Çocuk Hastalıkları kizlarr nolur bakin bebegim hasta mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kucukkizim

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
48
1
13
35
kizlar gunaydin baslik bulamadim boyle bisey cikti bebegim 2 gundur fln usutmus gibi nasil anlatsam atesi normal surekli olcuyorum ama ictigi mamayi cogu zaman tamamen kustu annem midesini usutmus diyo bu arada bebegim 1 aylik. doktorunu aradm atesi cikmadigi surece getirme dedi bugun Allaha sukur hic kusmadi iyiye gidiyo galiba. ve dudaginda boyle beyaz yaralar gibi biseyler var ona krem yazdi doktor onu suruyorum ins iyilesir yavrum cok uzgunum burnu da tikali gibi anlayamadm tam ve arada oksuruyo

ha birde 3 gundur banyo yaptirmiyorum usur diye bugun 4.gun olcak sizce yikamalimiyim cocugumu bugun ? korkuyorum daha da cok hasta olcak diye.

kusura bakmayin karisk oldu kizlar cvp verenlere smdiden tesekkur ederim

Gecmis olsun canim...kilo alimini etkilemedigi surece bebeklerin kusmasi son derece normal canim, benim sipam da dogdugundan bu yana surekli kusar evde sut lekesiz hali koltuk kalmadi...eger surecek olursa bir hafta arayla iki kere tarttir bebegini etkilenip etkilenmedigini anlarsin...

Bu sicakta mama yiyen bebegin midesi nasil usuyecekmis, kendini korkutma atesi yoksa

Bir de hemen bidigi banyoya sok kiyamam bu sicakta 4 gun banyo yapmamak ne demek, yazik bizdiga, pisik-isilik falan olur Allah korusun...

Bu arada kusmalar bebegin buyuydukce azaliyo canim, benimki 3,5 aylik oldu acayip azaldi simdi

Burnu icin de serum fizyolojik ve burun aspiratoru tavsiye ederim, iki hup hup tertemiz burum, ben otribebe kullaniyorum hergun banyodan sonra temizletince rahat ediyor bebegim

Kocaman operim kusmuklu melegi

Son düzenleme:
cnm bence bu sıcaklarda yıkamazsan çocuğun hasta olacak
ateşi yoksa endişelenecek bir şey yoktur
mama çok gelmiştir ya da yaramamıştır
yenidoğanlar genelde kusar
yaralar muhtemelen ağız içindeki pamukçuktan dolayı dudaklara yayılmıştır
karbonatlı su emdirdiğin bezle ağız içini temizleyeceksin
burun tıkanıklığı için de aspiratör kullanmanı tavsiye ederim
merak ettim acaba neden anne sütü vermiyorsu bebeciğe?

ateş yoksa mikrobik değildir,endişelenmeyin.Yazık yavruma 4 gün banyosuz olur mu ya,banyo hasta mı eder sıcaklarda Allah aşkına.Miniği yıkayın,rahatlasın.Geçmiş olsun

oncelikle tesekkur ederim cevap verdiginiz icin :)

soguk bi ulkede yasadigim icin cok korkuorum yikamaya yikayim bugun ozaman daha kotu olmaz insallah
ilk cocugum oldugu icin cok korkuyorum cok seviyorum sipami
ama dedigim gibi sdce 2 gundur felan ictigi mamayi tamamen cikariyo hani normal midir bilemedim ki sadece bugun cok sukur iyi kusmadi yavrucak.
bide normalden daha fazla uyuyo heralde halsiz hissediyo kendini bilemedim ki

cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederm oncelikle
dedigim gibi soguk ulkede yasiyorum ve yikamaya cok korkuyorum

emziriyodum esim bizi iki hftalik bebisimle terk etti stresten sutum kesildi ztn azdi tamamen gitti hasta oldum yeni yeni toparliyorum bebegim hasta olunca daha da baglandm smdi ona kiyamiorum

Canım geçmiş olsun. Baya küçükmüş kusması normal,ilerde azalıyor.Emzirdikten sonra baya kucağınızda tutun hemen yatırmayın. Terlediyse üşütmüş olabilir,terletmemeye çalışın.Banyodan da bişe olacağını sanmıyorum hatta rahatlatır

tamam uyansin once banyo yaptirirm ben kiyamadigim icin oksurdugu icin ve kustugu icin korktum daha da hasta olur diye

Tatlım çocuk gelişimciyim kusması gayet normal. 1 aylık beebişe neden mama verdiğini anlamadım sadece. normalden fazla uyuyor diye bişey de yok. 0-6 yaş çocukların en hızlı büyüdüğü dönemdir. Ve büyümeleri için uyumaları gerekir. Halsiz olduğundan falan değil yani.

yıka yıka,sarıp sarmalarsın bişeycik olmaz
toparlayacaksın tabi,bebeğin için
korkma hasta değil dedim ya genelde kusar ve bol bol uyurlar
sen her yeni anne gibi evhamlısın biraz

yıka yıka,sarıp sarmalarsın bişeycik olmaz
toparlayacaksın tabi,bebeğin için
korkma hasta değil dedim ya genelde kusar ve bol bol uyurlar
sen her yeni anne gibi evhamlısın biraz

vallahi rahatladm dedigin gibi yeni anneyim en ufak seyde doktora kosuyodm ilk hftalar iste ne biliyim uyurken ses cikariyo kostum doktora burnu tikanir gibi oldu kostum doktora bu sefer aradm gitmedim :) ama tesekkur edrm cevaplariniz icin rahatladim

uyumasi zaten benim isime gelir ilk gunler ne cektirmisti sipam benim smdi masallah iyi uyuyo ozaman :)
sutum az geliyordu esimle sorunlar oldu kesildi sutum mama vermeye basladm bende mecburen

Kiyamam size uzulme canim mama vermek dunyanin sonu degil, sen sutun gelecegine inan ve cok az bile gelse emzirmeye devam et, sonucta vucudunun sut urettigini gordun neden tekrar artmasin mamadan once meme vet emzirdikce sut uretimin tetiklenir...hatta internette 'tomrisin emzirme notlari' diye arat notlari oku mutlaka cok yardimci olacaktir, emzirme kampi vs...

Kocan olacak adama da diyecek bi sey bulamiyorum, nasil bi aylik bebegiyle karisini birakabilir...Allah islah etsin...

Bir de bebegini doyurduktan sonra 20 dk falan omzunda karnina cok bastirmadan dik tut, mide kapagi daha tam gelismediginden ne varsa geri geliyo cunku...ben hatta besinin altina havlu koyarak egim vermistim yatarken sut geri gelmesin diye

uyumasi zaten benim isime gelir ilk gunler ne cektirmisti sipam benim smdi masallah iyi uyuyo ozaman :)
sutum az geliyordu esimle sorunlar oldu kesildi sutum mama vermeye basladm bende mecburen
Anladım. Mecburiyetten yani. Bebek mamaya tepki verebilirama bi hastalık olduğunu düşünmyorum. Kusma problemi vasa ve çok uyuyorsa yan yatırın bebeişi öyle uyusun. Sırt üstü yatarsa ve kusarsa dönemez de Allah korusun boğulur. Ya da sırt üstü yatıyosa da mutlaka gözetim altında olsun. zamanla uyumaları azalacak. Daha bir aylık. Rahimden yeni çıktı. Dünyaya uyum sürecinde. Endişe etmeyin böyle şeyler olduğunda. Bana ulaşın doktorunuza ulaşın yardımcı olmaya çalışırm.

Olsun canim uzulme saglikli olsunda:)ama hava sogukta olsa yika ben aralikta dogurdum ama ilk haftadan sonra her aksam yikadim sarar sarmalarsin guzelce zaten evler soguk olmjyo artik.kendini dusun 3 gun yikanmasan nolureziyet etme bebise canim rahat ol Allahin izniyle hicbiseyi yok bebisin:)benim icinde koklaaa:)

gecmıs olsun canım muhtemelen üşütmus burnu flnda tıkandıgına gore daha cok hassas bır donem onun ıcın banyosunu yaptır sen ama oksurugu gecmesse doktora gotur

şimdi bende yıka dıyenlerdenım ama gecenlerde bebişim hafıf bı soğuk algınlığı gecırdı burnu tıkalıydı doktoru aradım yıkayım mı bekleyeyyım mı dıye.bırkaç gun bekleyelım daha fazla üşütmesın dedı bende bekledım
kusması normal canım ama burun tıkanıklığı ilerı gıtmez ınş. gerekırse burnunu aç ama ılk bebekte zor oluyo doktora göturursun onlar hallaeder

canım korkma fazlasınıda çıkartıyor olabilir. ağzında pamukcuk olmuştur belki karbonatlı sudayapıp temiz bir bezle silebilirsin.burnu tıkalıysa eczanelerde serum fizyolojik damlatabilirsin. geçmiş olsun

yikadim bebegimi uyuyor cok sukur iyiyz bugun insan endiseleniyo iste sonucta daha bir aylik size ve diger arkadaslara cok tesekkur ederm bi sorun oldugunda rahatsiz edebilirim sizi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…