kızlarr dogum cantasını ne zaman hazırlamalıyız ve neler olmalı içinde.

valla yavaş yavaş hazırlamak lazım. tanıdım yeni doğum yaptı 1 ay erken geldi bebek(sabah doktora kontrole gidiyo herşey normal 2 hafta sonra tekrar çağırıyo kızcağız eve gidiyo iki saat sonra suyu geliyo) allahtan çantası falan hazırmış. evden direk çantayı alıp çıkmışlar, her ihtimale karşı yavaş yavaş hazırlamak lazım,
önce kendimize pijama ve eşofman iç çamaşırı koymakla başlamak lazım sanırım
sonra bebek hastane çıkışı bir iki zıbın, bebek bezi valla başka ne konur bilmiyorum, deneyimli annelerden yardım almak lazım

valla haklısın bende daha hiç başlamadım ve nereden başlıcam bilmiyorum

diger sayfalarda bu konuyla ilgili bikac baslık acılmş okudum da aman ne cok sey konuyomuş,liste masallah padişah fermanı gibi.

ben bu gece kendime güzel bir liste yapmayı düşünüyorum ve artık başlıcam almaya daha hiç bişi yapmadım ben yaa

kızlar tecrübeli anne olarak diger sayfadaki dogum canlarinın icindekilerinin çogunu gereksiz buluyorum bir yerde bebebege 3 tane önlük yazmişlar ya inanamadım heralde dogar dogmaz bebege kaşık maması yedirecek,daha neler neler,benim ilk dogumumda cantaya koyduklarım;
kendim icin,
2 takim pijama
2 külot
4 tane hasta bezi
terlik
ince bir hırka (yürümeye kaldırdıklarında üşüyoruz)
lohusa taclarımız
1 tane el yüz havlusu
ve istege göre birkaç makyaj malzemesi
bebege,
10 lu hastane çıkışı
yedek olarak 5 li zıbın seti
6 tane bebek bezi
ıslak mendil,emzigi,emzik kutusu,her ihtimale karşı biberonu ( tabi kaynatmayı unutmayın)
ağız bezi vs 10 lu sette oldugu icin hic yazmiyorum
ayrıca kolonya,peçete, ve misafirlere ikram edilecek cikolatalarıda unutmayın.
unuttugum bisey varsa tekrar yazarım
bos bos canta doldurmayalım degil mi

gayet iyi bende tecrübeli bir anneyim szöde ama hiç hatırlamıyorum ilkinde ne koydum ne ettim ve ikincisinde ne yapıcam onuda bilşmiyorum saol valla bu süper oldu..

rica ederim cnm aklıma başka şeyler gelince yine yazarım

gerçekten diğer hastane çıkışı için hazırlanan çantalara bakınca bir valiz dolusu eşya götürülecek herhalde diye düşünmüştüm. bence çok yerinde ve yeterli görünüyor liste.

ben henüz erken olduğunu düşünüyorum vaktiyle gelsin bebişler tabi.Bu arada bnm ki cidden padişah fermanı gibi üstte bi arkadaşın dediği gibi :) bnm hastane çantamda saç düzleştirici,makyaj malzemesi bile var annemler çok gülmüştü okuyunca ama napim hortlak gibi resim mi çekilim yavrumla

canım ne erkeni 28. haftadan sonra hazır olmalı diorlar nolur nolmaz diye saç düzleştirici ve makyaj olayın abayıldım bende koymayı düşünüyorum

canım ne erkeni 28. haftadan sonra hazır olmalı diorlar nolur nolmaz diye saç düzleştirici ve makyaj olayın abayıldım bende koymayı düşünüyorum

ya kırış kırış olur herşey valizde kokusu gider vs. bu sebeplerden erken dolabında hazır tutarım aksi bi durumda hazırlamak 2 dk valizi doldurup kenara koymıycam cnm anlıycağın kesinlikle olmazsa olmazı dimi hastane çantasının :)

canım bende fönumu cektirip oyle gitmeyı cok istıyorum doguma:) inş bebegim acele etmez gelmek için.

dogum çantalarınız ne alemde hazırlamayanlar 32.haftada mutlaka hazırlayın.çünkü o haftadan sonra bebek kendini doguma hazırlıyor.

Bebek için:

1- 15 adet bebek bezi
2- Unibaby ıslak mendil
3- 4 adet kullan at bakım bezi
4- Pişik kremi
5- Emzik ve emzik kabı
6- 120 cc biberon
7- 3 takım alt üst giyim ( dış zıbın, patikli pantalon)
8- 3 adet bere, 3 çift eldiven, 3 adet iç zıbın, 3 çift çorap
9- 2 adet penye battaniye
10- 2 adet tek alt
11- 5-6 adet ağız bezi

Anne için:

1- 2 adet gecelik
2- 1 adet pijama takımı
3- Sabahlık, hırka (üşünebiliyormuş)
4- 2 çift çorap
5- 3 adet büyük külot
6- 2 adet emzirme atleti
7- 3 adet normal atlet (doğum sonrası çok terleme oluyormuş)
8- Göğüs kalkanı, göğüs pedi
9- Göğüs ucu kremi
10- Terlik
11- Tarak, makyaj malzemeleri, diş macunu ve diş fırçası
12- Islak havlu, kağıt peçete
13- 4 adet hasta bezi
14- 4 adet bebeğin bezlerinden ( kenarlarını kesip, kendimiz de kullanabilirmişiz)

Bugün bunları hazırladık, henüz valizi kapatmadık. Aklımıza geldikçe, önerileriniz varsa ilave ederiz artık :)

Son düzenleme:

Listeye bugün el ve yüz havlusu, her ihtimale karşı bebek çarşafı ve kendim için çarşaf, yastık kılıfı ilave ettik. (doğum devlet hastanesinde olacak, doğum yapanlar her ihtimale karşı koyun dediler)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…