Mutfak Püf Noktaları kızlarr tarhana nasıl yapılır?:)

ikoncan85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
2.071
14
158
40
merhaba arkadaşlar ben tarhana yapmak istiyorum ama mevsimi geçmişmidir sizce? birde nasıl yapabilirim acaba bana tarif yazabilirmisiniz rica etsem şimdiden saolun kıslarr:)))

canım benim bildiğim tarhana için geç aldın. yapsanda kurumaz güneşi kaçırdın :44:

evet canım mevsimi geçirmişsin tarananın hemen hemen bütün çeşitlerinin güneşte kuruması lazım birde yaş tarana var dolapta saklanan ama onun nasıl yapıldığını bende bilmiyorum nette bir araştır istersen

canım benim zamanı geçti gibi bişey artık ama yetiştirebilirsin.annem harika yapar herkez inan çok beğenir.malzemelerini bulmab lazım kırmızı biber varsa yaparsın hani güneşli havada dışarda kuruturlar yaa ona gerek yok evde kurutursun.çünkü annem daha temiz olsun diye evde kurutuyor istersen tarifini alırım annemden.vede inan çok basitmiş geçen yaparken baktım da şok oldum tüm malzemeleri karıştırdı falan sardı kapattı.tabi onu bekletiosun belli mayası gelsin diye belli günde yoğuruyosun sonra günü gelince açıyosun seriyosun:56:

canım benim zamanı geçti gibi bişey artık ama yetiştirebilirsin.annem harika yapar herkez inan çok beğenir.malzemelerini bulmab lazım kırmızı biber varsa yaparsın hani güneşli havada dışarda kuruturlar yaa ona gerek yok evde kurutursun.çünkü annem daha temiz olsun diye evde kurutuyor istersen tarifini alırım annemden.vede inan çok basitmiş geçen yaparken baktım da şok oldum tüm malzemeleri karıştırdı falan sardı kapattı.tabi onu bekletiosun belli mayası gelsin diye belli günde yoğuruyosun sonra günü gelince açıyosun seriyosun:56:

ayy cnm isterim valla tarifini çünkü benim çocuklarım var ve çok seviyolar bazı aksaklıklardan dolayı geç kaldım :(( bklicem arkadaşım tarifni:)) şimdişden saol..:16:

2 kg domates
3 kg tarhanalık kırmızı biber
1 kg kuru soğan
1 demet nane
bunları yıka robotdan geçir yada elinde doğra ez robot daha kolay tabiki.daha sonra içine
1 kg yoğurt at
bunları bir kaba al hepsini karıştır ağzını kapat 2 gün beklet.
2 gün sonra içine 5 kg un birtane 1 tane maya göz kararı tuz at iyiiiiiceee kolun kopacak şekilde yoğur hamur olacak kıvamda çok cıvık olursa un ilave edersin.10 gün beklet.yalnız unutma mayası geldikçe taşma yapabilir tedbirini al.bukadar canım inşallah yaparsın çocuklar için çok iyi oluyor sağlıklı bir çorba eğer yaparsan haber ver.
birde 10 gün sonra bunu çıkaracağın zaman temiz bir beze parça parça dök arada bir evir çevir kurusun. iyice kuruyunca hepsini robotdan geçir.incecik oluyor.
güneş çıkıcak diye bekleme annem zaten artık güneşte kurutmuyor odaya ya yere seriyor yada masanın üstüne seriyor camı açıyor çoluk çocuk girmesin diyede kapıyı kitliyiveriyor.

2 kg domates
3 kg tarhanalık kırmızı biber
1 kg kuru soğan
1 demet nane
bunları yıka robotdan geçir yada elinde doğra ez robot daha kolay tabiki.daha sonra içine
1 kg yoğurt at
bunları bir kaba al hepsini karıştır ağzını kapat 2 gün beklet.
2 gün sonra içine 5 kg un birtane 1 tane maya göz kararı tuz at iyiiiiiceee kolun kopacak şekilde yoğur hamur olacak kıvamda çok cıvık olursa un ilave edersin.10 gün beklet.yalnız unutma mayası geldikçe taşma yapabilir tedbirini al.bukadar canım inşallah yaparsın çocuklar için çok iyi oluyor sağlıklı bir çorba eğer yaparsan haber ver.
birde 10 gün sonra bunu çıkaracağın zaman temiz bir beze parça parça dök arada bir evir çevir kurusun. iyice kuruyunca hepsini robotdan geçir.incecik oluyor.
güneş çıkıcak diye bekleme annem zaten artık güneşte kurutmuyor odaya ya yere seriyor yada masanın üstüne seriyor camı açıyor çoluk çocuk girmesin diyede kapıyı kitliyiveriyor.

ben bu sene yaptım ilk defa tarifinide internetten aldım kurumuş haliyle 2.5 kg çıkıyor diye yazıyordu bende az olsun diye o tarifi yaptım
tarifte 1 kase nohut 2 domates 2 kırmızı biber 2 yeşil biber un yazıyordu ben onları sabah akşam 1 hafta yoğurdum sadece kabardı ama hiç tarhana gibi kokmadı sonra komşum öyle olmaz kurtarabilirsek şöyle yap dedi
biraz maydanoz salça 2-3 domates tuz fırından ekmek hamuru al yoğur 2 gün beklet sonra yoğur dedi bende öyle yaptım 2 gün bekledi 2 günde yoğurdum toplamda 4 gün etti ama yine tarhana gibi kokmadı çok ekşi kokuyordu kavanoza koydum geçen gün bakayım kokusu nasıl olmuış diye Allah ım nasıl pis kokuyor ben ne yaptım yaaaaa birsürüde malzeme boşa gitti

bana ne olur tam açıklamalı olarak anlatında seneye aynen yapayım artık benimde tarhanam olsun kayınvalidem yapıyor ama tarifini tam vermiyor üstün körü anlatıyor

Back
X