• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlarr düşüncelerinize ihtiyacım var!!

Kuzeninin ağzını kapatmak çok zor olmasa gerek "tamam uyardın, iyiliğimi düşünüyosun ama bu konudaki bu konuşmamız olsun kocaman insanım hayatımdaki en büyük kararı da bırak ben veriyim son kez söylüyorum bi'daha bana ayrıl falan deme kalplerimiz kırılmasın" de. Yani ben olsam annem babam laf etmezken kuzenimi karıştırtmazdım. Herkes evini milyarlarla geçindirmiyo.
Çalışıp seni ele güne muhtaç etmeyeceğine güveniyosan evlen. Hani şu ekmeğini taştan çıkarır denilen cinsten.
Ben ne insanlar biliyorum lise mezunu bile değil ama üniversite mezunundan daha iyi kazanıyo:ssz:

arkadaşım evlendi kocası bilgisayar öğretmenliği mezunu.atanamadı.başka bir yerde 900 liraya çalışıyor.arkadaşım calışmıyor.420 lira kira veriyorlar.ama gecinebiliyorlar.tabii lüx yasayamazsın.zorlanırsın.ama 3000 liraya hayli hayli gecinirsiniz.millet asgari maaşla 2 cocuk büyütüyor...

Kuzeninin ağzını kapatmak çok zor olmasa gerek "tamam uyardın, iyiliğimi düşünüyosun ama bu konudaki bu konuşmamız olsun kocaman insanım hayatımdaki en büyük kararı da bırak ben veriyim son kez söylüyorum bi'daha bana ayrıl falan deme kalplerimiz kırılmasın" de. Yani ben olsam annem babam laf etmezken kuzenimi karıştırtmazdım. Herkes evini milyarlarla geçindirmiyo.
Çalışıp seni ele güne muhtaç etmeyeceğine güveniyosan evlen. Hani şu ekmeğini taştan çıkarır denilen cinsten.
Ben ne insanlar biliyorum lise mezunu bile değil ama üniversite mezunundan daha iyi kazanıyo:ssz:

Keşke mümkün olsa kaç aydır dilimde tüy bitti :)) sonra diyor kı aman ne karıscam be ben dugunde ne giyecegime bakarım diyor :D o da oyle işte ..Nişanlanıcaz 10 agustosta askerden geldikten hemen sonra yani iş yok simdilik ev yok hiç bişi yok ama ben inanıyorum yaparız gıbı tesekkrler kızlar yaa

arkadaşım evlendi kocası bilgisayar öğretmenliği mezunu.atanamadı.başka bir yerde 900 liraya çalışıyor.arkadaşım calışmıyor.420 lira kira veriyorlar.ama gecinebiliyorlar.tabii lüx yasayamazsın.zorlanırsın.ama 3000 liraya hayli hayli gecinirsiniz.millet asgari maaşla 2 cocuk büyütüyor...

mutlu olduktan sonra bence de hersey hallolur ben ona guvenyrm ki bir kaç bişey anlttım ona zaten daha da hırs yaptım diyor herkesi mahcup edicem diyor .Bakalım kızlar .10 agustos gelir de niaşnımı yazarım buraya tesekkrler yorumun için

Keşke mümkün olsa kaç aydır dilimde tüy bitti :)) sonra diyor kı aman ne karıscam be ben dugunde ne giyecegime bakarım diyor :D o da oyle işte ..Nişanlanıcaz 10 agustosta askerden geldikten hemen sonra yani iş yok simdilik ev yok hiç bişi yok ama ben inanıyorum yaparız gıbı tesekkrler kızlar yaa

Yumuşak yüzlüsün demek ki:31:

Annemle babam ortaokul mezunu benim, evlendiklerinde memlekettelermiş aynı çatı altında yaşıyolarmış aileyle tek odaları varmış = tek yatak. Annemin taraf plastik süzgeç bile vermemiş öyle diyeyim sana. Kendi başlarına kalkıp İstanbul'a gelmişler sıfırdan.
Şimdi çok şükür evleri de var, her şeyleri de var bolluk içindeler.
Siz kafa kafaya verdiniz mi az bi'para değil hanenize girecek olan para... Ayağınızı yorganınıza göre uzattınız mı iki kişi 3 milyarla para bile koyarsınız kenarınıza.
Ne olur baba evinde her ay kıyafet alıyosan evlenince 2 ayda bir alırsın misal.:31:

Annemle babam ortaokul mezunu benim, evlendiklerinde memlekettelermiş aynı çatı altında yaşıyolarmış aileyle tek odaları varmış = tek yatak. Annemin taraf plastik süzgeç bile vermemiş öyle diyeyim sana. Kendi başlarına kalkıp İstanbul'a gelmişler sıfırdan.
Siz kafa kafaya verdiniz mi az bi'para değil hanenize girecek olan para... Ayağınızı yorganınıza göre uzattınız mı iki kişi 3 milyarla para bile koyarsınız kenarınıza.
Ne olur baba evinde her ay kıyafet alıyosan evlenince 2 ayda bir alırsın misal.:31:

ah canım yumasak yuzlusun ne demek az bile kalır benim yanımda ben kalp kırmaktan hiç hoşlanmıyorum ki hele ki kanımdan canımdan olan insanlara :) hep herkes birbirile iyi olsun ben kimseyi kırmayayım kafasında bir kızım ama cok gec patlıyorum uyarırım uyarırım hala devam ederse cok pis patlarım bir kaç kez oldu boyle sonrada cok saygısız oldum :D kısmet :D neyse sen de beni rahatlttın biraz da olsa .Napıyım ya guven benm için cok onemli bir his ben mesela cok kıskanc bir kızdım ama bunu hiç kıskanmıyorum cunku kıskanılcak hiçbirsey yapıyor demek ki aslında sucta ben de değilmiş kıskanclık cok sevmektende değilmiş karsındakine guvenmekle alaklıymıs hele ki guven problemim yoksa neden sonuna kadar gitmeyeyim ki :D

ah canım yumasak yuzlusun ne demek az bile kalır benim yanımda ben kalp kırmaktan hiç hoşlanmıyorum ki hele ki kanımdan canımdan olan insanlara :) hep herkes birbirile iyi olsun ben kimseyi kırmayayım kafasında bir kızım ama cok gec patlıyorum uyarırım uyarırım hala devam ederse cok pis patlarım bir kaç kez oldu boyle sonrada cok saygısız oldum :D kısmet :D neyse sen de beni rahatlttın biraz da olsa .Napıyım ya guven benm için cok onemli bir his ben mesela cok kıskanc bir kızdım ama bunu hiç kıskanmıyorum cunku kıskanılcak hiçbirsey yapıyor demek ki aslında sucta ben de değilmiş kıskanclık cok sevmektende değilmiş karsındakine guvenmekle alaklıymıs hele ki guven problemim yoksa neden sonuna kadar gitmeyeyim ki :D

Olsun normalde iyi ol ama kendi hayatın hakkında yetişkin bir birey olarak başkalarına söz hakkı çok verme anne-baba olsa tamam da:31:Bırak o dikkat etsin sen kırılıyo musun sürekli öyle dillendirince diye, ayrılcak olsan ilk demesinde de düşünür kafana yatmazsa ayrılırdın zaten. Kıskançlık konusunda haklısın ama ben akrep burcu olarak bazen gülünç kıskançlıklar yapabiliyorum kendimi frenlemesem ohoo yani:27: Kendini rahatlat asgari maaşla çocuk okutan var, eliniz bollaşana kadar da çocuğu ertelersiniz zaten ilk bi'kaç ay düzeni kurana kadar 10 milyarınız da olsa sıkışıyosunuz:31::1:

evet kızlar dediğim gibi düşüncelerimize ihtiyacım var .Bir erkek arkadasım var ve askerde ben annesiyle ve babasıyla tanıstım o da benm annemle tanıstı kendi aramızdada hiç problem yok.Annem de cok sevdi onu cok iyi biridir ve cok iyi kalplidir .Etrafında da sevilen bir insan.Benim kuzenlerim de benden once tanıyorlardı onu hatta kuzenim evlenmeden once yedikleri içtikleri ayrı gitmezmiş o derece etrafımdaki coğu kişi onu benden once tanıyorlar.Sorunum su ki once bu tanıyan kuzenim basladı o iyi biri ben hiç bir kotulugunu gormedim ama sana yakıstıramıyorum sen 4 yıllık üni. mezunusun ( o da 2 yıllık makina mezunu) daha once sana daha iyi talipler cıktı sen hayır dedin daha iyisini bulabilirsin diyorlar (maddi açıdan) kuzenm ben onun iyiliğine birşey demiyorum ama oturup iyiliğini mi yiyeceksiniz diyor rahat etmek varken diye .Şimdi ki aklım olsa şimdiki eşimle evlenmezdim diyor.Evlenince dertler buyuyor diyor para onemli falan filan anneme kadar hep boyle konustular ve hergun ne zaman ayrılcaksn diyorlar o askere gitmeden basladı bu konusmalar .Bana bir kotulugu yok 10 aydır birlikteyiz ve hiç tartısmadık kalbimi kırmıyor yakında kanatları cıkıcak o derece ben haytımda ilk defa birine bu kadar guveniyorum diyorum.Daha onceki 2 ilişkimdede aldatıldım bu arada :)) Askerlik gunu yaklastı ve sonra gitti ee ne zamn ayrılıyosun demeye devam ettiler ayrılcagımı dusunduler 5 aydır askerde orda bile hiç bir problemm yok yani .Anneme de anlatıyorlar annemde etkilenmeye basladı bana bugun yine diyor ki kızım ben cocuga birşey demiyorum iyi bşrşne benziyor sevgiye de sonsuz saygım var ama benm çektiklerimi çekme diyor annem onlara nazaran daha anlayıslı konusyor benmde gonlumu alarak. Ama kuzenim oyle değil kaç kere beni ağlattı bu durumdan dolayı düğüne gidiyoruz bak bu seni beğendi geldi bana soyledi diyor .Her neyse kuzenlerimle hergun gorusurz benden buyuk 5 yas her bir araya geldiğimizde bu konu açılıyor ve ben cok sıkıldım kaç kere soledim ama hala devam ediyor .Ben senn iyiliğin için soyluyorum diyor.Evet bende biliyorum mukemml her istediğimi yaptıgım bir hayatım olmayacak bazı seylerden eksik kalıcam ama o kadar da kotu değil be.Ben 1200 tl para kazanıyorum sadece haftann 3 gunu calısarak o da bir fabrikaya girecek ben diğre gunlerimide doldururum ucretli öğretmenlik falan 1800 falan ben kazanırım o da askerden gelince fabrikaya girse 1200 falan alsa gecınemezmiyiz ya evli arkdslr ozellikle bır yorum yapsın.Benim ayrılmaya falan niyetim yok ama kafaya taktım biliyorum ailemden herkes benim iyiliğimi istiyor onlarda haklı biz de kimsenn parada gozu yoktur ama kuzenmde ben daha rahat ediyim diye diyor kızlar siz ne dusunuyorsunuz? Maddiyat bu kadar onemli birşey mi??

Ben kuzeninden çok da iyi sinyaller almadım!

Ne demekmiş sana yakışmıyor?Çocuk yüksek okul bitirmiş,ilkokul diplomasıyla durmuyor ki?

İNSANLAR TUHAF?Denklik derken bu kadar da ince ayar mı aranmalı?

Bu kadar insan yazıyor ne manyaklar var be ablam?

Adam gibi birini bulmuşsun yazık degil mi çocuga ?

Çalışkansa akıllıysa işi o yapacak 2 yıllık yada 4 yıllık okul diploması degil.

Yeterki çalışsın ekmeğini taştan çıkartsın.

İçeni var döveni var söveni var .Otur anneni al karşına anlat bunları...200-300 tl için miymiş bu ayrım?

İnsanlığın kilosu kaçaymış çarşıda pazarda?

Saglam dur sevginin arkasında ,kuzenine de çek restini...Vebal alıyorsun annemi bana karşı doldurma de gitsin...

Ne günlere kaldık ya rabb?

Üzme üzülme,,,kaybetme sevdigin adamı.izin verme...

Bence de kuzenine SERT bi şekilde tepkini dile getirmelisin bilmiyorum hala devam ediyor mu ama :31: siz ikinizz kendinize güveniyosanız hiçbir sorun kalmaz. Seni sevsin sana değer versin zaten kimseye muhtaç etmez ailenizi. Üstelik ikinizin de işi var ve maaşlarınız da geçinilmeyecek gibi değil. Kuzenin sizi kıskanıyo bence dikkat et karıştırmasın daha fazla ortalığı tepkini göster ki ileride pişman olmayasın. Şimdi buna karışır ileride başka şeylere :31: :34:

evet kızlar dediğim gibi düşüncelerimize ihtiyacım var .Bir erkek arkadasım var ve askerde ben annesiyle ve babasıyla tanıstım o da benm annemle tanıstı kendi aramızdada hiç problem yok.Annem de cok sevdi onu cok iyi biridir ve cok iyi kalplidir .Etrafında da sevilen bir insan.Benim kuzenlerim de benden once tanıyorlardı onu hatta kuzenim evlenmeden once yedikleri içtikleri ayrı gitmezmiş o derece etrafımdaki coğu kişi onu benden once tanıyorlar.Sorunum su ki once bu tanıyan kuzenim basladı o iyi biri ben hiç bir kotulugunu gormedim ama sana yakıstıramıyorum sen 4 yıllık üni. mezunusun ( o da 2 yıllık makina mezunu) daha once sana daha iyi talipler cıktı sen hayır dedin daha iyisini bulabilirsin diyorlar (maddi açıdan) kuzenm ben onun iyiliğine birşey demiyorum ama oturup iyiliğini mi yiyeceksiniz diyor rahat etmek varken diye .Şimdi ki aklım olsa şimdiki eşimle evlenmezdim diyor.Evlenince dertler buyuyor diyor para onemli falan filan anneme kadar hep boyle konustular ve hergun ne zaman ayrılcaksn diyorlar o askere gitmeden basladı bu konusmalar .Bana bir kotulugu yok 10 aydır birlikteyiz ve hiç tartısmadık kalbimi kırmıyor yakında kanatları cıkıcak o derece ben haytımda ilk defa birine bu kadar guveniyorum diyorum.Daha onceki 2 ilişkimdede aldatıldım bu arada :)) Askerlik gunu yaklastı ve sonra gitti ee ne zamn ayrılıyosun demeye devam ettiler ayrılcagımı dusunduler 5 aydır askerde orda bile hiç bir problemm yok yani .Anneme de anlatıyorlar annemde etkilenmeye basladı bana bugun yine diyor ki kızım ben cocuga birşey demiyorum iyi bşrşne benziyor sevgiye de sonsuz saygım var ama benm çektiklerimi çekme diyor annem onlara nazaran daha anlayıslı konusyor benmde gonlumu alarak. Ama kuzenim oyle değil kaç kere beni ağlattı bu durumdan dolayı düğüne gidiyoruz bak bu seni beğendi geldi bana soyledi diyor .Her neyse kuzenlerimle hergun gorusurz benden buyuk 5 yas her bir araya geldiğimizde bu konu açılıyor ve ben cok sıkıldım kaç kere soledim ama hala devam ediyor .Ben senn iyiliğin için soyluyorum diyor.Evet bende biliyorum mukemml her istediğimi yaptıgım bir hayatım olmayacak bazı seylerden eksik kalıcam ama o kadar da kotu değil be.Ben 1200 tl para kazanıyorum sadece haftann 3 gunu calısarak o da bir fabrikaya girecek ben diğre gunlerimide doldururum ucretli öğretmenlik falan 1800 falan ben kazanırım o da askerden gelince fabrikaya girse 1200 falan alsa gecınemezmiyiz ya evli arkdslr ozellikle bır yorum yapsın.Benim ayrılmaya falan niyetim yok ama kafaya taktım biliyorum ailemden herkes benim iyiliğimi istiyor onlarda haklı biz de kimsenn parada gozu yoktur ama kuzenmde ben daha rahat ediyim diye diyor kızlar siz ne dusunuyorsunuz? Maddiyat bu kadar onemli birşey mi??

KUZENİNİZ BAYAN SANIRIM..kuzeninizden nefret ettim bu arada kızına zengin koca arayan kötü annelere benziyorr..onun o şom ağzını bi an önce kapatın ve saçma düşüncelere kapılmayın lütfen tabi ki oturup ot çöp yemeyeceksizniz ama ikinizde vasıflı kişilersiniz çalışır kazanırsınız sevgiyi ise öyle hop deyince bulamzsınız..şimdiki eşiyle evlenmezmişş bu günkü aklı olsaymış sen git onun eşini uyar asıl bir ayağı kapının eşiğinde o para meraklısının..
kusura bakmayın ama gerçek apaçık bu asla hayatınıza karışmalarına izin vermeyin sevdiğinizle huzurlu mutlu sırt sırta yuvanızı kurun..
bu arada ben ve eşim iş güvenliği uzmanıyız ben daha işe giremedim ve eşim 1100 tl maaş alıyo elhamdülillah huzurluyuz açlıktan ölmüyoruz benimde işe girmemi dha iyi iş fırsatlarıı değerlendiriyoruz ama sabah akşam bunu düşünmüyoruz yani...

güzelim 35 yasindayim ikinci evliligim su an ve ben sadece sunu soylicem sana tecrubelerime dayanarak....
allah hic kimseyi baba evinde gordugunden geri koymasin derler bizim oralarda eskiden hic umursamazdim simdi kulagimda kupedir. ..
meslekmis bitirilen bolummus bunlar hikaye esin seni baba evinde gordugunden geri birakmiyorsa isine gücüne sarılıp ailesi icin cabaliyorsa nice zenginlerin milyarlar sacip da bulamadigi huzura sahip olursunuz
para evet gerekli bunu kimse inkar edemez ama insanlik cok daha gerekli eger sevdigin insanin da senin gibi yuvasi icin yaşanacağına inaniyorsan tuttuğun elleri asla birakma...
allah mutlulugunuzu daim etsin

sana değer veriyorsa iyi biriyse evlenmeyi düşün bence, milletin ağzına bakma, ben bugüne kadar milletin ağzına baksaydım yolda yürüyemezdim belki, millete kimse laf anlatamaz. boşver onları, beraber iyide kazanabilirisniz, çocuk iş filan arar çalışır, tembel tembel evde oturup karısını çalıştıran erkekler bile var. zengin erkeği ne yapacan, ilk fırsatta karısını aldatan bi sürü zengin var. erkek para buldumu kuduruyor güzelim. biraz kaba oldu yazdıklarım ama haklıyım yani.
benim nişanlımla para derdi iş derdimiz yok, ama yurt dışına gidecez bizde, ben millete baksam çoktan biterdi, ama bekliyoruz bakalım bu sene düğün. önmeli olan sana iyi davranması iyi biri olması, ama onu iyi tanıdınmı acaba, tanımaya çalış iyice beğenirsen evlen. allah yardımcın olsun canım....

Kuzenine Paranın, pulun, zenginliğin geçici şeyler olduğunu söyle.. Belki ağır gelebilir bu söylediğim ama onun dediklerini dikkate alma.. Paragöz olduğu için kendi eşinden de memnun değilmiş baksana! Dinleme onu :47:

Cok guzel yazilmis. Aynen katiliyorun :)
Kuzeninede kulak asma bosver :)

Kuzenın resmen sacmalamıs ona neymıs senın boyle bı dusuncen yokken uyardı tamamda, nezaman ayrılcan dıye dıretmeler falan kusura bakmada bukadarı ıyılıgı dusunmek degıl resmen araya gırıp ayırmaya calısmak olmus.Kimseyı dınleme kendın sevıyosan devam et bırseyını gorursende kendı ıradenle bırak ama ben senın o ınsanı sevdıgınden suphe ettım acıkcası cunku gercekten sevsen bu laflar oldugunda agızlarını kapatır acabasını dusunmezdın bıle.Bence sen gercekten sevıyomusun onun kararını ver maddıyat tabıkı onemlı ama soyledıgınız sekıldede gecınemıyceksenız eger zaten bı fabrıkator oglu falan bulmanız lazım,parası cok olupta sevmedıgın bı adamla ömür gecırcegıne,gecınebılcegın kadarını saglayan ama senı mutlu eden sevdıgın adam olsun yanında bu benım dusuncem tabı sızın hayatınız sonucta karar sızın.

Kusura bakmayın ama kuzenleriniz tam bir gereksiz insanlarmış..:20: Siz neden ilişkinize yorum yapma hakkını veriyosunuz ki bu insanlara..Siz zengin biriyle evlenseniz , bolluk içinde yüzseniz size değer vermese daha mı iyiymiş anlamadım. Hiç bi zaman 2 iyilik bi arada olmaz. İlişkinizi umumi açık yorumlara mağdur bırakmayın seviyosanız eğer. Evet maddiyat önemli geçinmek için ama sevgi ve aşk daha da önemli.. Çok zengin bi adamla evlenip bigün o ailenin küçümsediği insandan daha da zor durumada düşebilirsiniz. Para herşey değil :34:

Daha dün annemle bu yüzden tartıştık.. Nisanlımı gerçekten çok seviyor ama maddi durumu sorun edip seni daha iyi durumlular istedi de sen istemedin diyip sinirlendiriyor beni Bende ağzıma geleni saydım :50: Merak etme yalnız değilsin :14:

3 ay önce kardeşim evlendi. Damat öğretmen. Kardeşimse akademik kariyer yapıyor. Yanlış anlaşılmasın. Öğretmenlik değerli ve önemli bir meslek. Ailemde çok sayıda öğretmen var. Küçümsediğimi düşünmeyin lütfen. Ama dengi değil şeklinde çevreden tuhaf yorumlar geldi. Başta babam olmak üzere gereksiz sesleri susturduk. Damat nişan düğün hengamesinde bir sınava girmiş ve kazanmış.. Ayrıntılara hakim değilim ama bir yıllık bir üniversite eğitimi sonrası mühendis olacak. Onunda aklında da akademik kariyer planları var.

Demem o ki... Evlilikte denklik evet önemli. İlköğretim mezunuyla lisans mezunun evliliği ya da en diptekiyle en tepedekinin evliliği imkansız değil ama riskli. Para... Evet önemli. Göz göre göre ateşe atlamak da anlamsız. Herkes kısmet kadar yer. Cebi dolu olan ama eşine, çocuğuna para harcamaktan kaçınan tipler de gördük. Zaten sizde abartılacak bir durum yok. Bir de bakmışsın ki evlendiğin adam hayallerinin ötesinde bir yaşam sunmuş sana.

Sonuçta esas olan insandır. Para değil.

Son düzenleme:
nasıl bir insan o kuzenin anlamadım ama çok ayıp yaptığı rabbim evinize bereket verir yeterki siz huzurlu mutlulkla yuvanızda geçinin herşey parayla olmuyo huzur hele hiç olmuyor sen eşin olucak insana bakıcaksın seni ezdirmicek üzmücek huzrlu yaşatıcaksa senin evliliğin sabancı ailesinden bile güzel olur:32: huzurun kıymeti bilinmiyor bu devirde para da para sen bakma kuzenine o istiyosa zengin birisiyle evlensin aradan 5 yıl geçsin bakalım hanginiz daha huzurlu mutlu olucaksınız:16:

Back
X