• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarr rezene çayını bebeklere nasıl veriyosunuz?

Biberon kullanıyorsa günde maksimum 2 tatlı kaşığı rezene çayını süte katarak verebilirsin.biberonuna önce bir çay kaşığı koyarak dene.Sonra duruma göre azar azar ver.2 tatlı kaşığını geçirme demişti doktorumuz bize. Ben çay kaşığı ile ağzına döküyordum resmen.Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Bir de siz günde 5-6 fincan içmeye çalışın.sütten de geçer hem de sütün artar.

Son düzenleme:
Maalesef beni emmiyo mamayla besliyorum 2tatlı kaşığı az değilmiki acaba ya

Bence 50 günlük bebeğe fazla bile. Onun midesi çok küçük, sindirim sistemi gelişmemiş. Ben çok küçük bebeklere bitki çayı verilmesini bile doğru bulmuyorum, doktoruna danıştınız mı? Fazlası zehirleyebiliyor çünkü. Youtube'ta bebeklerin gazını rahat çıkarması için gösterilen masajlar var, onları izleyip yapmayı deneseniz.

Allah aşkına bebeğinize vermeyin şöyle şeyler.

"
1. Reflü gibi bir sorun olmadığından emin olun.
2. Gaz çıkartmak için youtube'a kolik massage, kolik masajı veya gaz masajı yazarsanız çıkıyor. Bu masajı düzenli uygulamak çok önemli. Günde dört defa, çok az miktarda elma yağını ayak tabanlarına sürerek yapın, badem yağı ve ocakta ısıtılmış soğuk sıkım zeytinyağı kullanabilirsiniz.
3. Sizin sıcaklığınıza, kokunuza, karnınızdaki ritme alışmış bir varlıktan sessiz, ışıklı, durgun bir ortama hemen alışmasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle bir sling edinin. Evde kim varsa taksın, bebek sıcaklığa ve kokunuza doyar, siz de her işinizi rahatça yaparsınız.
Fön makinesi veya bilgisayar uzun süreli kullanım için iyi değil. Sleep sheep diye bir alet almıştık, ondaki su sesi oğlumu çok rahatlatırdı. Biz bunu 7/24 kullandık desem yeri. Yanımda yedek pil taşıyordum, o derece.
4. Kundak acayip işe yarıyor. Klasik kundağı beceremezseniz hazır kundaklar satılıyor. 2. Aya kadar baya kullandık ama sonra istemedi, göğsüme bastırıyordum o yüzden (temmuz sıcağında).
5. Ne yediğinize bebeği gözleyerek dikkat edin, ezbere değil. Bir öğünde tek bir gıda alın ve sonrasında bebeğin durumuna bakın. Bu arada ice tea vs de gaz yapabilir, yani içtiklerimiz de önemli. "

Alıntıdır.

Ben bebeklere bitki cayi verilmesine karsiyim. Bilimsel bir kaynagim olmasa da.. 4. aydan sonra verilmeli diye düşünüyorum. Çünkü gazi kesmiyor aksine bebeklerin bağırsak ve midelerinde ki bazi enzimlere zarar verdiğini düşünüyorum. Yasim büyüdükten sonra iki kardesim oldugu icin gözlemlerim bu sekilde..

Ancak illa ki verecekseniz annenin icmesi en makulü. Yoksa granülü eritin. Iki cay kaşığı kadar gece uykusundan önce verin.

Back
X