• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık Soyadı

Bence direkt kendi soyadımızla devam etmeliyiz, neden ben evlenince soyum mu değişiyor? Benim soy yine aynı.. Eğer öyle bir hakkımız olsaydı kendi soyadımla devam ederdim ama 2 soyadı kullanmak bana değişik geliyor, hele de erkek arkadaşımla soyadlarımızın son 2 hecesi aynı olduğu için tekerleme gibi oluyor ikisi yan yana..
Keske oyle olsa ben de ayni fikirdeyim. Olan oldu artik sorun etmeyi birakacak baska caresi yok.

Ben çift isimli olduğum için bekarlık soyadımı kullanmayı düşünmedim.
Ama kullanmak istemeniz kadar doğal bir şey yok.
Çaresi yok nişanlınız alışacak elbette.

acaba ailesimi tepki verdi diycem ama bi konuyuda aileye soylemeye luzum yokki nikah gunumuzu aldik su.gun su saat bitti gitti.inan cok uzuldum
Uzulme uzulme. Ailesine soylememis gerek yok onlara soylememe diyor. Konustuk normale dondu yarin aksam bizde kal yeni yili birlikte gecirelim diyor. Babamdan izin isterim dedim ben de. Cocuklari onun soyadindan olacakmis benimki formalitedenmis. Ha sunu bileydin dedim :) Gecti ofkesi bir kac gun daha mirin kirin yapar normale doner. Iyi konusuyor simdi.

Uzulme uzulme. Ailesine soylememis gerek yok onlara soylememe diyor. Konustuk normale dondu yarin aksam bizde kal yeni yili birlikte gecirelim diyor. Babamdan izin isterim dedim ben de. Cocuklari onun soyadindan olacakmis benimki formalitedenmis. Ha sunu bileydin dedim :) Gecti ofkesi bir kac gun daha mirin kirin yapar normale doner. Iyi konusuyor simdi.
:)))oh nihayet dogrusuda buydu zaten.umarim cok guzel bi gun gecirirsiniz yarin cnm :) simdiden mutlu yillaarrrr

Sagol tatlim benim. Topige baksana gelinligimi aldim resmini koydum. Mutlu seneler :)

Gelinligin cok guzelmis.
Cok sanslisin bu arada.
Nisanlin senin isteklerini cok onemsiyor, ve ailesinin deyil senin isteklerine gore yapiyor bir cok seyi.
Kiymetini iyi bil.
Ailesine de mumkun mertebe iyi davran, mesafeyi korumakla birlikte.
Umarim omrunuzce mutlu mesut, hirgursuz yasarsiniz.

Erkekler bu konuda biraz daha geleneksel davranıyorlar. Bende kendi soyadımi kullanacagimi söyledim ama kabullenmeleri biraz zor oluyor

Gelinligin cok guzelmis.
Cok sanslisin bu arada.
Nisanlin senin isteklerini cok onemsiyor, ve ailesinin deyil senin isteklerine gore yapiyor bir cok seyi.
Kiymetini iyi bil.
Ailesine de mumkun mertebe iyi davran, mesafeyi korumakla birlikte.
Umarim omrunuzce mutlu mesut, hirgursuz yasarsiniz.
Cok tesekkur ederim. Ben de oyle yapiyorum inanin. Seviyorum da ailesini son olan ev meselesine ragmen. Sagolun tavsiyeleriniz icin:)

Olur oyle seyler.
Sen dikkatli ol, bastan mesafeli ve saygili ol.
Gorgussuz terbiyesiz insanlar deyillerse insallah sorun olmaz fazla.
Simdilik bana karsi terbiyesizlikleri yok sonradan nasil davranirlar bilemiyorum. Ben de onlara karsi bu zamana kadar hicbir saygisizlik yapmadim. 6 bucuk yildir nisanlimin hayatindayim cok gidip gelmedim ama beni biliyorlardi. Nisanlandigimizdan beri de nisanlim geldikce gittim evlerine. Ama haftada bir falan k.valideme telefon aciyorum. Insallah asilamayacak bir sorun cikmaz. Cok sagolun.

Simdilik bana karsi terbiyesizlikleri yok sonradan nasil davranirlar bilemiyorum. Ben de onlara karsi bu zamana kadar hicbir saygisizlik yapmadim. 6 bucuk yildir nisanlimin hayatindayim cok gidip gelmedim ama beni biliyorlardi. Nisanlandigimizdan beri de nisanlim geldikce gittim evlerine. Ama haftada bir falan k.valideme telefon aciyorum. Insallah asilamayacak bir sorun cikmaz. Cok sagolun.

Insallah.
Dua et bol bol.
ve ailesine cok sinir olsan da, onlar hakkinda ilerde esine kotu konusma sadece sen kaybedersin, aklinda olsun.
Sonucta nisanlin uydum akilli deyil gibi gorunuyor, egriyi dogruyu kendisi de gorebilir gibime geliyor.
Problem olursa sadece onlari yermeden kendi acindan anlat konuyu.
Bu bdv bunlari ogretti bana.

Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?
Aile olunuyorsa eğer tek soyadı taşınması taraftarıyım ben. Hiç düşünmedim bile eski soyadımı kullanmayı. Ailenin birliğini temsil eden şey taşıdığımız soyadıdır. Ben kendi ailemi reddedip eşimin ailesine transfer olmak ya da geçmişimi yok saymak olarak düşünmüyorum bunu. Yeni bir aile kurmak, ve bu yeni ailenin birliğini sağlamak olarak görüyorum. Yarın öbür gün çocuklarınız olduğunda onlarla aynı soyadı taşımayacaksınız. Bu açıdan bile oldukça tuhaf görünüyor benim gözüme.
Nişanlın haklı göründü bana. Bunu önceden konuşup kararlaştırmalıydınız. Emrivaki olmuş resmen.

nolursa olsun soyadımdan vazgeçmem. kızlık soyadıda ne demekse. kızken kadın mı oluyoruz yani. kadın doğuyoruz biz kız bayan vs değil. benim öz be öz soyadımdır anamdan babamdan aldığım. hiç bir erkek içinde 24 yıldır kullandığım soyadımdan vazgeçmem. ayrıca devlet bana bu hakkı tanıyorsa kimseden de icazet almam.

Evet arkadaslar yeni derdim bu. Nisanlimla bugun nikah tarihi aldık. Haftaya cuma evlenecegiz kismetse. Nikah tarihi almaya gidene kadar kendi soyadimi kullanip kullanmamak konusunda kararsizdim. Orada kizlik soyadini kullanmak isterseniz gorevliye soyleyebilirsiniz yazisini gorunce cok kotu oldum. Kendi soyadimi da kullanmak istedim. Nisanlimin istemedigi belliydi ama suratini asarak yine de sen bilirsin dedi. Agac kovugundan cikmadim ben neden kendi soyadimi terkedeyim gibi dusunceler gecti aklimdan ve dilekceyi doldurdum. Simdi bana inanilmaz soguk davraniyor. Hayatimizi etkileyen en onemli karari bu sekilde verdin diyor bu surati uzun süre cekeceksin diyor. Biz boyle gorduk sadece benim soyadim olacakti diyor. Tabi tum bu laflari eve ailesinin yanina gectikten sonra soyledi. Biraradayken de soguktu ama bu sozleri sarfetmemisti. Devlet bu hakki bana vermis ve soz hakki sadece benimdir diye dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz alttan aldikca daha cok celalleniyor nasil davranayim? Siz kizlik soyadinizi kullaniyor musunuz?

nişanlının trip yapmasını hiç anlamadım, ben kullanmıyorum ama uzun olur diye, artık sadece kendi soyadını kullanmak bile var diye biliyorum, ben evlenirken yoktu eğer olsaydı sadece kendi soyadımı kullanmayı kesinlikle tercih ederdim, eşimin soyadını ekletmezdim yani
erkeklerin bu soyadı takıntısını asla anlamıcam
bi yerde okumuştum erkekler karılarını mülkü gibi görür diye, doğru valla belkide sebeb budur

Zaten soyadımızın değişmesi saçmalık..
bunca yıl bana bakan baba yadigarı soyismim bi günde siliniyor..
sanırım kendimi çok farklı hissederdim..ben ikisini kullanıcam benımkı de istemez ama..
en son bi haber vardı kadınlar kızlık soyadını kullanmaya devam edecekler evlenınce diye..ama noldu bilmem pöff

Ben tersini dusunuyorum. Ben sevdigim adamin soyismini seve seve tasirdim.
Bir butun oluyoruz hissi sarardi beni.
Hem bence annemin babamin kirilicagini dusunmuyorum egerki nisanlimin soyismini alicak olsam.
Onlarin zamaninda bu secenek varmiydi sanki.
Hic aklina bile gelmez bence ailemin.

bir erkege gore sevdigi kadina verdigi en guzel sey soyadidir. Onun acisindan dusunulunce gercekten hakli ama biz iste ah biz... Ayni durumda biz olsak kimbilir neler soylerdik ne kadar kirilir uzulurduk. O da hakli sende haklisin.

Back
X