kızlarr mutfağa giremiyorum....:(((

ccaaddee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
187
1
96
İstanbul
slm kızlarrr ben 7 haftalık hamileyimm ama acayip midem bulanıyoo yemek görünce kokusunu alınca midem çok fena oluyo....buzdolabını acamıyorumm bana çok irenç kokuyo gibi geliyooo....kahvaltımı çok zor yapııyorum.:1no2:..midem almıyo çok korkuyorum bebeğimeee bişi olmasından doktora gitsemmm bana mide bulantısı hapı falan verirmii çok fenayımm kılzarr ..neler yemeliyim ben bu zamanda..senağlama

ilk haftalarda etrafın söylemleri dolayısıylada psikolojik etki yapıyoruz galiba kendimize.ben internetteki araştırmalarımdan ilk 3 ay yeme problemi olsa dahi bebeğe zararı olmadığını öğrendim.ama sonrasında dengeli beslenme şartmış.folik asit muhakkak içilmeli imiş ihmal etme birde doktor bana elevit adında bir multivitamin verdi.yeşil yapraklı sebzeler,marul salatası tere falan çok iyiymiş.tuzlu şeyler yiyince (abartmadan tabi tuzu) iyi geliyor.kimi insan hiç yemek yapamıyor ama düzeliyor sonraları merak etme.benim eşim yurtdışında gidip gelmek zorunda kalıyorum ve oranın her yemeğinden tiksinmiş durumdayım.yine gidicem 15 günlüğüne ve buradan peynir,ekmek,yufkamı falan götürücem düşün artık:) hala bana tiksinti veriyor.11 hafta oldu benim tabi yeni ama düzelecek diye umuyorum.
seninde düzelir inşallah etkileme kendini çok.

genelde 12. haftada sorunlar geçiyor. arada benim gibi istisnalar muhakkak vardır. ben 6. haftadan itibaren 6 ay boyunca bişey yeyip içemedim. serumlarla yaşadım. peynir ekmek, beyaz leblebi ve muz yedim genelde. doktor bana dedi ki 9 ay bişey yeyip içmesen bebeğe bişey olmaz. korkma dedi. benimki istisnai bir durumdu çunku sonradan öğrendik ki safra kesem çamur doluymuş bu yüzden o kadar rahatsızlanmışım. seninki çabuk geçer merak etme. şu an 38 haftalığım ve bebeğim 4 kilo oldu. yani bak beslenmiş yine de tontonum.
metpamit vermişti bana doktorum. ama bulantımı kesmiyordu sadece yediklerimi kusmadan sindirmemi sağlıyordu.

Son düzenleme:
hepinize geçmiş olsun... bende 9 haftadayım hala ne bulantım ne kusmam var. Sadece iştahsızlık başladı. Ama çok acıktığımda da abartıyorum. ondan sonra bir iki öğürme oluyor sadece. Bulantının çok zor bir durum olduğunu biliyorum. Ama keşke benimde bulansa diyorum. Hamile olduğumu sanki o hissettirecekmiş gibi geliyor:)

bence maşallah de otur canımcım yerinde.hiçte iyi bişey olmuyo merak etme:)

Endişenle bebeğine bişey olmaz. Bir çoğumuzun ilk 3 ayı bulantılarla geçti ama bebişimizin kilosu yerinde maşallah. Bulantı haplarının hiçbir faydası yok, serum tedavisi çok iyi geldi bana. %70 azalmıştı bulantılarım.

canım bende ilk üç ay ne dolap açabildim nede yemek kokusuna tahammül edebildim doktor ilaç verdi birde akapunktur etkisi yapan bantlar varmış onlardan aldırdı ama yinede geçmedi Aşk Kırıntısınında dediği gibi serum biraz hafifletiyor ama ben 18. haftadayım hala yemek yapamıyorum çünkü soğandan tiksindim inşallah biran önce düzelirsin canım.bu arada nazliozger kadar şanslı olmayı çok isterim

bende 10 haftalık hamileyim aynı problemi bende yaşadım canım bulantıdan birşey yapamıyordum su bile içemiyordum sabahları özellikle fena oluyordum galeta yedim hep bu dönemde cok iyi geliyor bastırıyor bulantıyı benim kalmadı artık bu tarz şikayetlerim inşallah seninde ilerleyen haftalarda geçer yiyiyp yememenin bebeklere ilk 3 ay da etkisi olmadığını banada drum söyledi endişelenme....
Allah hepimizin yardımcısı olsunn nazlıözger çok ama çok şanslısın canım benimm darısı her hamişin başına

bebeğine bişey olmaz canım enişelenme
dr.un bulantını kesecek ilaç verir
giitğin zaman söyle

evde eşine de yemek yapmak zorunda değilsin şimdi
daha ne istiyon bence bunu kullankaydirigubbakcemile3

giitğin zaman söyle

canım bu konuda doğru söylüyorsun ama bak benim bebişim 4 aylık oldu bana yemek yapmazsa birisi bende yiyemiyorum bebiş napcak:çok üzgünüm:

giitğin zaman söyle

evvet cnm ama yemek yapmıyorum şanslıyım o konuda kayın validemmm yaptırmıyooo hergün onlardayımm yemekteecokacimcoook

ben 6+5 haftalık hamıleyım, ozellıkle sabah bıraz bulantım oluyo henuz hıc kusmadım kı kusma fobım war zaten.. cok zorlamıyo benı yanı suan hamıle oldugumu pek anlamıyorum desem yerıdır..
dun doktordaydık esımle, doktor bulantıların %80 ı psıkolojıktır dedı, hem de esımın yanında!! artık naz da yapamam ben.. pufff..

yanıı bu doktorlarda bazen bütün işe mani oluyo canıım:) bizimki bırak doktoru netten okuyup yaa psikolojikmiş yaa yat yat büyicek diyo naparsın kardeş:)

ay walla ben kızıyorum dırek herkesın hamılelıgı bır olmaz dıye, walla ben bu donem naz yapma konusunda doktor ne derse desın, elımden gelenı ardıma koymamayı dusunuyorum:)) sıddetle tawsıye edıyorum hem de walla:))

ayy kızlar alemsiniz :))) Bende 8 haftalık hamileyim midem her an bulanıyor arada kusuyorum çok fenayım dolabı açamıyorum açtıgım anda koku alıorum ve midem kalkıyo hiç bir şey yemiorum çok az yani. 2 gündür annemdeyim o yapıyo ben yiyom ama böyelde gitmez evime gitmem lazım artık napcam bilmiom. Evet naz yapma konusuna gelince ii değerlendirmek lzım bazen benimkide araştırıyo normal diyo bana hee diyom normal kızıyom ona :)))) Ayyy keyfini çıkarın kızlar

bende 10+3 günlük hamileyim. hala birşey yiyemiyorum ve bende de buzdolabı kokusundan aşırı rahatsız olma var. kapağını açıyorum nefesimi tutarak alacağımı alıp nefesimi tuataraktan kendimi balkona atıyorum. 3 haftadır ağzıma yemek koymadım. peynir yoğurt muz sade haşlanmış yoğurtlu makarna dışında birşey yiyemiyorum. su içmem gerekirken onu bile içemiyorum su dahi midemi bulandırıyor.tek azalan kusmam oldu 1 haftadır yemem değişmedi ama kusmam yok denecek kadar azaldı. bulantı dışında aşırı mide kazıntımda var.

senin durum bayağı kötü.tavsiyem peynir ekmek ye.tabi bulanmazsa miden.su içemezsen madem muz yiyebiliyorsun muzlu süt iç.suda geliştiği için sıvı alman lazımmış.

Bulantıların pisikolojik olduğuna asla inanmıyorum, hamilelikte bulantının filmlerde gördüklerimiz kadar kısa ve hemen bitan bişey olduğunu sanırdım, sonra bir pazartesi başladı 4. ayın sonuna kadar sürdü, 8 gün hastanede yattım, serumdan başka hiçbirşey bulantımı kesmiyordu, soktorum ortam değişikliği iyi gelir demişti, annemlere gittim, kayınvalidemlere gitti geçmedi. Bir yudum su içebilmek için 1 saat düşünürdüm ve içerken korkardım, ama içim öyle bir yanıyorduki anlatamam. Gün içinde yediklerim, salatalık, yoğurt, ayva ve krakerden oluşuyordu.
Yani demem o ki bi insan nasıl psikolojik olarak kendini bu cefaya hazırlarki, psikolojik olduğuna inanmıyorum.

mrb kızlar bende 1hafta sürdü yüzümü kapayark mutfaga girebiliyodum mutfagın önünden geçmek bile midemi kaldırıyodu halen bazı şeyleri yiyemiyorum oglum 2yaşına gircek anlayın çubk krakerler hep el altında olurdu ama odönem eşim nedersem yapıyodu yapabildiginiz kadar nazlanın sonra çekmiyolar nazımızı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…