• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlarrrrrrrrr yardım edin cidden çok evhamlanıorum!!!!

zukseddin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
876
0
96
İzmir
kızlar size bişi sormak istiorum günlerdir bu konuyu kafama takıorum ben rh- kocam ise rh+ yani olası bi hamileleik durumunda kan uyuşmazlığı olma olasılığım yüzde yüz(eşimin yedi ceddindede negatif kan grubu geni yok çünkü)
aranızda kan uyuşmazlığı sorunu yaşayıp sağlıklı çocuk veya çocuklar doğuranlar var mı hamileleik dönemini nası atlattınız bilgilendirebilir misiniz?

Anne adayınının kanının Rh(-), baba adayının kanının da Rh(+) olduğu durumlarda Rh uygunsuzluğundan bahsedilir. Bunun mutlaka bebekte bir soruna yol açması gerekmez. Eğer bebek Rh(+) bir kan grubuna sahip olursa bu durumda anne adayının savunma sistemi doğmamış bebeğin kan hücrelerini adeta bir yabancı madde gibi algılayarak onları parçalamak için harekete geçer. Eğer anne adayının savunma sistemi ilk kez bu hücrelerle karşı karşıyaysa (ilk gebelik gibi) bu durumda savunma sistemi "silahlarını" geliştiremeden bebek kurtulur, ancak anne vücudu da bu Rh(+) hücreleri tanımış olur. Gerekli önlemler alınmazsa sonraki gebeliklerden birinde anne adayının savunma sistemi doğmamış bebeğin kanında Rh(+) hücrelere rastlarsa bu sefer sadece "silahları depodan çıkarmak" için vakit harcar ve şiddetle savunmaya geçer.

[[/B]

çok saol canım verdiğin bilgiler için ben bunları araştırdım ama korkuom genede kan uyuşmazlığı yaşayıpta çocuk doğuran ve hamilelik geçiren annelerrinde fikirlerinide almak istiom benimkisi içimi rahatlatmak çünkü

canım benim bildiğim insanlar var cocukları gayet saglıklı sanırım bu durumun asısı var sizevlenirken saglık raporunda sizi aydınlatmaları lazımdı bişe söylemedilermi

sölediler canımda ben genede evham yapıom işte çocuk düşündüğüm zaman nolcak netcek die internertende o kadar absürt şelere denk geldim ki korkmamak elde deil

ablam da yaşadı bunu içiniz çok ama çoooookkkk rahat olsun 3.5 yaşında fırlama bi oğlu var( allahbağışlasın) hiçbişiii olmuyo yani.sadce doğumdan hemen sonra ablama bi iğne vurdular iğnemiz hazır gitmiştik doğuma onu hatırlıyorum.zaten dr.lar gerekeni anlatıyolardır.korkma içini ferah tut

şimdi aklıma geldi tek sorun sarılığı birazdaha uzun ve ağır geçirdi okadar her yarım saatte bir emzirerek atlatmıştık biz hastaneye yatmadı bile hani ağır geçirdi diyince farklı algılamayın

zukseddin arkadaşım,aynı şey benim kuzenimde de oldu.Doğumunu tıp fakültesinde yaptı.Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna baktılar,eğer negatif yani annenin kan grubundan olsaydı iğne yapmayacaklardı,ama bebek rh+ olunca kuzenime bir iğne yaptılar.Bir sorun olmadı.Bu olay nerdeyse 16 yıl önce oldu.O zamandan bu zamana tıpta ilerledi.Sen hiç endişelenme.Çocukta öyle ağır bir sarılık bile geçirmedi.Normal göbek sarılığı oldu.Şimdi liseye giden,taktirlik ve ingilizceyi çok güzel konuşan bir oğlumuz var.Merak etme arkadaşım.

ay inş ya böle şeler duyunca cidden rahatlıorum,bu durumda olupta olumsuz bi durumla karşılaşan yok herhalde

Rh uyuşmazlığı korkutucu bir durum değil şu an. Zaten ilk bebekte hiçbir tehlikesi yok. Eğer doğumdan sonra ilk 72 saat içinde Rhogam Anti-D iğnesi yapılmazsa sorun çıkıyor. İğne yapılırsa diğer bebek de sorunsuz oluyor.

benim annem negatif babam pozitif
bende pozitifim
turp gibiyim ama evin ilk çocuğuyum

25 yaşındayım iğne olup olmadığım bile meçhul

canım benimde kanımRh(-) eşiminki Rh (+) yani bizde de kan uyuşmazlığı var,8 yaşında bir kızım var maaşallah hiç bir şeyi yok:nazar: kızım benim kanımı taşıdığı için doğumdan sonra iğne yapılmadı şimdi ikinciye hamileyim eğer bebeğim babasının kanını taşırsa bana iğne yapılacak ama yine benim kanımı taşırsa iğne yapılmıyor.yani korkacak birşey yok canım doğumdan sonra kan uyuşmazlığı olduğunu doktoruna hatırlatman yeterli,onlar gerekeni yapıyorlar...

eşimle bende de kan uyuşmazlığı var ben çok araştırdım korkulacak bişey değil kesinlikle .ben şu an 8 haftalık hamileyim geçen hafta kanamam oldu bebeğim iyi ama kesenin etrafında kanama var doktor ne olur ne olmaz uyuşmazlık iğnesi yaptırmamı istedi bebeğe bi zararı var mı diye arştırddım yokmuş. bu iğne bizim içinmiş zaten kanımız antikor üretmesin diyeymiş.hamile kalınca doktor kanuyuşmazlığını duyunca indirektcoombs diye bitestten yapıyo negatif çııkınca eğer benim gibide kanama falan yoksa 28. haftda iğne oluyosun bebek doğduktan sonra kanı pozitifse 72 saat içinde yine iğne olabiliyosun .düşük veya kürtaj durumundada bu iğne yapılıyo birinci çocuklarda tehlike yok zaten bu yapılan iğnelerin hepsi ikinci çocuk için önlem

canım bizde de kan uyuşmazlığı var valla ben hiiiiçççç evham yapmıyorum. şuan 7 haftalık hamileyim 20. haftada bir iğne yapılacak bitecek. kan uyuşmazlığı probleminden doğan sağlıksız bebekler çooookkkkkkkk öncelerde kaldı anacım, yersiz endişe ediyorsun, önce allaha sonra doktoruna güvenmeni tavsiye ederim.a.s

ılk bebekte sorun olmuyoo ve mutlaka doğumdan sonra ığne yaptırmanız gerek ıkıncısı ıçın...........endıseye gerek yokk .............

bizde de var kan uyuşmazlığı, sorun yapılacak birşey değilki, bir iğneye bakıyor sadece, dahası;
benim annemle babamda da var bak be maşallah sapasağlamım, üstelik 5 kardeşiz hiç bişeyimiz yok yani

bende negatifim;eşim pozitif;ilk hamileliğimde ve dogumumda bir sorun yaşamadım;bebeğim negatif dogdugu için iğne yapmadılar;ikinci gebelik riskli oluyor;onunda bir iğnes var dediler..bende bu kadarını biliyorum..içinizi ferah tutmaya çalışın..

eşimle bende de kan uyuşmazlığı var ben çok araştırdım korkulacak bişey değil kesinlikle .ben şu an 8 haftalık hamileyim geçen hafta kanamam oldu bebeğim iyi ama kesenin etrafında kanama var doktor ne olur ne olmaz uyuşmazlık iğnesi yaptırmamı istedi bebeğe bi zararı var mı diye arştırddım yokmuş. bu iğne bizim içinmiş zaten kanımız antikor üretmesin diyeymiş.hamile kalınca doktor kanuyuşmazlığını duyunca indirektcoombs diye bitestten yapıyo negatif çııkınca eğer benim gibide kanama falan yoksa 28. haftda iğne oluyosun bebek doğduktan sonra kanı pozitifse 72 saat içinde yine iğne olabiliyosun .düşük veya kürtaj durumundada bu iğne yapılıyo birinci çocuklarda tehlike yok zaten bu yapılan iğnelerin hepsi ikinci çocuk için önlem

bende bunu merak ediorum aslında hamilelik sırasında herhangi bi kanama durumunda kesenin zarar görmesi durumunda sorun olan oluo mu die içimi rahatlattınız ama teş.ederima.s.
ekstra özan istio mu peki hamilelik süresince yani ne bileim normal hamileler gibi takılabilios mu yoksa o kesenin zarar görmemesi için bizim daha mı dikkat etmemis gerek?

Back
X