• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık kızlarımın ismi nasıl

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nubahar86

kızım abla oldu
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
501
13
118
39
Van
merhaba arkadaşlar ilk kızım 2 buçuk yaşında ismi gülistan farsça kökenli şimdi tekrar hamileyim bu kızımada nubahar ismini düşünüyoruz kökeni kürtçe ve farsça ....... kızımın ismini sordukları zaman gülistan deyince insanların yüz şekli değişiyor acaba çokmu eski bir isim bırakmışız diye düşünmeme neden oluyor bu kızımada aynı tepkileri almak istemiyorum sizce ismi nasıl..................bu arada isimlerin anlamı gülistan(gül bahçesi) nubahar(yeni bahar)demek...

bence bir çocuk için gülistan ismi ağır ve nubahar söylenişi biraz garip bence farklı isimleri düşünün derim.mesela
şimal.
havin.
yasmin
şura
neslihan
dilşah

gülistan ismi gerçektende ağır eşim gülistan dedi bende kabul etmiştim.......... ama şimdi benim istediğim isim olacağı için biraz daha seçiçi olmak istiyorum........... neslihanla havin ismi güzel düşünebilirim önerileriniz içinde teşekkürler

Ben Güllistan ismini begendim. Evet, belki agir olabilir, ama Ecrin/Ceylin gibi isimlere bence on basar.
Ikinci kiziniza da umarim güzel bir isim bulursunuz.

Nubahar bana da zor geldi sanki...

(NEVBAHAR: (Fars.) Ka. İlkbahar. Yeni bahar.)

Şimdiden hayırlı olsun ...

sanki nurbahar olcakmsta yanlış yazılıp nubahar olmuş gbi bi izlenim veriyo:(
ayrıca gülistan ismi bnce sıradışı , kulağa hoş geliyo:34: ama nubahar için braz daha düşün derim:26:

gülistan gerçekten ağır bir isim. bir ismin eski-yeni-modern vs olması sizin zevkinize kalmış. ama benim aklıma hemen yalan dünyadaki gülistan geldi, o karakterin yaptıkları gözümün önüne gelince de güldüm. nurbahar yerine, sadece bahar ismini düşünmez misiniz mesela?

gülistan avrupa yakası dizisinde bir karakterin ismi ve bir şarkı söylüyor ismiyle ilgili sanki dalga geçiyormuş gibi ağır bir isim ve eski ben modern ve anlamlı isimlerden yanayım tabi bu herkese göre değişir en azından gül diye seslenirseniz daha kolay olur kendisi ve ileride arkadaş çevresi zorlanmasın diye mesela benim halamın ismi ayşegül ama herkes ayşe diyor..
ayrıca nubaharda kulağa hiç hoş gelmiyor bahar bile daha güsel

nubahar ismini bırakmayacağım kesinleşti.........gülistan ismini eşim çok istediği için izin vermiştim artık dönüşü yok zaten değişitirmek için daha küçük olduğu için herkes güliş diyor...........ben pek fazla modern isimleri sevmiyorum şimdilik aklımdan geçen isimlerde bunlar
zeynep
zehra
lavin

Back
X