgında da kediye aynen bu sekilde hissettirdigini söyleyin. Bunu tekrarladıgınızda belki yapmayı bırakır. Ayrıca ona tüylü oyuncak bir kedi almanız da fayda sağlayacaktır diye düsünüyorum