Pegasus ile Yurt içi Kedi Seyahati

archanother

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
1
0
1
33
Merhaba, yakın zamanda kedimle Pegasus firmasıyla yurt içi bir seyahat planlıyorum. Yakın tarihte Pegasus'u kullanarak kedisiyle seyahat edenler deneyimlerini paylaşabilir mi? Firmanın kendi sayfasındaki bilgiler benim için yeterli olmadı. Örneğin taşıma çantası mutlaka hardcase denilen sert malzemeden mi olmalı yoksa softcase çanta da kullanabilir miyiz? Bu mesele benim için çok önemli çünkü kedim 8 kiloluk sınıra yakın ve kurtaracağımız her gram hayati önem taşımakta. Diğer bir konu da bazıları sadece kuduz aşısı yeterli yazmış fakat bazı yerlerde karma aşıyı da eklemişler hatta bazı yerlerde tüm aşıları tam olmalı diyor. Hangisine bakıyorlar merak içerisindeyim ve sağlıklı bir yolculuk geçirmek adına süreci daha önce deneyimleyenlerden bilgi almak istiyorum.

Merhaba, yakın zamanda kedimle Pegasus firmasıyla yurt içi bir seyahat planlıyorum. Yakın tarihte Pegasus'u kullanarak kedisiyle seyahat edenler deneyimlerini paylaşabilir mi? Firmanın kendi sayfasındaki bilgiler benim için yeterli olmadı. Örneğin taşıma çantası mutlaka hardcase denilen sert malzemeden mi olmalı yoksa softcase çanta da kullanabilir miyiz? Bu mesele benim için çok önemli çünkü kedim 8 kiloluk sınıra yakın ve kurtaracağımız her gram hayati önem taşımakta. Diğer bir konu da bazıları sadece kuduz aşısı yeterli yazmış fakat bazı yerlerde karma aşıyı da eklemişler hatta bazı yerlerde tüm aşıları tam olmalı diyor. Hangisine bakıyorlar merak içerisindeyim ve sağlıklı bir yolculuk geçirmek adına süreci daha önce deneyimleyenlerden bilgi almak istiyorum.
Kediyi bilmemde kopekler icin hardcase istiyorlar minnak cinslerde bile onu biliyorum. Kedileri kabinede alabiliyor olabilirsiniz, pegasusta degil ama baska bir firmada kabinde kedi gormuslugum var.

Basliginiz uste ciksin benim yazdiklarimi dikkate almayın, hicbir bilgi veremedim zira :)

Yapay zeka diyor ki;

Pegasus'un kendi web sitesinden elde edilen en güncel bilgilere göre, 8 kg ağırlığındaki kedinizi taşımanızla ilgili kurallar şu şekildedir:
Pegasus, evcil hayvan taşıma işlemini kedinizin ve kafesinin toplam ağırlığına göre iki farklı kategoriye ayırır:
1. Kabin İçi Taşıma (PETC - Pet in Cabin)
* Ağırlık: Evcil hayvanınız ve taşıma kutusunun toplam ağırlığı 8 kg'ı geçmediği sürece kabinde sizinle birlikte seyahat edebilir. Kedinizin tek başına 8 kg'a yakın olması, kafesiyle birlikte bu sınırı aşma olasılığını artırmaktadır.
* Kafes Ölçüleri: Kafesin maksimum boyutları 32 x 32 x 50 cm olmalıdır.
* Diğer Kurallar:
* Tek bir kafeste, aynı anneye ait iki yavru veya anne ve yavru gibi aynı cinsten iki hayvanın toplam ağırlığı 8 kg'ı geçmediği sürece taşınmasına izin verilir.
* Evcil hayvanla seyahat eden yolcular, acil çıkış veya en ön koltuklarda oturamazlar.
2. Kargo Bölümü Taşıma (AVIH - Animal in Hold)
* Ağırlık: Evcil hayvanınız ve kafesinin toplam ağırlığı 8 kg'ın üzerindeyse kargo bölümünde taşınması gerekir.
* Uçuş Yönü: Pegasus'un kargo bölümünde evcil hayvan taşıma hizmeti sadece iç hat uçuşlarında verilmektedir. Dış hat uçuşlarında bu hizmetten yararlanılamaz.
* Kafes Kuralları: Kafesin sağlam, hijyenik, kilitli ve hayvanın içinde rahatça yatıp dönebildiği boyutta olması şarttır.
Her iki taşıma yöntemi için de evcil hayvanınızın en az 3 aylık olması, kuduz aşısının yapılmış olması ve gerekli tüm sağlık belgelerinin (aşı karnesi, sağlık sertifikası vb.) yanınızda bulunması gerekmektedir. Evcil hayvanla seyahat edebilmek için biletinizi aldıktan hemen sonra Pegasus'un çağrı merkezini arayarak mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekir, çünkü kontenjanlar sınırlıdır.

Bu da hard case ve asiyla alakali sorunuzun cevabi

Pegasus ile yurt içi seyahatinizde kedinizi taşımak için aradığınız bilgiler aşağıdadır:
Kafes Gerekliliği:
Pegasus'un resmi kurallarına göre, kedinizin seyahat edeceği yere (kabin veya kargo bölümü) göre kafes şartları değişir.
* Kabin içinde (PETC): Kedinizin kafesiyle birlikte toplam ağırlığı 8 kg'ı geçmiyorsa kabinde seyahat edebilir. Bu durumda, kafesin boyutlarının maksimum 32 x 32 x 50 cm olması gerekmektedir. Kaynaklarda "sert kutu" şartı belirtilmemiştir, ancak kafesin uygun ve güvenli olması önemlidir.
* Kargo bölümünde (AVIH): Kediniz kafesiyle birlikte 8 kg'dan daha ağırsa kargo bölümünde seyahat etmesi gerekir. Bu durumda, kafesin kilidinin demirden ve kolay açılmayacak şekilde sağlam olması şartı vardır, bu da genellikle sert kafesleri gerektirir.
İstenilen Aşılar:
Yurt içi uçuşlar için, kedinizin en az 3 aylık ve aşılarının tamamlanmış olması gerekmektedir. Temel aşı şartı ise kuduz aşısıdır.
* Kuduz aşısının seyahatten en az 30 gün önce ve en fazla 365 gün önce yapılmış olması gerekmektedir.
* Ayrıca kedinizin mikroçipli olması da zorunludur.
Güncel ve detaylı bilgi için uçuşunuzdan önce Pegasus'un çağrı merkezini arayarak rezervasyon yaptırmanız ve şartları teyit etmeniz tavsiye edilir.

thy ile uçtuk biz defalarca. hardcase değildi tasıma çantası da. ayrıca kilosu da sınıra yakındı ama umursanmadı. yurtiçi uçtuk o yüzden belki bilmiyorum. aşıların hepsine bakıldı ama veterinerimiz bize de sadece tetanoz aşısı uçusa engel demişti.. son bir yıl içerisinde aşı olması gerekiyor.

pegasus daha takıntılıdır ama malum bu aralat valizlere bile takmış durumda. direkt arayarak bilgi alın bence

Evet deneyimledim. Soft çantamız var bizim zira hard case olanlar koltuk altına sığmıyor. Soft case alabilirsiniz, kediler kabinde gidiyor zaten. Yalnız size tavsiyem mutlaka firmayı önceden arayıp petincabin rezervasyonu yaptırın. Çünkü kabin içerisine belli sayıda hayvan alınabiliyor ve eğer sizden önce bu limit dolarsa uçamazsınız.

Biz karnesini yanımıza aldık ama hiç bakmamışlardı, aşıları tamdı. Biz sözlü olarak beyan ettik, karneyi de çıkardık ama alıp incelemediler. Zaten checkin dışında hayvana kimse bakmıyor. Tamamen checkin esnasında orda bulunan personelin inisiyatifiydi sanırım bilmiyorum.

Back
X