kızlarr karnımda sertleşme oluyor..sıklığı arttı..6 aylık hamileyim..

Tugbademir

aşkım, oğluşummm..iyi ki varsınız...
Kayıtlı Üye
28 Mart 2009
673
5
116
kızlar karnım taş gibi oluyor ondan sonra gevşiyo ama taş gibi olurken ağrı da oluyo..siz ce normal mi bu durum yaşayanınız var mı kızlar??bebeğim iyidir demi??eskiden çok nadir olurdu ve bende rahim gerilip büyüyodur diyordum fakat baya sıklaştı son 2 gün içinde..korkuyorum kızlarr ...:((((

canım o sertleşmeye kasılma deniyo...gün içinde ritmik şekilde geliyosa endişen yerinde..ama belirsiz aralıklarla geliyorsa korkma demişti bana doktorum..benimde çok olurdu..rahim kendini normal doğuma hazırlıyor bu şekilde...ama genede dikkat et..doktoruna danış..benim yaramaz oğlum 35.haftada geldi..bu kasılmaların etkisi varmıydı tabi bilemiyorum..ama çok kolay doğurdum...darısı sana olsun canım..hayırlı doğumlar...

canım o sertleşmeye kasılma deniyo...gün içinde ritmik şekilde geliyosa endişen yerinde..ama belirsiz aralıklarla geliyorsa korkma demişti bana doktorum..benimde çok olurdu..rahim kendini normal doğuma hazırlıyor bu şekilde...ama genede dikkat et..doktoruna danış..benim yaramaz oğlum 35.haftada geldi..bu kasılmaların etkisi varmıydı tabi bilemiyorum..ama çok kolay doğurdum...darısı sana olsun canım..hayırlı doğumlar...

saol canım benimm ben de yrn 27 haftalık olucam..korkuyorum bi de idrar yolu enf. var inşallah erkn doğum felna olmaz :(:(çok tedirginim olmazas bugün doktorumu arayayım..

26 haftalik hamileyim ve dun geldim hastaneden. 3 gece 4 gun gozetim altinda tutuldum kasilmalarim cok fazla oldugu icin erken dogum tehlikesi altindayim. Cok dikkat etmeli ve tuvalet disinda yerinden kalkmamalisin onlemini erkenden al canim.. Dikkat et kendine ve bebegine.. Kesinlikle doktora git!

Son düzenleme:
cnm bende yaşamıştım 26-27.haftalarda nst ile falanda bakıldı rahim ağzında açıklık varmı diyede baktı ama hiç bir sorun çıkmadı doktorumda yorgunluğa bağladı hakkaten biraz o aralar yorulmuştum dikkat et kendine ama ihmal etme doktoruna git çünkü ben gittiğimde çok acilmiş gibi davrandı önemseniyor demekki bu durumlar

26 haftalik hamileyim ve dun geldim hastaneden. 3 gece 4 gun gozetim altinda tutuldum kasilmalarim cok fazla oldugu icin erken dogum tehlikesi altindayim. Cok dikkat etmeli ve tuvalet disinda yerinden kalkmamalisin onlemini erkenden al canim.. Dikkat et kendine ve bebegine.. Kesinlikle doktora git!

saol cnm benimm..içim tedirgin gerçekten..bir de ben öğretmenim görev sebebiyle köyde kalıyorum..ilçeye uzaklık 36km o da techizatlı bir hastane değil ile 1.5 saat mesafedeyim..Allah sonumu hayır etsin..dua edin kızlar..

cnm bende yaşamıştım 26-27.haftalarda nst ile falanda bakıldı rahim ağzında açıklık varmı diyede baktı ama hiç bir sorun çıkmadı doktorumda yorgunluğa bağladı hakkaten biraz o aralar yorulmuştum dikkat et kendine ama ihmal etme doktoruna git çünkü ben gittiğimde çok acilmiş gibi davrandı önemseniyor demekki bu durumlar

olmazsa bu hafta gideyim ben doktora bir baksın bakalım..saol tatlım yorumun için..

saol cnm benimm..içim tedirgin gerçekten..bir de ben öğretmenim görev sebebiyle köyde kalıyorum..ilçeye uzaklık 36km o da techizatlı bir hastane değil ile 1.5 saat mesafedeyim..Allah sonumu hayır etsin..dua edin kızlar..

Allah yardimcin olsun tugbacim insallah benim kasilmalarim kadar ciddi degildir senin kasilmalarin...

o kasılmalar eğer belli aralıklarla geliyorsa çok önemli
benimde yarım saat içinde 3 ve fazla kasılma olduğu için (açılmada vardı ) 3gün hastanede 5 günde olmak üzere gözetim altında tutuldum 35 . haftada tedavi sonucu bebeğin yeterince geliştiğine karar verildi ve ilaçlar kesildi
dolayısıyla iki gün sonra da doğum yaptım

o kasılmalar eğer belli aralıklarla geliyorsa çok önemli
benimde yarım saat içinde 3 ve fazla kasılma olduğu için (açılmada vardı ) 3gün hastanede 5 günde olmak üzere gözetim altında tutuldum 35 . haftada tedavi sonucu bebeğin yeterince geliştiğine karar verildi ve ilaçlar kesildi
dolayısıyla iki gün sonra da doğum yaptım

ben iki gün önce 1 gece gözetim altında tutuldum..5 tane serum iki tane kabadan iğne erken doğuma karşı bebeğin ciğerlerini geliştirmek içinmiş..bir de nidilat diye turuncu bir kapsül ilaç verdilerr..4 saatte 1 kullanıyorumm..bakalım kasılmalarım yine sıklaşırsa mutlaka gel dediler..açılmama bakmadılar yalnız kızlarr nasıl belli oluyo açılmanın olup olmadığı??saolun yorumlar için

ben iki gün önce 1 gece gözetim altında tutuldum..5 tane serum iki tane kabadan iğne erken doğuma karşı bebeğin ciğerlerini geliştirmek içinmiş..bir de nidilat diye turuncu bir kapsül ilaç verdilerr..4 saatte 1 kullanıyorumm..bakalım kasılmalarım yine sıklaşırsa mutlaka gel dediler..açılmama bakmadılar yalnız kızlarr nasıl belli oluyo açılmanın olup olmadığı??saolun yorumlar için

canım geçmiş olsun ilaçlarını ihmal etme ve sakın hiçbirşeyi stres yapma bol sıvı al ve bol bol dinlen .. sağlıcakla vaktinde gelir inş. bebeğin .. açılma ancak doktorun vajinal muayenesi sonucu anlaşılabilir.

canım geçmiş olsun ilaçlarını ihmal etme ve sakın hiçbirşeyi stres yapma bol sıvı al ve bol bol dinlen .. sağlıcakla vaktinde gelir inş. bebeğin .. açılma ancak doktorun vajinal muayenesi sonucu anlaşılabilir.

teşekkür ederimm cnm benimm...ben hala kasılmalar yaşıyorum bakalımm inşş daha da sıklaşmaz ve rutinleşme olmaz..bol bol sıvı alıyorumm 3 litre günde çünkü idrar yolu enfeksiyonu var ben de..o da tetiklemiş galiba..allahım kolaylık versin herkese..

açılma ancak doktorun muayenesi ile belli olur
ben hastanede yattığım sürece sabah akşam muayene edildim ilk gecenin sonunda açılmada artış olduğu için ikinci günde tuttular beni ve nidilatı ben 6 saatte bir iki tane aldım iğneler banada yapıldı
5 günlük ev tedavisinden sonra bebek yeterince geliştiği için ilaçları kestik ve 2 gün sonra sonraki kontrolde doğuma karar verildi :))

kızlar bişey dikkatimi çekti bu kasılmaların büyük çoğunluğunda aynı anda idrara çıkma hissi duyuyorum..sizce bu nedir??ama karnım öle bir sertleşliyor ki anlatamam..nidilata devam ediyorum..bugün itibariyle daha doğum iznime 1 ay varken rapaorla okula veda ettim..bakalım hayırlısı bol bol dinlenmem gerekecek anlaşılann..bu durumla karşılaşan var mı kızlar??idrarla gelen kasılma bazen tek başına da geliyo ama genelde dikkat ettim akabinde idrara çıkıyorum..

bebek aşağı baskı yapıyordur
dr.la görüş bence bu konuları hiçbir ayrıntıyı atlama

arkadaşlar karnınızda kasılma ve sertlik varsa mutlaka dra gidin ve sizi nstye koymasını isteyin benim kasılmalarım 35.haftada başlamıştı doktoruma söyledim önemsemedi nstye felan koymadı iki hafta sonra başka bir dra gittim nst istedi ve doğum sancıların başlamış dedi o gün sezeryana alıcaktı makineye bağlı kaldım sancılar azalınca eve git sıklaşınca gel dedi 4 gün sonra gittiğimde tekrar nstde bakıldı gene sancı çıktı durdurmak için serum verdiler ve dr doğuma karar verdi 36 +4 de epidural sezeryanla bebeğim doğdu bugün bir haftalık oldu çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu ama kontrollere gittiğim drun hatası yüzünden erken doğum yaptım daha önceden engellenebilinirdi ve son zamanlarda kendinizi fazla yormayın hepinize hayırlı doğumlar

evet cnm haklısın engelenebilirdi olsun ne güzel sağlıklı bir şekilde almışsın kucağına..ben de bir sürü serum yedim,2 tane bebeğin ciğerlerini geliştrmek için iğne ve nidilat erken doğumu engellemek için hap bol bol dinleniyorum bakalım..hayırlısı artık..hastane çantamı da hazırlıcam:(((belli olmaz diye

Tugbacim ayni sorunu ayni zamanlarda yasiyoruz seninle.. Kasilma olunca idrara cikiyorum demissin, ben tuvalet ihtiyaci hissedip geciktirirsem kasilmaya donusuyor ve sertlesiyor karnim. Nidilat nasil bir ilac bilmiyorum yurt disindayim ve burda farkli ilaclar var. Hastanede ilk verdikleri turuncu kapsullu bir ilacti bana cok agir geldi 3 saat icerisinde feci bir kalp agrisiyla ilaci kestiler. Spasfon diye pembe bir ilac kullaniyorum simdi. Her kasilmada 2 adet iciyorum gunde en fazla 6 adet icebilirim.. Dune kadar her saat basi kasilmam oluyordu bugun biraz sakinlesti 4 ilacla gunu tamamladim.
Acilman olup olmadigini vaginadan bakarak anliyorlar. Benim acilmam yok ve daha 3,5 cmim varmis ama olmasi gerekenden azmis bu uzunluk. Dinlenerek acilmayi engellemem gerekiyor..
Sana igné vurmuslar ciger gelistirici ama bana daha yapilmadi. Carsamba kontrolum var gelismeleri yazarim canim a.s.

Canancim bebeginin yasi uzun olsun sana da gecmis olsun canim, bizde insallah o gunleri hayirlisiyla goruruz... a.s.

Tugbacim ayni sorunu ayni zamanlarda yasiyoruz seninle.. Kasilma olunca idrara cikiyorum demissin, ben tuvalet ihtiyaci hissedip geciktirirsem kasilmaya donusuyor ve sertlesiyor karnim. Nidilat nasil bir ilac bilmiyorum yurt disindayim ve burda farkli ilaclar var. Hastanede ilk verdikleri turuncu kapsullu bir ilacti bana cok agir geldi 3 saat icerisinde feci bir kalp agrisiyla ilaci kestiler. Spasfon diye pembe bir ilac kullaniyorum simdi. Her kasilmada 2 adet iciyorum gunde en fazla 6 adet icebilirim.. Dune kadar her saat basi kasilmam oluyordu bugun biraz sakinlesti 4 ilacla gunu tamamladim.
Acilman olup olmadigini vaginadan bakarak anliyorlar. Benim acilmam yok ve daha 3,5 cmim varmis ama olmasi gerekenden azmis bu uzunluk. Dinlenerek acilmayi engellemem gerekiyor..
Sana igné vurmuslar ciger gelistirici ama bana daha yapilmadi. Carsamba kontrolum var gelismeleri yazarim canim a.s.

Canancim bebeginin yasi uzun olsun sana da gecmis olsun canim, bizde insallah o gunleri hayirlisiyla goruruz... a.s.

bekliyorum cnm gelişmeleri..bende de dvm ediyo hala kasılmalar olmazsa ben de bir daha gidicem..korkmaya başladım az daha sabretse kuzucuklarımızz...:(((

Ilk gunler cok uzuldum ve agladim ama artik Allaha tevekkul ettim.. Diyorum ki onun dogacagi gun saat dakika hersey zaten belirlendi yazildi alnina.. Icimi ferahlatmaya calisiyorum sende oyle dusun canim nasilsa gelecekleri saat ne bir dakika one ne bir dakika geriye gitmeyecek.. Hersey allahin takdiri.

Birde tavsiyem olacak demir eksikligin falan ne durumda bilmiyorum ama benim demir eksikligim coktu ve bol bol yumurt et balik taze sebze meyve tuketmem gerektigini soyledi doktorum.. Yetersiz beslenme kasilmalari daha da artiriyormus.

Back
X