Ülkeler müslüman olmaz , insanlar müslüman olur güzel arkadaşım.
Müslümanlığın temeli de HOŞGÖRÜ'dür.
normalden daha esnek bir yapıya sahip olabilir o zaman. :44: bu konulara tepkili olmayan başka bir doktora gidebilirsiniz. kızlık zarı ile ilgili açılan başlıklarda kızlar şehir şehir doktor isimleri veriyorlar. oradan öğrenebilirsiniz.
Destegin icin cok teskkurlerHayatcım tüm ömrünce kan gelmeyedebilir çünkü bazı zarlar yırtılsa bile kanamıyorlar.Dediğim gibi takma nöyle seyleri kafana bir evlilikle önemli olan karşılıklı sevgi saygı ve güvendir.Sen kendine hayat arkadaşı bulacaksın - sahip değil.
Ne için yapmış olursa olsun, olan olmuş ve yardım istiyor kız "ahlak dersi" istemiyor. burası insanların bir nevi kimseye anlatamadıkları sorunları paylaştıkları bir platform. O kadar ahlaksız bir konuysa başlığa tıklayıp ne için okudunuz. Yermek için mi? yoksa zor durumda kalan bir insanın sorununu okuyup ben böyle değilim diye egonuzu tatmin etmek için mi? Kimin başına ne geleceği belli olmaz bu kadar büyük konuşmayın. Yapmam dediğiniz şeylerde baş rol oynatır bu hayat hiç belli olmaz bayan. Allah ta yaşatmasın asla.
Desteginiz sayesinde inanin basim diklesti. Yalniz degilmisim beni desteklicek insanlar varmis meger. Bir dahada asla boyle yargilayici suclayici kucultucu konusmalari dinleyop kendimi ruhsal cokuntuye sokmicam. Sanki her onume gelenle yatcakmisim gibi konstular yaa. Cok sagollcanım bu arada benim de hiç kan gelmemişti.aklından çıkar bütün korkularını,endişelerini.dediğim gibi namus bacak arasında değil,beyninde! sen kendi kararlarının ve bedeninin arkadında ol yeter!seni böyle kabul eden erkek de onurludur benim gözümde.çünkü kendileri evlenmeden yaparken olabiliyorken,biz niye zina yapmış olalım ki...önümüze gelenle de yatmayacağımıza göre...başını dik tut.
Ülkeler müslüman olmaz , insanlar müslüman olur güzel arkadaşım.
Müslümanlığın temeli de HOŞGÖRÜ'dür.
Oncelikle sunu belirtim. Yazdiklarinizi okurken her kelimesini ictenlikle ve evett beni anlayan insanlarda varmis diye kendime gelerek okudu. Ne kadar teseekkur etsem azdir. Allahta karsiniza hep iyi niyetli insanlari cikartir ins. Cok sagolunn ilk yazilanlari okuyunca cok uzulmustum. Cunku ben duygularımı ve yasadiklarimi yazmadim sadece kan gelmemenin nedenlerini arastirmak icin net kisa bir sekilde burdaki bayanlarin samimiyetine guvenerek soru sordum ama yemedigim hakaret kalmadi. Ve okudukca bunalima giriyordum neredeyse AMA simdi sayenizde kendimi uzmicam. Cook sagolunn cookkkHakikaten ne bu saçma sapan yorumlar okuyunca şaştım kaldım. Herkesin kendi bedeni - kendi tercihi Lafa gelince demokrasi nutukları atıp kendi kiyafetinden tut - düşüncesine kadar özgürlük talep edip bir başkasının yaşam tarzını bu derece eleştirmek nasıl bir zihniyet?kız burada akıl sormak için yazmış gelinde beni eleştirin diye yazmamış tasvip etmiyorsan yorum da yazma burada bir taşlamadığı kalmış bazılarının yuh diyorum artık.Evlendiğiniz erkeklerin bakir olduğundan nasıl emin olmuştunuz merak ettim doğrusu zina ise onlara da zina değil mi? Ha bu arada elbette bir kadın herşeyden önce kendi için bedenine sahip çıkmalıdır. Ama bu bizi ilgilendirmez PES ŞİŞTİM VALLA!
Güzel kardeşim sana da abla tavsiyesi vereyim öncelikle hayatta her attığın adımın arkasında ol yada emin olmadığın adımları atma ikincisi evlendiğin adam seni bir zar parçası ile değerlendiriyorsa o adamla hiç evlenme evlendiğin insan hayat arkadaşın olsun.Üçüncüsü
ilklerini evlendiğin adamla yaşamak gerçekten ayrı bir mutluluktur ama tercih insanın kendisine kalmıştır.Etrafımda evlenirken bakire olmadığı halde evlenip çok güzel evlilikleri olan arkadaşlarım var çolukları çocukları bile oldu bazılarının yani öle her erkek direk o duruma bakmaz bakanı da sen alma zaten.günahıyla sevabıyla doğrusuyla yanlışıyla her yaşam kendine özgü ve özeldir.herkes herkese saygı duymak zorundadır. Üzme kendini...
Vah zavallı kızcağız vah ki ne büyük bir derdi var.
Bu devirde böyle düşünceli (!) kız arkadaş bulmak epey zor .
Baksanıza kocasına ay pardon ERKEK ARKADAŞINA bakire olduğunu ispatlama çabasında.
Keşke doktora sorsaydınız %100 e tamamlamak için hangi saat yönünde çalışmamız lazım diye.
Ya allah aşkına müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve bu anlatılan şeyin adına ''zina''diyoruz.siz bunu normal olarak karşılayabilir,batılı zihniyetinizle akıl vermeye kalkabilirsiniz.Arkadaşın anlattığı durum onu ''zavallı'' yapmıyor.tecavüze uğramamış,zevkiyle keyfiyle bişeyler yaşamış.ondan sonra da derdine düşmüş.kusura bakmayın ben sizin kadar ileri görüşlü olamayacağım.biz de aşık olduk,sevdik..ama bi yerde frenlemesini bildik.neden?? inançlarımız,ahlakımız ve yetiştirilme tarzımıza ters düşmemek için..
yorumunuz hiç hoş değil. yargılamak size düşmez. isteyen kocasıyla birlikte olur, isteyen erkek arkadaşıyla. ahlaken mükemmel olduğunu düşünüp burada ahkam kesenler yok mu acıyorum gerçekten. ilk taşı günahsız olan varsa o atsın. hayatında hiç hata yapmayan varsa, ömrü boyunca da asla yanlış bir şey yapmayacağına garantisi olan varsa buyursun o eleştirsin. sonra eleştirdiğiniz şey başınıza gelsin. çünkü başınıza gelmeden ölmeyeceksiniz!
gerçekten ahlakınıza(!) hayran kaldım. bir peygamber bile zina eden birini hiçbir şekilde eleştirmezken siz bir peygamberden bile üstün mertebede olacaksınız ki burada din adamlığına hatta neredeyse ilahlığa soyunmuşsunuz. hesaplar yalnız allah'adır. eminim burada dini inançlar sebebiyle ya da kültürel sebeplerle bu durumu eleştirenler hayatlarında hiç hata yapmamış, ahlaken edeben mükemmel insanlardır. eminim hepiniz cennetlik olduğunuzu düşünüyorsunuzdur ve eminim hepiniz asla bir hata yapmadan öleceğinize inanıyorsunuzdur.
gıybet etmemiş, bir kalp kırmamışsınızdır. kalbiniz merhamet doludur, yaratılan her şeyi yaratandan ötürü seviyorsunuzdur, sizler nefislerinize engel olan ve bu konuda ömür boyu da engel olacağınıza dair garantisi(!) olan insanlarsınız. ismet sıfatı eminim sizinle vücud bulmuştur. öyle ki buralara gelip eleştirme hakkını kendinizde görüyorsanız olsa olsa meleksinizdir. tabi onlar da hadlerini bilirler ve yargılamayı kimin yapacağının da bilincindedirler.
o nasıl bir inanç o nasıl bir ahlak ki başkasını bir hatasından dolayı aşağılamaya varan tarza konuşturabiliyor sizi. hepinizin ahlakına(!) hayran kaldım doğrusu. çok inançlı olan kimseler için söylüyorum: kınadığınız şey başınıza gelmeden de ölmezsiniz. bilmem belki bir peygamber sözü bir şeyler anlatır size. evlendik bitti sanmayın. ayaklarınızı sağlam tutun, kayıverirsiniz de ne olduğunu anlamazsınız.
kişi ne kadar cahilse ne yazık ki hoşgörüsü de o kadar az oluyor. bu toplumu ne yazık ki taassup köreltiyor. dört duvar arasına sıkışmış, düşünmeyen, anlamayan, okumayan, hiçbir şey üretmeyen, elindeki tek dayanağı kur'an'dan bile öğrenmediği, sıkı sıkıya bağlandığı din olan, durmadan doğurup durduğu çocuklarının çokluğuyla övünen ve başka bir işe yaramayan bir sürü kadın var bu toplumda.
her şey ne kadar basit: namaz kıl, hatim et, ama asla ne yazdığını anlama! zinadan uzak dur, başını ört, evlen, eşine köle ol, eşin de senden razı olursa hoooooop cennete. namaz kılmayanı yuhala, oruç tutmayana ters ters bak, başını örtmeyene acı, başkasıyla birlikte olana cehennemlik gözüyle bak, sonra da ben o kadar ileri görüşlü olamam diye bir de böbürlen, diğer insanları aşağıla. evet evet cennet sizin ayaklarınız altında!
Desteginiz sayesinde inanin basim diklesti. Yalniz degilmisim beni desteklicek insanlar varmis meger. Bir dahada asla boyle yargilayici suclayici kucultucu konusmalari dinleyop kendimi ruhsal cokuntuye sokmicam. Sanki her onume gelenle yatcakmisim gibi konstular yaa. Cok sagoll
erkek yapınca da zina olur kadın yapınca da öyle ayrı gayrı yok dinde, kafanızdan uydurmayın.arkadaş kendi kararını kndi vermiş zaten ama işi meşrulaştırmayalım lütfen.
Müslüman bir ülkede değil laik bir ülkede yaşıyoruz, ülkemizin dini hanesi diye birşey yok, laik demek her türlü inanç özgürlüğünün olduğunu gösterir, sizin anlattığınız yetiştirme türünün olması ülke içinde belirli başlı sosyolojik farklılıklar olduğunu gösterir, örneğin benim babamın ben daha ilk gençlik yıllarımdayken, sakın ha kimse istemeye mistemeye gelmesin, tanışır yemeğe çıkarım ama istemek de ne, isteme lafı geçmemeli, benim kızım eşya değil onun da duyguları var bireyliği var demesi bir yaklaşım ve yetiştirme tarzı, sizin de ailenizdeki benim kızım kendini evleneceği erkeğe saklıcak, onun ahlakı bu, demesi de bir yaklaşım, sosyolojik farklar ülke içinde var, ama ülkenin devletin dini bu diye birşey söylenemez, laik bir ülkeyiz, herkes istediğine inanmakta özgür çünkü..Ya allah aşkına müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve bu anlatılan şeyin adına ''zina''diyoruz.siz bunu normal olarak karşılayabilir,batılı zihniyetinizle akıl vermeye kalkabilirsiniz.Arkadaşın anlattığı durum onu ''zavallı'' yapmıyor.tecavüze uğramamış,zevkiyle keyfiyle bişeyler yaşamış.ondan sonra da derdine düşmüş.kusura bakmayın ben sizin kadar ileri görüşlü olamayacağım.biz de aşık olduk,sevdik..ama bi yerde frenlemesini bildik.neden?? inançlarımız,ahlakımız ve yetiştirilme tarzımıza ters düşmemek için..
ağzına sağlıkkkk!!! allahım senı hep guzellıklerle karsılastırır ıns yaa yuregıne saglık (evlenmeden bırıyle ılıskıye gırdım ya dua etmemıde ayıplarlar sımdı) ne sukur kı sızın gıbı ınsanlar da mevcut cok sagolunyorumunuz hiç hoş değil. yargılamak size düşmez. isteyen kocasıyla birlikte olur, isteyen erkek arkadaşıyla. ahlaken mükemmel olduğunu düşünüp burada ahkam kesenler yok mu acıyorum gerçekten. ilk taşı günahsız olan varsa o atsın. hayatında hiç hata yapmayan varsa, ömrü boyunca da asla yanlış bir şey yapmayacağına garantisi olan varsa buyursun o eleştirsin. sonra eleştirdiğiniz şey başınıza gelsin. çünkü başınıza gelmeden ölmeyeceksiniz!
gerçekten ahlakınıza(!) hayran kaldım. bir peygamber bile zina eden birini hiçbir şekilde eleştirmezken siz bir peygamberden bile üstün mertebede olacaksınız ki burada din adamlığına hatta neredeyse ilahlığa soyunmuşsunuz. hesaplar yalnız allah'adır. eminim burada dini inançlar sebebiyle ya da kültürel sebeplerle bu durumu eleştirenler hayatlarında hiç hata yapmamış, ahlaken edeben mükemmel insanlardır. eminim hepiniz cennetlik olduğunuzu düşünüyorsunuzdur ve eminim hepiniz asla bir hata yapmadan öleceğinize inanıyorsunuzdur.
gıybet etmemiş, bir kalp kırmamışsınızdır. kalbiniz merhamet doludur, yaratılan her şeyi yaratandan ötürü seviyorsunuzdur, sizler nefislerinize engel olan ve bu konuda ömür boyu da engel olacağınıza dair garantisi(!) olan insanlarsınız. ismet sıfatı eminim sizinle vücud bulmuştur. öyle ki buralara gelip eleştirme hakkını kendinizde görüyorsanız olsa olsa meleksinizdir. tabi onlar da hadlerini bilirler ve yargılamayı kimin yapacağının da bilincindedirler.
o nasıl bir inanç o nasıl bir ahlak ki başkasını bir hatasından dolayı aşağılamaya varan tarza konuşturabiliyor sizi. hepinizin ahlakına(!) hayran kaldım doğrusu. çok inançlı olan kimseler için söylüyorum: kınadığınız şey başınıza gelmeden de ölmezsiniz. bilmem belki bir peygamber sözü bir şeyler anlatır size. evlendik bitti sanmayın. ayaklarınızı sağlam tutun, kayıverirsiniz de ne olduğunu anlamazsınız.
kişi ne kadar cahilse ne yazık ki hoşgörüsü de o kadar az oluyor. bu toplumu ne yazık ki taassup köreltiyor. dört duvar arasına sıkışmış, düşünmeyen, anlamayan, okumayan, hiçbir şey üretmeyen, elindeki tek dayanağı kur'an'dan bile öğrenmediği, sıkı sıkıya bağlandığı din olan, durmadan doğurup durduğu çocuklarının çokluğuyla övünen ve başka bir işe yaramayan bir sürü kadın var bu toplumda.
her şey ne kadar basit: namaz kıl, hatim et, ama asla ne yazdığını anlama! zinadan uzak dur, başını ört, evlen, eşine köle ol, eşin de senden razı olursa hoooooop cennete. namaz kılmayanı yuhala, oruç tutmayana ters ters bak, başını örtmeyene acı, başkasıyla birlikte olana cehennemlik gözüyle bak, sonra da ben o kadar ileri görüşlü olamam diye bir de böbürlen, diğer insanları aşağıla. evet evet cennet sizin ayaklarınız altında!
ben 20 yasındayım. ıcımde bulundugum durumu cok guzel tahmın ettınız cok teskkurler destegınız ıcın.Müslüman bir ülkede değil laik bir ülkede yaşıyoruz, ülkemizin dini hanesi diye birşey yok, laik demek her türlü inanç özgürlüğünün olduğunu gösterir, sizin anlattığınız yetiştirme türünün olması ülke içinde belirli başlı sosyolojik farklılıklar olduğunu gösterir, örneğin benim babamın ben daha ilk gençlik yıllarımdayken, sakın ha kimse istemeye mistemeye gelmesin, tanışır yemeğe çıkarım ama istemek de ne, isteme lafı geçmemeli, benim kızım eşya değil onun da duyguları var bireyliği var demesi bir yaklaşım ve yetiştirme tarzı, sizin de ailenizdeki benim kızım kendini evleneceği erkeğe saklıcak, onun ahlakı bu, demesi de bir yaklaşım, sosyolojik farklar ülke içinde var, ama ülkenin devletin dini bu diye birşey söylenemez, laik bir ülkeyiz, herkes istediğine inanmakta özgür çünkü..
Kızarkadaşımızın durumuna gelince, korkmuş pişman olmuş, düşüncelere sürüklenmiş, kimbilir erkek arkadaşı ona nasıl hissettirdi bir de o var ve kimbilir arkadaşımız kaç yaşında arkadaş çevresi nasıl, ailesi kimbilir nasıl farklılıklar gösteriyor, iki arda bir derede kalmış bir kızcağız, konu açmış, sormuş ne var bunda..
Yazmıyım diyorum ama ifadeler o kadar katı ve kadınlar kulübüne yakışmayan türde ki, ben kadınlar kulübü nü bu şekilde görmüyorum, o yüzden genç arkadaşlarımızın daha çok etkilenmesini istemediğim için yazmadan duramadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?